Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2015-07-10 14:03:20
todie

todie

Posztok: 76
Velünk: 3478 napja
Hunya, 2015-07-10 14:01:45

todie, 2015-07-10 13:59:26

mx5fan, 2015-07-10 13:32:44

azon a két linken amit az eredeti posztban írnak szépen dagadnak a topikok és kb. ugyanezeket a kérdéseket érintik

ezeken felül még annyit érdemes talán megjegyezni, hogy

-az ajtóknál fogva az autót fel lehet emelni, tehát van ott anyag rendesen
-ill. menet közben az ajtók folyamatoson mozgolódnak az eredeti gumi bakon (ha nem hiszitek egyenetlen úton figyeljetek, pár ujj a kasztnin pár ujj az ajtón) és ez gyakorlatilag még jobban is terheli a zsanérokat és a zárat

"Door locking mechanism will not be affected by the bushing. In fact, it may prolong the life span of the locking mechanism by eliminating the unwant movement of the door under hard chassis load. Instead of the lock mechanism taking the flex load, the bushing takes the load."

azert ha lesz GB, akkor elgondolkodom rajta. addig is van valakinek talomban olyan fem "konzolja ? " ami ezt a gumibakot fogja kozre?

ez kene:

Kopinak 300% hogy van. megtalálod a számát a keresőbe, ha beírod.

hala es koszonet!

2015-07-10 14:01:45
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6063 napja
todie, 2015-07-10 13:59:26

azon a két linken amit az eredeti posztban írnak szépen dagadnak a topikok és kb. ugyanezeket a kérdéseket érintik

-ill. menet közben az ajtók folyamatoson mozgolódnak az eredeti gumi bakon (ha nem hiszitek egyenetlen úton figyeljetek, pár ujj a kasztnin pár ujj az ajtón) és ez gyakorlatilag még jobban is terheli a zsanérokat és a zárat

"Door locking mechanism will not be affected by the bushing. In fact, it may prolong the life span of the locking mechanism by eliminating the unwant movement of the door under hard chassis load. Instead of the lock mechanism taking the flex load, the bushing takes the load."

azert ha lesz GB, akkor elgondolkodom rajta. addig is van valakinek talomban olyan fem "konzolja ? " ami ezt a gumibakot fogja kozre?

ez kene:

Kopinak 300% hogy van. megtalálod a számát a keresőbe, ha beírod.

aláírás May the Fairy be with You!
2015-07-10 13:59:26
todie

todie

ez kene:

2015-07-10 13:56:23
gonzi

gonzi

Posztok: 783
Velünk: 3810 napja

Ha látnátok mennyi faszságot beszélnek a Miata US Facebook csoportban, az élettől elmenne a kedvetek / kockás rekeszizommal vegeznétek.

2015-07-10 13:32:44
mx5fan

mx5fan

Posztok: 1451
Velünk: 6248 napja

2015-07-10 13:32:07
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6210 napja
TOGO, 2015-07-10 12:37:16

Mélyen tisztelt Urak!

Ezt komolyan gondoljuk? Egy fém bölcsőbe ágyazott illesztetlen műanyag darab (amit minden nyitással-csukással csiszolsz oda-vissza) fogaj megmerevíteni azt a kabrio alvázat ami egy IFA merevségével vetekszik? Ezen alkatrész egyetlen funkciója véleményem szerint az ajót zsanérjának tehermentesítése és az esetlegesen már kifáradt zsanér zörgésének-lötyögésének megszüntetése. Ne reméljetek tőle sokat.

Vélemény-ellenvélemény kulturált keretek között?

Aki kipróbálja, vagy komolyan hisz ebben valmi mérhető dologgal támassza alá a működését legyen kedves.

Köszönöm,

G.

Én is kicsit (nagyon) szkeptikus vagyok. Én azóta ignorálom az amerikai fórum olvasását, amióta sikerült pár saját tapasztalati példa alapján rájönnöm, hogy egyszerűen az ottani embereknek az a mentalitása, hogy kitalálnak valamit, amiben valaki nagyon hisz, aztán egy ilyen fura falkaszellem alakul ki és rajongani kezdenek alkatrészekért és minden tulajdonságát 20-szorosára nagyítva ömlengenek róla. A gyakorlat aztán persze cáfolja ezeket, de lehet ettől is pörög az ő iparuk.

2015-07-10 12:51:57
todie

todie

TOGO, 2015-07-10 12:37:16

Mélyen tisztelt Urak!

Ezt komolyan gondoljuk? Egy fém bölcsőbe ágyazott illesztetlen műanyag darab (amit minden nyitással-csukással csiszolsz oda-vissza) fogaj megmerevíteni azt a kabrio alvázat ami egy IFA merevségével vetekszik? Ezen alkatrész egyetlen funkciója véleményem szerint az ajót zsanérjának tehermentesítése és az esetlegesen már kifáradt zsanér zörgésének-lötyögésének megszüntetése. Ne reméljetek tőle sokat.

Aki kipróbálja, vagy komolyan hisz ebben valmi mérhető dologgal támassza alá a működését legyen kedves.

