![Soma](user_images/3851_k.jpg)
Soma
Velünk: 3434 napja
Szerintetek egy ilyen kép elég egy bírság kiszabására, vagy érdemes fellebezni? (5 kép, mind hasonló minőség, egyen van csak mérés.)
Milyen színű és típusú autó van a képen?
Ezen még a rendszám se látszik!!!,
Szerintetek egy ilyen kép elég egy bírság kiszabására, vagy érdemes fellebezni? (5 kép, mind hasonló minőség, egyen van csak mérés.)
Szia simii16! Ha esetleg levenned a masik ventit küldenél róla képet lehet megvennem tőled
Ha a sapkát leveszed, találsz egy rugóval megtámasztott tányért; ez engedi ki a tágulási tartályba a hűtővizet. A korrodált hűtővízből rozsda rakódik a tengelyre, amin a tányér mozog, és nem fog rendesen nyitni-zárni; ha megpróbálod megnyomkodni a tányért, érzed hogy szorul -> csere. Extrém esetben vissza sem engedi a vizet hűléskor a tágulási tartályból, ekkor a radiátorba menő vastag hűtővízcsövek fognak összelapulni a kialakult vákuum miatt..
Filléres alkatrész, cseréld szerintem. Ja, és nem kell bedőlni a magasabb nyomású kupakoknak, csak szétrepül tőle a hűtő, elég a 0.9 Bar-os!
Fun is not a straight line
Ha a sapkát leveszed, találsz egy rugóval megtámasztott tányért; ez engedi ki a tágulási tartályba a hűtővizet. A korrodált hűtővízből rozsda rakódik a tengelyre, amin a tányér mozog, és nem fog rendesen nyitni-zárni; ha megpróbálod megnyomkodni a tányért, érzed hogy szorul -> csere. Extrém esetben vissza sem engedi a vizet hűléskor a tágulási tartályból, ekkor a radiátorba menő vastag hűtővízcsövek fognak összelapulni a kialakult vákuum miatt
Filléres alkatrész, cseréld szerintem. Ja, és nem kell bedőlni a magasabb nyomású kupakoknak, csak szétrepül tőle a hűtő, elég a 0.9 Bar-os!
Szia!
A hűtőrendszert már átmosattam, azzal kezdtem. A másik ventilátor nem gyári, azt szerintem le is fogom szerelni onnan. Első körben megpróbálnám visszakötni a rendes kábelére a ventilátort és megnézni, hogy kapcsol-e. Amúgy a hőfok jónak és stabilnak tűnik, bár annyit tudok tenni, hogy idővel rákapcsolom a ventit, de így folyamatosan megy, szóval csoda lenne, ha túlmelegedne.. Semmiképp nem jó megoldás.
Hűtősapkát miért szoktak cserélni? Hogyan lehet észrevenni, ha csereérett?
Köszi a segítséget!
Sziasztok!
Ismét segítségért fordulok hozzátok.
A nemrég vásárolt Miatámban a hűtőventilátor kapcsolóra van kötve, én kapcsolom találomra az utastérből... Jobban mondva kettő van a hűtőre szerelve és kettőt tudok kapcsolni, de ez mindegy is. Szeretném visszakötni autómatára, de nem találom a kábelét. Kék-fekete párt kéne keresnem, ha jól láttam. Merre található?
Ezzel együtt felmerülnek a következő kérdések is, merthogy szabadon hagyott csatlakozók azok vannak bőven, csak azt nem találom, amit kéne. Mik lehetnek ezek?
Vezetőoldali lámpa mögött (sarokban a kék csati is):
Termosztátnál:
Utasoldalon:
Szia!
Tudtommal a venti kapcsoló szenzora az az, ami a termosztátház tetején van. Van is rákötve valami (2es kép)
Az kapcsol egy relét, ami meg 30A-es biztin keresztül a ventilátort.
Gondolom okkal volt nálad kapcsolóra kötve, először ennek az okát kéne megtalálni (hibás szenzor/relé?). Illetve, mivel elég sok szívás tud lenni a hűtőrendszerrel, szerintem érdemes alaposan átmosni, akár nyomáspróbázni, termosztátot, szenzort, hűtősapkát cserélni.
Ha minden rendben, egy venti elég (ha szembe állsz, a jobb oldali), és a műszerfali mutató nem "lenghet ki". A másik ventilátor gyárilag csak klímásokon van, és csak akkor kapcsol, ha megy a klíma. (ez nem tudom nálad gyári-e egyáltalán).
Remélem tudtam valamennyit segíteni.
Üdv
NA 1993
Sziasztok!
Ismét segítségért fordulok hozzátok.
A nemrég vásárolt Miatámban a hűtőventilátor kapcsolóra van kötve, én kapcsolom találomra az utastérből... Jobban mondva kettő van a hűtőre szerelve és kettőt tudok kapcsolni, de ez mindegy is. Szeretném visszakötni autómatára, de nem találom a kábelét. Kék-fekete párt kéne keresnem, ha jól láttam. Merre található?
Ezzel együtt felmerülnek a következő kérdések is, merthogy szabadon hagyott csatlakozók azok vannak bőven, csak azt nem találom, amit kéne. Mik lehetnek ezek?
Vezetőoldali lámpa mögött (sarokban a kék csati is):
Termosztátnál:
Utasoldalon:
nekem jr12 van 8.5 széles van,et 13,ültetéssel biztos nem fér a gyári perem alá...a felfekvési ponttól mérd kifelé a felni szélét...
Red Sun Service én tőlük vettem és innen a fórumról még jó páran. Egyeztess velük, Jugóék jó kereskedők, szívesen segítenek akár felni˝oda˝próbálási lehetőséggel.
JAPAN RACING JR12 15X8,5 ET13
Van tapasztalat bőven, a kezdőoldLon lévő kersőablKba írd be hogy Japan Racing és dőlni fognak a topikok!
Üdv! Tamácsot szeretnék kérni ! JR felnit szeretnék venni a NA-m alá ! Csak nemtudom h elférne e ez http://www.jr-wheels___108.hyper.black.html
8J és az et 25 nem e nagyon széles ? Meg egyálltalán van e tapasztalat a JR felnikkel ? ő pedig a 2. jelölt lenne http://www.jr-wheels___4x100108.bronze.html Neki elvileg legjobb tudásom szerint nem kellene kilógni .
ha valakinek van ilyen tapasztalata szivesen veszem a tanácsot! Előrre is Köszönet . Gabesz
Erről valakinek valamilyen véleménye? Már egy ideje szemezgetek a dologgal, nem tudom mennyire merjem bevállalni... 3D nyomtatás itt Budapesten adott, ezt az 5db kis cuccot beszerezni nem nagy kihívás, de hogy ez működik-e vagy csak rontana a helyzeten, arról ötletem sincs...
Fekete címke? szmogriadó? ...EEEEEE. De, nyugtassatok meg, van olyan NA aki 93 előtti, de nem fekete a cimkéje "éljen a közigazgatás" jelszóval..?
Hehe, nálam kék matrica, "gyárias" 94-es NA, előtte amikor még gyáribb volt feketét kapott. Abszurdisztán for life!
Fekete címke? szmogriadó? ...EEEEEE. De, nyugtassatok meg, van olyan NA aki 93 előtti, de nem fekete a cimkéje "éljen a közigazgatás" jelszóval..?
90es NA kék matricával.. Igaz forgalmiban 2001 van, az ér?