Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2015-03-17 11:10:41
rocksteady

rocksteady

Posztok: 247
Velünk: 4155 napja

Srácok Segítséget szeretnék kérni ! Sikerült szereznem egy Roll Bar mögé rakható szélfogót, de a hálója szakadt.

Valaki tudna tanácsot adni milyen hálót érdemes bele szabatni ? ill hol szerezhető be ?

Ügyeskezű Bőrdíszműves van csak az alapanyag hiányzik.Embarassed

A szélfogó topicban hasonló kérdésre nem érkezett válasz 2 éve, és mivel itt kötetlen beszélgetés folyik nap szinten gondoltam itt is érdeklőm.

Köszi a segítséget előre is.Wink

2015-03-17 10:48:43

adam_horvath

Posztok: 6
Velünk: 3564 napja

Nagyon szépen köszönöm nektek a gyors reagálást smile Oszi bácsinak nagyon köszönöm, nem zárkózom el az NB-től sem egyébként, de NA párti vagyok, ha tudunk rá alkalmat keríteni, akkor szívesen megnézném. smile mattflaron, hú ennek nagyon örülök, igazából ha tudod mondani, hogy neked mikor lenne jó, akkor ki tudok ugrani valamikor kistokajba, majd úgy intézem a melót smile Ha itthon leszel, írj kérlek, és ha ráérsz akkor kiutazom smile És köszi mégegyszer :D 

2015-03-17 10:47:52
rocksteady

rocksteady

Elsősorban gratula hozzá !

Felénk az a szokás, hogy ezt mind kicseréljük amit felsoroltál "új" autó vásárlásánál. Én is így tettem amikor hozzám került "Piroska" Smile

- Szíjból én az összeset cseréltem, mindent Gates márkára, de jó lehet még a Conti is

-Vízpumpát nem cseréltem ez lehet hiba volt, mert mint utóbb kiderült nem egy ház ára, és ha jól emlékszem akkor talán a 323-aséval meg is egyezik, de erre nem mernék megesküdni.

- Gyertyából NGK-t tettem ( ha meg tudod fizetni mehet bele iridiumos is)

-Olajból Eneost tettünk (10w 40), de ha valós a kilométered vékonyabbat is tehetsz,

Váltóba, difibe és hydralikába is cseréltünk olajat oda is szintén Eneos

-Szűrokből pedig gyáriak mentek

Nálam ezek történtek smile

Üdv:

2015-03-17 10:34:28
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6072 napja
TOGO, 2015-03-17 9:59:01

Sziasztok!

Tegnaptól én is miatas lettem smile Egy NB 1.6-ot sikerült megszereznem. Kerestem, de lehet nem eléggé egy gyűjteményt amiben a szervizelési adatokat megtalálom erről a típusról. Ebben kérném a segítségeteket.

Amik érdekelnének:

-  vezérműszíj és görgők+vízpumpa csere intervallum (km-ben),

- gyertya csere intervallum,

- olaj, szűrők márkák? melyiket? miért?

Mit cseréljek, mit ellenőrizzek a kocsin? (96.000 van benne óra szerint és valószínűleg valójában is)

Köszönöm!

vezérműszíj és görgők+vízpumpa csere intervallum (km-ben), 90.000. szóval cseréld!

- gyertya csere intervallum, Iridiumos jól bírja, NGK-t ajánlok, szerintem 20.000

- olaj, szűrők márkák? melyiket? miért? erre sok verzió létezik, keresgélj a fórumon. Lalee Total olajat ajánl, abból még nem volt baj sosem. 

Ami viszont fontos! Fékolaj minimum 2 évente cserélendő, ugyanez igaz a kuplung hidraulikára is. Váltó olajat nézesd meg, hogy van-e benne elég. Más baja nem nagyon lehet.

aláírás May the Fairy be with You!
2015-03-17 9:59:01

TOGO

Posztok: 57
Velünk: 3559 napja

Sziasztok!

Tegnaptól én is miatas lettem smile Egy NB 1.6-ot sikerült megszereznem. Kerestem, de lehet nem eléggé egy gyűjteményt amiben a szervizelési adatokat megtalálom erről a típusról. Ebben kérném a segítségeteket.

Amik érdekelnének:

-  vezérműszíj és görgők+vízpumpa csere intervallum (km-ben),

- gyertya csere intervallum,

- olaj, szűrők márkák? melyiket? miért?

Mit cseréljek, mit ellenőrizzek a kocsin? (96.000 van benne óra szerint és valószínűleg valójában is)

Köszönöm!

2015-03-17 3:32:34

mattflaron

Posztok: 31
Velünk: 3947 napja
Oszi bácsi, 2015-03-16 22:24:14

adam_horvath, 2015-03-13 23:59:41

Sziasztok!

