kovandor
Velünk: 4353 napja
Small car, big heart.
Rövid írás az ND-ről a TopGear magazinban.
Small car, big heart.
Rövid írás az ND-ről a TopGear magazinban.
6 éve oda járok, de nemc sak mosás miatt, van más kötődésem is.
Alapvetően van náluk ugye a bérlet, ott 10 mosás után a 11. ingyen van, tehát 10% a kedvezmény, ennél azért valami nagyobbat szeretnék
Ahaa, szóval te vagy a másik mx5-ös aki odajár , mondták párszor, hogy nem csak én ˝szivatom˝ öket a ˝húúdelekellhajólni ehhez˝tipusú autómmal...beszélj vele ha már a taxisoknak kedvezményt ad, miért ne. Vagy törzskártya, X szolgáltatás igénybevétel után egy külső mosás ingyen mint a jó boltban.
Ahaa, szóval te vagy a másik mx5-ös aki odajár , mondták párszor, hogy nem csak én ˝szivatom˝ öket a ˝húúdelekellhajólni ehhez˝tipusú autommal...beszélj vele ha már a taxisoknak kedvezményt ad, miért ne. Vagy törzskártya, X szolgáltatás igénybevétel után egy külső mosás ingyen mint a jó boltba.
Van egy mosó, ahova elég sűrűn járok, non stop mosó a Bp. 6.ker Podamniczky/dózsa sarkán. Ha lenne elég érdeklődő, a tulajnál előszobáznék egy 20%-os kedvezményért miata.hu tagoknak. Lenne érdeklődő?
Mindenkeppen, a 2L-es Cup-ra nagyon kivancsi leszek , majd augusztusra el akarom kunyeralni es azzal hazajonni es akkor kicsit nyuzhatnank Kakucson
...
Legfobb elorelepes a futomu, mindenkeppen, nagyon jo szeriaban is(szinte, mint az NA-m IL coiloverrel), szinte coiloveres, a rugout talan kicsit rovid, de nem rossz nem raz rosszuton es kanyarban sem dol kasztni olyan durvan es ez a szeria. Mi a cegnel egy 2L-es Cup Edition rendeltunk(ebben 30%-al kemenyebbek a rugok, sperrdiffi, extra merevitesek a 2L-hez kepset es 30%-al kemenyebb Bilstein gatlok vannak a szeria 2L-hez kepest).
Sztem ez lesz az elso Miata, ahol nem kell egybol coilovert beledobni, a Cup Edition-hoz biztos nem.
na ez szerintem egy nagyon jó stratégia a részükröl!
aki valami jobbat akart eddig is beszerelte magánk, de ezek szerint végre van egy ütös gyári alternatíva!
érdemben nem érint, de tetszik a hozzáállás.
Csikós remekül leírta az ND bemutatójába azt, amit itt sokan gondolunk/teszünk:
"Bevillan – igen, ez az az érzés, amiért sokan régi sportkocsikat vesznek, majd modern eszközökkel agyontuningolják azokat. Ezt az élményt keresik, ezt, amit új autó nem tud megadni, ezt a zabolátlanságot, nyerseséget, őszinte, korlátok nélküli, fizikai örömöt."
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
NC elbujhat mogotte.
nem tud, mert minden irányba kilóg
mit emelnél ki fö elörelépésnek?
remélem végre használható(bb) a gyári futómü, van rendes hangja is a motornak és nem kell rögtön beavatkozni!
Igaz, meg az NA-nal is kisebb...
Legfobb elorelepes a futomu, mindenkeppen, nagyon jo szeriaban is(szinte, mint az NA-m IL coiloverrel), szinte coiloveres, a rugout talan kicsit rovid, de nem rossz nem raz rosszuton es kanyarban sem dol kasztni olyan durvan es ez a szeria. Mi a cegnel egy 2L-es Cup Edition rendeltunk(ebben 30%-al kemenyebbek a rugok, sperrdiffi, extra merevitesek a 2L-hez kepset es 30%-al kemenyebb Bilstein gatlok vannak a szeria 2L-hez kepest).
Sztem ez lesz az elso Miata, ahol nem kell egybol coilovert beledobni, a Cup Edition-hoz biztos nem.
A kormanyzas az elektromos szervo ellenere is nagyon preciz(pl. a Hondankban az elektromos szervo olyan kelletlen, de ebben szinte hidraulikusnak erezni), a valto az tenyleg alom es az 1.5-e is ugyanaz a 6-os,mint a 2L-e.
