Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2018-12-19 22:24:57

Bazsix77

Posztok: 18
Velünk: 2231 napja

Válasz erre: @Silent #134052 

Sziasztok!

Látom eme emelkedett beszélgetést, gondoltam hozzászólok én is a saját tapasztalataimmal (szándékosan nem írok véleményt, mert mint tudjuk a vélemény olyan mint ama bizonyos luk, ami mindenkinek van de senki nem kiváncsi a másikéra, aki meg igen, az perverz:-))-de ez az én véleményem:-)

Szóval én direkt olyan nbfl- t kerestem tavasszal, amiben klíma van és így sikerült is szert tennem egy ilyenre...az eladó elmondása alapján "csak fel kell tölteni"...igaz is volt, ez került nekem 17.000 Ft-omba és kb 2 hét alatt ment el a gáz...úgyhogy, szinte az egész nyarat klíma nélkül autóztam végig...szóval augusztus elején a családi vakáció előtt beadtam komplett felújításra az autót, mondván, hogy van idő, úgyis nyaralunk a másik kocsival...és addig rakják rendbe a klímát is a kocsiban, nem lehet olyan drága a hűtő csere..nos, az volt. A nyaralás kellős közepén csepegtették az infókat a szervízből, hogy ehhez nincsen, csak gyári klímahűtő, újonnan, mert bontott az a világon sehol, de még Zuglóban sincs! utángyártott pedig talán Lengyelországban, vagy még ott sem. Az új pedig igen drága mulatság: 175.000 Ft plusz a szerelés, plusz a csövek, amik egy ilyen korú autónál (2003) már szintén cserélendők és a hűtőközeg...ez cirka 250.000- 300.000 Ft... elég jól hangzott, innentől már a szálloda éttermében csak mentes vizet kértem.

Végül megcsináltattam. És azért csináltattam meg, mert a piacon a klímás nbfl-ek sokkal keresettebbek, mint ahogy én is csak ezeket néztem meg,könnyebben eladhatóak, viszont lehet nélküle is élni. Ma már minden autóban elvárás a vevői oldalon a klíma, és azt figyeltem meg, hogy a klímás mx-5-ök jobban tartják az árukat.

Eddig viszonylag keveset használtam a klímát, de volt már amikor jól jött.

Én csak ennyit akartam hozzáfűzni a témához. Amikor vettem az mx-5-öt, akkor volt egy Toyota Carinám is (a világ legjobb autója) - szintén második autóként tartva, amolyan bevásárlós autónak- amiben nem volt klíma és a feleségem a halálba kergetett, ha nyáron azzal mentünk- imádtam és csak azt használtam hétköznap- ,mert abban nem volt klíma, de még a 4 elektromos ablakból is csak a vezető oldali működött már... szóval jó ürügy volt az mx-5 vásárlásánál, hogy abban lesz klíma:-) 

Üdv nektek!

Minden csak nézőpont kérdése:-)

Történet:

Válasz erre: @Silent #134052 

Sziasztok!

Látom eme emelkedett beszélgetést, gondoltam hozzászólok én is a saját tapasztalataimmal (szándékosan nem írok véleményt, mert mint tudjuk a vélemény olyan mint ama bizonyos luk, ami mindenkinek van de senki nem kiváncsi a másikéra, aki meg igen, az perverz:-))

