Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2018-08-31 19:59:13
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 4161 napja
bagoly, 2018-08-31 18:34:14

Válasz erre: @Silent #132513 
Akkor itt van a legjobb pálya Győrben. Az AUDI út száz körforgalommal. Ha nagyon tele a ..., megyek egy kanyart az 1-estől az M1-ig. Ha erre jársz, próbáld ki 813-es út.

Huh, egyszer egy rallis ismerős vitt azon az úton egy 350 lovas Lancer EVO versenyautóval szürkületkor... két ilyen KF között elég hamar felgyorsult úgy 150-re, majd brutális fék után lapjával beesett a kanyarba, oldalt váltott, végigdrifteltük a körforgalmat, újra 150 és így tovább...brrrrr!

2018-08-31 19:56:54

Bazsix77

Posztok: 18
Velünk: 2445 napja

Válasz erre: @Nyiri #132501 

Sziasztok! Először is bocs, hogy első felindulásomban bedobtam ezt a témát...;-) kicsit troll érzésem is van Miata!

Már lehiggadtam, csak belefutottam néhány idiótába- na persze én sem vagyok piskóta, úgyhogy mea culpa...- de már elmúlt...(minta Gyalog-galoppban a boszorkánypernél...engem pl. gyíkká változtatott, de már elmúlt:-)) 

Nos az irígységről annyit, hogy természetesen nem ezekre az 500 ezer és 4 M közötti autókra irígyek az emberek, mert azt nagyjából a szóban forgó többség megteheti önerőből vagy ilyen-olyan hitellel, hanem arra, hogy mi bevállaltuk, hogy 2. vagy 3. autóként fenntartunk egy ilyen "mihasznát":-) és az életérzést irígylik. És bocs, de az sem egy életével elégedett ember reakciója, aki egyből a rozsdát feltételezi...

Egyébként Zefa: hidd el, nagyjából annyiban hagyom, mert nem ér annyit, max akkor veszem ki a kocsiból, ha balesetveszélyt idézett elő számomra...

Szóval inkább öröm bodosság, integessünk egymásnak, ha találkozunk (mert az nekem tetszik:-)) és örüljünk, hogy van egy klubja a márkánknak:-)

2018-08-31 18:57:55
uno1

uno1

Posztok: 1083
Velünk: 4313 napja

Válasz erre: @Silent #132515 

Azért egy átlagos új mai  autóval, pl focus is elég jó tepmpóval lehet bevenni a kanyarokat (csak kár hogy rossz helyen hajt)

amúgy nekem a járókelők szóltak be párszor, hogy figyeljek oda mikor egy kietlen kereszteződésben, "véletlenül" megcsúszott a feneke wink ő meg. 100 m re lévő buszmegállóban állt. de volt olyan is hogy a kedves járókelő az úton sétált és bekiabált, hogy nem indexeltem wink de persze volt ellenpélda is mikor a nagykörúton valaki elkiabálta magát, hogy hajrá miata! (Ő biztos innen volt! wink )

2018-08-31 18:34:14
bagoly

bagoly

Posztok: 906
Velünk: 3372 napja

Válasz erre: @Silent #132513 
Akkor itt van a legjobb pálya Győrben. Az AUDI út száz körforgalommal. Ha nagyon tele a ..., megyek egy kanyart az 1-estől az M1-ig. Ha erre jársz, próbáld ki 813-es út.

aláírás

A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.

2018-08-31 18:30:08
Silent

Silent

Posztok: 272
Velünk: 3753 napja

Válasz erre: @l-bandee #132504 

"addig csak ugyanolyan "paraszt kábriós" leszel ezeknek az embereknek a szemében, mint akármelyiik nyitott tetős többmilliós luxuskocsiban ülő, szerintük "újgazdag" sofőr."

Saját tapasztalat az, hogy ha átlagosan közlekedek, akkor a legtöbb közlekedőtárs előzékenyebb mintha a családi kombival mennék. Lehet csak a kocsit nézegetik, lehet hogy tényleg előzékenyek, de az biztos, hogy sokkal nagyobb iránta a tolerancia. Ha tolatva parkolok le, akkor volt már hogy családi kombiban ledudált a mögöttem lévő autós, miközben Mx5-el nyugodtan megvár amíg beállok. Biztos van olyan is amit mondasz, de szerencsére ők inkább a kivételt erősítő szabály. Ha valami idiótával fut össze az ember akkor rá kell hagyni. El kell engedni. Fizikailag és lélekben is.

