Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2015-12-20 8:17:56
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5693 napja

Sajnos tényleg katasztrófális a helyzet az autópályákon. Én még a belső sávba bérletet vevőket, valamint az M7 Székesfehérvártól 3 sávos részén a középső sávnál kijebb nem megyek felfogással közlekedőket emelném ki a barmok közül. 

Mondjuk szerintem, ha nem mész vészvillogóval, akkor lehet, hogy nem érzett volna mindenki késztetést arra, hogy megelőzzön...

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2015-12-19 21:52:13
Smith

Smith

Posztok: 356
Velünk: 3871 napja
Gyéé, 2015-12-19 18:25:46

... céges ford ... Öltönyben voltam... MI A FASZT NEM LEHET ÉRTENI AZON HOGY VÉSZVILLOGÓVAL MEGYEK MANKÓKERÉKEN???!!!?!?!?!?!?!?!??!??!??!

aláírás Speed... for those who cannot cruise with style
2015-12-19 21:39:29
boogie84

boogie84

Posztok: 1327
Velünk: 4171 napja

Sziasztok, véletlen vagy szándékosan nem megy valaki BP-Győr útvonalon aki el tudná hozni Atomin 15-ös téli acélfelnijeit gumikkal?  Köszönöm!

Történet:

Sziasztok, véletlen vagy szándékosan nem megy valaki BP-Győr útvonalon aki el tudná hozni Atomin 15-ös téli acélfelnijeit gumikkal? 

Sziasztok, véletlen vagy szándékosan nem megy valaki BP-Győr útvonalon aki el tudná hozni Atomin 15-ös téli acélfelnijeit gumikkal? 

2015-12-19 21:26:54
szizso

szizso

Posztok: 451
Velünk: 3931 napja

Gyee, csak megerositeni tudlak, az erzett moral az utjainkon nagyon elszomorito. sad Hazajottunk az unnepekre, es meg kellett allapitanom, hogy nagyon nagy a kontraszt, a nemet, belga, holland kozlekedesi moralhoz kepest. Ne erts felre ott is vannak gyokerek csak az arany teljesen mas. A nemet frekventalt autopalyak nagyon leterheltek, a sok epites alatt allo szakasz es dugo miatt nem a nyugodt vezetest segitik, de meg ott is turelmesebbek es sokkal kevesebb a kiszoritosdi.

140-150-el eloztem a kamionokat az M1, es igy villogtakak le legalabb 4 esetben. Az egyik SK rendszamos (feltetelezem) hazafi, egy X5-el ram is legyezett. 

Turelmetlenek es agresszivebbek az emberek, de ezen felul sok a rosszindulatu gyoker is, aki rahuzza a masikra, vagy gazt ad csak nehogy besoroljon az arra keszulo ele.  Sajnos ebben a dologban (is) a fejlodo orszagok koze tartozunk... es meg van hova fejlodni. 

aláírás

RWD: MX5 NB2 BP-Z3 CS <> FWD: ITR DC2

2015-12-19 21:16:46
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4030 napja
Gyéé, 2015-12-19 20:50:45

Nem is érdemes ezt magyon tovább rágni úgy látom azért hasonlóan látjuk a dolgot. Ez van csak kikívánkozott belőlem nehogy a Karácsonyfa alatt kezdjek majd hőbörögni mert nem bírtam feldolgozni

akkor nekem elég nagy mázlim volt eddig, mert ha nem kellett sietnem pályán (M1), beálltam egy kamionsor mögé és nem volt semmi nyűgöm belőle 

Ma volt 1 magyar kamion aki nagyon sietett, és kevés volt neki a 90-es tempó, de ő végigelőzte az egész sort.

Jó, hogy ez szóba került, máskor majd átgondolom, ezek alapján...

Gyéé, neked köszönöm a témaindító háborgásod!

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2015-12-19 20:50:45
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6651 napja

Nem is érdemes ezt magyon tovább rágni úgy látom azért hasonlóan látjuk a dolgot. Ez van csak kikívánkozott belőlem nehogy a Karácsonyfa alatt kezdjek majd hőbörögni mert nem bírtam feldolgozni

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-12-19 19:45:38
WarLock

WarLock

Posztok: 1088
Velünk: 5144 napja

Szerintem a hazajövős topicomban már említettem, de... Németországban én mertem 100 körül közlekedni a műszaki hibás Miatával a teljesen jobb oldali sávban. Nem volt jó ötlet... A kamionok abban a pillanatban halálfélelmet, majd pár hétig tartó rémálmokat okoztak. Rémes szerintem.

