Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2015-08-03 21:02:27
WarLock

WarLock

Posztok: 1088
Velünk: 5087 napja

Mennyire gáz, hogy a tökéletes alapjárat egy picit butul az index bekapcsolására? Az index villogásával kb. megegyező ritmusban ingadozik nagyon picit. Lehet hülye kérdés, de azért gondoltam biztos, ami biztos, megkérdezem.

2015-08-03 20:12:41
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3694 napja

Totalcar: "Tökéletes MX-5-öst akarok"

(kattintható tartalommal, de azért hízelgő Smile)

Történet:

"Totalcar: Tökéletes MX-5-öst akarok"

(nem sok tartalommal,de azért hízelgő Smile)

(nem sok tartalommal,de azért hízelgő Smile)

(nem sok tartalommal, de azért hízelgő Smile)

2015-08-03 16:21:20
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6218 napja
todie, 2015-08-03 13:52:37

szombati "vidam" storym: ajkara mentunk eskuvore, minden szuper. feluton (iregszemcse elott) rapillantok a vizhofok mutatora, pupillak tagulnak: max felett van. futes egybol bekapcs maxon... hideget fuj. felreallas, kozben goz tor fel a motorterbol. motorter felpattint. blokk mogul eregetem a gozjeleket. lalee-t ketsegbeesetten felhiv. eskuvo reszunkrol kihagyos, ropke 3 ora mulva ott is volt a treler, azota a szerelonel van, ma megrendeltem az eldurrant futescsovet es imadkozom, hogy ne legyen hengerfejes. lelkileg osszeomlas sad

Ezekből a fűtsécsövekből érdemes lehet egy komplett szettet venni. Persze arany áron van. Én 3 elrepedt csőnél járok eddig, mind a bilincs mentén fáradt el.

Hengerfejes ettől tuti nem lett, főleg ha egyből le lett állítva, sokat kibír a tömítés ilyen téren.

2015-08-03 15:56:02
Dragunov66

Dragunov66

Posztok: 1612
Velünk: 3714 napja

a napokban eljátszottam a gondolattal hogy milyen lenne ha csinálnánk házi bajnokságot?mármint pályán.3 csoport lenne(de mind egyszerre lenne pályán.1.6-1.8-illetve kompisok/turbósok és nagyobb motoral rendelkezőek.slick gumi engedéjezve,hogy még szorosabb legyen.kb ugyan úgy lenne mint az OSZAK,több állomás lenne és pontozás,de olcsobb lenne mivel mi szerveznénk és nem csak 3 kör van hanem mondjuk 10 és a verseny után még lehetne kocsikázni.nah?túl kipihent vagyok? :D

aláírás "Gumid kopjon,ne a lelked!"
2015-08-03 13:52:37
todie

todie

Posztok: 76
Velünk: 3487 napja

szombati "vidam" storym: ajkara mentunk eskuvore, minden szuper. feluton (iregszemcse elott) rapillantok a vizhofok mutatora, pupillak tagulnak: max felett van. futes egybol bekapcs maxon... hideget fuj. felreallas, kozben goz tor fel a motorterbol. motorter felpattint. blokk mogul eregetem a gozjeleket. lalee-t ketsegbeesetten felhiv. eskuvo reszunkrol kihagyos, ropke 3 ora mulva ott is volt a treler, azota a szerelonel van, ma megrendeltem az eldurrant futescsovet es imadkozom, hogy ne legyen hengerfejes. lelkileg osszeomlas sad

2015-07-31 16:54:47
Dragunov66

Dragunov66

Smith.akkor ez azt jelenti hogy lejebb kerult a szepseg?:-) 

Akkor gondolom red sunon johet a vissza vago a barbie tank ellen :-D 

2015-07-31 15:00:09
Smith

Smith

Posztok: 356
Velünk: 3814 napja
Teszla, 2015-07-30 21:28:01

A másik, hogy a jobb első lengéscsillapítóm kb kuka, és mivel párban kell cserélni, akkor már a hátsókat is nyugdíjaznám. Milyet ajánlanátok?

Ha szerencséd van Lalee még nem adta ela KYB (Kayaba) szettjét! Wink

Szeretnék egy kis ültetést is (30-35mm szerintem elég lenne), így rugóra is szeretnék kérni egy ajánlatot (vagy egy átirányítást a megfelelő topikba, ha van ilyen).

