Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2015-09-05 20:52:50
Soma

Soma

Posztok: 314
Velünk: 3555 napja

Pénteken a rossz idő miatt az off kocsival mentem melózni, ma vidéken voltunk a családdal, ezért szintén az offal. Már hiányzik a miata!!! Valami indok kéne, hogy elvigyem egy körre.... smile

aláírás Soma
2015-09-04 14:14:40
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3746 napja
Soma, 2015-09-04 14:08:56

rattila, 2015-09-04 11:14:33

Soma, 2015-09-04 11:09:47

Ma csinálják az átírást. 81000 összesen... Ezt inkább költöttem volna a kocsira, mondjuk kipufogóra... sad

Szia! Ezt nézzétek meg smile

http://www.jofogas.h___34408568.htm?first=1

Atti

Ez jó 1.6-ba is??? Mert akkor már hívom is! És köszi!! Beszéltem vele, fórum tag. Holnap este jön haza pestre. Meg is veszem... Köszi Atti! Vagyis nem tag még, csak regisztrált.

Na királyság!!Nagyon szívesen! smile

Atti

aláírás Üdv, Ati
2015-09-04 14:08:56
Soma

Soma

Ma csinálják az átírást. 81000 összesen... Ezt inkább költöttem volna a kocsira, mondjuk kipufogóra... sad

Atti

Ez jó 1.6-ba is??? Mert akkor már hívom is! És köszi!! Beszéltem vele, fórum tag. Holnap este jön haza pestre. Meg is veszem... Köszi Atti! Vagyis nem tag még, csak regisztrált.

aláírás Soma

Történet:

Ma csinálják az átírást. 81000 összesen... Ezt inkább költöttem volna a kocsira, mondjuk kipufogóra... :(

Szia! Ezt nézzétek meg :)

http://www.jofogas.hu/budapest/Mazda_miata___mx_5_hibatlan_gyari_katalizator_34408568.htm?first=1

Atti

Ez jó 1.6-ba is??? Mert akkor már hívom is! És köszi!!

Ma csinálják az átírást. 81000 összesen... Ezt inkább költöttem volna a kocsira, mondjuk kipufogóra... :(

Szia! Ezt nézzétek meg :)

http://www.jofogas.hu/budapest/Mazda_miata___mx_5_hibatlan_gyari_katalizator_34408568.htm?first=1

Atti

Ez jó 1.6-ba is??? Mert akkor már hívom is! És köszi!! Beszéltem vele, fórum tag. Holnap este jön haza pestre. Meg is veszem... Köszi Atti!
2015-09-04 11:14:33
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3746 napja

Atti

aláírás Üdv, Ati
2015-09-04 11:09:47
Soma

Soma

aláírás Soma
2015-09-03 15:14:38
Dragunov66

Dragunov66

Posztok: 1612
Velünk: 3866 napja

Sracok vigyazzatok az orszagutakon.tele van rendorokkel trafikkal es a draga bevandorlokkal akik szo nelkul kilepnek eled 110-20-as temponal....es ez nem is nyugati iranyban volt hanem romania fele...az osszes teherautot kiszedik elfogoik is vannak motorok 1-2 audit is latni...

aláírás "Gumid kopjon,ne a lelked!"
2015-09-03 14:16:56

atomin

Posztok: 2354
Velünk: 4258 napja

Marad a kettes opció. ..

A jövőre nézve pedig, bkk vagy céges autó és nincs gond.

2015-09-03 13:42:16
Imre

Imre

Posztok: 386
Velünk: 4216 napja
atomin, 2015-09-03 8:00:34

Segítsetek,

Reggel egy buzi motoros belémjött, a bal hátsó ívet megtörte. Előzött egy buszt a zebrán, így a busztól nem látta, hogy fordulok ki, kiugrottam a kocsiból, de kifért közöttünk és eliszkolt /a g@ci/. Mivel reggeli csúcs, mindenki iszonyat ideg, és a sor sem látható, hol ér véget, így nem maradtam a kereszteződés közepén, eljöttem.

1. A motoros beláthatatlan helyen , kereszteződésben, zebrán előzött - a kötelezőre biztos, hogy ezek alapján megkapná ma kárrendezést.

2. Van Cascó , elvileg erre kérdés nélkül megcsináltathatom, persze önrész mellett, változik a cascó emiatt?

3. Rendőrséget belevonni, feljelenteni, nincs nekem arra időm , hogy velük szarakodjak, úgy sem találnak semmit, és sok sok idő ez az egész ,nem de ?

Ahhh

Szia!

1. Nem biztos, mert a fő szabály az, hogy a védett úton haladónak elsőbbsége van, és mivel Te keresztezted a haladási irányát Te voltál abban a helyzetben, hogy elkerüld a balesetet. Az meg, hogy a busztól nem látható, szintén a Te felelősséged, mert meg kell győződnöd arról, hogy a védett úton nem közlekedik másik jármű, amelynek elsőbbséget kell adnod. Tudom kicsit életszerűtlen, de attól még így van. Nekem volt régen egy ehhez hasonló balesetem, és ott is én lettem e hibás. :-(

2. Casco OK. Az örészen kívül még esetleg a bonus besorolásod léphet vissza, amitől emelkedhet a díj, de ez konkrét szerződésfüggő, mert van ahol nincs casco bonus.