2015-12-19 19:34:54
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6276 napja
Gyéé, 2015-12-19 19:17:15

Valóban, mielőtt felhajtottam elgondolkodtam hogy jó ötlet-e de arra jutottam hogy tudok annyibal menni mint a kamionok, majd beállok egy mögé azt kész. Ezt is csináltam csak utólért minket egy másik és mindenáron bele akart préselni az elöttem levőbe. Mivel erre nem reagáltam elkezdett előzni de TÉNYLEG 5 perc kellett neki hogy a fülke velem egyvonalba érjen, amikor ez megtörtént onnantól kezdett taszigálni a leállosáv felé ahol addigra húztak el a mögöttünk felgyülemlett tömeg türelmetlenjei. Ekkor megtörtem és lelassítottam hogy végre valahára beférjen elém az előző kamion ami gyakorlatilag ugyanannyival ment mint én. Ettől a lassítástól végképp elborult az agyuk a mögöttem jövőknek a kamion meg látva hogy a kiscsávó feladta keményen elkezdte keresztbe húzni a kormányt. Nem volt vicces, veszélyes volt mindenkinek és ez az amit nem értek. Mondjuk hogy nekik van igazuk és é nem mehettem volna 90-el autópályán mert az tilos. Akkor emiatt érdemes balesetet okozni? Csak hogy megleckéztessem a másikat?

Természetesen nem, én azt érzékelem, hogy vagy egyre frusztráltabbak az emberek és egyre agresszívabban védik a saját igaznak vélt dolgaikat és olyan faszságokat képesek csinálni emiatt amit talán nem is gondolnak komolyan. Ülnek a 180 lovas pdhdti-be amin egy majom is le tudja nyomni a jobb pedált és letolni valakit, ettől akkora menő csávó lett mindenki, hogy a refizés már alapértelmezett, ha nem megy le azonnal akkor jobbról előzöm, beszólogatnak, rádhuzogat, dudál, mert megteheti. 10-ből 9 viszont akkora csíra, hogy ha utoléred és mellé mész úgy csinál mintha nem venne észre. smile

Történet:

Gyéé, 2015-12-19 19:17:15

Valóban, mielőtt felhajtottam elgondolkodtam hogy jó ötlet-e de arra jutottam hogy tudok annyibal menni mint a kamionok, majd beállok egy mögé azt kész. Ezt is csináltam csak utólért minket egy másik és mindenáron bele akart préselni az elöttem levőbe. Mivel erre nem reagáltam elkezdett előzni de TÉNYLEG 5 perc kellett neki hogy a fülke velem egyvonalba érjen, amikor ez megtörtént onnantól kezdett taszigálni a leállosáv felé ahol addigra húztak el a mögöttünk felgyülemlett tömeg türelmetlenjei. Ekkor megtörtem és lelassítottam hogy végre valahára beférjen elém az előző kamion ami gyakorlatilag ugyanannyival ment mint én. Ettől a lassítástól végképp elborult az agyuk a mögöttem jövőknek a kamion meg látva hogy a kiscsávó feladta keményen elkezdte keresztbe húzni a kormányt. Nem volt vicces, veszélyes volt mindenkinek és ez az amit nem értek. Mondjuk hogy nekik van igazuk és é nem mehettem volna 90-el autópályán mert az tilos. Akkor emiatt érdemes balesetet okozni? Csak hogy megleckéztessem a másikat?

