Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2018-05-04 11:21:59
bagoly

bagoly

Posztok: 906
Velünk: 3298 napja

Válasz erre: @Steel #130278 
Bocs, félreértettél. A feltétlen szabadság híve vagyok, de az én szabadságom határa és korlátja a Te szabadságod határáig tart. És persze fordítva is igaz. Itt pusztán arról van szó, hogy kivel vállalsz közösséget, kivel nem. Ha mindig és mindenben az "okosabb enged" elv szerint élünk, akkor a hülyék mindenhonnan kitúrják a normális embert. Néha a puszta jelenlét is elég.

aláírás

A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.

2018-05-04 11:19:48
Zefa

Zefa

Posztok: 300
Velünk: 4053 napja

Válasz erre: @Ordune #130288 

Ne érts félre, Én nem mondtam, hogy már most is profit orientált a dolog, és azt sem firtattam, hogy mennyi pénz marad a rendezvényekből ha egyáltalán marad, és azt mire fordítjátok. Nem is tehetem hiszen nem vagyok egyesületi tag.
Én azt mondtam, hogy ezek a rendezvények rengeteg időt, energiát és pénzt is vesznek el a szervezőktől, ez pedig könnyen a család rovására mehet. Na ekkor jön el a pillanat, hogy választani kell hogyan tovább...

aláírás

91 1.6 NA
93 2.0 Accord
59 1.0 Anglia 105E Építés alatt

2018-05-04 10:39:54
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5693 napja

Válasz erre: @BCapelluti #130286 

Köszönjük! Ilyenkor érezzük úgy, hogy megéri ezt az egészet csinálni! 

Tomi bácsi 

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Válasz erre: @BCapelluti #130286 

Köszönjük! Ilyenkor érezzük úgy, hogy megéri ezt az egészet csinálni! :)

Tomi bácsi :D

2018-05-04 10:37:02
Ordune

Ordune

Zefa, 2018-05-04 8:25:17

... tehát a klubnak (egyesületnek) is érdeke, hogy minél több tagja legyen. A nagy létszám pedig hozza magával a különböző habitusú embereket...

... A kérdés szerintem az, hogy ez-e a jó irány vagy meg kell őrizni a klub (Egyesület) családiasabb légkörét és lemondani a nagyszabású tervekről. A más értékrendet vallók maguktól le fognak morzsolódni, újak pedig nem lépnek be nagy számban...

Az baj, hogy ez nem így működik. Nem azért megyünk a Hungaroringre, mert profit orientáltak vagyunk, hanem azért mert máshol már nem igen férünk el. Az Egyesület nem profitért dolgozik. A megmaradt pénzből fenntartunk (könyvelő, ügyvéd, bank, stb.), fejlesztünk (strand zászló, sátor, bóják, stb.), vagy előfinanszírozunk.  

Nyilván szükség van a kisebb létszámú, családiasabb programokra, de ezeknek már alulról kell szerveződniük (mint például Marci által szervezett és 20 autóra limitált osztrák túrája), mert szerintem a Klub nem engedheti meg magának, hogy bárkit - komoly indok nélkül - kitaszítson magából. Nem mondhatjuk azt pl., hogy mostantól kezdve csak azt várjuk, akinek legalább 5 éve van emixe, 10 éve rendelkezik jogosítvánnyal, diplomája van és volt gyerekszobája, mert ez nem erről szól.

Ennek a dolognak a lényege leegyszerűsítve, hogy összefogja azokat, akik elkötelezett szeretetet éreznek a Mazda MX-5 típus iránt, és ezt a szeretetüket csoportosan szeretnék kiélni. smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2018-05-04 10:09:15
Ordune

Ordune

Válasz erre: @Gyéé #130272 

Gyéé, erre van külön topik...

http://www.miata.hu/forum/?tid=4980&page=4

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Gyéé, erre van külön topik...

