rocksteady
Velünk: 4092 napja
Sziasztok! A segítségeteket kérném! Előre is elnézéseteket kérem, de időhiány miatt nem tudok vissza olvasni. Kinéztem egy NC-s motorhibás gépet.2007-es, 1.8-as. Valószínű, hogy vezérműszíj szakadás, egyelőre még nem kaptam választ. A kérdés, hogy mi az az összeg, amibe "fájhat" nekem egy ilyen javítás, lehet e javítani, vagy inkább bontott motor? Egyáltalán előfordul bontóban ilyen motor? Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia !
Ha vezérműszíj szakadás, az elég csúnya történet lehet, főleg ha összeverte a szelepeket, az tényleg lehet egy másik blokk lesz. Az autó áráról nem írtál, így nehéz viszonyítani, h megéri-e. Persze lehet vadászni, talán Laleekirály többet tud ebben a témában mondani. Az új motor lepapírozása is egy költség...
Én autóvásárlás elött azt a tanácsot kaptam itt a fórumon, hogy: lehet venni egy olcsó autót is, de ha abból jó autót akarsz faragni bizony zsebbe kell nyúlni, plusz elég sok időt elvehet mire jó állapotba kerül. Persze végül árban ugyan oda jutsz (ha nem fölé) mintha vennél egy normálisat amivel nincs gond. Ezt mérlegeld autóvásárlásnál, hogy van e időd és pénzed egy rosszabb állapotú autóval foglalkozni és javítgatni. Ez egy fontos törvényszerűség
Saját tapasztalatom is ez, én is egy éve szerelgetem a szerelmem , mondjuk ez nekem nem gond, de ha újra kezdeném talán körül tekintőbb lennék. Egy biztos, az enyém most pöpec állapotba lesz hozva. Az alaktrész árak, némely MX5 specifikus alkatrésznél elég húzósak, és van amit nem tudsz bontottból beletenni, utángyártott alkatrész meg amúgy sincs sok Mazdához, pláne nem MX5 höz.
Ettől függetlenül imádom az autóm
Szerencsére itt van a fórum, én nagyon sok segítséget kaptam itt, szereléshez is kiváló szakmai írások vannak és alkatrész beszerzésben is lehet tanácsot kérni és a társaság kiváló .
Üdv: Csabesz