Természetesen nem, én azt érzékelem, hogy vagy egyre frusztráltabbak az emberek és egyre agresszívabban védik a saját igaznak vélt dolgaikat és olyan faszságokat képesek csinálni emiatt amit talán nem is gondolnak komolyan. Ülnek a 180 lovas pdhdti-be amin egy majom is le tudja nyomni a jobb pedált és letolni valakit, ettől akkora menő csávó lett mindenki, hogy a refizés már alapértelmezett, ha nem megy le azonnal akkor jobbról előzöm, beszólogatnak, rádhuzogat, dudál, mert megteheti. 10-ből 9 akkora csíra, hogy ha utoléred és mellé mész úgy csinál mintha nem venne észre. :)

2015-12-19 19:17:15
Gyéé

Gyéé

2015-12-19 18:48:24
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6276 napja
Gyéé, 2015-12-19 18:25:46

Csak ki akarom írni magamból az élményt: céges fordommal persze plafonig rakodva defektet kaptam kecskemétnél az autópályától nem messze. Vidáman kirámoltam a csomitartót az út szélén és felpattintottam a mankókereket. Öltönyben voltam, négykor keltem a defekt délután 5-kor történt szóval igazán vicces hangulatban hajtottam fel végül mocskos kézzel kétujjal fogva a kormányt az autópályára és felvettem a 90km/h tempót vészvillogóval. Azt hittem nem érek fel egydarabban pestre. Nem tudom, hogy aznap éppen valami országos pszichopata nagygyűlésre igyekezett-e a magyar nép elmebetegeinek színe-java Budapest felé, vagy csak simán ilyenek az átlagemberek de döbbenetes volt az a nyers gyilkolási vágy amit mindenkből kiváltottam az érthetetlen vánszorgásommal. Mikor körülbelül tizedszer lengedte nekem az engem "előző" autószállító kamion a pótkocsiját miközben jobbról a huszadik kocsi húzott el mellettem ellilult fejjel torkaszakadtából üvöltő vezetővel akkor én is bekattantam és utánaeredtem az amúgy éppen egy lehajtón lekanyarodó ordibálónak. Gondoltam csak megáll amikor becsatlakozik az autópálya alatt keresztbe átmenő főútba és akkor mellé állok és megkérdezem kultúráltan hogy MI A FASZT NEM LEHET ÉRTENI AZON HOGY VÉSZVILLOGÓVAL MEGYEK MANKÓKERÉKEN???!!!?!?!?!?!?!?!??!??!??! Sajnos lendületből tovább ment úgyhogy egyedül maradtam a dühömmel. Most kicsit kiírtam magamból....60k kilit megyek egy évben, ebböl 50-et pályán és az a véleményem, hoy az emberek botrányosan hülyén és veszélyesen viselkednek pusztán türelmetlenségből és erőszakosságból.

Nem akarok az ordibáló parasztok védelmére kelni, de én nem biztos, hogy autópályán mentem volna haza mankókerékkel. Van elvileg valami kötelező sebesség minimum, asszem 60km/h, ettől független 90-nel egy útakadály vagy pályán, főúton nem feltétlen.

Mindazonáltal főleg az M5-ön közlekedve bennem is felmerül, hogy egy-két ilyen menő gyereknek a fejét megkocogtatnám olyan Vinnie Jones-osan a küszöb és az ajtó között.

Nutz-on amúgy a legaktívabb topic-ok egyike ez: http://www.mx5nutz.com/forum/index.php?showtopic=132343

Nagyon szórakoztató és a brit szlenget is hamar meg lehet tanulni. smile

2015-12-19 18:25:46
Gyéé

Gyéé

Csak ki akarom írni magamból az élményt: céges fordommal persze plafonig rakodva defektet kaptam kecskemétnél az autópályától nem messze. Vidáman kirámoltam a csomitartót az út szélén és felpattintottam a mankókereket. Öltönyben voltam, négykor keltem a defekt délután 5-kor történt szóval igazán vicces hangulatban hajtottam fel végül mocskos kézzel kétujjal fogva a kormányt az autópályára és felvettem a 90km/h tempót vészvillogóval. Azt hittem nem érek fel egydarabban pestre. Nem tudom, hogy aznap éppen valami országos pszichopata nagygyűlésre igyekezett-e a magyar nép elmebetegeinek színe-java Budapest felé, vagy csak simán ilyenek az átlagemberek de döbbenetes volt az a nyers gyilkolási vágy amit mindenkből kiváltottam az érthetetlen vánszorgásommal. Mikor körülbelül tizedszer lengedte nekem az engem "előző" autószállító kamion a pótkocsiját miközben jobbról a huszadik kocsi húzott el mellettem ellilult fejjel torkaszakadtából üvöltő vezetővel akkor én is bekattantam és utánaeredtem az amúgy éppen egy lehajtón lekanyarodó ordibálónak. Gondoltam csak megáll amikor becsatlakozik az autópálya alatt keresztbe átmenő főútba és akkor mellé állok és megkérdezem kultúráltan hogy MI A FASZT NEM LEHET ÉRTENI AZON HOGY VÉSZVILLOGÓVAL MEGYEK MANKÓKERÉKEN???!!!?!?!?!?!?!?!??!??!??! Sajnos lendületből tovább ment úgyhogy egyedül maradtam a dühömmel. Most kicsit kiírtam magamból....60k kilit megyek egy évben, ebböl 50-et pályán és az a véleményem, hoy az emberek botrányosan hülyén és veszélyesen viselkednek pusztán türelmetlenségből és erőszakosságból.

