Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2015-07-27 14:29:24
gonzi

gonzi

Posztok: 783
Velünk: 3949 napja

ahha, CV joint, vagy sok hasonló, magyarul egyszerűbb: Féltengely :D :D , de a lényeg, hogy ez azért egy picit erős kérdés... vagy csak szerintem?

2015-07-27 13:57:00
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4103 napja
gonzi, 2015-07-27 13:39:23

Bár ez kép, de beszélgetésre okot adó, erre keltem a mazda mx5 miata US club nevű facebook csoportban:

driveshaft ?

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2015-07-27 13:39:23
gonzi

gonzi

Posztok: 783
Velünk: 3949 napja

Bár ez kép, de beszélgetésre okot adó, erre keltem a mazda mx5 miata US club nevű facebook csoportban:

2015-07-25 21:39:45

Tomcsi25

Posztok: 36
Velünk: 3646 napja
Liszt, 2015-07-25 19:53:27

Talaltam egy ilyen kabelt hatul a csomagtarto karpitja mogotti helyen..nem tudjatok mi lehet? hang cucc lehetett kocsiban es aze?

Szerintem cdváltó vezérlő kábele..
2015-07-25 19:53:27
Liszt

Liszt

Posztok: 1019
Velünk: 3705 napja

Talaltam egy ilyen kabelt hatul a csomagtarto karpitja mogotti helyen..nem tudjatok mi lehet? hang cucc lehetett kocsiban es aze?

aláírás

Dani 

2015-07-24 19:10:16
WarLock

WarLock

Posztok: 1088
Velünk: 5217 napja

Még mindig áll az autó honosítása... Sajnos áll. Jelenleg a KEKH-nál van az ügy, ők pedig 21 napos határidővel dolgoznak elméletileg. Valakinek esetleg van ismerőse a szervezetnél, hogy nagyobb eséllyel ne kelljen kivárni ezt az időtartamot?

Már közben a biztosító is zaklat az adatpótlás miatt, mert az is határidőhöz van kötve és nem elég, hogy csak egy alvázszámmal áll ott a kötelező biztosítás a rendszerben sad

2015-07-24 12:51:58
rocksteady

rocksteady

Posztok: 247
Velünk: 4285 napja
Ordune, 2015-07-24 11:02:33

Matt, 2015-07-24 10:50:09

rocksteady, 2015-07-23 10:01:35

Srácok az automról lekerült az alábbi képen látható haspajzs, mivel egy részét megette a rozsda...Érdeklődnék, hogy ennek kötelező e fent lennie ? (egy olajsár fogó párna van rajta talán ez a haszna)

Egyébként miota nincs fent, úgy érzem, hogy talán nem melegszik anyniara az autó alulról a sebesség váltó bal oldala körül, a leömlő környékén. Korábban a jobb vádlim bent iszonyatosan melegítette...Laughing

Szóval kelle ez nekem oda? Vagy esetleg bontottba valakinek van NBFL-re?

Ez az elem amellett, hogy védi a motor környékét a dzsuvától fontos szerepet játszik a hűtésben is. Mivel alulról viszonylag zárttá teszi a motorteret segít, hogy a szájon át beérkező levegő a hűtőn keresztül tudjon áramolni. A melegedős MX5-öknél gyakran hiányzik ez a cucc. Én nem dobnám el, vagy ha kuka pótolnám.

Hunya most vett valami fém cuccot a MOSS-tól.

Köszi a válaszokat, sajnos kuka, kb két tenyérnyi darab hiányzik belőle, a sósvíz nyoma is gyönyörűen látszik rajta, megette a rozsda, Körül nézek a MOSS-nál, köszönöm smile

Egyébként Édesapám hajtatott le egy saválló lemezből egy méretpontos darabot, de a hullámok és a perforáciok nyilván hiányoznak róla. Szóvval azon még lenne mit szobrászkodni....

2015-07-24 11:02:33
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5766 napja
Matt, 2015-07-24 10:50:09

Srácok az automról lekerült az alábbi képen látható haspajzs, mivel egy részét megette a rozsda...Érdeklődnék, hogy ennek kötelező e fent lennie ? (egy olajsár fogó párna van rajta talán ez a haszna)

Egyébként miota nincs fent, úgy érzem, hogy talán nem melegszik anyniara az autó alulról a sebesség váltó bal oldala körül, a leömlő környékén. Korábban a jobb vádlim bent iszonyatosan melegítette...Laughing

Ez az elem amellett, hogy védi a motor környékét a dzsuvától fontos szerepet játszik a hűtésben is. Mivel alulról viszonylag zárttá teszi a motorteret segít, hogy a szájon át beérkező levegő a hűtőn keresztül tudjon áramolni. A melegedős MX5-öknél gyakran hiányzik ez a cucc. Én nem dobnám el, vagy ha kuka pótolnám.

