Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2018-12-06 19:27:54
Silent

Silent

Posztok: 272
Velünk: 3661 napja

Válasz erre: @kmisi94 #133828 
Enyém 18 éves és nem rozsdás. Sosem volt lakatolva. Állítólag fog rozsdásodni, de majd akkor hiszem ha látom. Szóval szkeptikus vagyok, hogy fog-e.

2018-12-06 18:43:43
bedrock

bedrock

Posztok: 75
Velünk: 2252 napja

Egerben, vagy környékén van olyan miata tulaj akit meghívhatok egy kávéra?

aláírás

"A lehetetlen nem tény, hanem vélemény." - Muhammad Ali

2018-12-05 11:43:21
montoya

montoya

Posztok: 125
Velünk: 2503 napja

Ahogy a legtobb itthon "frissen" (azaz eladasra) kilakatolt NB-t elneztem, karacsony es szilveszter koze tennem ezt az idopontot... smile  

Egy normalis elado 1.8 NBFL-t lattam itthon eladot az elmult 1 evben, ami nem rohadt es nem is volt osszetaknyolva, az 2M folott ment. 

Történet:

Ahogy a legtobb itthon "frissen" (azaz eladasra) kilakatolt NB-t elneztem, karacsony es szilveszter koze tennem ezt az idopontot... :) 

2018-12-05 11:20:04

kmisi94

Posztok: 9
Velünk: 2352 napja

Sziasztok, nagyban nézegetek 1.8NB hirdetéseket, elég sok "frissen lakatolt" van, na most egy frissen kilakatolt és alvázvédőzött MX5-nél mikor kezdene újra előjönni a rozsda? 

2018-12-03 1:27:36
montoya

montoya

Posztok: 125
Velünk: 2503 napja

Válasz erre: @bedrock #133805 

Nyilván tart még az Eufória, de MX5-tel autópályázni alapvetően fos.

Ha nincs klímád, akkor ezt még magyarázni sem kell, de ha van sem nagy élmény: igazából 130 körül már kevés a ló, de legalább zajos is. Nyilván mi is mentünk vele pályán Szlovéniában, Ausztriában, hogy elérjünk valami szép helyet, de attól aztán nem éreztem magam jobban.

Szóval ha el kell jutni szülőkhöz vidékre (nálunk 200km pálya, bármelyikhez is megyünk), akkor nagyon áldom a Lexus IS-t. Abban 130-140 körül pihentetően nem történik semmi. smile

Városban és országúton viszont tényleg nincs párja - főleg, ha van időd élvezni az utat, és nem csak gyorsan el akarsz jutni A-ból B-be. Ez utóbbira meg ott a másik.

Történet:

Nyilván tart még az Eufória, de MX5-tel autópályázni alapvetően fos.

Ha nincs klímád, akkor ezt még magyarázni sem kell, de ha van sem nagy élmény: igazából 130 körül már kevés a ló, de legalább zajos is. Nyilván mi is mentünk vele pályán Szlovéniában, Ausztriában, hogy elérjünk valami szép helyet, de attól aztán nem éreztem magam jobban.

Szóval ha el kell jutni szülőkhöz vidékre (nálunk 200km pálya, bármelyikhez is megyünk), akkor nagyon áldom a Lexus IS-t. Abban 130-140 körül pihentetően nem történik semmi. :)

2018-12-02 19:31:33

Volfram

Posztok: 16
Velünk: 2343 napja

Válasz erre: @bagoly #133808 

Köszi a tippet.

Ma voltam Kopinál és be is szereztem egy nagyon szép lökhárítót. A másikat meg elrakom tartaléknak ha sikerül kijavítani/javíttatni. Persze nem úsztam meg. Ha már ott voltam akkor hoztam haza négy lemezfelnit is. :D Nagyon segítőkész volt, mint írtam jó tudni, hogy ilyen emberek vannak a csoportban.