Új vagyok itt köztetek, bár a honlapot már több hónapja, talán éve is böngészgetem, azonban még csak most regisztráltam. Az oka az lenne, hogy ugyan még nem vagyok egy MX-5 boldog tulajdonosa sem, azonban remélem, hogy ez mihamarabb változni fog, ugyanis szerelmes lettem a gépezetbe. Kizárólag az NA lenne, ami érdekel, azonban sajnos még nem volt vele közeli kapcsolatom. A kérdésem annyi lenne, hogy van-e közületek NA tulajdonos Borsodból, vagy valaki aki szokott Miskolc, vagy környékére járni, és esetleg lenne-e ideje arra valamikor, hogy közelről is megnézhessem a típust? Egy fehéret szoktam látni néha, valamint egyszer egy szürkével is találkoztam, nem tudom ezen kívül van-e még esetleg. Nyilván tudom, hogy legtöbben közületek dolgozó, esetleg családos ember, munkabeosztásom nekem sem fix, változó, de ha bárki tudna segíteni, összefutni egy 15-20 perc erejéig, lehetőleg még világosban, csak körbejárni a járgányt, esetleg beülni, egy fél kört tenni anyósülésen, csak hogy érezzem, milyen érzés is egy NA tulajdonosnak lenni, akkor nagyon hálás lennék! smile

Sparco miskolci, ha még megvan neki a fehér NA. Én Hejőcsabán lakom, de NB-m van, ha érdekel .

Én Kistokajban lakom, Merlot Mx5 Na-m van. Ritkán járok haza és 1 hónap múlva az autó felköltözik Pestre (télen itt áll garázsban), de ha előtte elcsípjük egymást szívesen megmutatom smile

2015-03-17 3:31:56

mattflaron

Posztok: 31
Velünk: 3947 napja

Én Kistokajban lakom, Merlot Mx5 Na-m van. Ritkán járok haza és 1 hónap múlva az autó felköltözik Pestre (télen itt áll garázsban), de ha előtte elcsípjük egymást szívesen megmutatom smile

2015-03-16 22:43:08
rocksteady

rocksteady

Boogie ! Farnehéz a verda :D

Történet:

Farnehéz a verda :D

2015-03-16 22:24:14
Oszi bácsi

Oszi bácsi

Posztok: 216
Velünk: 4860 napja

Sziasztok!

Új vagyok itt köztetek, bár a honlapot már több hónapja, talán éve is böngészgetem, azonban még csak most regisztráltam. Az oka az lenne, hogy ugyan még nem vagyok egy MX-5 boldog tulajdonosa sem, azonban remélem, hogy ez mihamarabb változni fog, ugyanis szerelmes lettem a gépezetbe. Kizárólag az NA lenne, ami érdekel, azonban sajnos még nem volt vele közeli kapcsolatom. A kérdésem annyi lenne, hogy van-e közületek NA tulajdonos Borsodból, vagy valaki aki szokott Miskolc, vagy környékére járni, és esetleg lenne-e ideje arra valamikor, hogy közelről is megnézhessem a típust? Egy fehéret szoktam látni néha, valamint egyszer egy szürkével is találkoztam, nem tudom ezen kívül van-e még esetleg. Nyilván tudom, hogy legtöbben közületek dolgozó, esetleg családos ember, munkabeosztásom nekem sem fix, változó, de ha bárki tudna segíteni, összefutni egy 15-20 perc erejéig, lehetőleg még világosban, csak körbejárni a járgányt, esetleg beülni, egy fél kört tenni anyósülésen, csak hogy érezzem, milyen érzés is egy NA tulajdonosnak lenni, akkor nagyon hálás lennék! smile

Sparco miskolci, ha még megvan neki a fehér NA. Én Hejőcsabán lakom, de NB-m van, ha érdekel .

2015-03-16 22:07:01
boogie84

boogie84

Posztok: 1327
Velünk: 4113 napja

kamu, hogy nem lehet sokat pakolni egy miataba!

Es meg a kis porolto plusz a kis mindenes csomag is benne volt. smile

2015-03-16 20:07:13
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6072 napja

Sziasztok!

http://hegcsi.freewe___ynapt%C3%A1r2015.pdf

OSZAK futam június 6 Salgótarján belváros.

Esetleg október Visonta (Gyöngyös mellett), de ez még nem biztos.

Ott lesz pár NA, amit meg lehet majd tapogatni! :-)

aláírás May the Fairy be with You!
2015-03-16 19:36:49
wolfblind

wolfblind

Posztok: 1825
Velünk: 4458 napja

2015-03-14 23:35:30

adam_horvath

Dolgozom sajnos..:/ Igen, március 15-én is..Frown

2015-03-14 0:10:27
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3694 napja

Gyere le holnap Kakucsra (Kakucsring)és minden kérdésedre (még ami meg se fogalmazódott benned) választ kaphatsz.

Történet:

Gyere le holnap Kakucsra és minden kérdésedre (még ami meg se fogalmazódott benned) választ kaphatsz.

2015-03-13 23:59:41

adam_horvath

Sziasztok!