![pke1977](user_images/5479_k.jpg)
pke1977
Velünk: 4872 napja
Köszi, próbálkozom!
Köszi, próbálkozom!
Udv, meretezd at. Kisebb felbontasu kepet mar fel tudsz tolteni.
Sziasztok!
Megírnátok, hogyan tudok képet beilleszteni? Nem működik nálam, a gépről tennék be fotót. Köszi!
Persze, hogy hasonlít.
Az NB, erről lett mintázva.
Service Manualt továbbra sem tud senki dobni?
Ez semmilyen, mert ez egy RX7 FD.
Biturbós wankel, 240-290 LE piactól függően.
RX-7
91 1.6 NA
93 2.0 Accord
59 1.0 Anglia 105E Építés alatt
Keresgéltem a neten, de nem nagyon találtam olyan (számomra átlátható) service manualt, ahol pontosan le van írva, hogy mit hány ezer km-ként kellene cserélni/ellenőrizni...
Nem az angollal van a gond, hanem eléggé össze-vissza táblázatot találtam csak az egészről.
Valaki esetleg tudna linkelni egy rendesen összerakottat?
NBFL 1.6 16v 2002
Nekem a többi ember reakciójához annyi hozzáfűzni valóm van, hogy mindenféle verzióval találkoztam ami elhangzott már. Az óvodás kisfiú aki vigyorogva ujjal mutogat és rángatja az anyja kezét, én rávillantok és csak még vidámabb lesz
Lányok is megnézték páran de az inkább 4 évvel ezelőtt az előző fekete NB-mnél fordult elő. Nem tudom hogy a világ változott vagy azon a kemény tető tette ezt.
Ma is mentem egy valamilyen autó után és ott is a hátsó ülésről vigyorgott a gyerkőc. 1-2 fiatal utánafordul ha keresztben veszek egy kanyart és elismerően mosolyognak de ilyenkor idősebbeknél előjön a fejcsóválás is.
Másik véglet a seggembe jön a szakadt F Astrával de csak egyenesben. Ha elengedném nem megy mert nem tud megelőzni az isuzu tádé vagy az 1.4 8V. 4 éve régi munkahelyen konkrét eset volt, hogy gurulok be a céges parkolóba és hallottam ahogy a járdán megjegyezték, hogy "Na ez is tuti nem a saját pénzéből vette" Megjegyzem az az autó 1100 euró volt németbe és lepapirozva akkor megállt behozatallal mindennel 735000-ben. És valamiért a technikus kollégák 4 éves Ford Fusion-je, vagy a 6 éves Honda Accord nem váltott ki ilyen reakciót pedig mind legalább dupla annyit ért. Az átlag embernek fingja sincs hogy egy NB az 2 millió alatti kategória. Esetemben mindkét NB a régi 1.6 és a mostani 1.8 is 800000 alatti. Nem látják a rozsdát meg azt hogy 20 éves. Annyit látnak tényleg, hogy jó alakú sportos és kb a Porsche Boxsterrel kezelik egy lapon és azt hiszik 4-5 milliós vagy még drágább autóban ülök.
Most májusban vettem az 1.8-at és a kollégák 80%-ának leesett az álla, hogy 790-ért vettem és hogy ezt így lehet kapni :D Igaz lehet 2 millióért is kapni NB-t de azért na... 1 millió alatt is adja az élményt még ha kicsit kopott vagy rozsdás vagy 250000 km van benne.
Másik kolléga pár éves Mazda 3-at vett 2,5 millióért és megszólt mikor az MX-et vettem hogy van pénz a gyerek mellett második autóra.. Megjegyeztem halkan hogy nekem az MX meg a Sharan együtt volt 1,7 misi szóval ő az 1.6-os 3-asával bőven túllőtt engem de nem pazaroltam rá több energiát. Igaz hogy mások hülyeségével és irigységével magunkat fárasztani nem éri meg.
Halihó,
Szokott innen valaki galván üzembe hordani alkatrészeket?
Kis intermezzo:
Diagnosztizálták nálam ezt a /gépészmérnök/ nevű súlyos korságot, gyógyíthatatlan. Éshát eljött a pillanat amitől mindig féltem, a motorfelujítás fázis.
* szeretnék ezen a fórumon mindenkit megkérni, hogy lelkileg támogassa Jopetet, mert hamarosan az agyára fogok menni a sok faszságommal *
Szóval sok alkatrész van gyárilag sárga színre galvanizálva a motortérben, ezek fényét szeretném megúnítani.
Jöhetnek az ötletek, hogy hova érdemes vinni a cuccokat. Veteránosok előnyben :D
Köszi!
Szerencsére nekem is sokkal de sokkal több jó tapasztalatom van amugy, volt nem egyszer, hogy más, japán autóból (jellemzően honda) integettek. Na meg mondjuk én a kisgyerkőcök reakcióit imádom, mindig elmosolyodom egy-egy anyunak/apunak intezett halk "de kis ajutó" vagy "nincsen teteje anyu" ámulásra :D Szoval alapvetően az emberek, ahogy te is mondod tök jó fejek tudnak lenni amikor ezzel a kocsival vagyok, de most a másik oldalról volt szó, és a rosszmájúakról, ami elenyésző. Bocsánat, ha úgy tűnt, hogy azt mondom, hogy mindenki ilyet tol, néha eleg rosszul tudok fogalmazni
Szerencsére nekem is sokkal de sokkal több jó tapasztalatom van amugy, volt nem egyszer, hogy más, japán autóból (jellemzően honda) integettek. Na meg mondjuk én a kisgyerkőcök reakcióit imádom, mindig elmosolyodom egy-egy anyunak/apunak intezett halk "de kis ajutó" vagy "nincsen teteje anyu" ámulásra :D Szoval alapvetően az emberek, ahogy te is mondod tök jó fejek tudnak lenne amikor ezzel a kocsival vagyok, de most a másik oldalról volt szó, és a rosszmájúakról, ami elenyésző. Bocsánat, ha úgy tűnt, hogy azt mondom, hogy mindenki ilyet tol, néha eleg rosszul tudok fogalmazni :)
Oké, úgyis el kéne ugranom arra fagyizni. :D