2018-12-02 18:15:36
Silent

Silent

Posztok: 272
Velünk: 3661 napja

500km autópálya után azért rákívántam a családi kombira. 5-6 órán át a sportkipuffogót hallgatni nem élmény, főleg 6 fokban. A felhajtott tetővel visszaverődik a kipuffogó recsgése a beltérben, érezhetően növelve a zajszintet. Nameg OFF autó után nagyobb élmény visszaülni a paripába. Van még egy olyan faktor is, hogy szeretek 50-es tempón belül közlekedni vele kanyarban-körforgalomban a városon belül. Természetesen csak akkor, ha látom hogy nem fogok vele meglepni senkit. Télen 50-es tempóval körforgalmazni van lehetőség, de nagyon másképp viselkedik a kocsi, így önuralmat kell gyakorolni, ami viszont az élményfaktort csökkenti.

2018-12-02 18:12:30
bagoly

bagoly

Posztok: 906
Velünk: 3280 napja

Válasz erre: @Volfram #133774 
Nem baj.

Addig, amíg találsz megfelelő javítót, vagy újat, próbáld ki a fogkefenyél + csiszolópapír + gázláng (a nyél igazítása) + ragasztópisztoly(nem kell profi). 

Mielőtt megkapom a szokásos letolást a mindent tudóktól, nálam működött. 4 év után ezzel a javítással adtam el, az egyébként hibátlan off autómat, úgy, hogy bemutattam a törött lökhárítót és a javítást az új tulajnak.

aláírás

A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.

2018-12-02 15:57:56
Liszt

Liszt

Posztok: 1019
Velünk: 3614 napja
bedrock, 2018-12-02 15:13:14

Már 6 hosszú napja gurulok az MX5-el és aza kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy akinek van mésik autója  gyereknek/családnak, utazásra mi a mentsége hogy nem MX5-el jár??

Úgy érzem elpazaroltam 20 évet az autózásra.. smile

vagy eppen mi a mentsege, hogy nem mx5-tel utazik? smile

aláírás

Dani 

2018-12-02 15:13:14
bedrock

bedrock

Posztok: 75
Velünk: 2252 napja

Már 6 hosszú napja gurulok az MX5-el és aza kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy akinek van mésik autója  gyereknek/családnak, utazásra mi a mentsége hogy nem MX5-el jár??

Úgy érzem elpazaroltam 20 évet az autózásra.. smile

aláírás

"A lehetetlen nem tény, hanem vélemény." - Muhammad Ali

2018-11-30 11:49:50

Volfram

Válasz erre: @GPali #133779 

Na az lemaradt, bocsi este volt már nekem.

'99-es NB.

Köszi a választ, nagyon jó látni, hogy milyen segítőkészek az emberek ebben a csapatban.

Egy hónappal ezelőtt lelátogattunk vele Egerbe és egyszer csak hallom nagy dudálás szemből a lámpánál meg négy kéz integet. Egy másik Miatás volt az. Ilyet még nem tapasztaltam más autóban ülve. Integettem is vissza nagy erőkkel. smile

Történet:

Válasz erre: @GPali #133779 

Na az lemaradt, bocsi este volt már nekem.

'99-es NB.

Köszi a választ, nagyon jó látni, hogy milyen segítőkészek az emberek ebben a csapatban.

2018-11-30 9:17:31
GPali

GPali

Posztok: 743
Velünk: 2848 napja

Szomorúan olvastam az utolsó előtti bekezdést...

Habár lökhárító beszerzésben érdemben nem tudok segíteni, azért azt megkérdezném, hogy melyik szériáról van szó? (1.8=NA, NB, NBFL, NC, NCFL) Ez az infó sokat segíthet annak akinek van eladó lökhárítója.

Egyébként a műanyaghegesztők csodákra képesek, lehet, hogy simán megcsinálják neked. Ha kell, akkor tudok egyet ajánlani BP-n. (pal.geiszelhardt KUKAC gmail PONT com)

aláírás

Touge Runnerz

2018-11-29 22:54:09

Volfram

Válasz erre: @Gyéé #133776 

Dehogy veszünk. Gyerekkori barátom. Az első az volt, hogy ugye nincs-e baja. Szerencsére csak a lökhárító. Reggel leszerelem és megpróbálok csinálni egy-két fotót. Hátha azt mondja itt valaki, hogy menthető, de ha találok szép állapotút akkor szerintem azt választom. Addig is nézek tutorialt, hogy hogy kell lekapni a helyéről. smile

Történet:

Válasz erre: @Gyéé #133776 

Dehogy veszünk. Gyerekkori barátom. Az első az volt, hogy ugye nincs-e baja. Szerencsére csak a lökhárító. Reggel leszerelem és megpróbálok csinálni egy-két fotót. Hátha azt mondja itt valaki, hogy menthető, de ha találok szé állapotút akkor szerintem azt választom. Addig is nézek tutorialt, hogy hogy kell. :)

2018-11-29 22:20:25
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6632 napja

Válasz erre: @Volfram #133774 

Au. Ez szomorú dolog de nehogy összevesszetek rajta. Meg lehet javítani, az a lényeg.

aláírás DrasticPlastic Driver
2018-11-29 21:23:19

Volfram

Sziasztok!

