Miatánk, ki vagy a mennyekben...
 << vissza a tagokhoz

szentkuti11


NB - 2000

Telefon:
e-Mail:
MSN:
Skype:
A személyes adatokat csak klubtagok láthatják. Ha klubtag szeretnél lenni, regisztrálj jobb felül, majd jelezd itt a szándékod.
A kocsi:

Második ex: (CPK-030)

Megmentős NA. Mindig is szerettem volna egy NA-t,  így hát a meredeken emelkedő árak miatt jobbnak láttam gyorsan venni egyet, mert persze piros volt a vágy, még a rendes, 116 lovas motorral. Magyarországon és külföldön is sokat kerestem, egészen nevetséges állapotú kocsikat néztem végig, mire találtam egyet, ami abszolút Chokito-állapotnak örvendett: ronda volt és finom.

Ahogy hozzám került, kapott egy karbantartós szervizt, majd azonnal elkezdtem kijavítani minden nyűgét: sportkormányába visszakerült a dudagomb, nagyon kedvező áron lett hozzá egy jobb tető (köszi, Krisz!), Daisy-felnijei helyére a nekem jobban tetsző NB-Enkeieket kapott, majd jött a fekete leves: a fényezés. A küszöb hátsó részét előttem lakatolták, így aztán minden nagyjából rendben volt rozsdailag, egy-két kezdeményt azonban mégis lakatolni kellett, majd szétszedni fényezéshez, hogy a faluban élő fényezőnk szépen megcsinálja. Szépen megcsinálta.

Az autó ezek után, a maga nyers, szervótlan, ABS-telen, fordulaton mégis nagyon lelkes stílusában viselkedett, ráadásul időközben került is alá egy sperr, amit jorpettől vettem, így egészen összeállt a hangulata. Miután elkészült és eltűntek belőle a kihívások, megváltam tőle, de hatalmas élmény volt a munkafolyamat, egy percet és forintot sem bántam meg az egészből, és mellette sikerült egy párszázezer forintos, külsős szemlélőnek bőven bontóközeli autóból egy másfélmilliós youngtimert csinálnom, aminek nagyon örülök.

Első ex: (MNY-032)

1,6-os, első szériás NB, nem túl sok extrával (Nardi-kormány, elektromos ablakok), viszont egész évben száraz garázsban tartva. Műszakilag rendkívül egyben lévőnek mondható a gép, nem zörög, nem csörög, nem nyiszog, nem akar szétesni, feszes a futóműve, pontos a kormánya, nem ázik be, jól használható. Használom is.  Alant pedig olvasható minden fontosabb közös esemény:

2017 deccember - viniltető foltozása (151 980 km)

2018 január -  Pioneer MVH-170 UBG fejegység beszerelése

2018 január - Firestone TZ300 új gumik kerültek rá (152 377 km)

2018 február - tetőcsat javítása, Night Breaker Laser izzók beépítése (153 300 km)

2018 március - Eneos 5W40 FullSynt olaj + Mann szűrő (153 454 km)

KNMDR 2018 Szezonnyitó 

2018 április - polírozás, majd kerámia Wax

2018 május - hátsó féktárcsák, betétek cseréje TRW-szettre (156 680 km)

HUNGARORING 2018

https://www.youtube.com/watch?v=94CVOMLnMdw

TRANSZFOGARAS-TRANSZALPINA túra (Liszt, ezúton is köszi a szervezést!)

2018 július - Moss Cobalt hátsó dob felszerelése (160 500 km)

2018 július - első fékbetétek + fékfolyadék cseréje (160 700 km)

2018 augusztus - K&N 57-0372 direktszűrő rendszer (161 000 km)

2018 szeptember - elkészült a lakatolás (küszöbök, hátsó ívek, jobb hátsó doblemez, padlólemez), illetve a fényezés, visszakerült a gyári elektromos antenna, továbbá rendbehoztuk a motor és a felnik esztétikáját (161 800 km)

TATRATEA TOUR vol.2 (köszönjük a szervezést Mészáros-családnak!) 

2018 október - olajcsere, komplett vezérlés cseréje vízpumpával, görgőkkel, hűtőfolyadékkal, vezérműszíjjal (163 000 km)

2018 november - bekerülnek a Best Kárpit által bőrözött elemek (kormány, váltógomb, váltószoknya és kézifékkar), továbbá egy szett eredeti Anniversary-féle karbonhatású keret a váltó és a középső műszeregység köré. A szivargyújtót persze át kellett tenni a régiről, mert az a bontott darabon természetesen nem működött.

2019 március - időközben érkezett egy másik (off) autó, amivel foglalkozni kellett, így az MX-5 egy egész telet töltött garázsban, 100-as benzinnel teletankolva. A szezon egy akkumulátorvásárlással indult, egyéb hiba szerencsére nem merült fel, cserénél nagyon figyeljetek a rögzítésre, kellemetlen tud lenni, ha kimozdul és letestel egy bukkanón (165 000 km)

SZEZONNYITÓ TALI KAKUCSRING (maxi respect a szervezőknek)

2019 április - a gyári duda mellé beépült két kis kürt egy közös, apró kompresszorral, nyilván off-road használatra :) (166 000 km)

Hungaroring 2018
Hungaroring 2018


Rengeteg munkaórába került, hogy egy gyönyörű kocsi vált belőle, ám én visszatértem a mellette lévő NB-hez
Rengeteg munkaórába került, hogy egy gyönyörű kocsi vált belőle, ám én visszatértem a mellette lévő NB-hez


Szomorú állapotban került hozzám az NA
Szomorú állapotban került hozzám az NA


Egy alapos polírozás után!
Egy alapos polírozás után!


Szokásos helyen volt szakadva, és igénytelenül javítva a vinil, ennek normális foltozásával kezdődött a javítások sora
Szokásos helyen volt szakadva, és igénytelenül javítva a vinil, ennek normális foltozásával kezdődött a javítások sora


Az adásvételt az ég is megsiratta, legalább kiderült, hogy nem ázunk be :)
Az adásvételt az ég is megsiratta, legalább kiderült, hogy nem ázunk be :)<< vissza a tagokhoz