Válasz erre: @kmisi94 #132222
Valamiért mindenkiben van egy ilyen tévképzet (bennem is volt), hogy a puha tetővel hidegebb az autó. Pedig nem azért van meleg az autóban télen, mert olyan baromi jól szigetel, hanem mert az elégetett üzemanyag 2/3-ából hő lesz amivel lehet fűteni :D Ezzel abszolút nem kioktatni akarlak, csak viccesnek találom hogy én is ezt hittem, és szerintem minden tulaj alátámasztja hogy havonta megkérdezi valaki: télen nem túl hideg? Hát nem
Ettől függetlenül a keménytetőt sem véletlenül találták ki, de inkább amiatt praktikus, hogy a téli időjárási viszonyoktól (hóvihar, jég, -400 fok) megvédi a puha tetőt. Enélkül lehet élni, de a gyorsabb elhasználódással számolni kell.
Amúgy tapasztalatom szerint teljesen élhető az autó télen is. A súlyelosztás és a hátsókerékhatjás miatt nyílván jobban oda kell figyelni, de ez egy teljesen tanulható dolog. Ami nehézkessé teszi a téli használatot, az a só. Keményebb küzdelem a korrózió elleni harc ilyen használat mellett. Mivel ismered a Mazdákat, nem fogom nagyon ecsetelni, az utólagos alvázvédelem az abszolút minimum ami szükséges ilyen használahoz, de az sem old meg mindent.
Klímás példányt nehezebb lesz találnod, de nem lehetetlen. Ha Budapest környékén laksz, szívesen elviszlek egy körre valamelyik forró augusztusi napon, hogy lásd mennyira van/nincs szükséged klímára. Ha meg tudsz lenni nélküle, akkor sokkal több autó közül válogathatsz a piacról.