Hali! Sok jót olvasok a frame rail+butterfly brace kombóról és mivel a garázsleállónál no meg a hegyi utaknál is recseg azért a keménytető csatija, gondoltam jót tehet egy kis merevítés. Műszaki vizsgánál, esetleg egy közlekedési hatósági bulinál mit szólnak hozzá? Beleköthetnek? Utcai autó révén nem szívesen tennék vele olyat, ami miatt nem "legális".
Beszélgessünk

Liszt
Velünk: 3631 napja
pedig az a direktszuro a kis 1.6-os motornak olyan hangot csinal, hogy brutal..nem egy sima direktszuro hanem tenyleg retek jo hangja van :D
Dani

petbalog
Velünk: 3426 napja
Köszönöm!

relly88
Velünk: 3079 napja
Szia! Én majdnem megvettem az autódat,csak azért nem tettem mert közbejött egy jobb lehetőség.Te voltál az egyik legkorrektebb eladó....küldtél e-mailen képeket stb.Tényleg csak azért nem néztem meg élőben az autód, mert felraktak egy jobb álapotút,jobb felszereltségel,közelebb, igaz több pénzért. Én személy szerint végig vártam egy tavaszt és egy nyarat,annak reményében, hogy jön a tél, az áresés........ezzel szemben csak a kínálat csökkent.Kevesebb a vevő,így jobban lehet alkudni. Az átlag vevő ilyen. Ráér. Nem egy munkába járós igáslovat szeretne.Mert hisz ilyen már van neki. A hirdetéseddel egy probléma mindjárt feltűnik.Sokan elrettenek attól ha olyat olvasnak...... ültetés,sportlégszűrő......azt gondolják biztos utcai gumiégető vandál vagy, aki széthajtotta az autót.Én azt tanácsolnám.....az üléseket csináltasd meg! Sokan csak ezért nem vennék meg!Légy türelmes!Rakj fel olyan képeket amiket nekem küldtél! Nincs eladhatatlan autó. Sok sikert, remélem megtalálja az új gazdáját!

petbalog
:D Értem én az iróniát, de valóban nem vagyok oda az utolsó pár tippért... Egyébként tapasztalat is, hogy az ily módon beleköltött plusz pénzt nem kapom vissza, így már csak anyagi megfontolásból sem feltétlen éri meg. Laleehoz elvinni és úgy propagálni nem rossz ötlet, viszont, ahogy olvasom néha, hogy mekkora a várólista, illetve figyelembe véve, hogy az ország keleti részében tartózkodom, megint nem biztos, hogy túl ésszerű. A tippek jók ettől függetlenül és köszönöm is őket!

Szota14
Velünk: 3218 napja
TÜRELEM!
Ez a legfontosabb szerintem, ne vidd lefele az árat, maradj annál amit szeretnél érte kapni.
Én fél éven keresztül árultam a 6-os mazdámat, és folyamatosan arra gondoltam, hogy mikor lehet meg végre az MX. Csak kereskedők hívtak, plusz ahol beszámították volna ott 500 ezerrel akarták kiszúrni a szemem (nyílván ő is keresni akar rajta). Fél éven át 1 ember se jött megnézni az autót, aztán egyszer csak csörrent a telefon, hogy másnap jönne érte. A 900-ért vett autót majdnem 2 évre rá 800-ért vitték el.
Tudom, hogy nehéz kivárni, és már túl lennél rajta de megéri türelmesnek lenni. Én is tehettem volna, hogy beadom 500-ért és veszek egy szétrohadt mx5-t de valahogy kibírtam :D
Most pedig egy dzsuvázós kocsi a projekt hóba sárba esőbe, hogy akkor ne az mx-et strapáljam, valószínűleg az is csak januárra lesz meg :D
Úgy hogy kitartást