3. A rendőrséggel nem vacakolnék. A jogalap is bizonytalan, és a megtalálás is. Volt egy másik esetem, ahol szemtanú voltam. Sötétben esőben az előttem haladóba oldalról belehajtott egy másik autó, és elhajtott a helyszínről. A károsultnak megadtam az autó típusát, színét és rendszámát, és mondtam, hogy természetesen a rendőrségen is tanúskodom. Több mint fél év múlva behívtak tanúmeghallgatásra, ahol elém tettek 5 fényképet, hogy ki vezette az autót. Mondam, hogy a körülmények miatt azt nem láttam, de kérdeztem, hogy a típus, szín és rendszám egyezett-e, amire mondták, hogy igen, de az nem elég, nekeik a vezetőt kell megtalálni. Erről ennyit. :-(

aláírás New project.
2015-09-03 9:00:42

atomin

Mivel 69000765x jövök át ott,  már láttam,  hogy jobbra áll a sor, a buszos  nem tud haladni, elsőbbség adás van, láttam jobbról autó nem jön,  lenduletbol haladtam is át és balra. A buszos utána velem kiabált, hogy hogy jövök. ...

Ő nem tanuskodna.  Bár nem is értem mi baja, mert tovább menni nem tudott volna, és a kereszteződést nem állhatja el. Az volt a baja, hogy haladtam. 

A motorost kamera max elölről láthatta,  az is boltnak a kamerája,  ami messzebb van....

2015-09-03 9:11:15

atomin

x                

Történet:

Mivel 69000765x jövök át ott,  már láttam,  hogy jobbra áll a sor, a buszos  nem tud haladni, elsőbbség adás van, láttam jobbról autó nem jön,  lenduletbol haladtam is át és balra. A buszos utána velem kiabált, hogy hogy jövök. ...

Ő nem tanuskodna.  Bár nem is értem mi baja, mert tovább menni nem tudott volna, és a kereszteződést nem állhatja el. Az volt a baja, hogy haladtam. 

A motorost kamera max elölről láthatta,  az is boltnak a kamerája,  ami messzebb van....

2015-09-03 9:16:12

atomin

y          

Történet:

2015-09-03 8:39:03
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6746 napja

Szerintem ha ott a helyszinen nem szereztél tanút (ez eleve majdnem lehetetlen) vagy nincs térfigyelő akkor ha meg is lenne a rendszáma csak állítás az állítás ellen lenne, nem vezetne sehova. Szerintem Casco sajnos.

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-09-03 8:07:19
uno1

uno1

Posztok: 1083
Velünk: 4334 napja
atomin, 2015-09-03 8:00:34

Segítsetek,

Reggel egy buzi motoros belémjött, a bal hátsó ívet megtörte. Előzött egy buszt a zebrán, így a busztól nem látta, hogy fordulok ki, kiugrottam a kocsiból, de kifért közöttünk és eliszkolt /a g@ci/. Mivel reggeli csúcs, mindenki iszonyat ideg, és a sor sem látható, hol ér véget, így nem maradtam a kereszteződés közepén, eljöttem.

1. A motoros beláthatatlan helyen , kereszteződésben, zebrán előzött - a kötelezőre biztos, hogy ezek alapján megkapná ma kárrendezést.

2. Van Cascó , elvileg erre kérdés nélkül megcsináltathatom, persze önrész mellett, változik a cascó emiatt?

3. Rendőrséget belevonni, feljelenteni, nincs nekem arra időm , hogy velük szarakodjak, úgy sem találnak semmit, és sok sok idő ez az egész ,nem de ?

Ahhh

Sajnálom, térfigyelö kamera felvételén (ha van) nem látszódhat a sunyi motoros? Vagy a busz sofőrje, esetleg utasa nem láttáki?

2015-09-03 8:00:34

atomin

Segítsetek,

Ahhh

2015-08-31 20:53:57

sztasak

Posztok: 38
Velünk: 3610 napja

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni lakatolás-fényezés téméban (nem találtam ilyen topicot, ezért írtam ide).

Nemrég büszke tulajdonosa lettem egy '99-es NB-nek. Ki szeretném javíttatni a karosszéria hibákat: küszöbök, csomagtartó, hátsó ívek. Meg tudnátok adni néhány budapesti szaki elérhetőségét, akiknél ti már jártatok és pozitív volt a tapasztalat?

A csomagtartót feltünően csúnyány összegányolta az előző kasznis. Ez szerintetek még javítható, vagy nézzek újat? Az NBFL csomagtartója passzol az NB-re?

A hátső sárvédőket már szintén javították, de a sárvédő peremei hullámosak és a kerék körül kb 10 cm-es íven be van mattulva a fényezés.

Körülbelüli árakat tudnátok írni?

Csatoltam pár képet:

Minden segítséget előre is nagyon köszönök!

sztasak

Történet:

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni lakatolás-fényezés téméban (nem találtam ilyen topicot, ezért írtam ide).

Nemrég büszke tulajdonosa lettem egy '99-es NB-nek. Ki szeretném javíttatni a karosszéria hibákat: küszöbök, csomagtartó, hátsó ívek. Meg tudnátok adni néhány budapesti szaki elérhetőségét, akiknél ti már jártatok és pozitív volt a tapasztalat?

A csomagtartót feltünően csúnyány összegányolta az előző kasznis. Ez szerintetek még javítható, vagy nézzek újat? Az NBFL csomagtartója passzol az NB-re?

A hátső sárvédőket már szintén javították, de a sárvédő peremei hullámosak és a kerék körül kb 10 cm-es íven be van mattulva a fényezés.

Csatoltam pár képet:

Minden segítséget előre is köszönök!

sztasak