Hunya most vett valami fém cuccot a MOSS-tól.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2015-07-24 10:50:09
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6349 napja

2015-07-24 10:27:15

Kotama

Posztok: 127
Velünk: 3578 napja

Sziasztok

A vászontetőt mivel és hogyan szoktátok takarítani?

Köszi!

2015-07-23 12:04:33
Dragunov66

Dragunov66

Posztok: 1612
Velünk: 3845 napja

nekem semilyen pajzs nincs fent......alapbol nm volt.használtat nem akartam a rohadások miatt,majd gyártatni fogok valamikor.viszont nekem fél órás kakucs körök után sem mozdult meg a hőfok,hasonló melegben mint most...

aláírás "Gumid kopjon,ne a lelked!"
2015-07-23 10:01:35
rocksteady

rocksteady

Történet:

2015-07-22 13:20:21
rocksteady

rocksteady

Gyéé, 2015-07-22 11:35:23

Én úgy tudom, hogy az mx5 nem képes a nagyobb oktánszámú üzemanyag előnyét kihasználni mert nem tudja előrébb tolni az előgyújtást még ha csörgés nélkül menne akkor sem. Viszont az autómat felprogramozó Roland azt mondta, hogy ő azért javasolja mindenkinek hogy minimum 98-al járjon, mert egyszerűen jobb/jobban ellenőrzött  minőségű és tisztább. Talán ezért megy/fogyaszt vele jobban a kocsi, nem az oktán miatt. 

Pontosan így igaz amit írsz, a prémium benzineket úgytudom kinti lepárlokban gyártják a Shell is és az OMV is kintről hozza. Én is inkább a tisztasága miatt veszem. Sajnos ismerőseim körében hallottam már olyanról nem egyszer, hogy az ENV!-n pl milyen gagyi minőségű üzemanagyok vannak...Teljesítmény növekedés tényleg nincs olyan nagymértékű, de azért érezhető, hogy jobb az égés szerintem. Szóval a kicsikének csak a legjobbat. smile

2015-07-22 11:35:23
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6724 napja

Én úgy tudom, hogy az mx5 nem képes a nagyobb oktánszámú üzemanyag előnyét kihasználni mert nem tudja előrébb tolni az előgyújtást még ha csörgés nélkül menne akkor sem. Viszont az autómat felprogramozó Roland azt mondta, hogy ő azért javasolja mindenkinek hogy minimum 98-al járjon, mert egyszerűen jobb/jobban ellenőrzött  minőségű és tisztább. Talán ezért megy/fogyaszt vele jobban a kocsi, nem az oktán miatt. 

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-07-22 11:27:48
rocksteady

rocksteady

Köszi a válaszokat, azért is lehet ez érdekes számomra, mert lehetséges, hogy késöbb szeretnék küszöb spoilert és nem tudom az hogy mutatna így, szóval át kell még gondoljam smile

Másik téma: Én üzemanyagból az OMV-nél tudom ajánlani a MaxMotion 95-öt vagy MaxMotion 100-at nálam bevált, nagyon szereti az autó, jobban is megy (főleg a 100assal) és talán kevesebbet is eszik, de mondjuk ez egyaltalán nem érdekel. Laughing

Az amúgy elképzelhető , hogy nekem nincs alacsony üzemanyag szintjelző kontroll lámpám ? 2001 es NBFL-ről van szó

Történet:

Köszi a válaszokat, azért is lehet ez érdekes számomra, mert lehetséges, hogy késöbb szeretnék küszöb spoilert és nem tudom az hogy mutatna így, szóval át kell még gondoljam :)

Másik téma: Én üzemanyagból az OMV-nél tudom ajánlani a MaxMotion 95-öt vagy MaxMotion 100-at nálam bevált, nagyon szereti az autó, jobban is megy (főleg a 100assal) és talán kevesebbet is eszik, de mondjuk ez egyaltalán nem érdekel. Laughing