Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2017-03-05 18:36:08
esgott

esgott

Posztok: 94
Velünk: 3190 napja

Válasz erre: @pbalogh #116053 
Én is télen-nyáron használom, igaz még csak egy éve. Warlock elég jól megfogalmazta, észnél kell lenni, de azon kívül semmi extra. Ami viszont nagy parát jelent nekem (ND-nél még nem kritikus), hogy szinte hallod ahogy a sós víz hatására csámcsogja az autót a rozsda :D Ha hosszú távra tervezel az autóval, és télen is használod, akkor utólagos alváz- és üregvédelem erősen ajánlott. ND-ről még nincs tapasztalat, de ebben a Mazdának nincs túl jó híre.

2017-03-05 18:20:24
budaiistvan

budaiistvan

Posztok: 147
Velünk: 3214 napja

Válasz erre: @WarLock #116060 

De bakker mindenki az 1.5-öst isteníti, számomra teljesen érthetetlen módon. Próbáltam mindkettőt, nem olyan rossz az ha van egy kis nyomatékod is. :D 

2017-03-05 18:05:33
WarLock

WarLock

Posztok: 1088
Velünk: 5225 napja

Szerintem nettó hülyeség. Miért akarod rontani az autó súlypontját? Egyébként sperr vagy nem sperr, szerintem nem halálos az autó télen sem, de biztos hogy észnél kell lenni. Én már nem tudok első kerekes autóval bátran menni fagyban/hóban... Igaz, hogy hamarabb megindul az MX-5, de valahogy nekem kiszámíthatóbb a viselkedése a jó súlypont és RWD miatt, így inkább bátran lefűzöm vele a kanyarokat smile Ha van rá keret akkor szerintem inkább vedd meg a 2.0-t, és ne járj úgy, mint most az NB időszakból az emberek. Évekig hajtogatták az emberek, hogy elég az 1.6 és semmi különbség nincs, és lám, most mindenki az 1.8-ra izgul smile

Történet:

Szerintem nettó hülyeség. Egyébként sperr vagy nem sperr, szerintem nem halálos az autó télen sem, de biztos hogy észnél kell lenni. Én már nem tudok első kerekes autóval bátran menni fagyban/hóban... Igaz, hogy hamarabb megindul az MX-5, de valahogy nekem kiszámíthatóbb a viselkedése a jó súlypont és RWD miatt, így inkább bátran lefűzöm vele a kanyarokat :) Ha van rá keret akkor szerintem inkább vedd meg a 2.0-t, és ne járj úgy, mint most az NB időszakból az emberek. Évekig hajtogatták az emberek, hogy elég az 1.6 és semmi különbség nincs, és lám, most mindenki az 1.8-ra izgul :)

2017-03-05 15:53:24
pbalogh

pbalogh

Posztok: 13
Velünk: 2978 napja

Még 1 kérdésem lenne: annak van értelme, ha mondjuk plusz súlyt rakok a csomagtartóba? Szoktatok ilyet csinálni? vagy felesleges?

2017-03-05 15:50:19
pbalogh

pbalogh

Válasz erre: @Taishikan #116051 

Köszönöm a tanácsokat! Tréningre mindenképpen elfogok menni vele. Nagy hóban valószínűleg nem fogom használni, addig használom majd a feleségem 2-es mazdáját.

2017-03-05 15:44:56
Taishikan

Taishikan

Posztok: 639
Velünk: 3439 napja

pbalogh, 2017-03-05 15:22:21

Válasz erre: @Taishikan #116046 

1,5-öst szeretnék. Azt olvastam, hogy bőven elég.

Akkor az elvileg nem lesz sperrdifis. Úgy nehezebb dolgod lesz a nagyobb hóban, de kevésbé könnyű eldobni a csúszós kanyarokban télen. Ez persze csak egy nagy általánosítás, és cáfoljatok meg, ha mást tapasztaltok. (Én nem használom télen a kocsit, így nem tudom, de egy off autóm sperres volt. Mondjuk nehezebb volt vele felmenni a hegyre így is, mint egy random elsőkerekes kocsival.)

Pont akartam is javasolni, hogy kérdezd meg @budaiistvan kollégát, ő tud tapasztalatból beszélni. smile A vászontető nyilván nem a fázás, hanem a hó miatt nem ideális, az meg akkor is érheti a kocsit télen, ha amúgy garázsban tartod.

Szerintem próbáld ki, a téltől meg ne tarts. Ha megveszed, menj el vezetéstechnikai tréningre, nyáron megszokod a kocsit, télre meg már magabiztosan kezeled. Úgyis irtó nehéz letenni októberben az autót, hogy csak nézegesd a garázsban március-áprilisig. smile  

aláírás

大使館

Történet:

pbalogh, 2017-03-05 15:22:21

Akkor az elvileg nem lesz sperrdifis. Úgy nehezebb dolgod lesz a nagyobb hóban, de kevésbé könnyű eldobni a csúszós kanyarokban télen. Ez persze csak egy nagy általánosítás, és cáfoljatok meg, ha mást tapasztaltok. (Én nem használom télen a kocsit, így nem tudom, de egy off autóm sperres volt. Mondjuk nehezebb volt vele felmenni a hegyre így is, mint egy random elsőkerekes kocsival.)

