Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2015-04-11 19:20:10
Teszla

Teszla

Posztok: 292
Velünk: 3891 napja

Sziasztok!

Ma ismét volt egy érdekes problémám, de már lassan hozzászokok, hogy minden hétre akad valami. Gondoltam elmegyek ma egy kicsit kocsikázni, csak úgy, de indulás után folyamatosan világított azz akku ikonja. Ha 3500 fölé ment a fordulatszám, eltűnt. Viszont 10mp múlva megint visszatért. Menet közben kuplung-fékre állandóan felment a fordulatszám 1500-ra és csak azután állt vissza alapjáratra, ha megálltam. Ezt szokta csinálni, de csak hideg motorral, ameddig egy kicsit be nem melegszik. Most viszont sokáig csinálta meleg motorral is. 30-40km után abbahagyta. Elvittem lemosni az autót és megszűnt minden gond, kb. 20km-t mentem még, de nem tértek vissza. Se akku jel, se magas alapjárat. Valakinek volt már hasonló gondja?

2015-04-10 15:18:35
gonzi

gonzi

Posztok: 783
Velünk: 3913 napja

Én 185/95 vagyok, NB-ben elférek, angykabátban, vastagpulcsiban már van, hogy hozzáér a fejem a plafonhoz, de nem fekszem benne, hanem rendesen ülök. A térd és a kormányközött elég kevés a hely, a könyöklő hibátlan helyen van, és a legkényelmesebb, ha lehúzom az ablakot, és kidugom a könyököm.

Anyós ülés szűkösebb a kevés lábtér miatt.

2015-04-10 11:55:05
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6166 napja
boogie84, 2015-04-10 11:50:53

gaborvig, 2015-04-09 17:35:05

Sziasztok!

Lehet, hogy nem a legjobb témát válaszottam, de meg szeretném kérdezni - főleg az NB és NC tulajdonosakat -, hogy ki hány cm? Szemezek az autóval elég erőteljesen, de sokan kicsinek tartják...

Köszi: G.

Szia, 

én 183 körüli vagyok, 65-70kg. NB-ben elférek, nekem az NC anyósülésén már szűk a hely. NA-ban nem ültem még. Mindenképp gyere ki RedSunra! Nem lesz kérdés! smile

Van 190 cm-es NA sofőrünk is, meg 120 kilós is, mindkettő elfér.

Az NB szerintem 185 cm-ig tuti okés. Meg különben is szubjektív. KAr-láb-felsőtest arányok, stb.

Kijössz, beülsz, vigyorogsz.

aláírás May the Fairy be with You!
2015-04-10 11:50:53
boogie84

boogie84

Posztok: 1327
Velünk: 4207 napja

Sziasztok!

Lehet, hogy nem a legjobb témát válaszottam, de meg szeretném kérdezni - főleg az NB és NC tulajdonosakat -, hogy ki hány cm? Szemezek az autóval elég erőteljesen, de sokan kicsinek tartják...

Szia, 

én 183 körüli vagyok, 65-70kg. NB-ben elférek, nekem az NC anyósülésén már szűk a hely. NA-ban nem ültem még. Mindenképp gyere ki RedSunra! Nem lesz kérdés! smile

Történet:

Sziasztok!

Szia, 

én 183 körüli vagyok, 65-70kg. NB-ben elférek, nekem az NC anyósülésén már szűk a hely. NA-ban nem ültem még.

2015-04-10 11:29:03
Dragunov66

Dragunov66

Posztok: 1612
Velünk: 3808 napja

Közel 2 meter magas vagyok es 110 kg.en elferek az nbben :-D 

aláírás "Gumid kopjon,ne a lelked!"
2015-04-10 10:43:46
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6166 napja
gaborvig, 2015-04-10 10:21:12

Köszönöm midenkinek a választ. Régen mindig olyan pici autónak találtam, de szerintem más roadster sem nagyobb sokkal. Nem ültem még benne, így ki kell próbálnom valóban. Egyébként 85 kg körül vagyok, szerintem hosszú kezekkel, a lábaim magasságomhoz mérten normálisak. Mondjuk eléggé hátratolom az ülést, és eléggé hátra is döntöm a jelenlegi autómban. Na mindegy, ki kell próbálni. Említettétek a Red Sun Fest-et. Elmehetek oda az Ibizámmal? smile Nem japán. Persze csak nézelődni. Aztán már csak kell keresnem valakit, aki engedi, hogy beüljek az autójába. smile )

G.

Nyugodtan gyere, meg fogsz minket találni, tematikus parkoló lesz. Aztán mindhárom típusba beülhetsz.

aláírás May the Fairy be with You!
2015-04-10 10:21:12

gaborvig

Posztok: 15
Velünk: 3630 napja

Köszönöm midenkinek a választ. Régen mindig olyan pici autónak találtam, de szerintem más roadster sem nagyobb sokkal. Nem ültem még benne, így ki kell próbálnom valóban. Egyébként 85 kg körül vagyok, szerintem hosszú kezekkel, a lábaim magasságomhoz mérten normálisak. Mondjuk eléggé hátratolom az ülést, és eléggé hátra is döntöm a jelenlegi autómban. Na mindegy, ki kell próbálni. Említettétek a Red Sun Fest-et. Elmehetek oda az Ibizámmal? smile Nem japán. Persze csak nézelődni. Aztán már csak kell keresnem valakit, aki engedi, hogy beüljek az autójába. smile )

G.

