Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2015-05-21 17:17:02
tom65

tom65

Posztok: 459
Velünk: 5044 napja

Nem biztos, hogy MX5 is érintett, de azért érdemes rákérdezni: http://hu.euronews.c___hivas-az-usa-ban…/

Mazda 6 fórumból van az infó, több autót is visszahívtak ott... 2003 utániakban érdekes a dolog azt hiszem.

aláírás tom65
2015-05-20 22:00:55
Dragunov66

Dragunov66

Posztok: 1612
Velünk: 3746 napja
bigali, 2015-05-20 21:56:48

Sziasztok,

a teljesen esélytelenek nyugalmával teszem fel a kérdést : 200 cm-es magassággal, "leültetett" üléssel el lehet-e férni nem kutyapózban egy NC-ben? Tudom, próbáljam ki ... talán egyszer majd az is összejön.

köszi a választ 

197cm vagyok.Nb-m van gyari ulesek.boven elferek.jobban mint az audi A4 B5 ben....

aláírás "Gumid kopjon,ne a lelked!"

Történet:

bigali, 2015-05-20 21:56:48

Sziasztok,

a teljesen esélytelenek nyugalmával teszem fel a kérdést : 200 cm-es magassággal, "leültetett" üléssel el lehet-e férni nem kutyapózban egy NC-ben? Tudom, próbáljam ki ... talán egyszer majd az is összejön.

köszi a választ 

197cm vagyok.Nb-m van gyari ulesek.boven elferek.jobban mint az audi A5 B5 ben....

2015-05-20 21:56:48

bigali

Posztok: 1
Velünk: 3526 napja

Sziasztok,

köszi a választ 

2015-05-19 19:27:20
Dragunov66

Dragunov66

Gyéé, 2015-05-19 19:10:04

Dragunov66, 2015-05-19 18:35:54

azért ez a baleset betyárosan nézhetett ki.elképzelhető hogy behajolt,de viszint akkor valamiben(gondolom anyósülésben)elképesztően kelett kapaszkodnia,mert mikor fejre ált nem kis erő hathatott rá,ahyogy elnézem....de kérdés.utassal ezt hogy oldod meg?komoly fej borotválás lenne belőle :D bukócsövet tervezem,Ebayt szoktam nézegetni TRL multkor 40-ért volt használtan,plusz 10 környékén a posta.a festés kopottas volt(gondolom valami kidörzsölte,ülés,vagy nem tudom....az elég baráti,most 60-ért láttam tegnap egy másikat.

10k huf a posta?? Az inkább 30 szerintem.

én is furcsáltam,hisz nem egy boriték méret,de annyi volt írva.(nem lehet hogy az eladó átválalt valamennyit?vagy ez kivitelezhetetlen?)

szerk:most néztem hogy a roll barokat is 12 körül postázzák angliából.illetve azt nem tudjátok hogy az acél roll barok is csak dísznek jók? 

Történet:

Gyéé, 2015-05-19 19:10:04

azért ez a baleset betyárosan nézhetett ki.elképzelhető hogy behajolt,de viszint akkor valamiben(gondolom anyósülésben)elképesztően kelett kapaszkodnia,mert mikor fejre ált nem kis erő hathatott rá,ahyogy elnézem....de kérdés.utassal ezt hogy oldod meg?komoly fej borotválás lenne belőle :D bukócsövet tervezem,Ebayt szoktam nézegetni TRL multkor 40-ért volt használtan,plusz 10 környékén a posta.a festés kopottas volt(gondolom valami kidörzsölte,ülés,vagy nem tudom....az elég baráti,most 60-ért láttam tegnap egy másikat.

én is furcsáltam,hisz nem egy boriték méret,de annyi volt írva.(nem lehet hogy az eladó átválalt valamennyit?vagy ez kivitelezhetetlen?)

2015-05-19 19:10:04
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6625 napja

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-05-19 19:02:08
Nitzer

Nitzer

Posztok: 1508
Velünk: 5205 napja
Teszla, 2015-05-19 18:34:32

Sziasztok!

Megkaptam ma az árajánlatot a motorfelújításra: nettó 345ezer forint. Ehhez még hozzájönne bruttó 100ezer forintnyi alkatrész, amit összeírtak a srácok (vezérlés még nem volt benne), plusz 125ezer körül a munkadíj (motor ki-be, szétszerelés, kuplungcsere, miegymás). Meg se kérdeztem hirtelen, hogy mit kellene csinálni rajta, mert nagyon soknak találtam az árat, úgyhogy marad a bontott motor.

