Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2015-08-21 21:40:00
MHD828

MHD828

Posztok: 209
Velünk: 3493 napja

Sziasztok! Ezt az említett csörgő hangot az enyém is csinálja -főleg melegen, felengedett kuplungnál. 140000 km van az autóban. Érdemes lenne cserélni kuplungszettet? Most jártuk meg vele az Erdélyi szerpentineket -nem volt gond, igaz eléggé bent fog. Jobban aggódtam a morgó balelső csapágy miatt, de kibirta az is! smile -de csere lesz

aláírás

Nr3.: ND 1,5 Blue Reflex  2017

Nr2.: 2.0 NC FL 2010

Nr1.: NB 1,6 Klíma 1998

2015-08-21 14:15:55
Soma

Soma

Posztok: 314
Velünk: 3459 napja

Sziasztok! A 2-dines fejegységben, hogy tudom beállítani az órát? Köszönöm!

aláírás Soma
2015-08-21 7:32:02
Dragunov66

Dragunov66

Posztok: 1612
Velünk: 3771 napja

Hrat a kocsihoz:-) es udv koztunk.igen az a kinyomo csapad lesz,nem kell felni.a kipuf csorges lehet meg hovedo lemez is meg kell nezni :-) nekem is 2000es 1.6om van.nyulvanyokra nezz ra hogy nincs e szetnyilva,ne erjen meglepetes :-) 

aláírás "Gumid kopjon,ne a lelked!"
2015-08-21 7:25:17

kacsa

Posztok: 328
Velünk: 4228 napja

Nem kell pánikolni csapágyat hallod kuplungot  cserénél megszünik, persze ha komplett cserét csinálsz ..Különben jól döntöttél ,de ezt már te is tudod sok boldogságot az uj szerzeményhez.

2015-08-21 1:35:25
Soma

Soma

Posztok: 314
Velünk: 3459 napja

Üdvözlök mindenkit! A mai nappal tulajdonosa lettem egy 1.6 NB-nek. 2000. Évjárat, zöld, fekete bőr. 176ezer km. Vasárnap Parádfürdőn voltunk a feleségemmel és egy nagy kanyarnál valami autós étteremnél kávézgattunk, mikor megláttam egy Alfa kabriót. Éreztem, hogy megdobban a szívem.. smile Mondtam is az asszonynak, hogy eltudnám magunkat képzelni valami hasonló autóban. Azóta bújtam a netet, olvasgattam a népitéletet, aztán rátaláltam az mx5-re. Gondoltam ez az én autóm. Ma nekiindultunk autót nézni. Abból az lett, hogy az asszony hozhatta haza a crv-t, mert én már egy mx5-tel jöttem... smile 46. életévemben vagyok, de azért az első adandó alkalomkor egy jobbos kanyarban csak megnéztem azt a sokszor emlegetett "élmény autózást" Remek volt... Jövőhéten az összes olaj lecserélésre kerül, biztos ami biztos alapon, aztán a vezérlés is. A kipufogó csörög-zörög, cserélve lesz az is. Mikor haza értem, azt tapasztaltam, hogy alapjáraton üresben, ha kinyomom a kuplungot csendes, de ha felengedem akkor egy kicsit hangja van. Ez a váltó lehet? Olajcserétől vajon megszűnik? Ki tudja mikor volt benne cserélve...

aláírás Soma
2015-08-20 21:07:09
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5692 napja
csabihal, 2015-08-20 20:45:21

Miután több ismerősöm is törte össze a kocsiját miközben a csörgő telefon után nyúlkált, én lenémítva rakom olyan helyre, ahol nem látom, és még a hangszóró sem gerjed tőle.

nekem a könyöklőben levő hátsó tárolórekesz (NBFL-nél) pont jó erre, nem melegszik

Nekem van kihagosítóm... smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

csabihal, 2015-08-20 20:45:21

Miután több ismerősöm is törte össze a kocsiját miközben a csörgő telefon után nyúlkált, én lenémítva rakom olyan helyre, ahol nem látom, és még a hangszóró sem gerjed tőle.

nekem a könyöklőben levő hátsó tárolórekesz (NBFL-nél) pont jó erre, nem melegszik

Nekem van kihagosítom... :)

2015-08-20 20:45:21
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4030 napja

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2015-08-20 20:31:21
WarLock

WarLock

Posztok: 1088
Velünk: 5144 napja

En altalaban a zsebemben tartom, de most akarok venni egy ProClip tartot a kocsiba. Nagy meretu a telefon, szoval az univerzalis dolgok kiesnek a korbol sajnos.

2015-08-20 20:29:55
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5692 napja
ondinoa, 2015-08-20 20:27:07

Sziasztok! Hulye kerdes de a mindennapokban nem mindegy: hova teszitek a kocsiban a telefont? smile

Kozepso tarolokba nem lehet mert megsütik.. ajtoba nem vmi franko. Van vkinek jo tippje? (Gondoltam vmi kis tepözaras halora a valto alatt mind2 oldalra)

Vannak tippek? Koszi!

A rádió alatti kis polcra.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2015-08-20 20:27:07
ondinoa

ondinoa

Posztok: 100
Velünk: 3476 napja

Sziasztok! Hulye kerdes de a mindennapokban nem mindegy: hova teszitek a kocsiban a telefont? smile

Kozepso tarolokba nem lehet mert megsütik.. ajtoba nem vmi franko. Van vkinek jo tippje? (Gondoltam vmi kis tepözaras halora a valto alatt mind2 oldalra)

Vannak tippek? Koszi!

aláírás Gabi
2015-08-20 19:26:14
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6926 napja

Birdmiata@gmail.com

aláírás Kilinccsel elöre:)
2015-08-20 18:32:41
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4030 napja

Szervusztok!

nem tudja valaki Bird elérhetőségét? mailt küldözgetek neki, de eddig nem reagált. vagy esetleg külföldön van/ nyaralna...