Szóval én direkt olyan nbfl- t kerestem tavasszal, amiben klíma van és így sikerült is szert tennem egy ilyenre...az eladó elmondása alapján "csak fel kell tölteni"...igaz is volt, ez került nekem 17.000 Ft-omba és kb 2 hét alatt ment el a gáz...úgyhogy, szinte az egész nyarat klíma nélkül autóztam végig...szóval augusztus elején a családi vakáció előtt beadtam komplett felújításra az autót, mondván, hogy van idő, úgyis nyaralunk a másik kocsival...és addig rakják rendbe a klímát is a kocsiban, nem lehet olyan drága a hűtő csere..nos, az volt. A nyaralás kellős közepén csepegtették az infókat a szervízből, hogy ehhez nincsen, csak gyári klímahűtő, újonnan, mert bontott az a világon sehol, de még Zuglóban sincs! utángyártott pedig talán Lengyelországban, vagy még ott sem. Az új pedig igen drága mulatság: 175.000 Ft plusz a szerelés, plusz a csövek, amik egy ilyen korú autónál (2003) már szintén cserélendők és a hűtőközeg...ez cirka 250.000- 300.000 Ft... elég jól hangzott, innentől már a szálloda éttermében csak mentes vizet kértem.

Végül megcsináltattam. És azért csináltattam meg, mert a piacon a klímás nbfl-ek sokkal keresettebbek, mint ahogy én is csak ezeket néztem meg,könnyebben eladhatóak, viszont lehet nélküle is élni. Ma már minden autóban elvárás a vevői oldalon a klíma, és azt figyeltem meg, hogy a klímás mx-5-ök jobban tartják az árukat.

Eddig viszonylag keveset használtam a klímát, de volt már amikor jól jött.

Én csak ennyit akartam hozzáfűzni a témához. Amikor vettem az mx-5-öt, akkor volt egy Toyota Carinám is (a világ legjobb autója) - szintén második autóként tartva, amolyan bevásárlós autónak- amiben nem volt klíma és a feleségem a halálba kergetett, ha nyáron azzal mentünk- imádtam és csak azt használtam hétköznap- ,mert abban nem volt klíma, de még a 4 elektromos ablakból is csak a vezető oldali működött már... szóval jó ürügy volt az mx-5 vásárlásánál, hogy abban lesz klíma:-) 

Üdv nektek!

Minden csak nézőpont kérdése:-)

2018-12-19 16:43:30
Silent

Silent

Posztok: 272
Velünk: 3539 napja

Válasz erre: @montoya #133996 
"Persze, lehet igy is utazni, de azt ne mondd legyszi, hogy ez nem kenyelmetlen! De, az. Nem szeretek leizzadni, elkerulom, ha tehetem. Nem akarok budosen erkezni."
Nálam a klímás kocsiban is van váltóruha, nem érzem kényelmetlenségnek hogy a kabrióban is tartok. Nagyon ritkán kell cserélnem, egy év alatt kétszer izzadtam le annyira az NB-ben, hogy át kelljen öltöznöm. Amikor a klímás kocsival megyek és rám izzad az öltöny, akkor is átöltözök. Nálam a váltóruha a kocsiban meg a klíma léte/nemléte nem függ össze. smile

"Nem tudod becsukni a tetot nyaron, nappal, mert megsulsz. Persze, ez is kompromisszum, amivel egyutt lehet elni, de minden, csak nem kenyelmes."
Ebbe eddig nem futottam bele, hogy be kéne csukni, de tény hogy csak 3-4 órákat mentem 30+ fokban. A nejem és a lányom sem sült meg eddig soha, pedig amikor elviszik a járgányt akkor ők se pár percet mennek vele. smile

Szerintem szimplán más a komfort zónánk. Ezt nem érzem problémának, hiszen ízlésről nem lehet vitatkozni. Mindössze azt vitattam, hogy a klíma nélkül élni tudó emberek valótlanságot állítanának.

2018-12-19 7:39:48
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 3947 napja

Hát...minek a tető? smile Én pl. csak ilyen ND-t vennék:

2018-12-19 7:14:23
Sztif

Sztif

Posztok: 353
Velünk: 2601 napja

Mondjuk ezek körül nekem csak az esőbe pára ellen illetve mikor pályán kellett menni hosszabban akkor éreztem a klíma hiányát. De ezek is nagyon ritka esetek. Biztos jó ha van de én annyira nem érzem hiányát azért smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2018-12-17 16:24:20
montoya

montoya

Posztok: 125
Velünk: 2381 napja

Válasz erre: @Silent #133956 

Nyilvan lehet nelkule elni, de Te magad irtad le epp a kompromisszumokat, amit hozni kell erte. smile

Egyaltalan nem allt szandekomban lehazugozni, nem azt mondtam, hogy nem lehet nelkule elni, nyilvan apaink is vezettek evtizedekig klima nelkul, csak sokkal jobb, ha van. 

