Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2015-10-18 13:39:30
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3846 napja
Kotama, 2015-10-18 12:38:37

Sziasztok

Hogy szoktátok a párát eltüntetni ezekben az esős időkben?

Ha bekapcsolom a klímát akkor az eltünteti, de kb. 2 perc és ugyanolyan mint volt. sad

Ahova lenyitod a tetőt van két vízlefolyó nyílás ami levezeti a tetőről a csapadékot az autó alá. Biztonsági övhöz közel van egy műanyag tálca annak alján luk ami valószínűleg el van tömődve és a tető alatt a szőnyeg vizes marad amitől állandóan párásodik. Én se tudtam, de panaszkodtam Lalee-nak párásodásra és Ő egy hosszú dróttal kitakarította a kivezető nyílást. Víz kifolyik nincs pára viszont hangos lett az autó belülről mert alulról a hang visszavezetődik.

Történet:

Kotama, 2015-10-18 12:38:37

Sziasztok

Ha bekapcsolom a klímát akkor az eltünteti, de kb. 2 perc és ugyanolyan mint volt. :(

Ahova lenyitod a tetőt van két vízlefolyó nyílás ami levezeti a tetőről a csapadékot az autó alá. Biztonsági övhöz közel van egy műanyag tálca annak alján luk ami valószínűleg el van tömődve. Én se tudtam, de panaszkodtam Lalee-nak párásodásra és Ő egy hosszú dróttal kitakarította a kivezető nyílást. Víz kifolyik nincs pára viszont hangos lett az autó belülről mert alulról a hang visszavezetődik.

2015-10-18 12:43:38

atomin

Posztok: 2354
Velünk: 4258 napja

Szellőztetés ugye nem belső keringetesen van??!?!!!?

2015-10-18 12:38:37

Kotama

Posztok: 127
Velünk: 3600 napja

Sziasztok

Ha bekapcsolom a klímát akkor az eltünteti, de kb. 2 perc és ugyanolyan mint volt. sad

2015-10-17 19:35:47
mester

mester

Posztok: 889
Velünk: 5594 napja

Szerintetek mennyi mx5 van idehaza Magyar rendszámos?

2015-10-14 23:30:41
jani

jani

Posztok: 102
Velünk: 6332 napja
Liszt, 2015-10-14 20:06:20

motortarto bak csere mennyire durva? es mennyire erezheto a kulonbseg? ez a +40% kemenyseg erezheto?

Szerintem nem durva. Ki kell csavarni a motorblokkhoz és a motortartó bölcsőhöz rögzítő csavarokat és egy kicsit meg kell emelni a motort. Így a motortartó bakok kihúzhatók. Érzetre nagy különbség nincs. Negatívum, hogy talán egy kicsit nagyobb a rezonancia a motortér felől. De ez csak a csere utáni első úton tűnt fel, ha nagyon figyeltem. Utána meg már fel sem tűnik. Szóval szerintem egyáltalán nem zavaró. Pozitívuma, hogy remélhetőleg nem fognak elszakadni a nagyobb teljesítmény miatt - ámbár a gyáriak sem voltak szakadtak néhány 10.000 km kompresszorozás után.

2015-10-14 20:06:20
Liszt

Liszt

Posztok: 1019
Velünk: 3727 napja

motortarto bak csere mennyire durva? es mennyire erezheto a kulonbseg? ez a +40% kemenyseg erezheto?

aláírás

Dani 

2015-10-14 18:21:14
WarLock

WarLock

Posztok: 1088
Velünk: 5239 napja

Itthon is... Amikor eloszor nezegettem oket meg joval olcsobbak voltak itt is.

2015-10-14 18:19:10
mester

mester

Posztok: 889
Velünk: 5594 napja

Őőőőő...csak én látom hogy emelkedik az ára az na-nak? Nem pont itthon...mert itt már a benzin is probléma lenne sok 20 éves fiatalnak,de úgy a világban!

