Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2018-05-03 20:57:47
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5766 napja

Válasz erre: @l-bandee #130260 

Felesleges a kitűzött poszt, erre van a leírás, csak éppen sokan nem veszik a fáradságot arra, hogy utánanézzenek dolgoknak. 

Sem a szabályoknak, sem a jegyzetekben megosztott információknak, sem a rögzített bejegyzéseknek, se itt a fórumon felhalmozott információ tengernek, és még sorolhatnám. 

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2018-05-03 20:57:21
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 4160 napja
Ordune, 2018-05-03 20:27:36

Ez egy baromi nehéz kérdéskör...

A FB sokkal nehezebben szabályozható, de itt a honlapon azért viszonylagos nyugalom honol. Bár itt sem tudja mindenki megérteni, hogy nem véletlenül lett kitalálva a személyes találkozáshoz kötött 3 ajánlás. Sokszor az új jelentkezőnek elég feltenni egy képet egy MX5-ről, és már repülnek is az ajánlások...

Hogy mi a megoldás? Talán az egyesület lehet az, ahova ténylegesen szükséges a 3 ajánlás, és egy új honlap, amelyen már elkülönítve lesznek a jogosultságok a "csak" regisztráltaknak, az itteni tagoknak és az egyesületi tagoknak.
Előbbi készen, utóbbin dolgozunk.

Az a baj, hogy egy ekkora közösségben már nehéz konszenzusra jutni mindenben. Van egy réteg, pl. Ti akik igényelnék a szigorúbb admin tevékenységet, és van olyan is, akik minden nemű kontrollt elutasítanak. Mi meg próbálunk - a lehetőségekhez mérten - mindenkinek megfelelni.  

Hehe, akarsz egy kis izgalmat? wink

2018-05-03 20:54:21
Ordune

Ordune

Válasz erre: @Silent #130259 

Ez mitől jobb, mint a buszsávban első rendszám nélkül hajtani?

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2018-05-03 20:53:45
Ordune

Ordune

Válasz erre: @montoya #130262 

Pont erről beszéltem. Képtelenség mindenkinek megfelelni...

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2018-05-03 20:47:33
montoya

montoya

Posztok: 125
Velünk: 2595 napja

Válasz erre: @Ordune #130258 

Az ajánlásos rendszerrel az a baj, hogy nem óhajtok ajánlásokat kunyerálni. Voltam már talin, valszeg leszek is még, de ez szerintem nem old meg semmit, csak van kivált egy méretes ellenérzést. Aztán lehet, hogy én reagálom túl. smile

Arról már nem is beszélve, hogy azzal, hogy nem ajánlott tag még fotót sem tölthet fel, tényleg nem értem, mit szeretnétek elérni. Megspórolunk 270 kilobájt tárhelyet? Kötve hiszem, de más értelmét nem látom.

Más autós fórumon nem láttam hasonlót sem, és normálisan tudnak működni, szóval szerintem ezzel nem oldottatok meg semmit.

No offense, nem értelmetlenül szeretnék kritizálni, értem, hogy miért jött létre, csak úgy érzem, hogy némi kontraproduktivitáson túl nem sok hatást ért el.

2018-05-03 20:39:58
l-bandee

l-bandee

Posztok: 88
Velünk: 3067 napja

Válasz erre: @Silent #130259 

Nem tudom pontosan, csupán teória volt, de ez így nem hangzik rosszul :D
Amúgy olyasmire gondoltam, hogy érezze a törődést minden tagtól. Értem ez alatt, hogy pl nem szabad szóba állni vele, vagy venni tőle bármit, vagy eladni neki bármit. Szóval 0, azaz 0 segítséget kap bármiben.

Na de amúgy a ha facebookra kell plusz moderátor, szívesen jelentkezem próbaidőre, sajnos elég sokat vagyok fenn. Viszont kell írni oda egy olyan kitűzött posztot, amiben kicsit bővebben le vannak írva a moderálási szabályok. Ebben is tudok segíteni, ha szükséges.

2018-05-03 20:32:11
Silent

Silent

Posztok: 272
Velünk: 3753 napja

Válasz erre: @l-bandee #130256 

"Az ilyeneknél azt kell elérni,hogy mielőbb megszabaduljon az autótól"

Mire gondolsz? Bedob 10 ropit mindenki, aztán veszünk egy crowd sourcing-olt parancsnoki UAZ-t, majd beállsz elé és nyomsz egy satuféket? Aztán ezt újra havonta egyszer? Vagy hogy?

2018-05-03 20:27:36
Ordune

Ordune

Ez egy baromi nehéz kérdéskör...

A FB sokkal nehezebben szabályozható, de itt a honlapon azért viszonylagos nyugalom honol. Bár itt sem tudja mindenki megérteni, hogy nem véletlenül lett kitalálva a személyes találkozáshoz kötött 3 ajánlás. Sokszor az új jelentkezőnek elég feltenni egy képet egy MX5-ről, és már repülnek is az ajánlások...

