Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2016-03-18 10:21:01
scsaba

scsaba

Posztok: 158
Velünk: 3582 napja
tourist, 2016-03-15 10:01:54

Véleményt, ötletet szeretnék tőletek kérni. Feltőrte, összebarmólta az autómat (meg még két másik autót) a társasház alatti mélygarázsban egy drogos, autófeltörésből élő gyökér. Ember megvan, lopott dolgok megtalálva nálla. Lopási kár kb.25 ezer, rongálási kár kb. 300+ ezer (video). Cascom nincs, pénzbeni kártérítés lehetősége zéró. Nem tudom, hogy a társasház biztosítása erre az esetre mennyire terjed ki, de ebbe se nagyon bízok. Kaptam olyan ötletet, hogy kárszakértessem a jelenlegi állapotot. Ha az elkövető elbírálásra kerül legyen valami hivatalosan megállapított ár amit rá lehet terhelni. Fizetni nem fog tudni ez nagyjából biztos, de ha esetleg értékarányában leüli az is valamiféle elégtétel, hogy addig legalább az elvonási tünetektől szenved és nincs az utcán, hogy más életét keserítse. Valami ötlet az ügyhöz? Köszi!

Casco nem térít ilyenkor? Akkor csak az önrészt buknád el, és azt még mindig megpróbálhatod behajtani. Nekem volt egy hasonló esetem, amikor a társasház hibás parkolókapuja rácsukódott az autóra. A társasház biztosítója nem akart fizetni. Megcsináltattam ún. "előzetes Cascora", az önrészt pedig visszapereltem a társasház biztosítójától - a DAS segítségével.

2016-03-18 9:02:07
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6695 napja

Ezt a festést az emberi szem nem tudja megemészteni. Pedig autentikus,hiszen az erdeti versenyautó amire emlékezünk a Le Mans edition-el tényleg így nézett ki. https://m.youtube.com/watch?v=jvau8l5KX6A

aláírás DrasticPlastic Driver
2016-03-18 7:40:22
kovandor

kovandor

Posztok: 849
Velünk: 4398 napja

Finomság, ár nélkül: 1991 Le Mans Spec Edition
1 a 24ből; Gyárilag BBR Turbós.

aláírás "Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away."

2016-03-15 12:33:18
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6320 napja
tourist, 2016-03-15 12:20:39

És életben maradt a tag?

Első körben lemegy a hivatalos verzió, redörséggel, bírósággal, azután jöhet a ˝rendezői˝változat. Ahogy Gram is írta, ezek beszámíthatatlanok a cselekmény elkövetésekor, nem is hiszem, hogy emlékezne bármire is, vagy esetleg felfogná, mitől véres az orra, hol törte el a kezét. Másnap ugyan ott folytatja ahol abbahagyta. Dolgoztam büntetésvégrehjtásnál, a fehérgalléroson át a gyerekmolesztálón keresztűl a piti tolvajig mindegyik bírósági tárgyalásán ott voltam. Magukat meggyőzik, hogy ártalanok és onnantól kezdve ők az áldozatok. Nem normális az  érzelmi, szociális értékrendjük. Egy tény, hogy a túlnépesedett földünk védelmében, minden gond nélkűl felíratnám a likvidálandók listájára!

A huszonéves gyerekem a volt feleségem és anyósom, a barátnőm is felajánlotta pénzbeni segítségét, mert látják mennyire szeretem ezt a ˝qrva˝ kis autót. Ráadásúl a vásárlásakor Apám örökségének tekintettem, úgyhogy számomra van eszmei értéke is. 

Részvétem. Nekem a tetőmet kaszabolták szét annó és a rádiót vitték el a mélygarázsból. Messze nem okoztak ekkora kárt. Akkor én sem tudtam semmilyen kárigényt érvényesíteni, mivel a lakásom még nem volt költözhető így lakásbiztosításom nem volt, a közös képviselő meg kamuzott korábban és a társasháznak sem volt érvényes biztosítása, pedig ha jól emlékszem ilyen esetben az utóbbi fizet talán rongálás, betörés esetén ha a garázs-tárolóknál történik.

2016-03-15 12:30:57
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3795 napja

És életben maradt a tag?