Válasz erre: @Steel #132508 

"(...és tényleg szar érzés, amikor mész a BMW-vel és lenyom egy ilyen kis gyösz :D )"
Pár hete Budapesten egy ilyen tata kinyitotta a luxusdoboza ajtaját és az öklét rázta. Utána nem értettem, visszanéztem a kamera felvételét, de tényleg csak annyi történt, hogy 60-as korlátozású úton pirostól elindultam és 62-ig gyorsultam. Gondolom a mellette ülő szöszinek nem sikerült bebizonyítani, hogy mekkora májer. Vagy nem tudom... De jót röhögtem rajta. Majd lilult egy nagyot a feje mikor látta hogy nem ért el semmi hatást az előadása. Remélem nem kapott szegény infarktust.

2018-08-31 18:28:17
bagoly

bagoly

Válasz erre: @Zefa #132510 
Hogy a kb 130 kg, kopasz, tetkós fickó mit gondolt nem tudom, én akkor arra szerződtem, hogy a Kollár Ferit hazahozzam. Tényleg nem tudta merre van Magyarország. A Transzfogarason szedtem fel, valahol ott aludt. Egy véletlen menet: na ugorjunk el még egy kört. Megtaláltuk Ferit, vagy Ő minket, mentünk egy kört a tóig, ekkor jött a bömös. Az esemény véletlen volt, csak miután erősködött, aláztuk le. Ketten.  Megállt fotózni.

aláírás

2018-08-31 18:13:45
Silent

Silent

Posztok: 272
Velünk: 3753 napja

A 20+ évre csak annyit, hogy 6-8 év közé szokták tippelni a 18 éves kocsit és azt hiszik hogy csilliárdokba került. Amit a srácok írnak azt egyes közlekedőkön tapasztaltam én is. Főleg 60-70 körüli BMW-s taták, meg a céges Octaviás rétegre jellemző. Ilyenekre kanyarban ráverek 400 méter előnyt. De nem számít, mert inkább nyomja 140-el, csak utólérjen az egyenesben. És utól is ér, mert én csak egyenletesen megyek a szabályos sebességen. Aztán mikor jön a seggemben akkor vagy jön még egy kanyar és megint porig alázza magát. Ha meg nem jön, de marad a homoerotikus fantáziálása, akkor elveszem a gázt, ki az indexet és menjen. Általában nem mennek, mert a kocsijukban nincs akkora tartalék, hogy neki merjen állni előzni. Egyenesben, saját sávban nyomni a gázt, hogy jelezzék mekkora lóerő királyok, az megy, de ha tényleg lóerőkirálynak kéne lenni akkor hirtelen puhatökű gebe lesz belőlük.
Másik kedvencem a paneljampi a lelakott bömbi vagy  VW Golf-ban. Németből behozta a lerobbant sok lóerős romot és mikor meglát akkor gondolja hogy lenyomja a sportkocsit. Aztán úgy megmutatja, hogy a körforgalmat 20-al tudja bevenni előtted. Néha olyan érzésem van, hogy mire bevesz egy negyed cikket a körforgalomban, körbedriftelem egy laza gázfröccsel.

2018-08-31 13:42:55
Zefa

Zefa

Posztok: 300
Velünk: 4126 napja

bagoly, 2018-08-31 11:18:57

Válasz erre: @Bazsix77 #132497 
Autóztam már kívülről körbe a Fogarason egy ménest birtokló BMW-t, kanyar után jött a pofonért. Egyenesbe letolt az útról, újabb kanyar, és itt kicsi híján lenyúzta a szalagkorlátot, amikor belülről is körbeautóztuk. Szerintem lerágta a bőrt a kormányról.

Egy ilyen kis tündérrel (Rózsika) lehet lassan is menni, csak úgy. Ehhez van kedvem. Hagyd elmenni a majmokat, végén még beléd csúszik.

Végül egy fontos filozófiai tétel: Idegeskedni annyi, mint más hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.

Szerintem a BMW-s ugyan azt gondolta rólad mint a kolléga  az 1.6-os Octaviásról. Szerencséd, hogy nem Ő vezette mert Ő az ilyesmit nem hagyja ám annyiban. Egyesével kiállít mindenkit és elmagyarázza nekik, hogy mekkora faszfejek.

aláírás

91 1.6 NA
93 2.0 Accord
59 1.0 Anglia 105E Építés alatt

2018-08-31 13:30:13
susu

susu

Posztok: 493
Velünk: 2495 napja

Én ezeket leszarom, már észre sem veszem. Túl sok a gyökér az utakon és túl kevés az idő, hogy eleget vezessem az autómat. Viszont amikor vezetem, nem akarok az ilyen gyökerekkel foglalkozni, hanem hátrab@szni a tetőt, fülig érő szájjal kanyarodni, visszaszúrni kettesbe és élvezni a koncertet amit a motor és a kipufogó produkál, elindulásnál kicsit megtáncoltatni a popóját, stb. Minden más le van szarva smile

UI: a tetőt szépen le szoktam engedni, nem ledobni smile

aláírás

Touge Runnerz

2018-08-31 13:16:41
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 4161 napja

Válasz erre: @bagoly #132503 

Na, ezt támogatom.

