Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2015-03-19 23:57:00
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3750 napja

A gyújtótrafókat párban adják, és igen, húzós az ára. Decemberben vittem el az utolsó fél pár használtat Lalee-tól, de azóta változhatott az elátottsága :-) . Ha két henger megy, húzd le az első gyertyáról a gyertyapipát (nem fog megrázni ne féljSmile), de ne vedd ki a helyéről, hanem hallgasd meg, hogy pattog, csattog, áthúz-e a szikra ( a motor is betegebben fog járni ha épp jól működő hengerről húztad le a pipát) ha van szikra akkor dugd vissza és húzd le a következő hengerről...igy megtudhatod melyik trafó felé lehet a hiba.

Nekem van egy darab (NB 1.8) de nem adom el mert kincs Smile...max kölcsön adom rövid időre míg rendelsz magadnak Sealed

Történet:

A gyújtórafókat párban adják, és igen húzós ára. Decemberben vittem el az utolsó használtat Lalee-tól, de azóta változhatott az elátottsága :-) . Ha két henger megy, húzd le az első gyertyapipát, de ne vedd ki a helyéről, hanem hallgasd meg, hogy pattog, csattog, áthúz-e a szikra (de a motor is betegebben fog járni ha épp jól működő hengerről húztad le a pipát) ha van szikra akkor dugd vissza és húzd le a következő hengerről...

Nekem van egy darab (NB 1.8) de nem adom el mert kincs Smile...max kölcsön adom rövid időre míg rendelsz magadnak Sealed

A gyújtórafókat párban adják, és igen húzós ára. Decemberben vittem el az utolsó használtat Lalee-tól, de azóta változhatott az elátottsága :-) . Ha két henger megy, húzd le az első gyertyapipát (nem fog megrázni ne féljSmile), de ne vedd ki a helyéről, hanem hallgasd meg, hogy pattog, csattog, áthúz-e a szikra (de a motor is betegebben fog járni ha épp jól működő hengerről húztad le a pipát) ha van szikra akkor dugd vissza és húzd le a következő hengerről...

A gyújtótrafókat párban adják, és igen, húzós az ára. Decemberben vittem el az utolsó használtat Lalee-tól, de azóta változhatott az elátottsága :-) . Ha két henger megy, húzd le az első gyertyapipát a gyertyáról (nem fog megrázni ne féljSmile), de ne vedd ki a helyéről, hanem hallgasd meg, hogy pattog, csattog, áthúz-e a szikra ( a motor is betegebben fog járni ha épp jól működő hengerről húztad le a pipát) ha van szikra akkor dugd vissza és húzd le a következő hengerről...

A gyújtótrafókat párban adják, és igen, húzós az ára. Decemberben vittem el az utolsó fél pár használtat Lalee-tól, de azóta változhatott az elátottsága :-) . Ha két henger megy, húzd le az első gyertyapipát a gyertyáról (nem fog megrázni ne féljSmile), de ne vedd ki a helyéről, hanem hallgasd meg, hogy pattog, csattog, áthúz-e a szikra ( a motor is betegebben fog járni ha épp jól működő hengerről húztad le a pipát) ha van szikra akkor dugd vissza és húzd le a következő hengerről...

A gyújtótrafókat párban adják, és igen, húzós az ára. Decemberben vittem el az utolsó fél pár használtat Lalee-tól, de azóta változhatott az elátottsága :-) . Ha két henger megy, húzd le az első gyertyapipát a gyertyáról (nem fog megrázni ne féljSmile), de ne vedd ki a helyéről, hanem hallgasd meg, hogy pattog, csattog, áthúz-e a szikra ( a motor is betegebben fog járni ha épp jól működő hengerről húztad le a pipát) ha van szikra akkor dugd vissza és húzd le a következő hengerről...igy megtudhatod melyik trafó felé lehet a hiba.

2015-03-19 18:54:24
Teszla

Teszla

Posztok: 292
Velünk: 3853 napja

A gyertyák cserélve voltak, azóta 2-3000km-t mentem. Ma délután hazaértem, minden rendben volt, 2 órával később indultam volna el és 2 hengerezett. De már semmit nem tudtam tenni, vártam, háromszor beindítottam és ugyanúgy 2 henger sad este megpróbálom még megnyomkodni, hátha. Ha nem, akkor nem tudom, a kis dobozokra első körben 191ezres árat mondtak. Remélem nem azzal lesz gond, bár olvastam, hogy "típushiba".