A motor nem rossz, ha azt nezzuk, hogy csak 1.5-os es 131LE(mint az 1.8NA-m), de nekem kicsit keves az ereje, a 2L a 202Nm-rel az lesz inkabb inyemre lesz, es az is csak 1035kg. Egy ECU kis atfesulessel javithato, de a gazreakcio nagyon pazar meg igy is,hogy Euro6-os. A motorhang nem rossz alapbol, igaz az 1.5-ben benne van ez a vakumos hanggenerator[a 2L-ben asszem nincs], de egy hatso dob, vagy kattol vissza egy rendszert azert elbir .
Kasztni merevsege hihetetlen jo, ahhoz kepest, hogy csak 990kg es a legjobb az a kozvetlenseg, mint az NA-ban is van.
Amin inkabb meglepodtem, mennyire kicsi a fek az 1.5-on, hmm azt valszeg fejleszteni kell sztem, egy palyanapra az tuti es sima 1dugattyus csak, nem nyustoltem, de sztem az kicsit lehet alul van meretezve..
Masik erdekesseg a valto diffi kiosztas, pl. 6-ban 1:1-et hajt es a vegattetel pl. nagyon hosszu 2,86, a fokozatok meg nagyon rovidek 1-es pl 5,1, fura mindenesetre. Meg a 4*100-as lyuk meret is olyan, mint anno.
Ami inkabb erdekes, alapvetoen nagy hely van benne, pl a hegesztosrac itt 195cm es o is befer, inkabb az ules es kormany beallitasa nem az igazi, a kormanyt ki-be sajna nem lehet allitani, csak fol-le, ez sajnos par magasabb embernel, mint pl nala is, nem tudta maradektalanul kenyelmesre beallitani. A csomagter melyebb, igaz szukebb, de vegre egy kisebb borond is belefer, na nem mintha ez szamitana.
Majda megjon a 2L-es Cup Edition akkor lehet majd. reszletesebb infot mondani az ND-rol. Viszont amit a kinti tesztek irnak, hogy 0-60mph 5.8s az hulyeseg, olyan 7s eleje kb a 2L-es gyorsulasa. Az 1.5-re stopperral mertunk 8.6s-t akkuratusan .
NC elbujhat mogotte.
nem tud, mert minden irányba kilóg
remélem végre használható(bb) a gyári futómü, van rendes hangja is a motornak és nem kell rögtön beavatkozni!
NC elbujhat mogotte.
nem tud, mert minden irányba kilóg :D
remélem végre használható(bb) a gyári futómü, van rendes hangja is a motornak és nem kell rögtön beavatkozni! ;)
Jo a cikk, ahogy a hangot eloallitjak jopofa, dehogy a PPF-et 1evig fejlesztettek volna?, na ja. Ami erdekes, az az ar, ha tenyleg 6,4 lesz mo-n illetve 8,1 a 2L-es akkor slager lesz, lassan egy felszerelt Corsa 6millio mar.
Mi most mult heten adtuk vissza a feher 1.5-ost a Mazdanak(eloszerias gep volt), meg egyet mentem vele utoljara egy orat, nagyon jo NC elbujhat mogotte. Megrendeltuk sajat 2L-esunket julius elso feleben jon, varom mar.
Ez fekete fekete felnivel nagyon tuti:
Jo a cikk, ahogy a hangot eloallitjak jopofa, dehogy a PPF-et 1evig fejlesztettek volna?, na ja. Ami erdekes, az az ar, ha tenyleg 6,4 lesz mo-n illetve 8,1 a 2L-es akkor slager lesz, lassan egy felszerelt Corsa 6millio mar.
Mi most mult heten adtuk vissza a feher 1.5-ost a Mazdanak(eloszerias gep volt), meg egyet mentem vele utoljara egy orat, nagyon jo NC elbujhat mogotte. Megrendeltuk sajat 2L-esunket julius elso feleben jon, varom mar.
Csikos írása elég érzelmesre sikeredett .
http://totalcar.hu/t____mazda_mx_5_nd_2015/
RWD: MX5 NB2 BP-Z3 CS <> FWD: ITR DC2
Ha esetleg valaki nem tudta volna ...
Nem tudom, hogy kell videót berakni, de biciglis vs mx5:
Gyorsabb voltam egyebkent en az MX5Nutz FB csoportbol szedtem ahova az az mx5os tette fel aki dudalt :-D. Edes a bosszu :-D
...csak halkan mondom, hogy a megfelelő ˝videók˝ topikban ezek már megtalálhatók