Gyéé
Velünk: 6650 napja
Szerintem kicsit tuningold a hirdetésed és légy türelmes. Most mindenki lohol meg a Karácsonyra készül, februártól minden más lesz.
Én jobban kiemelném a hirdetésben az értékeket, ha az állításokat utána a helyszinen meg tudod védeni. Tehát nagybetükkel súlykolnám, hogy nagyszervíz meg volt vezérléscserével, tető szuper állapotú és hogy a kocsi ROZSDAMENTES. Ezt képekkel is alátámasztanám. Ha lenne rá mód elvinném Laleehoz és megkérném hogy nézze át és ajánlja ha olyan. Amit mond azt publikálnám a fórumon és talán még a hirdetésben is ha Lalee hozzá járul. Ha azt mondja hogy szar itt és itt és olcsóbban kéne adni akkor azt is meggondolnám. Ha mindez nem segít, akkor vagy megtartanám, vagy levinném az árát, vagy vennék rá 50k-ért valamit, ami mágnesként vonzza a szemet és kiemeli a kocsit a többi közül de nem gagyizza el. Szép felni, bőr ülés, antenna pingponglabdával a végén, mókusfarkas kulcstartó, buzinagy szárny, felfelenyíló ajtó stb :-)

petbalog
Jogos, mindkettőtöknek igaza van. Nekem is valahol egy ilyen érzésem van, hogy mindenki inkább csak vágyakozna rá, de azért nem lépi meg a dolgot. A kelet-magyarországi felvetés is megállja a helyét, ellenben szerintem nem akkora az ország, hogy az ember ne menne el mondjuk 100 km-re messzebbre a kiszemeltért, ha épp minden klappol. Legalábbis én így állok hozzá, aztán persze mindenkinek saját nézőpontja van.
Az ár kérdéssel úgy vagyok, hogy az enyém a második legolcsóbb klímás NBFL, ha az elsőt nem nézem, mert tetőcsere durván esedékes, akkor a legolcsóbb... Nyilván a saját magam ellensége sem szeretnék lenni azzal, hogy elkótyavetyélem az autót. De sajnos nagy valószínű, hogy ez lesz a megoldás, mármint az árcsökkentés, bár bizonyos szint alá nem vagyok hajlandó lemenni, mivel nekem sem élet-halál kérdése az eladás.
A Celicámmal ezelőtt így jártam, kutyának sem kellett, mert "nagymotoros" volt, és fapados gyenge verziót meg lehetett kapni százezrekkel olcsóbban, csak valahol úgy gondoltam, hogy a Miatáknak nagyobb piaca van. Ezek szerint itt is az a megoldás, hogy a vevőnek csináljak kihagyhatatlan üzletet csupán azért, hogy elvigye valaki és ne kelljen hónapokig árulnom.

Steel
Velünk: 4087 napja
Én azt mondanám, ha el akarod adni, vidd le az árát. Az olcsót mindig megveszik, télen-nyáron. A másik lehetőség, hogy drágán adod. Vannak akik azt hiszik, hogy a drága biztosan jobb is, ebben az esetben ők lehetnek a vevőid. Van még az a faktor, hogy évente kell fizetni a teljesítményadót. Emiatt sokan januárban veszik meg az év végén kinézett autót, hogy megspórolják azt a 10-20E Ft-ot.

Princze
Velünk: 3384 napja
Az autó kétszemélyes, és nem is praktikus mindennapi használatra, hobbiautóként néznek rá. Keleten, északeleten a családok túlnyomó többségének egy autója van, kevesen engedhetik meg maguknak hogy több autót is fenntartsanak, így a vevői köre is nagyon szűk.
Kabriók iránt márciustól szeptember elejéig érdeklődnek a google-s keresési trendek szerint, ugye ekkor van a szezonja:
Tavasszal biztos többen érdeklődnének az autód iránt, télre nagyon kevesen vesznek kabriót.
Kicsit OFF:
Bizományos úton vásároltam az autót, a békéscsabai kereskedő panaszkodott hogy a jó állapotú sportautóik iránt hiába érdeklődnek sokan, egy részük tesztpilóta pénz nélkül, a másik része kíváncsi, kérdezőzgetős családos apukákból áll, akik szívesen elképzelnék az autóban magukat, de a családba nem fér el még egy autó.
A munkahelyemen épp a családos apukák fejezik ki az irigységüket tesztvezetés után, hogy milyen jó lenne nekik is egy ilyen, de ez egy vezetési élményre készült autó, másra nem túl jó.

