pbalogh
Velünk: 2897 napja
Sziasztok,
Tervezek egy új MX-5-öt vásárolni. Nagyon tetszik, mindenhol csak jót lehet róla olvasni. Eddig még nem volt roadster-em, így sajnos ilyen jeleggű tapasztalataim nincsennek, a kereskedő pedig nyilván azt mondja, amit hallani akarok. Tegnap úgy is volt, hogy megyünk az óbudai mazdához megnézni egyet, de péntek este sikerült egy MX-5 tulaj-al beszélgetnem, aki nagyon elbátortalanított a dologtól és így végül lemondtam a találkát, amit már megbántam persze, de szeretném kikérni a ti véleményeteket és tapasztalatotokat.
Én alapvetően mindennapos használatra szeretném az autót Göd-Budapest viszonylatban, néha autópálya, és csavargás. Ezzel még nem is lenne gond, viszont mondtam a srác-nak, hogy én télen is használni szeretném, és azt mondta, hogy felejtsem el, télen használhatatlan és csak össze fogom törni. Arról beszélt, hogy jó téli gumival is az autó képtelen egyenesen menni, és kanyarban is bármilyen lassan megyek ki fog csúszni bármi csinálok, és nagyon kerüljem a felüljárókat, körforgalmakat, és a nedves utakat. Nem tudom megítélni a srác vezetési képességeit, de ha igaz, hogy egy nedvesebb felüljáron sem tud elindulni az autó egy dugó közepén, az akkor tényleg nem jó. Az mondjuk részemről biztos, hogy mivel még nem dolgom ilyen autóval el fogok menni egy vezetéstechnikai tréningre vele.
Szóval szeretném ha elmondanátok a téli használat tapasztalatait. Azt olvastam más bejegyzésekben, hogy kicsit túl van misztifikálva a dolog.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.: Peti