2015-10-14 17:14:16
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6746 napja

Talán az fogja klasszikus autóvá emelni az Mxx5-öt hogy az ilyen emberek számára mint Te szórakozás és cél lehet megmenteni őket. Az idő halad, tömegével fognak elbontódni vagy kinullázódni az NA-k de amíg a szerelgető autókedvelők látnak benne fantáziát addig marad egy törzsgárda aki ismerni fogja ennek a kocsinak az értékeit és fenntartja körülötte azt az életet ami miatt lesz hozzá alkatrész, klub, és baráti társoságok amik eköré a nyomi kis jószág köré alakultak. A fiatalok meg majd nyomkodják az iphone-t vagy csatlakoznak, az már az ő dolguk.

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-10-14 15:51:37
piedl

piedl

Posztok: 12
Velünk: 3537 napja

Igen,az nem is ember akinek nincs valami dilije,ami élteti,amért mindenre képes.Sok autom volt nem tagadom,versenyeztem is,de uj kocsim kevés.Szeretem az öreg kocsikat,felujtgatom öket,hát ja mindig egy kihivás,persze pár meg is marad.Idönként van amibe belefulladok/Opel Calibra valahogy ez volt/.De most azt hiszem az MX 5 egy valodi uj szerelem kezdete,imádnivalo,és egyáltalán nem bántam meg,hogy belevágtam.És nagyon örülök ennek a forumnak,sok sok okos dolgot tanultam töletek.Remélem egyszer valodi tag is lehetek.A kis miatan is sok dolgot megoldottam már,alakul.De valoban kell valami ami a cél,ami életben tart.Föleg ha 60 évhez közeledsz.Persze a szakmám nem autoszerelö......

aláírás piedl
2015-10-14 14:39:25
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6224 napja

Van akit az online játékok érdekelnek.

Van akit a főzés.

Van akit a sport.

Van akit a divat.

Van akit a pia, buli, stb.

Van akit a verdák.

Kinyílott a világ, nyilván sokkal több mindent lehet csinálni, nem csak a grundfoci meg a trabi henkölés az alternatíva.

Ugyanaz az x ember oszlik el 100x több lehetőség felé, nyilván az autóbuzéria részaránya csökken, marhára meglepő.

Hogy ez baj-e, az már más kérdés. Nyilván az autós szakmának igen. A Dell-nek, Apple-nek meg pl. nem.

Mindennek két oldala van.

Részemről nem bánom, hogy nem minden csóró/kretén/atomfizikus/milliárdos Miatázni akar.

Ez is egy "termék". Kialakul/eladható/létezik, de csak ha van rá igény. De ezt az igényt nem kell mesterségesen generálni, mert akkor már halott az ügy.

Van nekünk hobbink, szerencsére ez a nekünk egy egész normális társaság, ha így marad és nem hígul fel az nem baj.

De kurvára tudományos lettem. :-)

aláírás May the Fairy be with You!
2015-10-14 14:22:54
Dragunov66

Dragunov66

Posztok: 1612
Velünk: 3866 napja
Zefa, 2015-10-14 14:15:15

Attól, hogy valaki nem költi az egész fizetését autóra, még érdekelheti a téma. Én 18 évesen majdnem vettem egy C kadettet. Éppen lett volna rá keret, de kiszámoltam, hogy ha azt tankolom meg fizetem a dolgait, akkor nem marad másra egy vasam sem. Szóval nem vettem meg, hanem viszonylag gyorsan elköltöttem nőkre, piára, bulira és ezt azóta sem bántam meg. Cool De ettől még érdekeltek az autók, csak voltak akkor fontosabbnak ítélt dolgok is mint ahogy most is vannak.