Történet:

Csak ki akarom írni magamból az élményt: céges fordommal persze plafonig rakodva defektet kaptam kecskemétnél az autópályától nem messze. Vidáman kirámoltam a csomitartót az út szélén és felpattintottam a mankókereket. Öltönyben voltam, négykor keltem a defekt délután 5-kor történt szóval igazán vicces hangulatban hajtottam fel végül mocskos kézzel kétujjal fogva a kormányt az autópályára és felvettem a 90km/h tempót vészvillogóval. Azt hittem nem érek fel egydarabban pestre. Nem tudom, hogy aznap éppen valami országos pszichopata nagygyűlésre igyekezett-e a magyar nép elmebetegeinek színe-java Budapest felé, vagy csak simán ilyenek az átlagemberek de döbbenetes volt az a nyers jgyilkolási vágy amit mindenkből kiváltottam az érthetetlen vánszorgásommal. Mikor körülbelül tizedszer lengedte nekem az engem "előző" autószállító kamion a pótkocsiját miközben jobbról a huszadik kocsi húzott el mellettem ellilult fejjel torkaszakadtából üvöltő vezetővel akkor én is bekattantam és utánaeredtem az amúgy éppen egy lehajtón lekansarodó ordibálónak. Gondoltam csak megáll amikor becsatlakozik az autópálya alatt keresztbe átmenő főútba és akkor mellé állok és megkérdezem kultúráltan hogy MI A FASZT NEM LEHET ÉRTENI AZON HOGY VÉSZVILLOGÓVAL MEGYEK MANKÓKERÉKEN???!!!?!?!?!?!?!?!??!??!??! Sajnos lendületből tovább ment úgyhogy egyedül maradtam a dühömmel. Most kicsit kiírtam magamból....60k kilit megyek egy évben, ebböl 50-et pályán és az a véleményem, hoy az emberek botrányosan hülyén és veszélyesen viselkednek pusztán türelmetlenségből és erőszakosságból.
2015-12-18 11:16:12
Gyéé

Gyéé

Vita miatárol amcsi BMW fórumon. Engem szórakoztatott. http://www.bimmerfor___r-Advice-Miata-vs-Z3

2015-12-14 20:04:22
kovandor

kovandor

Posztok: 849
Velünk: 4354 napja

"Aminek viszont iszonyatosan örülök: az elmúlt tíz év (de lehet, hogy harminc) talán legjobb autója, a Mazda MX-5 bent van! BENT! Már a Toyota GT86 is olyan alázattal, tudással, szorgalommal, és a téma mély értésével készült remekmű volt, hogy bennem rekedt a szusz, de az MX-5 köröket fut még a körül is – egyszerűen felfoghatatlan, mennyire tökéletes mindene. Körmöm szakadtáig harcolni fogok érte, és ha ki is vágnak a zsűriből emiatt, azt teszem majd az első helyre a február végi végső szavazásnál. Pont." Csikós Zsolt
Big like! Cool

aláírás "Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away."

2015-12-14 16:14:41
germuc

germuc

Posztok: 74
Velünk: 3956 napja

hehe wink

aláírás http://startstoptaste.blogspot.de/
2015-12-14 13:41:27
Kalap

Kalap

Posztok: 1646
Velünk: 6456 napja
germuc, 2015-12-14 9:35:40

hat igen az lehet egy megoldas smile Akkor viszont jol fel kell öltöznöm a szallitashoz. Egyeb ötlet ? smile

az avatarképed alapján ez nem lesz probléma. wink

aláírás

Fun is not a straight line