petbalog
Tényleg csak a topiknak megfelelő hangulatban és egyfajta véleménykérésképp, de lenne pár kérdésem az utazóközönséghez. Adott az MX5-öm, amit ugye árulok, gondolom többen láttátok a hirdetést. Klímás NBFL 1,25-ért, többről indultam, de van kiszemelt és egyébként is eladni szeretném, nem pedig árulni. Na most, szerintem egyáltalán nem rossz ár érte, sőt, a kínálathoz mérten próbáltam belőni az árat, ami természetesen alkuképes is még. Az autó teljesen jó állapotban van, több klubtag is igazolhatja, hisz a nyáron elég sok közös programon vettünk részt többekkel. Hibátlannak természetesen nem mondanám, hisz 14 éves, napi használatban van, nem szalonautó. Igazából ezért is jutottam arra a döntésre, hogy megváljak tőle, hisz nem akarom tönkretenni azzal, hogy nem tudom második autóként kezelni és évi 30k-t megyek, ezért kell valami nagyobb/extrázottabb/dízelebb...
A kérdésem tehát: ennyire nehéz ma itthon eladni egy MX5-öt, ami ráadásul klímás és még nem is rohad? Vagy egyszerűen rossz évszakban árulom? Vagy rossz az ár? (nem hinném...) Vagy mindenki csak álmokat kerget és vagy olcsón akar hibátlant, ami tudjuk, hogy lehetetlen, vagy annyira belemerül a nézelődésbe, hogy addig sem jut el, hogy telefonáljon? Korábban láttam olyan kommentet az enyémmel kapcsolatban, hogy régóta fent van, biztos szar... aláírnám a dolgot, ha egyáltalán keresnének és megtekintenék az autót személyesen és tényleg mindenki azt mondaná, hogy az, de csupán elvétve kapok komolytalan megkereséseket, személyesen egyetlen érdeklődő tekintette meg.
Véleményekre tapasztalatokra lennék kíváncsi ezzel kapcsolatban, no offense, csak beszélgetünk.

Matt
Velünk: 6275 napja
Mivel műszaki analfabéta vagyok ezért nálam ez leginkább hit kérdése. De egyszer olvastam - talán a TC-n - egy cikket erről, ahol műszakilag is bemutatták, hogy jobb a motornak, ha az indítás után pár másodperccel - olajnyomás felépülése - már alacsony terhelést kap.
Nem ez a cikk volt, ez inkább a környezetvédelem miatt erősít rá erre: http://totalcar.hu/m___meny_minuszban/
Történet:
Mivel műszaki analfabéta vagyok ezért ez leginkább talán hit kérdése. Egyszer olvastam - talán a TC-n - egy cikket erről, ahol műszakilag is bemutatták, hogy jobb a motornak, ha az indítás után pár másodperccel - olajnyomás felépülése - már alacsony terhelést kap.
Közben meg lett a cikk is: http://totalcar.hu/magazin/technika/2012/02/16/hogyan_inditsunk_kemeny_minuszban/
Mivel műszaki analfabéta vagyok ezért nálam ez leginkább hit kérdése. :) De egyszer olvastam - talán a TC-n - egy cikket erről, ahol műszakilag is bemutatták, hogy jobb a motornak, ha az indítás után pár másodperccel - olajnyomás felépülése - már alacsony terhelést kap.
Közben meg lett a cikk is: http://totalcar.hu/magazin/technika/2012/02/16/hogyan_inditsunk_kemeny_minuszban/

boogie84
Velünk: 4170 napja
Matt arra gondolhat, hogy kijársz a garázsból, becsukod a garázst, az majd a kaput. Utána elindulsz vele óvatosan, míg fel nem melegszik a motor. Tehát mész vele és úgy melegíted fel. Utána nyomhatod neki.
Történet:
Matt arra gondol, hogy kijársz a garázsból, becsukod a garázst, az majd a kaput. Utána elindulsz vele óvatosan, míg fel nem melegszik a motor. Utána nyomhatod neki.
Matt arra gondolhat, hogy kijársz a garázsból, becsukod a garázst, az majd a kaput. Utána elindulsz vele óvatosan, míg fel nem melegszik a motor. Utána nyomhatod neki.

mx5fan
Velünk: 6314 napja
imbusz fejü csavart használj!

mikulas00
Velünk: 3657 napja
"Ne kicsit járasd meg, hanem legalább egy fél órát menjél vele. A legrosszabb amit tehetsz egy motorral ha hideg sűrű olajjal hagyod magában pöfögni. "
Ez komoly? :o
akkor tévhitben élek.
mégsem jó a motornak ha indulás előtt hagyom járni?