Pl. az altalad leirakra:

-Feher polo, meg abbol ket tartalek. Persze, lehet igy is utazni, de azt ne mondd legyszi, hogy ez nem kenyelmetlen! De, az. Nem szeretek leizzadni, elkerulom, ha tehetem. Nem akarok budosen erkezni. 

-Nem tudod becsukni a tetot nyaron, nappal, mert megsulsz. Persze, ez is kompromisszum, amivel egyutt lehet elni, de minden, csak nem kenyelmes. 

-Mivel nem tudod bezarni a tetot, a jobb egyben utazo holgyemenynel rovid nadrag/szoknya kizarva, mert meg a combja is leeg, ami ellen a szalmakalap sem ved. Persze, oltozzon fel rendesen, ertem en. smile Amugy is minek ment oda?!  smile

Arrol mar nem is beszelve, hogy esoben barmi jol jon, ha tudsz vele paratlanitani. 

Szoval klima nelkul lehet elni, foleg annak, aki jol birja a meleget, de ez eros kompromisszum, amit szeretnek az emberek elhallgatni.  

Történet:

Válasz erre: @Silent #133956 

Nyilvan lehet nelkule elni, de Te magad irtad le epp a kompromisszumokat, amit hozni kell erte. :)

Egyaltalan nem allt szandekomban lehazugozni, nem azt mondtam, hogy nem lehet nelkule elni, nyilvan apaink is vezettek evtizedekig klima nelkul, csak sokkal jobb, ha van. 

Pl. az altalad leirakra:

-Feher polo, meg abbol ket tartalek. Persze, lehet igy is utazni, de azt ne mondd legyszi, hogy ez nem kenyelmetlen! De, az. Nem szeretek leizzadni, elkerulom, ha tehetem. Nem akarok budosen erkezni. 

-Nem tudod becsukni a tetot nyaron, nappal, mert megsulsz. Persze, ez is kompromisszum, amivel egyutt lehet elni, de minden, csak nem kenyelmes. 

-Mivel nem tudod bezarni a tetot, a jobb egyben utazo holgyemenynel rovid nadrag/szoknya kizarva, mert meg a comja is leeg, ami ellen a szalmakalap sem ved. Persze, oltozzon fel rendesen, ertem en. :) Amugy is minek ment oda?!  :)

Arrol mar nem is beszelve, hogy esoben barmi jol jon, ha tudsz vele paratlanitani. 

Szoval klima nelkul lehet elni, foleg annak, aki jol birja a meleget, de ez eros kompromisszum, amit szeretnek az emberek elhallgatni.  

2018-12-17 12:20:57
GPali

GPali

Posztok: 731
Velünk: 2725 napja

Válasz erre: @bedrock #133866 

Szia,

Bocs, azért nem kerestelek, mert sajnos elég "mókásra" sikerült a hétvégém.

Egyébként sem mx5-ttel mentem végül. sad

aláírás

Touge Runnerz

2018-12-16 13:19:57
Sztif

Sztif

Posztok: 353
Velünk: 2601 napja

Az az igazság nem találtam ennek a kis kérdésnek helyet. Így megpróbálom itt. NA-ba gyárilag ,hogy volt megoldva a hátsó ablak fűtése? Az oké ,hogy ott a csatlakozó De hol lehetett kapcsolni? Vagy az igazából ott van de nincs? Hiszen ugye az NA csak plexi hátsó ablakkal volt ha jól tudom így ugye ott nem volt csak a keménytetővel lehetett ilyen opció de ott se mindig. Na ezt a talányt ki tudja? smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2018-12-16 12:38:05

Volfram

Posztok: 16
Velünk: 2220 napja

Kész a lökhárító és kaptak polírt a lámpák is meg ahol volt valami karc. Holnap kap téli gumi-t is és elleszek vele. :D

Nem a legszebb képek , de hátha megüti a mércét. A Volvo a barátomé akinek szerencsére nem lett semmi baja.