Egyébként meg nem kell másokról mindig rosszat képzelni. Ugyanolyan erővel képzelhetünk jót is.

Az utakon mindenféle ember közlekedik, mindenféle idegállapotban. Nem várhatjuk el, hogy mindig mindenki épp egy hullámhosszon legyen velünk.

Végül pedig; örüljünk, hogy vannak az utakon, akik hajlandóak velünk játszani smile

(...és tényleg szar érzés, amikor mész a BMW-vel és lenyom egy ilyen kis gyösz :D )

2018-08-31 11:33:01
l-bandee

l-bandee

Posztok: 88
Velünk: 3067 napja

Mondjuk én nem írtam az irigységet, de gondolom nem is nekem szólt. Egyébként pont ez az, hogy tudatlanság. Ránéznek menet közben, nem látják igazából, hogy mennyire rozsdás vagy sem, csak annyit, hogy egy apró autó, baromi sportos és jó vonalakkal megáldva, ráadásul tető nélkül. Aki nem ismeri, rögtön azt hiheti, hogy ez egy többszáz lóerős vadállat sportautó, és valahogy fellángol benne ilyenkor a csak azért is megmutatom szellem. Ezzel nem lenne gond, de azért a beszólásokat nem kellene. Ilyenkor mindig olyan szívesen félreállítanám és beszélgetnék ezekkel az emberekkel, és elmagyaráznám, hogy nem egészem úgy van az ahogy gondolja. Aki nem vezetett soha MX-5 -öt, annak úgy is hiába magyarázod, miért egy életérzés, és miért nem hasonlítható a "kábriókhoz". Erre van egy tipikus történetem is rokonsággal:

Apám testvérének elszállt az agya és vett egy Mercedes E(kétszámjegy) AMG-t, 360 lóerővel. Ültem benne, mentem vele. A V6 jó meg minden, de LUXUS autó. Egyszerűen elveszik a kényelem oltárán a vezetési élmény. Na a fia is ült már benne nyilván, meg vezette is. Tényleg, úgy mész 200-al, hogy nem tűnik fel, baromi veszélyes emiatt.

Aztán a fia most a balatonnál beült mellém ebbe a "szar", rozsdásodó, 110 lovas NB-be egyik este, amikor elmentem kocsit mosni. Beszélgettünk, és kérdezte, hogy amúgy milyen az úttartása. Több se kellett, mert kanyargós út jött. Vissza 2, motor pörög, ordít, kanyarba be-ki. Annyit látok unokatesómból, hogy kapaszkodik amibe csak tud, és annyit mond, hogy "b*szdmeg". Átértékelte a dolgokat nem kicsit :D

Na és azért írtam le, mert itt újra közbe jön a tudatlanság kérdése. Amíg valaki nem tapasztalja meg, hogy mire is jó ez a kis autó (élmény), addig csak ugyanolyan "paraszt kábriós" leszel ezeknek az embereknek a szemében, mint akármelyiik nyitott tetős többmilliós luxuskocsiban ülő, szerintük "újgazdag" sofőr.

Történet:

Mondjuk én nem írtam az irigységet, de gondolom nem is nekem szólt. Egyébként pont ez az, hogy tudatlanság. Ránéznek menet közben, nem látják igazából, hogy mennyire rozsdás vagy sem, csak annyit, hogy egy apró autó, baromi sportos és jó vonalakkal megáldva, ráadásul tető nélkül. Aki nem ismeri, rögtön azt hiheti, hogy ez egy többszáz lóerős vadállat sportautó, és valahogy fellángol benne ilyenkor a csak azért is megmutatom szellem. Ezzel nem lenne gond, de azért a beszólásokat nem kellene. Ilyenkor mindig olyan szívesen félreállítanám és beszélgetnék ezekkel az emberekkel, és elmagyaráznám, hogy nem egészem úgy van az ahogy gondolja. Aki nem vezetett soha MX-5 -öt, annak úgy is hiába magyarázod, miért egy életérzés, és miért nem hasonlítható a "kábriókhoz". Erre van egy tipikus történetem is rokonsággal:

Apám testvérének elszállt az agya és vett egy Mercedes E(kétszámjegy) AMG-t, 360 lóerővel. Ültem benne, mentem vele. A V6 jó meg minden, de LUXUS autó. Egyszerűen elveszik a kényelem oltárán a vezetési élmény. Na a fia is ült már benne nyilván, meg vezette is. Tényleg, úgy mész 200-al, hogy nem tűnik fel, baromi veszélyes emiatt.