Előre is köszönöm!

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2015-08-18 9:02:49
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3750 napja

Igen a választott koptató (2005 utáni) jó lesz, bár a széleit kicsit erőszakolni kell, hogy a lökhárító ívét kövesse (by: Lallee) Bird a régi koptatóját meghekkelte, kivágta az alsó merevítést, hogy flexibilisebb legyen. Választhatod az olcsóbb verziót is, én azt rendeltem, azt mondta az eladó egyformák, csak a beszállítók mások ezért van eltérés.

Történet:

Igen a választott koptató jó lesz, bár a széleit kicsit erőszakolni kell, hogy a lökhárító ívét kövesse (by: Lallee) Bird a régi koptatóját meghekkelte, kivágta az alsó merevítést, hogy flexibilisebb legyen. Választhatod az olcsóbb verziót is, én azt rendeltem, azt mondta az eladó egyformák, csak a beszállítók mások ezért van eltérés.

Igen a választott koptató jó lesz, bár a széleit kicsit erőszakolni kell, hogy a lökhárító ívét kövesse (by: Lallee) Bird a régi koptatóját meghekkelte, kivágta az alsó merevítést, hogy flexibilisebb legyen. Választhatod az olcsóbb verziót is, én azt rendeltem, azt mondta az eladó egyformák, csak a beszállítók mások ezért van eltérés.

2015-08-18 8:25:15
daniandris

daniandris

Posztok: 175
Velünk: 3925 napja

Sziasztok!
Szeretnék előre koptatót tenni és egyszer már olvastam, hogy a Ford Fiesta koptatóját oda lehet varázsolni, de nemtudom melyik évjárat. találtam egy ilyet: http://www.autozube.___od=FD3421801&acs=LOK 

Ha jól tudom Birdnek is Fiesta koptatója van és ez ránézésre még hasonlít is rá smile igazából csak megerősítést szeretnék kérni hogy ez valóban jó e hozzá, mert ha igen akkor megrendelném. 
Köszi
Andris 

Egy NBFL-re szeretném felrakni 

Történet:

Sziasztok!
Szeretnék előre koptatót tenni és egyszer már olvastam, hogy a Ford Fiesta koptatóját oda lehet varázsolni, de nemtudom melyik évjárat. találtam egy ilyet: http://www.autozube.hu/pages/shop/product_info.php?sid=&imp=Iharos&arukod=FD3421801&acs=LOK 

Ha jól tudom Birdnek is Fiesta koptatója van és ez ránézésre még hasonlít is rá :) igazából csak megerősítést szeretnék kérni hogy ez valóban jó e hozzá, mert ha igen akkor megrendelném. 
Köszi
Andris 

2015-08-17 20:05:41
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3750 napja
Gyéé, 2015-08-17 19:27:41

Isten veletek, asszem itt a vége. Budapest elesett, vízalá merült. Miaták az út szélén elmerül e.

Mi ugye találkoztunk fél 6 felé még "szárazon" akkor mentünk vacsizni. 7 felé, hiába esernyő sz@rrá ázva ültünk be az autóba. Legnagyobb ventillátor fokozaton, 1 zacskó papírzsebkendővel se tudtam szárazra törölni a szélvédőt belülről. Sajnáltam a kisautót nagyon, de útra keltünk, ablaktőrlőt sokszor a legnagyobb fokozatba kellett állítani. Nem olyan rég impregnáltam le a tetőt az nem is ázott be, de a víz itt-ott megtalálta az utat befelé. Szoktam élvezni a vizes utat mert könnyedén, visító gumik nélkűl lehet kereszbe menni, ezt a mai özönvizet azért kihagytam volna. Még szerencse, hogy jég nem volt.

Történet:

Isten veletek, asszem itt a vége. Budapest elesett, vízalá merült. Miaták az út szélén elmerül e.

Mi ugye találkoztunk fél 6 felé még "szárazon" akkor mentünk vacsizni. 7 felé, hiába esernyő sz@rrá ázva ültünk be az autóba. Legnagyobb ventillátor fokozaton, 1 zacskó papírzsebkendővel se tudtam szárazra törölni a szélvédőt belülről. Sajnáltam a kisautót nagyon, de útra keltünk. Nem olyan rég impregnáltam le a tetőt az nem is ázott be, de a víz itt-ott megtalálta az utat befelé. 

Mi ugye találkoztunk fél 6 felé még "szárazon" akkor mentünk vacsizni. 7 felé, hiába esernyő sz@rrá ázva ültünk be az autóba. Legnagyobb ventillátor fokozaton, 1 zacskó papírzsebkendővel se tudtam szárazra törölni a szélvédőt belülről. Sajnáltam a kisautót nagyon, de útra keltünk, ablaktőrlőt sokszor a legnagyobb fokozatba kellett állítani. Nem olyan rég impregnáltam le a tetőt az nem is ázott be, de a víz itt-ott megtalálta az utat befelé. Szoktam élvezni a vizes utat mert könnyedén, visító gumik nélkűl lehet kereszbe menni, ezt a mai özönvizet azért kihagytam volna.