2018-05-04 9:46:23
BCapelluti

BCapelluti

Posztok: 371
Velünk: 2744 napja

Még egy éve sincs mx-5-öm, velem is csak hígabb lett a közösség. Nem vagyok önkéntes rendőr típus, de ebben a közegben az is vonz, hogy jó arcok normálisan viselkednek. A 4,5 éves kislányom annyira jól érezte magát Esztergomban, hogy anyának is emlegeti Bécit (ő volt a záró autó hazafele), Zsombort, Gergőt, Kristófot, Tomi bácsit (bocs, Ordune, nem értem, Te miért vagy bácsi), Antit (aki elől ment a halacska evés után, és piros teteje van), és Palit, akivel majdnem hazáig jöttünk.

Ezért érdemes Veletek lenni.

2018-05-04 8:25:17
Zefa

Zefa

Posztok: 300
Velünk: 4053 napja

Azért az elmúlt években sok minden történt, ami a klub hígulásához vezetett. Sokak számára elérhető árba kerültek az NA-k NB-k. Az autós oldalakon eléggé nyomták is a típust, különösen a Totalcaron. Illetve olyan nagyszabású rendezvények voltak és vannak márka támogatással ami csak komoly létszám mellett működik, tehát a klubnak (egyesületnek) is érdeke, hogy minél több tagja legyen. A nagy létszám pedig hozza magával a különböző habitusú embereket.

Egyébként jók ezek a nagy rendezvények, mert olyan helyekre juthattam el Én is, amikre saját szervezésben biztosan nem mentem volna. Más kérdés, hogy ezt a szervezők nem csinálhatják sokáig munka és család mellett, tehát idővel profit orientált lesz a dolog. A kérdés szerintem az, hogy ez-e a jó irány vagy meg kell őrizni a klub (Egyesület) családiasabb légkörét és lemondani a nagyszabású tervekről. A más értékrendet vallók maguktól le fognak morzsolódni, újak pedig nem lépnek be nagy számban. Lásd 2 posztos emberek, akik az elsőben megkérdezi mire kell figyelni vásárlás előtt mert nem érnek rá átolvasni több 1000 posztot, majd mikor nem kap megfelelő választ elmondja az itt lévőket mindenféle hülyének. Na Ők nem fognak 20 fős kirándulásra menni, de a Hungaroringre vagy Zsámbékra azért lehet elmennek a hülyékkel is.

Én így látom viszonylag kívülállóként mivel idő hiányában nem sok eseményre tudtam elmenni és a fórumot is inkább read onlyban használom.  

aláírás

91 1.6 NA
93 2.0 Accord
59 1.0 Anglia 105E Építés alatt

2018-05-03 23:48:37
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 4088 napja

Válasz erre: @bagoly #130277 
Ellenőrzés, korlátozás, kizárás.... ezért nem vagyok az Egyesületben. A Miata a szabadságról és az örömről szól.

2018-05-03 23:38:08
bagoly

bagoly

Posztok: 906
Velünk: 3298 napja

"Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa!" 

Végtelen szomorúsággal, de nagy érdeklődéssel olvastam sok, számomra fontos klubtárs véleményét a "hígulásról". Nagyon sajnálom, hogy Feri vásárlásakor (2012) még nem ismertelek Benneteket, kaptam volna egy kis ízelítőt a régi, szűkebb időkről. Velem közeli viszonyban lévő "idősebb" tagok meséltek nekem a régi szép időkről. Erről sajnos lemaradtam. Hála Istennek a FB-ről is, csak a Fórumot olvasom. Tehát a nyitó idézet helytálló, én boldog vagyok.

A Klub nem felelhet minden MX5 tulajért, tagjait is csak befolyásolni tudja (ha tudja), ez tiszta. Az Egyesület talán kevésbé lesz megengedő, már csak az önvédelme miatt is.

Nem irigylem az Elnököt, és az elnökséget, de a "kecske-káposzta" dolog nem működik. Sajnos nincs olyan megoldás, amely mindenkinek jó. Sajnos fel kell vállalni a "kirekesztés, ütközés (verbális), harc, kizárás...stb" szavak beillesztését az Egyesület életébe, szervezésébe.