Történet:

A gyertyák cserélve voltak, azóta 2-3000km-t mentem. Ma délután hazaértem, minden rendben volt, 2 órával később indultam volna el és 2 hengerezett. De már semmit nem tudtam tenni, vártam, háromszor beindítottam és ugyanúgy 2 henger :( este megpróbálom még megnyomkodni, hátha. Ha nem, akkor nem tudom, a kis dobozokra első körben 191eures árat mondtak. Remélem nem azzal lesz gond, bár olvastam, hogy "típushiba".
2015-03-19 23:45:22
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3750 napja
Teszla, 2015-03-19 16:00:19

Sziasztok! Amióta megvettem az autómat (lassan 1 éve), sokszor kevesebb hengerrel indul. Pár másodperc után helyreáll, de azért idegesítő és kicsit égő is smile kitapasztaltam, hogy ha egy fél másodpercnyivel tovább indítózok, akkor nagyrészt elkerülhető a jelenség. Gondoltam lecserélem a gyertyakábeleket, hátha azzal megszűnik a dolog. A szerelőim az alábbiakat tudják beszerezni. Ti melyiket ajánlanátok? Bosch 15-16ezer forint Ngk 18ezer forint Gyári 40ezer forint (ez elég durva ár szerintem).

Nekem van mikor konkrétan két hengerrel indul. Lalle tanácsára ilyen esetben a gyertyapipák lehúzásával, illetve az elektromos ív áthúzás halgatásával megállapítható melyik gyertya nem kap áramot. Nálam ugye kettő henger nem ment tehát gyújtótrafó hibát jósólt, ami páros "szerv" a miatában.. Miután kiderült melyik bettegeskedik, kicserélte. Öröm és boldogság pár napig, majd újra kezdte. A trafó tetején lévő csatlakozóban van valahol kontakt hiba. Azóta is igy használom, ha gond van megnyomom egy laza újmozdulattal az utastér felé a csatlakozót és" már indulok is..."

Történet:

Sziasztok! Amióta megvettem az autómat (lassan 1 éve), sokszor kevesebb hengerrel indul. Pár másodperc után helyreáll, de azért idegesítő és kicsit égő is :) kitapasztaltam, hogy ha egy fél másodpercnyivel tovább indítózok, akkor nagyrészt elkerülhető a jelenség. Gondoltam lecserélem a gyertyakábeleket, hátha azzal megszűnik a dolog. A szerelőim az alábbiakat tudják beszerezni. Ti melyiket ajánlanátok? Bosch 15-16ezer forint Ngk 18ezer forint Gyári 40ezer forint (ez elég durva ár szerintem).

Nekem van mikor konkrétan két hengerrel indul. Lalle tanácsára ilyen esetben a gyertyipák lehúzásával illetve ív áthúzás halgatásával megállapítható melyik gyertya nem kap áramot. Nálam ugye kettő henger nem ment tehát gyújtótrafó hibát jósólt ami páros "szerv" a miatában.. Miután kiderült melyik bettegeskedik, kicserélte. Öröm és boldogság pár napig, majd újra kezdte. A trafó tetején lévő csatlakozóban van valahol kontakt hiba. Azóta is igy használom, ha gond van megnyomom egy laza újmozdulattal az utastér felé a csatlakozót és" már indulok is..."

2015-03-19 16:38:05
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6128 napja

Sziasztok! Amióta megvettem az autómat (lassan 1 éve), sokszor kevesebb hengerrel indul. Pár másodperc után helyreáll, de azért idegesítő és kicsit égő is smile kitapasztaltam, hogy ha egy fél másodpercnyivel tovább indítózok, akkor nagyrészt elkerülhető a jelenség. Gondoltam lecserélem a gyertyakábeleket, hátha azzal megszűnik a dolog. A szerelőim az alábbiakat tudják beszerezni. Ti melyiket ajánlanátok? Bosch 15-16ezer forint Ngk 18ezer forint Gyári 40ezer forint (ez elég durva ár szerintem).