Régebben kérdeztem néhány eladósorban levő miatáról véleményt. Szerencsére meg is lett a kiszemeltem, pont olyan amit megálmodtam magamnak. 1,8 klímával és semmi rügy az ívekben. Bal alsó küszöbnél egy fél körömnyi kezdemény ami tavasszal meg lesz oldva.

Írtam is, hogy teljesen amatőr vagyok az autókhoz, azóta valamivel okosabb lettem, de van mit pótolnom, mivel ez az első autóm sőt még B-s jogosítványom sincs, de folyamatban van, pedig ez lesz a sokadik jogsim. Ez eddig valahogy kimaradt. Ezért nem is írtam mostanáig csak szorgosan olvasgattam és próbáltam tanulni. Ezt köszönöm is, hatalmas anyag gyűlt fel itt.

Nos úgy terveztem, hogy nyár elején már vezethetek ezért akkor már jó fél éve keresgéltem. A fene sem gondolta, hogy találok egyet ami ennyire tetszik míg a jogsi meg elcsúszik időhiány miatt a mocsok sok túlóra következtében, meg persze vezetési időpontot is rémálom kapni. Viszont két hét múlva ha minden igaz akkor meglesz a forgalmim is. Szóval kaptam is, hogy minek veszek ilyen autót elsőre, de nem érdekel. Nekem ez tetszik és kész. Vandálkodni meg nem fogok meg addig is garázsban tartom a kicsikét.

Persze ma kölcsönadtam egy barátomnak aki 20 éve vezet és nagyon is jól egy percre sem féltettem tőle. Sikerült megcsúsznia és odavernie a kocsi elejét. Így most marha gyorsan keresek egy első lököst, hogy mire végre vezethetem ne legyen már sérült szegényke, mert jó sokáig szeretném megtartani.

Gondoltam kiírom magamból, remélem nem baj.

Történet:

Sziasztok!

Régebben kérdeztem néhány eladósorban levő miatáról véleményt. Szerencsére meg is lett a kiszemeltem, pont olyan amit megálmodtam magamnak. 1,8 klímával és semmi rügy az ívekben. Bal alsó küszöbnél egy fél körömnyi kezdemény ami tavasszal meg lesz oldva.

Írtam is, hogy teljesen amatőr vagyok az autókhoz, azóta valamivel okosabb lettem, de van mit pótolnom, mivel ez az első autóm sőt még B-s jogosítványom sincs, de folyamatban van, pedig ez lesz a sokadik jogsim. Ez eddig valahogy kimaradt. Ezért nem is írtam mostanáig csak szorgosan olvasgattam és próbáltam tanulni. Ezt köszönöm is, hatalmas anyag gyűlt fel itt.

Nos úgy terveztem, hogy nyár elején már vezethetek ezért akkor már jó fél éve keresgéltem. A fene sem gondolta, hogy találok egyet ami ennyire tetszik míg a jogsi meg elcsúszik időhiány miatt a mocsok sok túlóra következtében, meg persze vezetési időpontot is rémálom kapi. Viszont két hét múlva ha minden igaz akkor meglesz a forgalmim is. Szóval kaptam is, hogy minek veszek ilyen autót elsőre, de nem érdekel. Nekem ez tetszik és kész. Vandálkodni meg nem fogok meg addig is garázsban tartom a kicsikét.

Persze ma kölcsönadtam egy barátomnak aki 20 éve vezet és nagyon is jól egy percre sem féltettem tőle. Sikerült megcsúsznia és odavernie a kocsi elejét. Így most marha gyorsan keresek egy első lököst, hogy mire végre vezethetem ne legyen már sérült szegényke, mert jó sokáig szeretném megtartani.

Gondoltam kiírom magamból, remélem nem baj.