Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2015-05-13 21:20:31
wolfblind

wolfblind

Posztok: 1825
Velünk: 4589 napja
Teszla, 2015-05-13 21:07:26

wolfblind, 2015-05-13 20:56:26

Megoldhato az 1.8Swap, valto ugyanaz az 1.6 es 1.8-e, viszont 1.8-joz legyen meg minden Ecu, kabelkoteg, Immobilizer, kulcsok stb...

Itt van kis olvasnivalo errol: http://www.solomiata.com/oneeight.html

Legjobb lenne, ahogy Public Enemy is irta a VVT motor, de az 1.8BP is tok ok, az egyszerubb is beepiteni, marmint nem mechanikailag...

Közben én is elolvastam az itteni motorcserés topicokat és mindössze ennyit találtam, amit most leírtál (meg korábban, az adott topicokban). a VVT és a BP motorok között mi a különbség? Előbbi az NBFL-é, utóbbi az NB-é? Miért jobb a VVT? Sajnos ennyire nem értek az autókhoz, csak próbálom felmérni a lehetőségeimet.

Mindketto BP motor, csak a HF mas illetve a dugattyuk(nagyobb kompresszio), nagyobb a VVT-s kompresszioja, illetve a szivo oldalon valtozo szelepvezerleses, alul nyomatekosabb, a sima 1.8BP-hez kepest, felul nincs nagy kulonbseg. Igen a VVT az NBFL-e..

Kulonben a BP motor hosszab is 2-3cm-el a B6 1.6-hoz kepest. De mindenkeppen erdemes 1.8-ast beletenni, ha nincs nagy arkulonbseg az 1.6-hoz kepest.

Inkabb a papirozas lehet macerasabb...

2015-05-13 21:07:26
Teszla

Teszla

Posztok: 292
Velünk: 3927 napja
wolfblind, 2015-05-13 20:56:26

Megoldhato az 1.8Swap, valto ugyanaz az 1.6 es 1.8-e, viszont 1.8-joz legyen meg minden Ecu, kabelkoteg, Immobilizer, kulcsok stb...

Legjobb lenne, ahogy Public Enemy is irta a VVT motor, de az 1.8BP is tok ok, az egyszerubb is beepiteni, marmint nem mechanikailag...

Közben én is elolvastam az itteni motorcserés topicokat és mindössze ennyit találtam, amit most leírtál (meg korábban, az adott topicokban). a VVT és a BP motorok között mi a különbség? Előbbi az NBFL-é, utóbbi az NB-é? Miért jobb a VVT? Sajnos ennyire nem értek az autókhoz, csak próbálom felmérni a lehetőségeimet.

2015-05-13 20:56:26
wolfblind

wolfblind

Posztok: 1825
Velünk: 4589 napja

2015-05-13 20:34:17
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4103 napja
Teszla, 2015-05-13 20:14:25

Köszönöm a segítségetek.

Holnap felhívom Kopit, hogy van-e neki motorja. Ha a motorcsere mellett döntenék, mindenképpen 1.8-ast szeretnék. Az én 1.6-os NB-mbe jó lenne az NB és az NBFL 1.8-asa is? Van bármi más, amit cserélnem kéne (fék, futómű, stb, ami esetleg más volt az 1.8-asokban)? Mivel nem típusazonos lenne a motor, lepapírozható lenne? Életemben nem voltam még se motorfelújítás, se motorcsere előtt, így sajnos most túrom a netet, de szinte csak ellentmondásokat találok mindenhol.

van a fórumban motor swap topic, úgy rémlik ott találhatsz válaszokat

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2015-05-13 20:31:41

PublicEnemy

Posztok: 192
Velünk: 3943 napja

Persze,  a bontott motor is lutri. Kopinal talán annyival jobb, a legtöbb motort ő még látta járni, ment vele, de soha nem lehet tudni mivel milyen nem várt hibák jönnek elő.

Felújítani motort jó minőségben (ha már túlméret kell pl.), nagyon drága az biztos (jó gépműhelyesek sem a legolcsóbbak), ami mondjuk egy 600- 800 ezres NA-NB nél már gazdasági totálkár. Minden eset egyedi, mérlegelni kell kinek mi éri meg, mennyi időre tervez az autóval, mire van keret éppen, stb.

Én azért írtam csak, hogy jelezzem Kopinál vannak jó motorok, lehet választani azt is.

1.6 cseréje 1.8 motorra is megoldható, de a legalizálás nem egyszerű. 

Történet:

Persze, ez is lutri. Kopinal talán annyival jobb, a legtöbb motort ő még látta járni, ment vele, de soha nem lehet tudni mivel milyen nem várt hibák jönnek elő.

