Sziasztok!
Látom eme emelkedett beszélgetést, gondoltam hozzászólok én is a saját tapasztalataimmal (szándékosan nem írok véleményt, mert mint tudjuk a vélemény olyan mint ama bizonyos luk, ami mindenkinek van de senki nem kiváncsi a másikéra, aki meg igen, az perverz:-))-de ez az én véleményem:-)
Szóval én direkt olyan nbfl- t kerestem tavasszal, amiben klíma van és így sikerült is szert tennem egy ilyenre...az eladó elmondása alapján "csak fel kell tölteni"...igaz is volt, ez került nekem 17.000 Ft-omba és kb 2 hét alatt ment el a gáz...úgyhogy, szinte az egész nyarat klíma nélkül autóztam végig...szóval augusztus elején a családi vakáció előtt beadtam komplett felújításra az autót, mondván, hogy van idő, úgyis nyaralunk a másik kocsival...és addig rakják rendbe a klímát is a kocsiban, nem lehet olyan drága a hűtő csere..nos, az volt. A nyaralás kellős közepén csepegtették az infókat a szervízből, hogy ehhez nincsen, csak gyári klímahűtő, újonnan, mert bontott az a világon sehol, de még Zuglóban sincs! utángyártott pedig talán Lengyelországban, vagy még ott sem. Az új pedig igen drága mulatság: 175.000 Ft plusz a szerelés, plusz a csövek, amik egy ilyen korú autónál (2003) már szintén cserélendők és a hűtőközeg...ez cirka 250.000- 300.000 Ft... elég jól hangzott, innentől már a szálloda éttermében csak mentes vizet kértem.
Végül megcsináltattam. És azért csináltattam meg, mert a piacon a klímás nbfl-ek sokkal keresettebbek, mint ahogy én is csak ezeket néztem meg,könnyebben eladhatóak, viszont lehet nélküle is élni. Ma már minden autóban elvárás a vevői oldalon a klíma, és azt figyeltem meg, hogy a klímás mx-5-ök jobban tartják az árukat.
Eddig viszonylag keveset használtam a klímát, de volt már amikor jól jött.
Én csak ennyit akartam hozzáfűzni a témához. Amikor vettem az mx-5-öt, akkor volt egy Toyota Carinám is (a világ legjobb autója) - szintén második autóként tartva, amolyan bevásárlós autónak- amiben nem volt klíma és a feleségem a halálba kergetett, ha nyáron azzal mentünk- imádtam és csak azt használtam hétköznap- ,mert abban nem volt klíma, de még a 4 elektromos ablakból is csak a vezető oldali működött már... szóval jó ürügy volt az mx-5 vásárlásánál, hogy abban lesz klíma:-)
Üdv nektek!
Minden csak nézőpont kérdése:-)