Helló
Még mindig csomagtartó méret témában...
Tanz40 cm mély /magas/ szóval mikor lezárom a csomagtartót?
Helló
Tanz40 cm mély /magas/ szóval mikor lezárom a csomagtartót?
Helló
40 cm mély /magas/ szóval mikor lezárom a csomagtartót.
Sziasztok. Szeretném megosztani Veletek az örömömet. VÉGRE (nem túl zökkenőmentesen) kilakatolódott a rozsdakupac. Ja, már nem hívhatom rozsdakupacnak...
Szóval január idusán begurultam vele a szerelőhöz. Az "egy hét alatt meglesz" munkából az lett, hogy tegnap este hoztam el az autót. Mikor bevittem, akkor még lakatolás, fényezés és hővédőlemez legyártás volt a kiadott parancs. Ránézésre azt mondták, hogy nem lesz ezzel nagy meló, annyira még nincs porrá rohadva, javítóívek nélkül simán megoldják. De, porrá volt... be is rendelték mindkét oldalra a javítóíveket. Időközben megérkeztek az új (használt) rugóim, így azokat is odavittem, hogy dobják be, majd állítsák hozzá a futóművet is. Rugók berakása és futómű állítás pikkpakk megvolt, a lakatos viszont iszonyatos módon úszott a munkákkal, így az lassabban ment... A végeredmény pedig az lett, hogy rozsdás részek lakatolva lettek, hővédő a motortérbe nem került legyártásra, rugók bent vannak, fényezést meg nem ők csinálják végül.
Így tehát tegnap este visszakaptam foltosan, sportrugósan, hővédőlemeztelenül (vagyis nem, mert van benne egy amit én mókoltam össze a garázsban) a mazdát. Tegnap esti utam a szervízből hazafelé több volt, mint zseniális! Kombi f astrából ültem vissza a sajátomba. Van különbség a kettő között, bár az astrának is megvoltak a maga előnyei...
Bevallom, hogy így foltosan is tetszik az autó (najó azért elmegy fényeződni)
IMÁÁÁDOM
Touge Runnerz
Ellentétben sok más dologgal, ebben profi vagyok. Ne kapkodj a bőrönddel, a keresztben-hosszában méret semmit sem ér. Kell a mélység, a nyílásméret, a "beforgathatóság" (bocs jobb szót nem találtam). Szóval puszta cm-rel nem mész semmire. Azon gondolkoztál, hogy két kisebb utazó táskába beleférsz? Nekem jobban bejött. Igaz, hogy NC-be, de egykutya.
A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Üdvözlök minden Miata hívőt!
Tanácsot szeretnék kérni! Így 54 évesen végre eljött a pillanat, hogy megszerezhessek magamnak egy ilyen autót.Nc-t szeretnék, 2008-2010 körüli évjárat érdekelne. Mire figyeljek oda, elsősorban a kiválasztásnál, az első vizitnél? Milyen felszereltségi szintek vannak, hol tudok utána nézni? (Csak az ND-hez találtam anyagot.) A praktikumon túl, érdemes keménytetős változatot vadászni? Zajban, komfortban van különbség? Vagy ez sebességfüggő? Esetleg van valakinek egy eladó szépsége?
Tanácsaitokat előre is köszönöm: András
Úgy úgy. Amikor még 15-20 autó volt a találkozók netovábbja .. (velünk 4684 napja
)
Úgy úgy. Amikor még 15-20 autó volt a találkozók netovábbja .. :)
Úgy úgy. Amikor még 15-20 autó volt a találkozók netovábbja .. :) (velünk 4814 napja)
Ordune,nem a megmozdulasra iranyult pontosan hanem a marakodasokra leginkabb.....nem rossz a facebookos oldal,sot.gyorsabb,bar en tobbet olvasom a honlapot.de szerintem szomoru hogy minden nap mint a gyerekek civakodnak az emberek es olyanok osztjak az eszt akik ultek egyszer emix5ben meg volt dolguk egy ket autohoz mar.elhiszem hogy mindenki profi meg minden.de nem ilyen stilusban kellene megnyilvanulni mint amit ott latunk....