Felújítani motort jó minőségben (ha már túlméret kell pl.), nagyon drága az biztos (jó gépműhelyesek nem a legolcsóbbak), ami mondjuk egy 600- 800 ezres NA-NB nél már gazdasági totálkár. Minden eset egyedi, mérelgelni kell kinek mi éri meg, mennyi időre tervez az autóval, mire van keret éppen, stb.

Én azért írtam csak, hogy jelezzem Kopinál vannak jó motorok, lehet választani azt is.

Persze, ez is lutri. Kopinal talán annyival jobb, a legtöbb motort ő még látta járni, ment vele, de soha nem lehet tudni mivel milyen nem várt hibák jönnek elő.

Felújítani motort jó minőségben (ha már túlméret kell pl.), nagyon drága az biztos (jó gépműhelyesek sem a legolcsóbbak), ami mondjuk egy 600- 800 ezres NA-NB nél már gazdasági totálkár. Minden eset egyedi, mérlegelni kell kinek mi éri meg, mennyi időre tervez az autóval, mire van keret éppen, stb.

2015-05-13 20:13:04
Dezsoeke

Dezsoeke

Posztok: 367
Velünk: 4392 napja
PublicEnemy, 2015-05-13 19:14:32

Én hoztam már el Kopitól két NBFL 1.8 VVT motort is, mindegyik hibátlanul teszi a dolgát. Szerintem 1.6 NB vagy 1.8NB motort nem szabad visszahozni a halálból, ha mondjuk már dugó csere szükséges (vagy blokk csere), vagy még rosszabb a helyzet, és 300-400k-t kell rákölteni.

200k alatt megáll nála mindennel, ha éppen van. Ennél olcsóbb tuning nincs is, az NA repül  a 146lovas nyomatékos VVT mocival pl.

A számok, amiket mondtam, nem "csak" a motor, hanem a megálla kocsi, és beröffen a kocsi közötti teljes költség

Sajna nekem nincs műhelyem, garázsom, sem szaktudásom, sem pedig időm (jobban megéri dolgozni, mint szerelni) hogy magam megcsináljam.

A motorfelújítás anyagai+gépműhely biztos nem áll meg 200-ból, de nem olyan túl nagy a különbség (talán ha max 100 e Ft a többlet) azért a bizonyosságért cserébe, hogy tudod, hogy mit kapsz. A bontott motor is csak pont olyan lutri, mint amit épp ki akarsz cserélni, vagy nem?

2015-05-13 20:14:25
Teszla

Teszla

Köszönöm a segítségetek.

Holnap felhívom Kopit, hogy van-e neki motorja. Ha a motorcsere mellett döntenék, mindenképpen 1.8-ast szeretnék. Az én 1.6-os NB-mbe jó lenne az NB és az NBFL 1.8-asa is? Van bármi más, amit cserélnem kéne (fék, futómű, stb, ami esetleg más volt az 1.8-asokban)? Mivel nem típusazonos lenne a motor, lepapírozható lenne? Életemben nem voltam még se motorfelújítás, se motorcsere előtt, így sajnos most túrom a netet, de szinte csak ellentmondásokat találok mindenhol.

Történet:

Köszönöm a segítségetek.

Holnap felhívom Kopit, hogy van-e neki motorja. Ha a motorcsere mellett döntenék, mindenképpen 1.8-ast szeretnék. Az én 1.6-os NB-mbe jó lenne az NB és az NBFL 1.8-asa is? Van bármi más, amit cserélnem kéne? Mivel nem típusazonos lenne a motor, lepapírozható lenne? Életemben nem voltam még se motorfelújítás, se motorcsere előtt, így sajnos most túrom a netet, de szinte csak ellentmondásokat találok mindenhol.

2015-05-13 19:14:32

PublicEnemy

Posztok: 192
Velünk: 3943 napja

Én hoztam már el Kopitól két NBFL 1.8 VVT motort is, mindegyik hibátlanul teszi a dolgát. Szerintem 1.6 NB vagy 1.8NB motort nem szabad visszahozni a halálból, ha mondjuk már dugó csere szükséges (vagy blokk csere), vagy még rosszabb a helyzet, és 300-400k-t kell rákölteni.

200k alatt megáll nála mindennel, ha éppen van. Ennél olcsóbb tuning nincs is, az NA repül  a 146lovas nyomatékos VVT mocival pl.