Pont akartam is javasolni, hogy kérdezd meg @budaiistvan kollégát, ő tud tapasztalatból beszélni. :) A vászontető nyilván nem a fázás, hanem a hó miatt nem ideális, az meg akkor is érheti a kocsit télen, ha amúgy garázsban tartod.

Szerintem próbáld ki, a téltől meg ne tarts. Ha megveszed, menj el vezetéstechnikai tréningre, nyáron megszokod a kocsit, télre meg már magabiztosan kezeled. Úgyis irtó nehéz letenni októberben a kocsit, hogy csak nézegesd a garázsban március-áprilisig. :) 

2017-03-05 15:24:24
pbalogh

pbalogh

Válasz erre: @budaiistvan #116048 

Nagyon köszönöm!

2017-03-05 15:22:21
pbalogh

pbalogh

2017-03-05 15:21:18
budaiistvan

budaiistvan

Posztok: 147
Velünk: 3214 napja

Válasz erre: @pbalogh #116045 

Télire is simán vállalható a vászontető, ha van garázsod és nem esik rá éjszaka a hó. Fázni nem fogsz benne. 

Az, hogy nem bírsz egyenesen menni vele, meg egy kva nagy baromság. smile Néha elő kellett vennem télen az autót, nyári gumikkal és semmi gond nem volt. 

2017-03-05 13:54:35
Taishikan

Taishikan

pbalogh, 2017-03-05 13:32:05

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat! - megjött az éltkedvem. Egyébként nem RF-t, a vászontetős verziót szeretném venni. Azt olvastam, hogy télre lehet venni valamilyen tetőt, amit csak fel kell csavarozni. Ennek még utána kérdezek, nem tudom, hogy milyen árban van.

Csak gyorsan rákerestem, ezek szerint nincs gyári hardtop, csak egyféle utángyártott, ami nem teljesen plug&play. 1500 dollárért vesztegetik.

Sperres vagy nem sperres, 1.5 vagy 2.0 van tervben?

aláírás

大使館

2017-03-05 13:32:05
pbalogh

pbalogh

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat! - megjött az éltkedvem. Egyébként nem RF-t, a vászontetős verziót szeretném venni. Azt olvastam, hogy télre lehet venni valamilyen tetőt, amit csak fel kell csavarozni. Ennek még utána kérdezek, nem tudom, hogy milyen árban van.

2017-03-05 12:47:19
Princze

Princze

Posztok: 134
Velünk: 3466 napja

Válasz erre: @pbalogh #116037 

Szia!

Nem mondom magamat profi sofőrnek, de télen nem volt bajom az autóval, ugyanazzal a tempóval mentem mint a forgalom körülöttem. Téli gumival friss hóban és latyakban sem csúsztam meg váratlanul. A kormány nagyon jól adja vissza az autó viselkedését (2000-es NB-m van), ha elkezdene csúszni, észreveszed.

Olyat, hogy nem tudtam volna elindulni, távolról sem tapasztaltam, ugyanúgy elindul a vizes úton, mint bármilyen másik autó.

2017-03-05 12:40:37
Taishikan

Taishikan

Liszt, 2017-03-05 12:30:49

kompresszorral is siman hasznalhato volt telen, vegig jartam vele minden nap(fele idot ejjel amikor rendesen -12 vagy felette volt), amikor esett a ho kint voltam pluszban. Ez mar masodik eve, persze figyelni kell de ha nem padlozod kanyarban akkor nem is fog elmenni a segge. Amugy  a legjobb hoesesben menni vele telen smile  

A téli autózásnál azért felmerül a sperr/nem sperr téma is, nem?

ND-re van egyáltalán hardtop? Én vászonnal nem biztos, hogy használnám télen. Vagy RF-et készülsz venni? wink

aláírás

大使館

Történet:

Liszt, 2017-03-05 12:30:49

kompresszorral is siman hasznalhato volt telen, vegig jartam vele minden nap(fele idot ejjel amikor rendesen -12 vagy felette volt), amikor esett a ho kint voltam pluszban. Ez mar masodik eve, persze figyelni kell de ha nem padlozod kanyarban akkor nem is fog elmenni a segge. Amugy  a legjobb hoesesben menni vele telen :) 

A téli autózásnál azért felmerül a sperr/nem sperr téma is, nem?

2017-03-05 12:30:49
Liszt

Liszt

Posztok: 1019
Velünk: 3713 napja

kompresszorral is siman hasznalhato volt telen, vegig jartam vele minden nap(fele idot ejjel amikor rendesen -12 vagy felette volt), amikor esett a ho kint voltam pluszban. Ez mar masodik eve, persze figyelni kell de ha nem padlozod kanyarban akkor nem is fog elmenni a segge. Amugy  a legjobb hoesesben menni vele telen smile  

aláírás

Dani 

2017-03-05 12:31:29
Nitzer

Nitzer

Posztok: 1508
Velünk: 5312 napja

Szia!

Sokan járunk télen is az autóval.

Az enyémet most a feleségem használja minden nap.

Sőt, én is egy lánytól vettem, aki naponta járt vele.

Semmi baj nincs vele.

Ez a szilveszteri találkozón készült:

https://www.youtube.com/watch?v=9OaadJud2ic

Itt sem volt baleset 

aláírás

.

Történet:

Szia!

Sokan járunk télen is az autóval.

Az enyémet most a feleségem használja minden nap. :-)

Sőt, én is egy lánytól vettem, aki naponta járt vele.

Semmi baj nincs vele.