Első körben lemegy a hivatalos verzió, redörséggel, bírósággal, azután jöhet a ˝rendezői˝változat. Ahogy Gram is írta, ezek beszámíthatatlanok a cselekmény elkövetésekor, nem is hiszem, hogy emlékezne bármire is, vagy esetleg felfogná, mitől véres az orra, hol törte el a kezét. Másnap ugyan ott folytatja ahol abbahagyta. Dolgoztam büntetésvégrehjtásnál, a fehérgalléroson át a gyerekmolesztálón keresztűl a piti tolvajig mindegyik bírósági tárgyalásán ott voltam. Magukat meggyőzik, hogy ártalanok és onnantól kezdve ők az áldozatok. Nem normális az  érzelmi, szociális értékrendjük. Egy tény, hogy a túlnépesedett földünk védelmében, minden gond nélkűl felíratnám a likvidálandók listájára!

A huszonéves gyerekem a volt feleségem és anyósom, a barátnőm is felajánlotta pénzbeni segítségét, mert látják mennyire szeretem ezt a ˝qrva˝ kis autót. Ráadásúl a vásárlásakor Apám örökségének tekintettem, úgyhogy számomra van eszmei értéke is. 

...ja és itt is NAGY-NAGY KÖSZÖNET Lalee azonnali segítség felajánlására és az autó mozgásképességének a helyreállítására!

Történet:

És életben maradt a tag?

És életben maradt a tag?

2016-03-15 11:34:01
wolfblind

wolfblind

Posztok: 1825
Velünk: 4560 napja
Gyéé, 2016-03-12 8:03:50

Nem tudok németül de az 5,1s százig meg hogy -ha jól értem- az 5sebességesre cserélt váltó kicsit fura. Meg akkor mi lett a sperrel, az áttételben nem passzol az 5-ös váltóhoz. Nem biztos hogy megérné egy ilyet behozni mondjuk szumma 4M-ért. De azért szép.

Szvasz nem eri meg, de kulonben szep a kocsi, en kivancsisagbol felhivtam. Az a baj, ennel is csak a gyari chip lett kiforrasztva kicsit atirva, ez nem a kedvenc megoldasom sad .

5-os valto is erdekes ez mar eleve jelentos ertekcsokkento egy Annynal, meg egyebkent is, gyari sperr benne van, nincs az attetellel gond, hosszabb nyugodtan hasznalhato, en is hasznaltam ilyen kiosztasban.

2016-03-15 10:24:37
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6173 napja
tourist, 2016-03-15 10:01:54

Véleményt, ötletet szeretnék tőletek kérni. Feltőrte, összebarmólta az autómat (meg még két másik autót) a társasház alatti mélygarázsban egy drogos, autófeltörésből élő gyökér. Ember megvan, lopott dolgok megtalálva nálla. Lopási kár kb.25 ezer, rongálási kár kb. 300+ ezer (video). Cascom nincs, pénzbeni kártérítés lehetősége zéró. Nem tudom, hogy a társasház biztosítása erre az esetre mennyire terjed ki, de ebbe se nagyon bízok. Kaptam olyan ötletet, hogy kárszakértessem a jelenlegi állapotot. Ha az elkövető elbírálásra kerül legyen valami hivatalosan megállapított ár amit rá lehet terhelni. Fizetni nem fog tudni ez nagyjából biztos, de ha esetleg értékarányában leüli az is valamiféle elégtétel, hogy addig legalább az elvonási tünetektől szenved és nincs az utcán, hogy más életét keserítse. Valami ötlet az ügyhöz? Köszi!

Valami biztosításnak fizetnie kéne erre az biztos. Nagyon durva. Én passatomat is osszebarmolta valami kreten. Együttérzek. De fel a fejjel  a futómű meg jó!

És életben maradt a tag?

aláírás May the Fairy be with You!
2016-03-15 10:19:35
gram

gram

Posztok: 2281
Velünk: 7283 napja

Hát b+, ez hihetetlen. Nagyon sajnálom. Vajon az elmeháborodott a váltószoknyától mit akart? Borzalmas. Nekem volt egy eset, amikor összerúgdosta egy phasz a kicsikocsit, mert ő kerékbilincset kapott... olyan szinten be volt állva (és nem alkoholtól), hogy beült a kocsijába, állítólag őrjöngött, verte a kormányt, aztán minden átmenet nélkül elaludt. Kékék, jegyzőkönyv, cipőnyom rögzítés, cipő elkobzás, stb. Kötelezték a megtérítésre, természetesen behajthatatlan volt. Sikerdíjas behajtót nem találtam, 30-50% közötti előre fizetendő díjjal lehetett volna valakit megbízni vele. Mivel amúgy is kellett foglalkozni a kocsival, hagytam... 130k körüli összeget kalkuláltak kár gyanánt.