Történet:

Kész a lökhárító és kaptak polírt a lámpák is meg ahol volt valami karc. Holnap kap téli gumi-t is és elleszek vele. :D

Nem a legszebb képek , de hátha megüti a mércét.

2018-12-15 16:36:10
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5552 napja

Én már nem vennék autót klíma nélkül.

Ja, de vettem, az NA-ban nincs! smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2018-12-15 14:25:49
bagoly

bagoly

Posztok: 906
Velünk: 3158 napja

Válasz erre: @Steel #133959 
Bocs, nekünk Marokkóban kifejezetten jól jött. Ez mint szélsőség szerepel, de máskor is jó, ha van. Nekünk.

aláírás

A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.

2018-12-15 6:08:44
Erno

Erno

Posztok: 1451
Velünk: 7084 napja

Válasz erre: @Flenegen #133954 

és állítom, hogy amikor kihozták az NC-t , Németországban láttam belőle műbőr (vynil) tetőset.

2018-12-14 21:14:15
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 3947 napja
montoya, 2018-12-14 13:29:09

Válasz erre: @Silent #133933 

Viszont NC-ben szeria a klima, ami sokaknal szerintem sokat nyom a lattban. 

Aki szerint cabrioba nem kell klima, az hazudik. smile  

Silenttel értek egyet: nekem nem hiányzik a klíma. Ha 40 fok van, nem megyek cabrióval, na bumm. Autópályán se megyek smile Budapesten se smile )

2018-12-14 14:27:25
Silent

Silent

Válasz erre: @Erno #133937 
Szentül meg voltam róla győződve, hogy már van benne ESP, mintha itt a fórumon olvastam volna.

2018-12-14 14:24:18
Silent

Silent

Válasz erre: @montoya #133953 

Ilyen kategorikusan azért ne jelentsd ki rólam, hogy hazudok. Légyszi. Nekem nem hiányzik. Egy SRS légzsákos ülés lehetőségére, vagy kikapcsolható utasoldali légzsákra vagy a csomagtartó világításra hamarabb kívánnék rá mint a klímára. Úgy, hogy a kocsi napi használatban van. Nyáron még a déli napsütésben is ledobott tetővel megyek. Nekem bevált, hogy fehér teniszpoló és fehér baseball sapka van rajtam. Ha megizzad a hátam, akkor van a csomagtartóban két tartalék. Eddig soha nem zuhant odáig a komfortérzetem, hogy a sima légkeringetés ne lett volna elég.
Egy Stelviora felfelé történő tempós menetben lehet hogy kéne, de olyat nem csinál mindennap az ember. Szóval peace and love, és ne hazugozzuk le egymást eltérő ízlés meg komfort szint miatt.

UI: Javítanom kell magam, klíma helyett simán kiegyeznék egy ergonomikus elhelyezésű kávéspohár tartóval. :D Az sokkal fontosabb lenne. :D

2018-12-14 13:46:56

Flenegen

Posztok: 173
Velünk: 4755 napja

Nem  minden NC-ben széria a klíma. Lehetett az első szériát ( 2005-2006 ) klíma nélkül vásárolni.Jelenleg 4-5 db NC-t hirdetnek a HUHU-n, ami NEM KLÍMÁS!!!!!

Történet:

Jelenleg 4-5 db NC-t hirdetnek a HUHU-n, ami NEM KLÍMÁS!!!!!