Állítható futómű topik például...

Amúgy Eibach Wink (Tegnap végre kész lett, azóta akárhányszor ránézek az autóra feláll Laughing örömbódottá...)

aláírás Speed... for those who cannot cruise with style

Történet:

Teszla, 2015-07-30 21:28:01

A másik, hogy a jobb első lengéscsillapítóm kb kuka, és mivel párban kell cserélni, akkor már a hátsókat is nyugdíjaznám. Milyet ajánlanátok?

Ha szerencséd van Lalee még nem adta ela KYB (Kayaba) szettjét! Wink

Szeretnék egy kis ültetést is (30-35mm szerintem elég lenne), így rugóra is szeretnék kérni egy ajánlatot (vagy egy átirányítást a megfelelő topikba, ha van ilyen).

Állítható futómű topik például...

Amúgy Eibach Wink (Tegnap végre kész lett, azóta akárhányszor ránézek az autóra feláll Laughing ...)

2015-07-31 13:47:25
Dragunov66

Dragunov66

sziasztok,nincs valaki aki jár SALLEBOEUF, Aquitaine, Francia országban?
bukósisakot kellene elhozni,persze nem ingyen

az eladó kicsit makacskodik,de rajta vagyok hogy postázza el 40 euro lenne,ami reális is.de ha van olyan ember aki jár arra egyszerübb lenne...

2015-07-30 21:28:01
Teszla

Teszla

Posztok: 292
Velünk: 3796 napja

Sziasztok! 3 hónap után visszakaptam az autómat smile Rögtön lenne is pár kérdésem. Nem működik a dudám, de ezen annyira nem csodálkozom, hiszen a nulláról rakták össze a motort és a motorteret, amikhez nem is volt meg minden robbantott ábrájuk. Hol kell keresni a hibát? A kormányhoz nem nyúltak. A másik, hogy a jobb első lengéscsillapítóm kb kuka, és mivel párban kell cserélni, akkor már a hátsókat is nyugdíjaznám. Milyet ajánlanátok? Szeretnék egy kis ültetést is (30-35mm szerintem elég lenne), így rugóra is szeretnék kérni egy ajánlatot (vagy egy átirányítást a megfelelő topikba, ha van ilyen). Az autóm '99-es NB 1.6 Segítségeteket előre is köszönöm! smile

2015-07-30 18:13:33
wolfblind

wolfblind

Posztok: 1825
Velünk: 4458 napja
baltás, 2015-07-30 17:53:28

Én úgy tudom, hogy az Rx8-ban is ugyanúgy kúptárcsás Tochigi-Fuji Super LSD van mint az NC-ben. Rosszul tudom?

Jol tudodWink. De ebben, minden nagyobb belul, mint egy NB tochigiben, szeria 1.8-ba ez tartos azzal a 170Nm nyomatekkal, sokkal nagyobb nyomatekra van meretezve. De a rugot meg a tobbit lehet benne erosebbre cserelni(de felesleges), beepites elott mindenkeppen erdemes megnezni a belsejet. Ennek az ugynevezett TBR szama mas, tehat mennyire hamar zar ossze ugymond a ket oldal. 

2015-07-30 17:53:28
baltás

baltás

Posztok: 294
Velünk: 5402 napja

Én úgy tudom, hogy az Rx8-ban is ugyanúgy kúptárcsás Tochigi-Fuji Super LSD van mint az NC-ben. Rosszul tudom?

2015-07-30 17:25:20
wolfblind

wolfblind

simkor, 2015-07-28 17:02:03

Sracok, az NC motorok mennyire tartosak, van esetleg tapasztalat? Konkretan az erdekelne, hogy egy 200ezret futott 2.0-s NC-t erdemes lehet megvenni, vagy felejtos, mert a vege fele jar?

Altalanosagban az nc1-es ford motoroknal nagyobb a riziko, hogy csapagyas lehet/lesz, az nc2 mar nem olyan rossz. Kerdes mikori evjaratu amit kineztel, meg ugye mennyire volt karbantartva? De ettol fuggetlenul lehet jo az nc1 is.