Milyen megmozdulást hiányolsz a februári fagyban?
Jómagam 2009 óta vagyok itt, de nem érzem, hogy kevesebb lenne a program. Nyilván eltelt több, mint 8 év, sokaknak lett családjuk, gyerekük, és már nem tudnak annyira gyakran elszakadni hétvégére, de azóta van itt egy fiatalabb nemzedék, amelyet én igencsak aktívnak látok.
Amióta ennyire megnövekedett az autók száma, egyre nehezebb olyan programot szervezni, ami a többségnek tetszik, az időpontja megfelel és nem öli meg a túlzott létszám.
2013-ban az évadzáró gurulásra Szlovákiába 33 autó jött el, ami igen komoly létszámnak számított, és már így is alig tudtuk összetartani a csapatot. Ugyanezen tavaly már több, mint 200 autó vett részt, pedig 2 napos volt az esemény!
Ami pedig a klubéletet illeti, a következő 3 hónapra van már hivatalos klubos szervezésű program, ami a múltban általában egy évi mennyiség volt.
Összefoglalva, a klubélet szerintem virágzik, azonban ekkora tagságnál már fokozottan szükség van az erősebb önszerveződésre, mert képtelenség ennyi autónak rendszeresen, heti szinten programot szervezni.
A Klub adja a platformot; FB oldalak, honlap, a többi már a Ti dolgotok!
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Milyen megmozdulást hiányolsz februári fagyban?
Jómagam 2009 óta vagyok itt, de nem érzem, hogy kevesebb lenne a program. Nyilván eltelt több, mint 8 év, sokaknak lett családjuk, gyerekük, és már nem tudnak annyira gyakran elszakadni hétvégére, de azóta van itt egy fiatalabb nemzedék, amelyet én igencsak aktívnak látok.
Amióta ennyire megnövekedett az autók száma ,egyre nehezebb olyan programot szervezni, ami a többségnek tetszik, az időpontja megfelel és nem öli meg a túlzott létszám.
2013-ban az évadzáró gurulásra Szlovákiába 33 autó jött el, ami igen komoly létszámnak számított, és már így is alig tudtuk összetartani a csapatot. Ugyanezen tavaly már több, mint 200 autó vett részt, pedig 2 napos volt az esemény!
Ami pedig a klubéletet illeti, a következő 3 hónapra van már hivatalos klubos szervezésű program, ami a múltban általában egy évi mennyiség volt.
Összefoglalva, a klubélet szerintem virágzik, azonban ekkora tagságnál már fokozottan szükség van az erősebb önszerveződésre, mert képtelenség ennyi autónak rendszeresen, heti szinten programot szervezni.
A Klub adja a platformot; FB oldalak, honlap, a többi már a Ti dolgotok! :)
Milyen megmozdulást hiányolsz februári a fagyban?
Amióta ennyire megnövekedett az autók száma ,egyre nehezebb olyan programot szervezni, ami a többségnek tetszik, az időpontja megfelel és nem öli meg a túlzott létszám.
Milyen megmozdulást hiányolsz a februári fagyban?
Szia Ákos!