Hogyan is írtad Tomi? Mi kidolgoztuk a kereteket, mindenkinek dolgozni kell a megtöltésén (idézet értelemszerű, nem szó szerinti). Ha jól emlékszem, egy túrán már megtörtént a kizárás. Biztos vagyok benne, minden... mit írjak ide? Normális, elkötelezett, hobbijához ragaszkodó, vasból való családtagját szerető, a mundér becsületét féltő-védő, ...sok szó van még, a nem kívánt rész személyre szabottan törlendő. Ezek a tagok mind felállnak melléd, biztos vagyok benne!

aláírás

A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.

2018-05-03 23:23:35
montoya

montoya

Posztok: 125
Velünk: 2522 napja

Konkrétan segíteni nem tudok, de fürgefutáron keresztül tudsz pl. az eladó címére rendelni futárt úgy, hogy Te fizeted. Ebbe azért bele szoktak menni, még a postára se kell elmennie vele.

Annyi dolga van vele, hogy felhívja a futárszolgálat helyi számát, és megbeszéli velük az alkalmas időpont.

Azért egy hangfalszettre valszeg nem 10ft lesz.

Történet:

Konkrétan segíteni nem tudok, de fürgefutáron keresztül tudsz pl. az eladó címére rendelni futárt úgy, hogy Te fizeted. Ebbe azért bele szoktak menni, még a postára se kell elmennie vele.

Azért egy hangfalszettre valszeg nem 10ft lesz.

2018-05-03 22:23:51
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6651 napja

Srácok, nincs valaki ezen a környéken németo-ban? Ismerős megvenné ezt a hangfalszettet de az eladó nem postázza, el kell hozni. Tud valaki segíteni?

99880 Waltershausen

https://m.ebay-klein___7/850043377-172-3721

aláírás DrasticPlastic Driver
2018-05-03 22:00:32
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 4088 napja

Válasz erre: @BBBB #130269 
Öööö...kaphatnék esetleg egy ajánlást arra a munkahelyre, ahol havonta egy MX-et tudok venni a fizetésből? Köszi!

2018-05-03 21:35:44
BBBB

BBBB

Posztok: 473
Velünk: 4227 napja

Válasz erre: @Silent #130252 

A klub jellegét nem veszti el szerencsére, mert a klub a “kemény mag” alapján is életben marad!! 

Szerencsére! 

A morál nyilván, tág témakör, - és ez valóban ott kezdődik hogy egy napsütéses klub délután,  100+ mx5, élvezed a kamyarokat gyerekkel az anyósülésen gyerekülésben,  - és a tök mindegy milyen mx-5 amúgy NB volt, megmutatja hogy meg tud előzni a Mátrában, amikor nem volt rám ragasztva a verseny csík, - de neki be kellett férnie eléd úgy h a cumisüveg kiesett a gyerekből! 

Na ő talált meg frontálisan egy szembejövőt fél órával később!!

Nyilván nem lehet általánosítani, és az emberek 95% full jófej itt és tudja miről szól ez a dolog, (és ez zömmel inteligencia kérdése is)  és nyilván mindenki magárt felel a közlkedésben, de sajnos megszaporodtak az önjelölt Gilles Villenuve-ök, itt is!! 

Én ezért csak ismert résztvevővvel, szeretek gurulni, holott elmennék szívesen megnézni minden autót, meghallgatnék minden történetet, de nem szívesen lennék egy “túlértékeltem a képességeim és az autóm határait” tag áldozata! 

és lássuk be, azzal h a márka/típus már kb egy havi fizetéseel elérhetővé válik, valóban hígul a tömeg! Megveszi fél évre taccsra vàgja és kész! Nekem 10+ éva van meg, - se eladni nem bírnám, se összetörni - egyszer majd valamelyik fiam megkapja, 10 év múlva! 

Én szeretek csak úgy ülni benne, hogy nyitva van a teteje és csillagos az ég, és élvezem mind a sok száz lóerőt, mert egy mező közepén áll, mert épp bekapcsoltam a 4x4 fokozatot, és csend van, és minden millimérét ismerem az autónak, mert éppen valamit átbütyköltem rajta ott, és csak úgy van! 