Hogy mi a megoldás? Talán az egyesület lehet az, ahova ténylegesen szükséges a 3 ajánlás, és egy új honlap, amelyen már elkülönítve lesznek a jogosultságok a "csak" regisztráltaknak, az itteni tagoknak és az egyesületi tagoknak.
Előbbi készen, utóbbin dolgozunk.

Az a baj, hogy egy ekkora közösségben már nehéz konszenzusra jutni mindenben. Van egy réteg, pl. Ti akik igényelnék a szigorúbb admin tevékenységet, és van olyan is, akik minden nemű kontrollt elutasítanak. Mi meg próbálunk - a lehetőségekhez mérten - mindenkinek megfelelni.  

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2018-05-03 20:24:45
Silent

Silent

Válasz erre: @Taishikan #130254 

A legjobb hogy elrejtettem a kommentet mint idegesítő, ennek ellenére küldi az értesítéseket, hogy ki reagált rá. Arra emlékeztet, mikor a gyerek kapott egy valami vernyákoló kínai műanyag játékot amiben beragadt a gomb és nem lehetett kikapcsolni. Elvitte játszani a fürdőkádba, de hiába nyomta víz alá, még másnap reggel is szólt....  A víz alól....

2018-05-03 20:24:49
l-bandee

l-bandee

Posztok: 88
Velünk: 3067 napja

Válasz erre: @Silent #130247 

Mint ahogy itt is, úgy ott is ki lehetne dobálni az ilyen renitens, és a Klub hírnevét rontó embereket. Falun ez így hasonlóképp működik, és jól működik: ha az új ember valami miatt nem illik a közösségbe, egyszerűen ki kell vetni a közösségből. Itt nem feltétlen banra gondolok, mert attól meg ugyanúgy használja majd az MX-5-jét, és húzza le a típust a közutakon a többi ember szemében. Az ilyeneknél azt kell elérni,hogy mielőbb megszabaduljon az autótól, így a klub is az ő képviseletétől. Mert (habár ez lehet baromira geil lehet egyesek szemében, de) itt minden MX-5 tulaj a Klubot képviseli a közutakon amikor ilyen autóba száll. Én legalábbis egészen biztosan, és büszkén , mosolyogva integetek felnőtteknek-gyerekeknek. Mert ez egy vidám autó, ami nem való buszsávba...

Arról nem beszélve,hogy az ilyen embertől aztán lehet várni az onuralmat és a szabályok tiszteletét egy pl. a Hungaroringen tartott találkozó alkalmával...

Történet:

Mint ahogy itt is, úgy ott is ki lehetne dobálni az ilyen renitens, és a Klub hírnevét rontó embereket. Falun ez így hasonlóképp működik, és jól működik: ha az új ember valami miatt nem illik a közösségbe, egyszerűen ki kell vetni a közösségből. Itt nem feltétlen banra gondolok, mert attól meg ugyanúgy használja majd az MX-5-jét, és húzza le a típust a közutakon a többi ember szemében. Az ilyeneknél azt kell elérni,hogy mielőbb megszabaduljon az autótól, így a klub is az ő képviseletétől. Mert (habár ez lehet baromira geil, de) itt minden MX-5 tulaj a Klubot képviseli a közutakon amikor ilyen autóba száll. Én legalábbis egészen biztosan, és büszkén , mosolyogva integetek felnőtteknek-gyerekeknek. Mert ez egy vidám autó, ami nem való buszsávba...

Mint ahogy itt is, úgy ott is ki lehetne dobálni az ilyen renitens, és a Klub hírnevét rontó embereket. Falun ez így hasonlóképp működik, és jól működik: ha az új ember valami miatt nem illik a közösségbe, egyszerűen ki kell vetni a közösségből. Itt nem feltétlen banra gondolok, mert attól meg ugyanúgy használja majd az MX-5-jét, és húzza le a típust a közutakon a többi ember szemében. Az ilyeneknél azt kell elérni,hogy mielőbb megszabaduljon az autótól, így a klub is az ő képviseletétől. Mert (habár ez lehet baromira geil lehet egyesek szemében, de) itt minden MX-5 tulaj a Klubot képviseli a közutakon amikor ilyen autóba száll. Én legalábbis egészen biztosan, és büszkén , mosolyogva integetek felnőtteknek-gyerekeknek. Mert ez egy vidám autó, ami nem való buszsávba...

2018-05-03 19:38:38
Taishikan

Taishikan

Posztok: 639
Velünk: 3432 napja

Már nagyon vártam, hogy a buszsávos arcoskodóval folytatott, süket fülekre talált "beszélgetésünket" itt is felvesse valaki, és ne nekem kelljen. smile Köszi, Silent! 

aláírás

大使館

Történet:

Már nagyon vártam, hogy a buszsávos arcoskodóval folytatott, süket fülekre talált "beszélgetést" itt is felvesse valaki, és ne nekem kelljen. :) Köszi, Silent! 