Aztán a fia most a balatonnál beült mellém ebbe a "szar", rozsdásodó, 110 lovas NB-be egyik este, amikor elmentem kocsit mosni. Beszélgettünk, és kérdezte, hogy amúgy milyen az úttartása. Több se kellett, mert kanyargós út jött. Vissza 2, motor pörög, ordít, kanyarba be-ki. Annyit látok unokatesómból, hogy kapaszkodik amibe csak tud, és annyit mond, hogy "b*szdmeg". Átértékelte a dolgokat nem kicsit :D

Na és azért írtam le, mert itt újra közbe jön a tudatlanság kérdése. Amíg valaki nem tapasztalja meg, hogy mire is jó ez a kis autó (élmény), addig csak ugyanolyan paraszt kábriós leszel mint akármelyiik nyitott tetős többmilliós luxuskocsiban ülő sofőr.

Na és azért írtam le, mert itt újra közbe jön a tudatlanság kérdése. Amíg valaki nem tapasztalja meg, hogy mire is jó ez a kis autó (élmény), addig csak ugyanolyan "paraszt kábriós" leszel ezeknek az embereknek a szemében, mint akármelyiik nyitott tetős többmilliós luxuskocsiban ülő sofőr.

2018-08-31 11:18:57
bagoly

bagoly

Autóztam már kívülről körbe a Fogarason egy ménest birtokló BMW-t, kanyar után jött a pofonért. Egyenesbe letolt az útról, újabb kanyar, és itt kicsi híján lenyúzta a szalagkorlátot, amikor belülről is körbeautóztuk. Szerintem lerágta a bőrt a kormányról.

Egy ilyen kis tündérrel (Rózsika) lehet lassan is menni, csak úgy. Ehhez van kedvem. Hagyd elmenni a majmokat, végén még beléd csúszik.

Végül egy fontos filozófiai tétel: Idegeskedni annyi, mint más hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.

aláírás

2018-08-31 10:10:54
Nyiri

Nyiri

Posztok: 692
Velünk: 3052 napja

Azért ne vicceljünk már.

Miért gondoljátok hogy irigyek az autóitokra? 20+ éves autók. Nagy része rozsdás. Mazda. Japán, a németautóbuzéria világában ezek az az emberek nagy részének kotlák szarok. Mert nem is ismerik. 

Az enyém jó állapotban van és nem rozsdás. A múltkor alatta feküdtem mert raktam fel a lipet a társasház udvarán. 3 ember jött oda megkérdezni, hogy ugye a ROZSDÁT próbálom eltüntetni éppen smile

2018-08-31 9:37:10
l-bandee

l-bandee

Posztok: 88
Velünk: 3067 napja

Válasz erre: @Bazsix77 #132493 

Emiatt kár elkeseredni. Frusztrált és kissbségi érzéssel rendelkező emberek mindig is lesznek (na meg tudatlanok, de ez megint más kérdés). Kpzelheted én mennyit kapok, mikor még a rendszámom is HOT ... Csinálják csak ,attól még a következő körforgalomban letolom a f....fenébe (nyilván képletesen értve), majd hatalmas mosollyal előzöm meg az ilyet (ha nem kell fékezni, nem kell nagyon kigyorsítani se, ugye) :D

Történet:

Emiatt kár elkeseredni. Frusztrált és kissbségi érzéssel rendelkező emberek mindig is lesznek (na meg tudatlanok, de ez megint más kérdés). Kpzelheted én mennyit kapok, mikor még a rendszámom is HOT ... Csinálják csak ,attól még a következő körforgalomban letolom a f....fenébe :D

Emiatt kár elkeseredni. Frusztrált és kissbségi érzéssel rendelkező emberek mindig is lesznek (na meg tudatlanok, de ez megint más kérdés). Kpzelheted én mennyit kapok, mikor még a rendszámom is HOT ... Csinálják csak ,attól még a következő körforgalomban letolom a f....fenébe, majd hatalmas mosollyal előzöm meg az ilyet (ha nem kell fékezni, nem kell nagyon kigyorsítani se, ugye) :D

2018-08-30 22:57:54

Bazsix77

Posztok: 18
Velünk: 2445 napja

Válasz erre: @Liszt #132496 Hm...én nem engedem el...egyenként kiszedem őket a forgalomból és elmagyarázom nekik a kölykük előtt, hogy mekkora faszfej apjuk van, aki összekever egy sportosnak kinéző autót egy sport autóval és elkezdi lenyomni az 1.6-os céges octaviaval (megtörtént). Szánalom. Nagyon dühös vagyok...kicsit elgondolkodtam, hogy nem lenne-e jobb inkább egy porschéra cserélni, mert ott ugyanígy irigykedik, de legalább nem mer a proli kakaskodni...;-)

Érdekes, hogy a másik autómmal, ha közlekedek ilyen atrocitások nem érnek.(mondjuk az egy fekete s80-as volvo).