2015-07-30 17:19:48
wolfblind

wolfblind

SPety, 2015-07-27 23:10:45

Balage76, 2015-07-27 16:47:58

Sziasztok!

A szombati körözgetés után 110%-osan nyilvánvalóvá vált bennem az az eddig is meglévő gondolat, hogy az autómban lévő gyári difit le kell cserélni egy speer változatra... smile

Nyilván vannak előtte még megvalósításra érdemes gondolatok, de ez számomra összetettebbnek tűnik a többinél, így időben nekifutnék...

Az autó egy 2006-os NC, 1,8-as, 5 sebességes váltóval.

Ha valakinek van kedve és ideje, akkor kérem szájbarágósan írja már le hogy mi mindenre kell figyelnem és vadásznom, hogy összejöjjön a dolog, lehetőleg a költséghatékonyságot is szem előtt tartva...

Előre is köszönöm! wink

Keress utána a forúmon, mert Wolfblind már megnézte a dolgokat és írt is róla. Az én 2000 NC speerem tőle van. Írj neki, hátha van ötlete vagy éppen akad egy elfekvőbenWink

Igen korabban szedtunk szet egyet, es felprobaltuk egy NC ala, beepitheto. A gyorsulas javulni fog, mert 4,44-es ugye, viszont autopalyan tobbet fog forogni a rovidebb attetel miatt. Ami jo benne, hogy a belseje nagyon eros, akar 400-500LE-ig jo illetve az osszes RX8 diffi az sperrdiffi smile , ami rossz egyedi fefogatas kell neki epiteni a gyari NC-e nem jo hozza illetve a PPF hidhoz valo felfogatasnal is uj koztes elem kell. Fontos a felso felfogatast ugy kell megcsinalni, hogy a kipuffba ne erjen bele hatul. A gyari NC feltengely jo bele illetve a kardan is passzol. Belsejet sajna nem lehet atrakni az NC-be, mert 8colos a napkerek, az NC-e meg 7colos(,mint az NB torsene).  

Sztem a diffi aran kivul meg legalabb 50.000-60.000Ft-al kell szamolni minimum, az egyedi dolgok miatt. 

2015-07-30 16:18:32
uno1

uno1

Posztok: 1083
Velünk: 4182 napja

OFF:

Ezek talán még elevetemültebbek mint a TopGear-esek:

https://www.youtube.___bedded&v=-coK8AK8Hqo

Szegény öreglányokat jól meggyötrik..

2015-07-28 17:35:22
baltás

baltás

Posztok: 294
Velünk: 5402 napja

RX8 difi NC-be szerintem felejtős. Az egészet egyben, a házzal együtt kell cserélni, a csatolófelület is eltér, ehhez a bizbaszokat beszerezni nem egyszerű. A féltengelyek valszeg nem passzolnak, de még ha passzolnak is, a legnagyobb gond a megfelelő végáttétel. 5 sebességes NC-hez a 4.1 ideális, Rx8-ban ennél általában rövidebbek vannak.

Az enyémbe úgy került gyári Tochigi-Fuji belsőség, hogy a miata.net-en feladtam egy hirdetést, pár nap múlva megtalált egy görög srác, aki kicserélte az övét cuzco-ra, nekem meg odaadta 100 euróért. Azt hittem, ez olcsó lesz, végül a szállítás+beszerelés+hézagolás+olajcsere még majdnem egy százassal dobta meg az egészet. Mármint forintban.

Történet:

RX8 difi NC-be szerintem felejtős. Az egészet egyben, a házzal együtt kell cserélni, a csatolófelület is eltér, ehhez a bizbaszokat beszerezni nem egyszerű. A féltengelyek valszeg nem passzolnak, de még ha passzolnak is, a legnagyobb gond a megfelelő végáttétel. 5 sebességes NC-hez a 4.1 ideális, Rx8-ban ennél általában rövidebbek vannak.

Az enyémbe úgy került gyári Tochigi-Fuji belsőség, hogy a miata.net-en feladtam egy hirdetést, pár nap múlva megtalált egy görög srác, aki kicserélte az övét cuzco-ra, nekem meg odaadta 100 euróért. Azt hittem, ez olcsó lesz, végül a szállítás+beszerelés+hézagolás+olajcsere még majdnem egy százassal dobta meg az egészet.