és olyanokkal szeretek autóznj, akik így gondolják és nem úgy h kielőznek a buszsávban és majd beférnek röviden a mátrában, mert nekik jobb az autójuk! 

most őszintén, poszt alapján tudok mondani, olvasás alapján, megítélve, tényleg 30-40 embert akivel bármikor bárhol autóznék! Mert az írásából, kiderül hogy milyen ember...a többi meg, valóban lutri...

Történet:

Válasz erre: @Silent #130252 

A klub jellegét nem veszti el szerencsére, mert a klub a “kemény mag” alapján is életben marad!! 

Szerencsére! 

A morál nyilván, tág témakör, - és ez valóban ott kezdődik hogy egy napsütéses klub délután,  100+ mx5, élvezed a kamyarokat gyerekkel az anyósülésen gyerekülésben,  - és a tök mindegy milyen mx-5 amúgy NB volt, megmutatja hogy meg tud előzni a Bükkben, amikor nem volt rám ragasztva a verseny csík, - de neki be kellett férnie eléd úgy h a cumisüveg kiesett a gyerekből! 

Na ő talált meg frontálisan egy szembejövőt fél órával később!!

Nyilván nem lehet általánosítani, és az emberek 95% full jófej itt és tudja miről szól ez a dolog, (és ez zömmel inteligencia kérdése is)  és nyilván mindenki magárt felel a közlkedésben, de sajnos megszaporodtak az önjelölt Gilles Villenuve-ök, itt is!! 

Én ezért csak ismert résztvevővvel, szeretek gurulni, holott elmennék szívesen megnézni minden autót, meghallgatnék minden történetet, de nem szívesen lennék egy “túlértékeltem a képességeim és az autóm határait” tag áldozata! 

és lássuk be, azzal h a márka/típus már kb egy havi fizetéseel elérhetővé válik, valóban hígul a tömeg! Megveszi fél évre taccsra vàgja és kész! Nekem 10+ éva van meg, - se eladni nem bírnám, se összetörni - egyszer majd valamelyik fiam megkapja, 10 év múlva! 

Én szeretek csak úgy ülni benne, hogy nyitva van a teteje és csillagos az ég, és élvezem mind a sok száz lóerőt, mert egy mező közepén áll, mert épp bekapcsoltam a 4x4 fokozatot, és csend van, és minden millimérét ismerem az autónak, mert éppen valamit átbütyköltem rajta ott, és csak úgy van! 

és olyanokkal szeretek autóznj, akik így gondolják és nem úgy h kielőznek a buszsávban és majd beférnek röviden a mátrában, mert nekik jobb az autójuk! 

most őszintén, poszt alapján tudok mondani, olvasás alapján, megítélve, tényleg 30-40 embert akivel bármikor bárhol autóznék! Mert az írásából, kiderül hogy milyen ember...a többi meg, valóban lutri...

2018-05-03 21:07:24
Silent

Silent

Posztok: 272
Velünk: 3680 napja

Válasz erre: @Ordune #130264 

Két okból. Egyrészt mert annyi a realitása, mint annak hogy kapok tőled egy lila pónit holnap, rózsaszín nyereggel. Szemben a típustárssal aki már megvalósította a tevékenységét amit teljes erőbedobással fényez. Másodsorban ha bárki ilyen elképesztő önbíráskodásra vetemedne a való életben, abból az derülne ki, hogy nem tartott követési távolságot. Amiről megint csak megoszlanak a vélemények, hogy kell-e vagy elég a 10 centi. Itt a legtöbben szeretik a kocsijukat és emiatt nemcsak elvárják a követési táv betartását, de másoknak is megadják.

UI: Ha véletlen mégis akartál pónit küldeni akkor mondom a címet és cserkészbecsszó nem fogok rohanni UAZ-t venni.

2018-05-03 20:58:15
Ordune

Ordune

Válasz erre: @Steel #130265 

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992