NGK vagy Bosch. Gyertyák jók?

aláírás May the Fairy be with You!
2015-03-19 16:00:19
Teszla

Teszla

Posztok: 292
Velünk: 3853 napja

2015-03-18 14:54:10
rocksteady

rocksteady

Posztok: 247
Velünk: 4212 napja
csabihal, 2015-03-17 15:57:35

rocksteady, 2015-03-17 15:14:21

csabihal, 2015-03-17 13:50:38

rocksteady, 2015-03-17 11:10:41

Srácok Segítséget szeretnék kérni ! Sikerült szereznem egy Roll Bar mögé rakható szélfogót, de a hálója szakadt.

Valaki tudna tanácsot adni milyen hálót érdemes bele szabatni ? ill hol szerezhető be ?

Ügyeskezű Bőrdíszműves van csak az alapanyag hiányzik.Embarassed

A szélfogó topicban hasonló kérdésre nem érkezett válasz 2 éve, és mivel itt kötetlen beszélgetés folyik nap szinten gondoltam itt is érdeklőm.

Köszi a segítséget előre is.Wink

estére megkérdezem a boltos mi a neve az anyagnak, függönyboltban vettem

Ez aztán az olajozott fórum működés Srácok Tongue out ! Boogie javaslatára épp azon filoztam, hogy rád csörgök délután Csabi. De már úgylátom nem lesz rá szükség  Laughing

Ez az anyag amit említesz egyébként ugyan olyan jó erős ? Mármint a háló kifeszítés szempontjából  jó lenne ha nem nyúlna vagy ilyesmi.

Kiváncsi vagyok mi lehet ez Smile Köszi előre is !

fekete muszlin anyag a hivatalos neve a boltosnéni szerint, 1,5m x sok méteres tekercsben tárolják, nekem 1m kellett belőle.

ha vágod, akkor később felbomlik a széle, de öngyújtó segít, vagy forró pengével vágd 

nekem a keret előbb hajlott meg, minthogy nyúljon az anyag.

ugyan olyan feszesre tudtam húzni mint a gyári szélfogónál

1x próbáltam, aztán méret terén nem lett jó az enyém, nekiláttam  beszorítani -> deformálódott a fémkeret, nah attól belazult, tehát nem az a nagyon rugalmas fajta

Hahó Jelentkezem ! Tegnap becsattogtam egy ruházati áruház lakástextil osztályára, és lőn világosság rengeteg féle muszlin anyag van Laughing valóban jó erősek, az eladónő szerint ennek az anyagnak nem is szabad nyúlnia, Most azon filózom, mivan ha a piros Autóhoz, bordó anyagot választok Smile.

Köszönöm a segítséget csabihal !

2015-03-18 14:08:33

TOGO

Posztok: 57
Velünk: 3616 napja

Sziasztok,

Most azt találtam ki szerviz ügyben, hogy a kecskeméti Mazda szerviztől (Dakó Kft.) kérek tételes árajánlatot + folyamatosan olvasgatok utána, h ki mit ajánl márka típus szempontjóból... elég nagy a szórás..pl. ha csak az olajat nézzük az 0w40-től  10w30-ig terjed.. a szerviz adatok szerint 10W30-5W30 között. Mindegy. Igazából ez már ízlés és meggyőződés kérdése.

Tudnátok valakit aki Kecskemét környékén segítőkész miatás szerviz témában meg úgy általánosságban is. Szivesen meghallgatnám és megmutatnám a gépet tapasztaltabb tulajnak.

Köszönöm.

2015-03-17 15:57:35
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4030 napja
rocksteady, 2015-03-17 15:14:21

Srácok Segítséget szeretnék kérni ! Sikerült szereznem egy Roll Bar mögé rakható szélfogót, de a hálója szakadt.

Valaki tudna tanácsot adni milyen hálót érdemes bele szabatni ? ill hol szerezhető be ?

A szélfogó topicban hasonló kérdésre nem érkezett válasz 2 éve, és mivel itt kötetlen beszélgetés folyik nap szinten gondoltam itt is érdeklőm.