Nem,nem jutottam el sajnos a Harley talira,pont a hire miatt meg amugy is jobban kedvelem a turakat.De iden ott leszunk Sirokon szamitasunk szerint egesz heten!Szamomra kedves kollegam versenyzik is majd.(kis off).A "benzintyukok" szivosabbak mint mi,orulnek en annak ha 40 ev mulva fel tudnam emelni a labam annyira hogy atlenditsem a motoron.....de egyebkent jol latod,sokat romlott a moral.mikor beleptem a klubba egy csalad fogadott az evadzaro talalkozon,mindenki ugy szolt hozzam mintha evek ota ismernenk egymast.....es 2 nagyon szep,elmenydus evet huztam le amit visszasirok....most egy kis kihagyas utan az elso talalkozom lesz a kunmadarasi,kivancsi leszek mi valtozott,bar mi csak szombaton delutanig maradunk mert Pentek este es Szombat este is koncertezunk,vasarnap meg kipihenjuk.De tenyleg nagyon kivancsi leszek hogy mi var,mert ez mar nem az a kategoria hogy "elvonasi tunetek----- ezzel jaro feszultseg".mar azt sem latom hogy amikor jo ido volt,nem volt semmi szervezkedes osznepijovesmenesre.mi minden hetvegen mentunk 2-3 eve.....en abban a tudatban voltam hogy folytatjak a "hagyomanyokat" csak nem annyira nyiltan.aztan par hete mondta ismerosom hogy semmi megmozdulas.szerintem ez szomoru.foleg a pest kornyekiekre nezve.No mind1.en orulnek annak ha jol helyre lenne rantva a kis csalad es minden a regi lenne.Szemely szerint nem kell nekem semmilyen palyanap.gey kis sutogetos autosmozi filling boven adna az elmenyt egy ket nyari esten.
Szia Krisztián! Nem vagy egyedül, sőt mind a 105 kg-mal támogatlak! De pont mint "normális motoros" írtam azt, amit. Voltál már Alsóörsön, a Harley Davidson találkozón? Én egyszer benéztem. A lényege: tréleren hozzák a vasat, lehetőleg nikkelcsodás terepjáróval. A kísérő szőke cica bérelt, a moci megy évente 250 km-t, a találkozón pedig "iszunk-hányunk-belefekszünk". Na ettől az iránytól féltem ezt a nekem olyan kedves Klubot!!!
Tudod, a stílus maga az ember. Amikor három év MX5 használat után rátaláltam a Klubra, nagyon örültem. Irigylem azokat, akik előbb Klubismerők lettek, csak aztán lett "kicsikéjük". Az elmúlt néhány napban (756) is érzek romlást, trágárságot, egymás lenézését, de bízom az Egyesület tisztulásában. Csak hát a párhuzamos világ (FB+Fórum), az önkontrolálatlan vélemények, a mindent elöntő stílustalanság....
Szóval én is várom a pofámra ganét azért, amiket itt a Veled való egyetértésben írok. Amúgy "szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál" a nőkkel kapcsolatban. 2017 nyarán, egy bakancslistás motortúra a Hargita Madarasra. Mutass nekem egy olyan 64,5 éves benzintyúkot, aki eljön egy 2500 km-es útra úgy, hogy minden fel- és leszállásánál összesen csak EGYSZER kellett megfogni a kormányt.
A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.
Szia Krisztián! Nem vagy egyedül, sőt mind a 105 kg-mal támogatlak! De pont mint "normális motoros" írtam azt, amit. Voltál már Alsóörsön, a Harley Davidson találkozón? Én egyszer benéztem. A lényege: tréleren hozzák a vasat, lehetőleg nikkelcsodás terepjáróval. A kísérő szőke cica bérelt, a moci megy évente 250 km-t, a találkozón pedig "iszunk-hányunk-belefekszünk". Na ettől az iránytól féltem ezt a nekem olyan kedves Klubot!!!
Tudod, a stílus maga az ember. Amikor három év MX5 használat után rátaláltam a Klubra, nagyon örültem. Irigylem azokat, akik előbb Klubismerők lettek, csak aztán lett "kicsikéjük". Az elmúlt néhány napban (756) is érzek romlást, trágárságot, egymás lenézését, de bízom az Egyesület tisztulásában. Csak hát a párhuzamos világ (FB+Fórum), az önkontrolálatlan vélemények, a mindent elöntő stílustalanság....
Szóval én is várom a pofámra ganét azért, amiket itt a Veled való egyetértésben írok. Amúgy "szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál" a nőkkel kapcsolatban. 2017 nyarán, egy bakancslistás motortúra a Hargita Madarasra. Mutass nekem egy olyan 64,5 éves benzintyúkot, aki eljön egy 2500 km-es útra úgy, hogy minden fel- és leszállásánál csak EGYSZER kellett megfogni a kormányt.