Történet:

Én hoztam már el Kopitól két NBFL 1.8 VVT motort is, mindegyik hibátlanul teszi a dolgát. Szerintem 1.6 NB vagy 1.8NB motort nem szabad visszahozni a halálból, ha mondjuk mér dugó csere szükséges, vagy még rosszabb a helyzet.

200k alatt megáll nála mindennel, ha éppen van. Ennél olcsóbb tuning nincs is, NA-ba repül a 146lovas nyomatékos VVT moci pl.

Én hoztam már el Kopitól két NBFL 1.8 VVT motort is, mindegyik hibátlanul teszi a dolgát. Szerintem 1.6 NB vagy 1.8NB motort nem szabad visszahozni a halálból, ha mondjuk már dugó csere szükséges, vagy még rosszabb a helyzet.

200k alatt megáll nála mindennel, ha éppen van. Ennél olcsóbb tuning nincs is, NA-ba repül a 146lovas nyomatékos VVT moci pl.

Én hoztam már el Kopitól két NBFL 1.8 VVT motort is, mindegyik hibátlanul teszi a dolgát. Szerintem 1.6 NB vagy 1.8NB motort nem szabad visszahozni a halálból, ha mondjuk már dugó csere szükséges, vagy még rosszabb a helyzet.

2015-05-13 18:54:55
Dezsoeke

Dezsoeke

Posztok: 367
Velünk: 4392 napja

Hali

Én most tudom, mi mennyi sad

Tavaly NC-ben volt szívátültetés, és közel 375 lett a vége sad . Használt, papíron többet futott motort tettünk be, de a végeredmény a cserét igazolta. Sajna nem lehet épeszűen megfizethető áron alkatrészt kapni hozzá.

Az idén Dízel NB olafüst és fogyás megszűntetési projekt volt, ami kiegészült egy kupplungcserével.

Ez összességében épp egy kupplungnyival lett drágább.

Azaz NB motorba belenézni, majd azt felújítva újraindítani kb úgy kb 380-400 e  Ft, még úgy is, hogy USA-ból vettünk hozzá utánygyártott dugót, gyűrűt, csapágyat.

Igaz, most megy, és nem füstöl. Egy darabig azt sizem elleszek vele smile

2015-05-13 18:34:46
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4103 napja

pár dolog ami bizton kell

gyári motor-tömítéskészlet, 100e,

gyári vezérlésszett+vízpumpa 60e

a hengerfejfelújítás kb 20-30e

a többit árban nem tudom.

Kopinál tél végén még volt 1.8 NB motor

5-ös váltóval az rendben, volt gyárilag is ilyen, pl Hunya Tündére

illetve ugye most bontódik egy NBFL, rattila csapott le először a motorra, lehet érdemes megkérdezned, esetleg egyezkedni vele

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2015-05-13 17:57:27
Teszla

Teszla

Sziasztok srácok.

Úgyis a motorokról van szó, így sajnos az én kérdésem is aktuális lesz. Múlt héten elvittem a szerelőmhöz az autót, hogy nézzenek rá a szelepekre, mert volt hangjuk rendesen (+kuplung csere, miegymás). Szét is szedtél a gépet annak rendje, módja szerint és kiderült, hogy a hengerfej alól dől az olaj, eláztatva ezzel a váltóházat is. Később szét is kapták a motort és ma behívtak egy vizitre (már ekkor nem tetszett, hogy telefonban nem mondtak semmit). Egy kis kocsira szépen szét volt bombázva a motor és elkezdték sorolni a problémákat. Szívesen leültem volna abban a pillanatban. Kiderült, hogy legalább 3 alkalommal már próbálták javítani a motort, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A dugattyúk belemartak a hengerfejbe, az összes tömítés kuka, volt, amit mindhárom alkalommal újrapasztáztak és visszatettek... no comment. Szelepek kicsit lógnak, be kéne állítani őket, az összes tömítés maradványt le kell majd csiszolni a blokkról, meg mindenhonnan, ahol volt, mert darabokban jöttek le, az olajfolyás elérte a vezérműszíjat, vízpumpát, így azok is mehetnek a kukába (10 hónapot és 6000km-t futottak), olajcsere evidens, és még volt egy-két dolog, amit elfelejtettem. Vezérműtengely probléma szerencsére nincs, meg a szelepek is jók a pici lógáson kívül. Egy szó, mint száz, azt ajánlották, hogy fel kéne újítani a motort.

Beleegyeztem, hogy holnap elküldjék Dunakeszire, ahol megnézik és mondanak egy árajánlatot. Kíváncsian várom.