Ez aztán az olajozott fórum működés Srácok Tongue out ! Boogie javaslatára épp azon filoztam, hogy rád csörgök délután Csabi. De már úgylátom nem lesz rá szükség  Laughing

Ez az anyag amit említesz egyébként ugyan olyan jó erős ? Mármint a háló kifeszítés szempontjából  jó lenne ha nem nyúlna vagy ilyesmi.

fekete muszlin anyag a hivatalos neve a boltosnéni szerint, 1,5m x sok méteres tekercsben tárolják, nekem 1m kellett belőle.

ha vágod, akkor később felbomlik a széle, de öngyújtó segít, vagy forró pengével vágd 

nekem a keret előbb hajlott meg, minthogy nyúljon az anyag.

ugyan olyan feszesre tudtam húzni mint a gyári szélfogónál

1x próbáltam, aztán méret terén nem lett jó az enyém, nekiláttam  beszorítani -> deformálódott a fémkeret, nah attól belazult, tehát nem az a nagyon rugalmas fajta

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2015-03-17 15:46:09

adam_horvath

Posztok: 6
Velünk: 3621 napja
mattflaron, 2015-03-17 3:32:34

Oszi bácsi, 2015-03-16 22:24:14

adam_horvath, 2015-03-13 23:59:41

Sziasztok!

Új vagyok itt köztetek, bár a honlapot már több hónapja, talán éve is böngészgetem, azonban még csak most regisztráltam. Az oka az lenne, hogy ugyan még nem vagyok egy MX-5 boldog tulajdonosa sem, azonban remélem, hogy ez mihamarabb változni fog, ugyanis szerelmes lettem a gépezetbe. Kizárólag az NA lenne, ami érdekel, azonban sajnos még nem volt vele közeli kapcsolatom. A kérdésem annyi lenne, hogy van-e közületek NA tulajdonos Borsodból, vagy valaki aki szokott Miskolc, vagy környékére járni, és esetleg lenne-e ideje arra valamikor, hogy közelről is megnézhessem a típust? Egy fehéret szoktam látni néha, valamint egyszer egy szürkével is találkoztam, nem tudom ezen kívül van-e még esetleg. Nyilván tudom, hogy legtöbben közületek dolgozó, esetleg családos ember, munkabeosztásom nekem sem fix, változó, de ha bárki tudna segíteni, összefutni egy 15-20 perc erejéig, lehetőleg még világosban, csak körbejárni a járgányt, esetleg beülni, egy fél kört tenni anyósülésen, csak hogy érezzem, milyen érzés is egy NA tulajdonosnak lenni, akkor nagyon hálás lennék! smile

Sparco miskolci, ha még megvan neki a fehér NA. Én Hejőcsabán lakom, de NB-m van, ha érdekel .

Én Kistokajban lakom, Merlot Mx5 Na-m van. Ritkán járok haza és 1 hónap múlva az autó felköltözik Pestre (télen itt áll garázsban), de ha előtte elcsípjük egymást szívesen megmutatom smile

Nagyon szépen köszönöm nektek a gyors reagálást smile Oszi bácsinak nagyon köszönöm, nem zárkózom el az NB-től sem egyébként, de NA párti vagyok, ha tudunk rá alkalmat keríteni, akkor szívesen megnézném. smile mattflaron, hú ennek nagyon örülök, igazából ha tudod mondani, hogy neked mikor lenne jó, akkor ki tudok ugrani valamikor kistokajba, majd úgy intézem a melót smile Ha itthon leszel, írj kérlek, és ha ráérsz akkor kiutazom smile És köszi mégegyszer :D 

2015-03-17 15:14:21
rocksteady

rocksteady

Posztok: 247
Velünk: 4212 napja

2015-03-17 13:50:38
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4030 napja

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2015-03-17 13:24:04

TOGO

Tenkjú szooo maccs :D

2015-03-17 11:41:11
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6128 napja
TOGO, 2015-03-17 11:27:35

Ha nem vagyok még tag akkor hogyan tudom felvenni vele a kapcsolatot?

Köszi

Palkó Csaba

csabihal kukac dzsimél pont kom

aláírás May the Fairy be with You!
2015-03-17 11:27:35

TOGO

Ha nem vagyok még tag akkor hogyan tudom felvenni vele a kapcsolatot?

Köszi

2015-03-17 11:41:03
boogie84

boogie84

Posztok: 1327
Velünk: 4170 napja

rocksteady Csabihal tud segíteni, ő most csináltatott egyet, keresd bátran!

Történet:

Csabihal tud segíteni, ő most csináltaott egyet, keresd bátran!

Csabihal tud segíteni, ő most csináltatott egyet, keresd bátran!