2018-05-03 19:31:05
Silent

Silent

Válasz erre: @simkor #130249 

A katalizátoros engem sem zavar nagyon, bár ha már benne van, akkor inkább ott tartom és kicserélem amikor kell, gondolom javít valamit a kibocsátási értékeken. A másik kettő viszont mélyen Freud-i eset. Terapeutára szorulnának, meg pár nap cellára minden szabálysértésük után. Lehetőleg valami izmos román kamionsofőrrel éjszakázva.

Válasz erre: @gzugzu #130248 

Néha kényelmes, mert gyorsan jön sok válasz. A fotók megosztása is nagyon jó. Hétfőn lőttem egy csomó képet és jó volt hogy drag&drop módszerrel gyorsan meg tudtam a többiekkel osztani.

Válasz erre: @BBBB #130251 

Nem feltétlen veszti el a klub a jellegét. Csak kell támasztani az autóbirtokláson túl egy morális szintet és fel kell vállalni, hogy aki azt nem ugorja meg az mehet világgá. Szerintem kiegyezhetünk benne, hogy a kulturált közlekedésben hiszünk mindannyian. Ez a klub az a szerencsés kivétel ahol nem a blőd motortúráztatás a menő a találkozókon és remélem hogy ez így is marad.

Történet:

A katalizátoros engem sem zavar nagyon, bár ha már benne van, akkor inkább ott tartom és kicserélem amikor kell, gondolom javít valamit a kibocsátási értékeken. A másik kettő viszont mélyen Freud-i eset. Terapeutára szorulnának, meg pár nap cellára minden szabálysértésük után. Lehetőleg valami izmos román kamionsofőrrel éjszakázva.

Válasz erre: @gzugzu #130248 

Néha kényelmes, mert gyorsan jön sok válasz. A fotók megosztása is nagyon jó. Hétfőn lőttem egy csomó képet és jó volt hogy drag&drop módszerrel gyorsan meg tudtam a többiekkel osztani.

2018-05-03 18:35:28
BBBB

BBBB

Posztok: 473
Velünk: 4299 napja

Pfúú nekem egy katalizátorom sincs, akkor most rossz ember vagyok?? :P viszont a szemetet szelektíve gyűjtöm és még az utcán is felveszem azt ami zavar és szemét és nem undi, sőt ikeás kék zacskós mennyiséget is szoktunk gyűjteni az erdőben, “csak úgy”. 

amúgy az NC katalizátor nélkül is átment a vizsgán! Nem gondolnám hogy valaki attól “racsing” üzemmód, hogy beleépít X száz K minőségi cuccot!!  Amúgy egy 20 éves dízel astra is átmegy!! (Sajnos) 

Én már párszor felhoztam, hogy hígul az mx vásárlók köre, de hát ez van!! Nem is mennék bele! FB-om nekem sincs, de ezek szerint nem maradtam le semmiről! 

a folyamat vége nyilván az sajnos, hogy a klub elveszti azon jellegét amilyen volt és amilyennek sokan szerették! Minden tiszteletem azoké, akik szívvel lélekkel, idővel és pénzzel managelik, csak sajnos valóban nehéz meggátolni, a “hígítást”! Viszont nyilván egy idő után nehéz majd azonosulni vele,  - én bevallom már félek elmenni nagy létszámú rendezvényre, és nem azok miatt akiket ismerek, és itt ismertem meg, mert velük vakon is elmegyek bármikor gurulni, hanem azok miatt akiket nem! (Lásd akár a tavalyi frontális baleset vagy bármi) pedig tökéletesen szuper dolgok ezek!! Csak ugye senkit nem rekeszthetsz ki!! 

csak az lehet klubtag akinek két mx-e van, vagy még legalább van még egy mazdája smile  

2018-05-03 18:08:34
simkor

simkor

Posztok: 629
Velünk: 3724 napja

Az első két ember tenyleg megérdemelne, hogy elvegyék tőle a jogosítványt, mert lehet dolgokat csinálni véletlenül (lásd sárgán áthajtás) de arcoskodni utána az nagyon nem normális.

A katalizátorral kapcsolatban NC-nel az első, leomloben levő katalizator es uj leomlo beépítése nem változtatja meg a környezetvédelmi jellemzőket, mint látom ez nem NC :-) szoval ez nalam nem veri ki a biztosítékot főleg, ha átmegy a vizsgán vele.

2018-05-03 17:21:48
gzugzu

gzugzu

Posztok: 978
Velünk: 4775 napja

Ezek szerint nem maradok le sok jorol azzal, h nincs arckonyvem. smile