Kopival már beszéltem, plusz megjártam az okmányirodát, NKH-t. Itt azt mondták, hogy kétnyelvű adás-vételi kell a motorról (mivel külföldi papíros autóból jönne), berakják a motort, mehetek a papírokkal az okmányirodába. NKH azt mondta, hogy csak akkor kell bemennem hozzájuk, ha már lejárt a műszakim (nem járt le, majd augusztusban vizsgázna). Neten viszont azt olvastam, hogy első az NKH, ők szemléznek és adnak papírt arról, hogy minden oké, ezután mehetek az okmányirodába.

Volt már esetleg valaki, aki cserélt motort (típusazonost, mert Kopi is lebeszélt az 1.8-ról, meg nincs is neki)? Ha igen, akkor még egy kis pontosítást tudna írni, hogy mit kell tennem, vagy dobjuk be a motort, guruljak el az NKH-ba, aztán okmányiroda és kész?

Szia!

Én tavaly cseréltem motort, de még nem írattam át, mert nekem is most augusztusban jár le a műszaki.

Én is Kopi-tól vettem a motort.

Itt egy hasznos cikk:

http://www.vezess.hu___i-rovatunkbol/57671/

aláírás

.

2015-05-19 18:47:31
Balage76

Balage76

Posztok: 253
Velünk: 3532 napja

Sikerult ma eljutni Laleehoz delutan. Vegtelenul segitokesz, igy elso talalkozas utan csak ajanlani tudom mindenkinek!

Minden okesnak latszott, igy mar csak a papirmunka van hatra es elorelathatoan szombaton hello Baby! smile

Lalee, megegyszer koszonom! 

2015-05-19 18:35:54
Dragunov66

Dragunov66

2015-05-19 18:34:32
Teszla

Teszla

Posztok: 292
Velünk: 3828 napja

Sziasztok!

Megkaptam ma az árajánlatot a motorfelújításra: nettó 345ezer forint. Ehhez még hozzájönne bruttó 100ezer forintnyi alkatrész, amit összeírtak a srácok (vezérlés még nem volt benne), plusz 125ezer körül a munkadíj (motor ki-be, szétszerelés, kuplungcsere, miegymás). Meg se kérdeztem hirtelen, hogy mit kellene csinálni rajta, mert nagyon soknak találtam az árat, úgyhogy marad a bontott motor.

Kopival már beszéltem, plusz megjártam az okmányirodát, NKH-t. Itt azt mondták, hogy kétnyelvű adás-vételi kell a motorról (mivel külföldi papíros autóból jönne), berakják a motort, mehetek a papírokkal az okmányirodába. NKH azt mondta, hogy csak akkor kell bemennem hozzájuk, ha már lejárt a műszakim (nem járt le, majd augusztusban vizsgázna). Neten viszont azt olvastam, hogy első az NKH, ők szemléznek és adnak papírt arról, hogy minden oké, ezután mehetek az okmányirodába.

Volt már esetleg valaki, aki cserélt motort (típusazonost, mert Kopi is lebeszélt az 1.8-ról, meg nincs is neki)? Ha igen, akkor még egy kis pontosítást tudna írni, hogy mit kell tennem, vagy dobjuk be a motort, guruljak el az NKH-ba, aztán okmányiroda és kész?

2015-05-19 14:11:05
Nyafy

Nyafy

Posztok: 216
Velünk: 4100 napja
atomin, 2015-05-19 11:03:21

Új téma, ha már Május 19 van , ugye tudjátok személyi jövedelem adó bevallás határidő holnap lesz....