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy vajon milyen összegre számítsak? Érdemesebb lenne-e egy bontott motort venni felújítás helyett? Milyen áron mozognak NB-be a bontott 1.6 és 1.8 motorok? Egy 1.8-ast össze lehetne-e párosítani az én 5 fokozatú váltómmal?

Még nincs 1 éve nálam az autó, kereskedőtől vettem, szerencsére az ő nevükön volt, így teszek is majd lépéseket, hogy kártalanítson, mivel az 1 év jótállás még nem telt le, de a 6. hónap után már nekem kell bizonyítanom, hogy megvételkor is meg volt ez a hiba. Csak ehhez kelleni fog egy független szakvélemény, aminek még utána kell járnom, hogy hol tudnám beszerezni. Sajnos a szerelőim ilyet nem tudnak kiállítani. Valakinek volt már hasonló ügye kereskedővel? Minden tippet, tanácsot szívesen fogadnék. Addig is drukkoljatok, hogy még sok-sok kilométert tudjak autózni a kis Mazdámmal smile

2015-05-13 15:02:38

atomin

Posztok: 2354
Velünk: 4237 napja

Ramona Rusu , ugye van némi kapcsolata a miatával is...

Nemrégiben készült egy interjú az egyik találkozón.

Történet:

Ramona Rusu , ugye van /volt/ némi kapcsolata a miatával is...

Nem régiben készült egy interjú az egyik találkozón.

Ramona Rusu , ugye van némi kapcsolata a miatával is...

Nem régiben készült egy interjú az egyik találkozón.

2015-05-13 12:07:52
uno1

uno1

Posztok: 1083
Velünk: 4313 napja
DonJulius, 2015-05-12 10:30:39

Corvette motor csak azèrt az, mert corvetteben van/volt.

Ugyanaz a v8 motor, mint ami a több GM-ben levő small block.

Ez mondjuk 2010-ig igaz 100%ban. Csak a programmal jàtszanak. 

Sokat ujìtottam fel, V8-akat...

Èn egy '71-'72-es Oldsmobile 403cui (6600cm3) motort vàlasztanèk. Az a legjobb motor!

A 6600 ccm nem bitang nagy (külméret)? Egy barátom Impalájában van asszem ekkora motor és az szépen kitölti az akkora motorteret mint az én egész mx5-öm smile több mint 6 m az autó, pedig csak 2 ajtaja van..

2015-05-12 11:23:00
uno1

uno1

Posztok: 1083
Velünk: 4313 napja
Retro, 2015-05-12 11:11:26

uno1, 2015-05-12 10:36:56

Retro, 2015-05-12 9:12:23

El kell, hogy keserítselek, hogy nem kevés mátyást eszik egy ilyen dolog. Jelenleg cakli pakli a 400. elszálingózott mátyásnál tartunk és még nem vagyunk közel a végéhez de annál távolabb... Ha szépet akarsz akkor át kell a motorteret variálni, váltó alagutat és miegymást... És nem mellesleg jobb ha egy komplett donort veszel nem csak a motort. különben az életedet elrágja a CNC munka...

Neked  v8 lesz bene? 

Azt gondolom hogy nem ússza meg az ember 1-2 misi alatt

NA kaszniba 302blokk lesz 4 sebességes váltóval.

NB kaszniban 5.9TD cummins egy Dodge RAM-ből.

Papírizást magyaroszágon el kell felejteni nekem külföldön lesznek elintézve. Jelenleg a kaszni munka ahol tartunk külföldi tervek alapján. Szerencsére a szerelő és a lakatos gyerekkori barát így heccből csinálják és műhely is ingyen van hozzá illetve az eszterga és maró gépek is. Így nézve a 400e nem kevés, az autók és a donorok a telepen porosodtak és ingyé voltak... Ha elgurul a gyógyszer és végképp nem akarja az igazságot semmi akkor bebasszuk a már bevált 2.5V6 omega dízel sor blokkot azt kapja be... Ami a nagyobb baj, hogy nagyon úgy néz ki, hogy nyár közepén költözöm a nagyvíz túloldalára és el kell adni a kocsikat, még a kis kéket is amit használok, mert a macera nem fér bele az időmbe, hogy kijöjjön velem. Így Ő új gazdit keres mától.

Ez brutál!

még a végén tényleg lesz egy dizel miata..

2015-05-12 11:19:38
Retro

Retro

Posztok: 526
Velünk: 4334 napja
wolfblind, 2015-05-12 11:17:09

5.9TD CumminsLaughing, na ettol kiegett a szemem, konnyu dizelblokkCool...

Ez volt kéznél. Mad Max autójából is kilógtak dolgok a motorháztetőn :D