2016-03-15 10:01:54
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3795 napja

Történet:

Véleményt, ötletet szeretnék tőletek kérni. Feltőrte, összebarmólta az autómat (meg még két másik autót) a társasház alatti mélygarázsban egy drogos, autófeltörésből élő gyökér. Ember megvan, lopott dolgok megtalálva nálla. Lopási kár kb.25 ezer, rongálási kár kb. 300+ ezer. Cascom nincs, pénzbeni kártérítés lehetősége zéró. Nem tudom, hogy a társasház biztosítása erre az esetre mennyire terjed ki, de ebbe se nagyon bízok. Kaptam olyan ötletet, hogy kárszakértessem a jelenlegi állapotot. Ha az elkövető elbírálásra kerül legyen valami hivatalosan megállapított ár amit rá lehet terhelni. Fizetni nem fog tudni ez nagyjából biztos, de ha esetleg értékarányában leüli az is valamiféle elégtétel, hogy addig legalább az elvonási tünetektől szenved és nincs az utcán, hogy más életét keserítse. Valami ötlet az ügyhöz? Köszi!

2016-03-12 8:03:50
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6695 napja

Nem tudok németül de az 5,1s százig meg hogy -ha jól értem- az 5sebességesre cserélt váltó kicsit fura. Meg akkor mi lett a sperrel, az áttételben nem passzol az 5-ös váltóhoz. Nem biztos hogy megérné egy ilyet behozni mondjuk szumma 4M-ért. De azért szép.

aláírás DrasticPlastic Driver
2016-03-12 7:50:23
kovandor

kovandor

Posztok: 849
Velünk: 4398 napja

Egy megkímélt HGP turbós Anny valakinek? Link

aláírás "Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away."

2016-03-11 14:08:08
boogie84

boogie84

Posztok: 1327
Velünk: 4214 napja
gzugzu, 2016-03-11 12:17:33

Azért ha egy erősen odanyomott műszálas szövetdarabbal sokáig csiszolgatod az esetlegesen poros fényezést, az nem jó neki.

Megint ott a hiba, ha valaki porosan teszi fel...   Ez esetben még a lábtörlők is karcolhatnak...

Történet:

gzugzu, 2016-03-11 12:17:33

Azért ha egy erősen odanyomott műszálas szövetdarabbal sokáig csiszolgatod az esetlegesen poros fényezést, az nem jó neki.

Megint ott a hiba, ha valaki porosan teszi fel... 

2016-03-11 12:17:33
gzugzu

gzugzu

Posztok: 977
Velünk: 4746 napja

Történet:

Hát azért ha egy erősen odanyomott műszálas szövetdarabbal sokáig csiszolgatod az esetlegesen poros fényezést, az nem jó neki.

2016-03-11 11:24:29
boogie84

boogie84

Posztok: 1327
Velünk: 4214 napja
gzugzu, 2016-03-11 11:19:55

A csomagtérajtó éleihez én még raknék valmit, nehogy lekarcolja a fényezést ahogy mocorognak a rögzítések. wink

Gáz lenne, ha a heveder megkarcolná! Laughing

Amiről írsz az csomagtartó!  http://www.ilmotorsp___22beaccba6b1c173eb30 Első alkalommal le is szedte a festéket, pedig gumi volt alatta, de megette a gumit szállításnál. Ezért váltottam, jobban féltem a csomagtérfedelet!

2016-03-11 11:19:55
gzugzu

gzugzu

Posztok: 977
Velünk: 4746 napja

A csomagtérajtó éleihez én még raknék valmit, nehogy lekarcolja a fényezést ahogy mocorognak a rögzítések. wink

Történet:

A csomagtérajtó éleihez ém még raknék valmit, nehogy lekarcolja a fényezést ahogy mocorognak a rögzítések. ;)