Nekem kijött egy kő kemény 1ft tartozás.... lehet nem fogom befizetni, de még nagyon vívódom mi is legyen :/

Szerintetek ?! Menjek szembe állam bácsival, nem kellene smile

Én befizetném jobb a békesség a vége még lehet hogy tényleg megbüntetnek.

de azért rákérdeznék a részletfizetés lehetőségéreLaughing

2015-05-19 13:50:44
rocksteady

rocksteady

Posztok: 247
Velünk: 4187 napja
iloilo, 2015-05-19 12:32:00

Matt, 2015-05-18 9:18:41

rocksteady, 2015-05-16 23:22:42

Srácok segítsetek egy picit, az NB és az NBFL  első lámpák ívei közt van e különbség ? Arra gondolok hogy a felső ív megegyezik a két tipus esetében ? Konkrétan ez az alkatrész érdekelne :

http://www.mx5parts.co.uk/headlamp-eyebrows-mk2-p-262.html

de ez csak sima NB-re lenne jó ? nekem ugyanis FL van. Köszia helpet előre is

Más a kettő. Az FL lámpája elnyújtottabb. Szerintem ez nem fog rá passzolni, vagy ha igen bénán áll majd.

Szerintem viszont jó lehet. A múltkor játszadoztam egy a Lalee-tól kölcsönkapott NBFL lámpával hogy összeáll-e NB lökössel. A rögzítési pontok ugyanott vannak, a felső és a külső ív stimmel (a motorháztető és a sárvédő is ugyanaz mindkét típusál), a lámpa belső vége az FL-nél hegyesebb, de arra még szépen rá lehetett volna faragni a lököst, csak az alsó ív nem stimmelt, az FL-nél az egyenes, NB-nél kicsit kövérebb. Mondjuk be lehetne erőltetni, mert a kis fülek az FL lámpatest alján felhúzzák a lökös peremét, de közelről már kicsit tákoltnak nézett volna ki és nem szerencsés feszültséget generálni.

Végül is igazad lehet, jobban megnéztem az mx5 partson a képet, és körülbelül a motorház vonaláig ér le az egyik oldalt a másikon valahol a sárvédőív "eleje" körül ér véget a "szemöldök". Ergo ha a motorház és a sárvédő ugyanaz a két típuson (NB-NBFL) akkor tényleg jó lehet. Most begondolkodtam Laughing ...

Egyébként köszönöm neked ezt a hasznos leírást, ha lesz fejlemény, ígérem jelentkzem Wink

2015-05-19 12:32:00

iloilo

Posztok: 171
Velünk: 4760 napja
Matt, 2015-05-18 9:18:41

rocksteady, 2015-05-16 23:22:42

Srácok segítsetek egy picit, az NB és az NBFL  első lámpák ívei közt van e különbség ? Arra gondolok hogy a felső ív megegyezik a két tipus esetében ? Konkrétan ez az alkatrész érdekelne :

http://www.mx5parts.co.uk/headlamp-eyebrows-mk2-p-262.html

de ez csak sima NB-re lenne jó ? nekem ugyanis FL van. Köszia helpet előre is

Más a kettő. Az FL lámpája elnyújtottabb. Szerintem ez nem fog rá passzolni, vagy ha igen bénán áll majd.

Szerintem viszont jó lehet. A múltkor játszadoztam egy a Lalee-tól kölcsönkapott NBFL lámpával hogy összeáll-e NB lökössel. A rögzítési pontok ugyanott vannak, a felső és a külső ív stimmel (a motorháztető és a sárvédő is ugyanaz mindkét típusál), a lámpa belső vége az FL-nél hegyesebb, de arra még szépen rá lehetett volna faragni a lököst, csak az alsó ív nem stimmelt, az FL-nél az egyenes, NB-nél kicsit kövérebb. Mondjuk be lehetne erőltetni, mert a kis fülek az FL lámpatest alján felhúzzák a lökös peremét, de közelről már kicsit tákoltnak nézett volna ki és nem szerencsés feszültséget generálni.

2015-05-19 11:50:14
uno1

uno1

Posztok: 1083
Velünk: 4214 napja

Ha be volt kötve, nem hiszem, h el tudott vona hajolni.

Elég gyorsan meg pláne nem, max ha "percekkel" előbb el kezdi a hasalást, de akkor az esélye sincs meg, h megfogja az autót.

Lehet nem volt bekötve, es kiugrott/ kirepült?

2015-05-19 11:35:05
Retro

Retro

Posztok: 526
Velünk: 4235 napja

Hasonló eset történt kb 2 éve velem is. A vége 10.001Ft bírság lett smile Megéri?

2015-05-19 11:11:44
gonzi

gonzi

Posztok: 783
Velünk: 3850 napja

Itt nem érvényes a kerekítés?