Persze.ertem en.nekem meg fontosabb az autozas es azzal jaro barati kor mint a buli...ugyan ott vagyunk :-)  de ha az esetleges baratnot haza kell vinni nem ultetem fel a bicikli hatuljara.de egyebkent ezzel semmi bajom csak ne sirjanak ezert,mindig megkapom hogy konnyen beszelek mert van munkam,de mindenkinek van lehetosege csak a sirni ezek miatt egyszerubb.de pl mondok egy peldat.tavaly vecses,motoros felvonulas.tobb szaz motor.gumi fust tultas,stunt stb.egy gyerek all a zebranal es jatszik a telefonjan(nem.nem videozott)es fel sem nezett.az ilyenekel nem lehet mit kezdeni...

aláírás "Gumid kopjon,ne a lelked!"
2015-10-14 14:15:15
Zefa

Zefa

Posztok: 300
Velünk: 4147 napja

Attól, hogy valaki nem költi az egész fizetését autóra, még érdekelheti a téma. Én 18 évesen majdnem vettem egy C kadettet. Éppen lett volna rá keret, de kiszámoltam, hogy ha azt tankolom meg fizetem a dolgait, akkor nem marad másra egy vasam sem. Szóval nem vettem meg, hanem viszonylag gyorsan elköltöttem nőkre, piára, bulira és ezt azóta sem bántam meg. Cool De ettől még érdekeltek az autók, csak voltak akkor fontosabbnak ítélt dolgok is mint ahogy most is vannak.

aláírás

91 1.6 NA
93 2.0 Accord
59 1.0 Anglia 105E Építés alatt

2015-10-14 14:04:10
Dragunov66

Dragunov66

Posztok: 1612
Velünk: 3866 napja
Zefa, 2015-10-14 13:50:57

atomin, 2015-10-14 12:38:48

Hmmm ???? Micsoda?

Mit jelent egyáltalán "fiatalnak" lenni?

http://totalcar.hu/m___as_a_mai_fiatalokat/

Ezt a cikket lehet, hogy Ommnak írta, Ő károg folyamatosan ez miatt. A fura az, hogy Én nem ezt látom. Legalábbis vidéken érdekli az embereket az autó, aki teheti van is neki. A rendezvényeik is kifejezetten sikeresek.  Nekem sem volt 18-20 évesen autóm, mert nem tellett rá. Lehet menőzni, hogy Ők a haverjával hajtották a százhúszast a földúton papírok nélkül, de ez a világ már elmúlt. Vidéken is leszednek már a babettárol is, ha nincsen rajtad sisak. Ez a belépőszint tényleg eltűnt, de attól még érdekli a fiatalokat az autó.

Ezt sajnos erosen cafolom....marmint hogy erdekli az auto/motor a fiataokat.en mint videkikent mondom 18 evesen...teny hogy segitettek a szuleim.nekuluk "csak" egy ladam lenne.de azzal is kijarnek.mert dolgozok van mibol eltartanom....sokaknak van lehetoseguk erre.a legtobb baratomat ezert koptattam le,sirtak hogy nincs penz.mondtam tudok allast a valasz hogy nem azert tanul hogy arufeltolto legyen.en meg konkretan az egesz fizetesemet automra es motoromra koltok illetve igyekszek mindent en megcsinalni rajtuk ami egyebkent a klub nelkul nehezen menne....

aláírás "Gumid kopjon,ne a lelked!"
2015-10-14 13:50:57
Zefa

Zefa

Posztok: 300
Velünk: 4147 napja
atomin, 2015-10-14 12:38:48

Hmmm ???? Micsoda?

Mit jelent egyáltalán "fiatalnak" lenni?

http://totalcar.hu/m___as_a_mai_fiatalokat/

Ezt a cikket lehet, hogy Ommnak írta, Ő károg folyamatosan ez miatt. A fura az, hogy Én nem ezt látom. Legalábbis vidéken érdekli az embereket az autó, aki teheti van is neki. A rendezvényeik is kifejezetten sikeresek.  Nekem sem volt 18-20 évesen autóm, mert nem tellett rá. Lehet menőzni, hogy Ők a haverjával hajtották a százhúszast a földúton papírok nélkül, de ez a világ már elmúlt. Vidéken is leszednek már a babettárol is, ha nincsen rajtad sisak. Ez a belépőszint tényleg eltűnt, de attól még érdekli a fiatalokat az autó.

aláírás

91 1.6 NA
93 2.0 Accord
59 1.0 Anglia 105E Építés alatt