2015-04-10 10:14:11
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6313 napja

Ahogy írták, nem (csak) a méret a lényeg. A testalkat ugyanannyit számít. Én 191 cm vagyok 85 kg-vel. NB-ben nem éreztem magam túl jól, az NA kicsit keskenyebb ajtókárpitjai, műszerfala ad annyit, hogy azt már vállalhatónak tartottam. Cimborám ugyanezzel a magassághoz ca. 120 kiló, még sportkormánnyal sincs sok esélye szegénynek, hogy MX-5-öt vezessen. smile

Még ami érdekes, hogy autós újságírok mindenhol leírják, hogy az NC-ben végre rendesen el lehet férni. Elég sokat ültem mindhárom típusban, szerintem abban van a legkisebb hely.

2015-04-10 0:00:39
rocksteady

rocksteady

Posztok: 247
Velünk: 4249 napja

180cm. De a cimbim 190 és ő is elfért benne, sőt annyira megfertőztem, hogy ő is fontolgatja, hogy vesz egy MX-5-öt Laughing. Szerintem a legtisztább az lenne ha beülnél avagy kiprobálnád ha van lehetőséged valahol.

Történet:

180cm. De a cimbim 190 és ő is elfért benne, sőt annyira megfertőztem, hogy ő is fontolgatj, hogy vesz egy MX-5-öt Laughing. Szerintem a legtisztább az lenne ha beülnél avagy kiprobálnád ha van lehetőséged valahol.

2015-04-09 19:17:28
kovandor

kovandor

Posztok: 849
Velünk: 4391 napja
boogie84, 2015-04-08 14:44:06

kovandor, 2015-04-07 20:23:42

Sajnos az NFS szériából csak a Shift 1-2, ami kevésbé árkád. NC talán volt valamelyikben.
Nekem az új kedvencem az Assetto Corsa és készül hozzá egy szép MX-5 NA is, aminek már a hangja is nagyon jó Kalap segítségének köszönhetően és a viselkedése is elég élethű.
;-)

Kipróbáltam a játékot, nekem nem tetszik. Anno a GTR Fia GT Racing-el és annak 2. kiadásával játszottam sokat, azok tényleg szimulátorok voltak. Ez az AC fura. Azon gondolkodom, hogy újra felteszem a GTR 2-t.

Szia, boogie, kifejtenéd akár privátban mi volt fura az AC-vel vagy ebben a topic-ban?
Rendes kormánnyal, gyári/rendesen kidolgozott fizikájú autókkal szerintem eléggé rendben van.

aláírás "Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away."

2015-04-09 19:08:07
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4067 napja

Szerintem alapvetően a rövid láb, rövid kar  a baráti (mint a japánok), ha a karod hosszabb az még pozitív is lehet,de a hosszú láb garantáltan elindít majd a "hogyan változtassak az üléspozíción?" irányba

de ez csak akkor igaz, hogy ha ragaszkodsz a hivatalosan ajánlott csukló a komrányon, láb ne legyen teljesen nyújtva kinyomott kuplungnál állapothoz

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2015-04-09 18:42:07
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3788 napja

Anatómiailag is különbözik az egyforma magasságú ember, mielött vennél próbáld ki a kiszemelt típusokat. Erre lehetőséged adódhat a hétvégén megrendezésre kerülő Red Sun fest-en Tökölön. (nyerhető pár centi magasság az üllés szivacsának megfaragásával vagy kagylóüllés beszerelésével ami nem minden esetben szabályos)

Történet:

Anatómiailag is különbözik az egyforma magasságú ember, így csatlakozom az elöttem szólóhoz, mielött vennél próbáld ki a kiszemelt típusokat. Erre lehetőséged adódhat a hétvégén megrendezésre kerülő Red Sun fest-en Tökölön.

Anatómiailag is különbözik az egyforma magasságú ember, így csatlakozom az elöttem szólóhoz, mielött vennél próbáld ki a kiszemelt típusokat. Erre lehetőséged adódhat a hétvégén megrendezésre kerülő Red Sun fest-en Tökölön. (nyerhető pár centi magasság az üllés szivacsának megfaragásával vagy kagylóüllés beszerelésével ami nem minden esetben szabályos)

2015-04-09 17:55:52
gram

gram

Posztok: 2281
Velünk: 7276 napja

Én is 183/~80 kg vagyok, 11 éve boldog miata tulaj. NA gyári ülés, és komolyan mondom, kényelmesebben még nem utaztam üléspozíciót illetően. A rugózás már más tészta. wink

2015-04-09 17:53:39

gaborvig

Posztok: 15
Velünk: 3630 napja

Köszönöm! Mindenképpen ki kell próbálnom, csak gondoltam, megkérdezem, mielőtt komolyabban lelkesedem a dologért...

2015-04-09 17:51:15
Gombaur

Gombaur

Posztok: 241
Velünk: 4100 napja

NB 183cm

Elég kényelmesen elférek benne, igaz vékony vagyok (~70 kg) viszont ha úgy állítom be az ülést a fejem simán eléri a tetőt. 

Ha magas vagy és testes akkor nem ajánlanám, de ki kell próbálni igazán csak akkor tudod eldönteni.

Update: Látom most írtad, hogy 183 vagy te is. Szerintem ez még simán a vállalható kategória, de próbáld ki mindenképp.

Történet:

NB 183cm

Elég kényelmesen elférek benne, igaz vékony vagyok (~70 kg) viszont ha úgy állítom be az ülést a fejem simán eléri a tetőt. 

Ha magas vagy és testes akkor nem ajánlanám, de ki kell próbálni igazán csak akkor tudod eldönteni.