Köszönöm,

G.

nekem a dologban a furcsasag az, hogy a masik oldalon marad ugye a 2 zsaner meg a tavtarto mint "teherviselo" elem.

ugye, ha betesszuk ezt a gumi/muanyag izet, ami nagyobb mint a gyari, akkor nem nehezedik nagyobb terheles mondjuk a zsanerra? nem az lesz a vege, hogy jol kikopik esetleg?

2015-07-10 12:37:16

TOGO

Posztok: 57
Velünk: 3551 napja

Mélyen tisztelt Urak!

Köszönöm,

G.

2015-07-10 11:37:38

Kotama

Posztok: 127
Velünk: 3439 napja

Sziasztok

Létezik valahol a fórumba egy olyan "faq" ahol össze van gyűjtve a szervízeléshez,karbantartáshoz ajánlott dolgok? Gondolok itt olyanra hogy milyen olajat vegyek, milyen féktárcsát,betétet esetleg melyik gyártó vezérműszíj készletét? Lassan csak találok egy megvehető mx-5-öt és első körben a nagyszervízt ejteném meg rajta.

A másik dolog amit kérdeznék, hogy mi a helyzet az mx-5 lopással? Jelenleg még nincs kész a kapubejáró az udvarra és ha veszek autót akkor egy darabig kint az utcán kellne állnia. Mennyire necces ez, főleg hogy vászontetős,gondolom 2 perc alatt kivágják és már bent is vannak. Érdemes a gyári riasztón kívűl mást beszereltetni? Váltózár, rejtett kapcsoló, ilyesmikre gondolok.

Köszi!

2015-07-10 10:36:32
todie

todie

mx5fan, 2015-07-09 11:28:27

karosszéria merevítés ügyében ezt ismeritek?

http://garagestar.co___delrin-door-bushings

http://forum.miata.net/vb/showthread.php?t=582330

nutz -on nem írkálnak róla? én ott nem vagyok fent, de több szem többet lát

amindenit, jo kis cucc:D

ezen felbuzdulva meg is neztem, hogy nalam mi a helyezet ilyen teren... hat erdemes volt: a bal oldalon nincs az a fem ize, ami racuppan a gumiraSurprised !!!

van valakinek elado?

miota eszrettem, hogy nincs, azota nagyon tekeredik az auto es raz is, rohadt pszichologia:D

2015-07-10 10:13:01
Balage76

Balage76

Posztok: 253
Velünk: 3492 napja
gonzi, 2015-07-10 9:07:11

LaLeekirály, 2015-07-10 7:55:35

gonzi, 2015-07-10 1:27:18

mai nap bölcsességeként olvassátok az alábbi rövid -képzelt/nem képzelt dialógust:
- Eddig olajon kívül semmit nem cseréltem rajta, fasza kis kocsi ez, nem kell rá költeni..
-  Nem, persze..Neked nem, csak a következő tulajnak..

Ha tudnád, hányszor hallottam ezt! Az eredmény borítékolható!! Frown Amúgy a jó kocsik tényleg úgy vannak összerakva, hogy ne kelljen rákölteni nagyon sokáig, ilyenek álltalában a japán kocsik. De a gyár elképzelése szerint 10 évesen már ne új tulajhoz kerüljön, hanem legyen belőle kólás doboz.

Ehhez képest milyen büszkék már rá, hogy kult-autó lett... Ahogy a topikomban, és másokéban olvasom, igen sokan ennek a párbeszédnek a második sor szereplői vagyunk, tehát a következő tulaj... 

Ezt csak azért érzed így, mert téged érdekel az autód. Mert kedveled és azt szeretnéd, hogy minden részletében tökéletes legyen. Ráadásul ezt, legyünk őszinték, irreális szinten űzzük. smile

Tudod hány olyan autó rohangál az utakon, amibe csak benzin töltenek!? smile Szerintem Te is látsz minden nap olyan autót ami nyekereg, zörög, rohad...

2015-07-10 9:07:11
gonzi

gonzi

LaLeekirály, 2015-07-10 7:55:35

mai nap bölcsességeként olvassátok az alábbi rövid -képzelt/nem képzelt dialógust:
- Eddig olajon kívül semmit nem cseréltem rajta, fasza kis kocsi ez, nem kell rá költeni..

Ha tudnád, hányszor hallottam ezt! Az eredmény borítékolható!! Frown Amúgy a jó kocsik tényleg úgy vannak összerakva, hogy ne kelljen rákölteni nagyon sokáig, ilyenek álltalában a japán kocsik. De a gyár elképzelése szerint 10 évesen már ne új tulajhoz kerüljön, hanem legyen belőle kólás doboz.

Ehhez képest milyen büszkék már rá, hogy kult-autó lett... Ahogy a topikomban, és másokéban olvasom, igen sokan ennek a párbeszédnek a második sor szereplői vagyunk, tehát a következő tulaj... 

2015-07-10 7:55:35
LaLeekirály

LaLeekirály

Posztok: 1488
Velünk: 5480 napja

2015-07-10 1:27:18
gonzi

gonzi

2015-07-09 12:13:01
mx5fan

mx5fan

Posztok: 1451
Velünk: 6248 napja

ja télleg a review is júli 6... smile