scsaba
Velünk: 3582 napja
Véleményt, ötletet szeretnék tőletek kérni. Feltőrte, összebarmólta az autómat (meg még két másik autót) a társasház alatti mélygarázsban egy drogos, autófeltörésből élő gyökér. Ember megvan, lopott dolgok megtalálva nálla. Lopási kár kb.25 ezer, rongálási kár kb. 300+ ezer (video). Cascom nincs, pénzbeni kártérítés lehetősége zéró. Nem tudom, hogy a társasház biztosítása erre az esetre mennyire terjed ki, de ebbe se nagyon bízok. Kaptam olyan ötletet, hogy kárszakértessem a jelenlegi állapotot. Ha az elkövető elbírálásra kerül legyen valami hivatalosan megállapított ár amit rá lehet terhelni. Fizetni nem fog tudni ez nagyjából biztos, de ha esetleg értékarányában leüli az is valamiféle elégtétel, hogy addig legalább az elvonási tünetektől szenved és nincs az utcán, hogy más életét keserítse. Valami ötlet az ügyhöz? Köszi!
Casco nem térít ilyenkor? Akkor csak az önrészt buknád el, és azt még mindig megpróbálhatod behajtani. Nekem volt egy hasonló esetem, amikor a társasház hibás parkolókapuja rácsukódott az autóra. A társasház biztosítója nem akart fizetni. Megcsináltattam ún. "előzetes Cascora", az önrészt pedig visszapereltem a társasház biztosítójától - a DAS segítségével.