Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2014-09-13 9:31:42
uno1

uno1

Posztok: 1083
Velünk: 4240 napja
Jenci, 2014-09-13 1:49:51

Nem találtam konkrétan erről szóló témát, úgyhogy első körben bedobom ide, ha esetleg van mégis topik, valaki linkelje be legyen szíves.

Szóval a helyzet, hogy elegem lett a kasztnin itt-ott fellelhető rányitás nyomokból, ráesett gesztenyék ütötte lyukakból, és egyéb kis horpadásokból. Csináltatott ilyet már meg valaki? Akár off autón is. Olyan helyet keresek, ahonnan konkrét tapasztalatokkal rendelkezik valaki (és BP vagy vonzáskörzete), mert marketingdumában és youtube videóban mindenki nagyon profin nyomja. smile

Vagy ha esetleg azt mondjátok, hogy reménytelen eset és hagyjam a francba, az is egy értékes info.

Előre is kösz!

Nekem egy ismerős csepelenajánlott egy horpadás javítót, asszem 4p a neve. Azóta több mindenkitől is hallottam, hogy ők eléggé ott vannak. Én még nem jártam náluk.

2014-09-13 8:37:58
kovandor

kovandor

Posztok: 849
Velünk: 4354 napja

Az enyém ilyen volt, és semmi látható nyoma nem maradt.
Ha nagyon sarkos/éles a benyomódás, akkor lehet hogy kihozza síkra a lemezt, de a festék tömörödés miatt mégis marad kis nyom.

+ kérdés hogy hátulról hozzáférhető-e a hely. Nálam pont nem volt ezen a helyen mögötte semmi lemez merevítő, ami rátakart volna.

aláírás "Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away."

Történet:

Az enyém ilyen volt, és semmi látható nyoma nem maradt.
Ha nagyon sarkos/éles a benyomódás, akkor lehet hogy kihozza síkra a lemezt, de a festék tömörödés miatt mégis marad kis nyom.

2014-09-13 8:27:21
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4030 napja

http://www.lene.hu/horpadas-jegkar.html

igen, ilyet nálam is el tudnék képzelni wink

már az is jó infó, hogy vannak akik ezt profin képesek megcsinálni

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2014-09-13 7:25:36
kovandor

kovandor

Nem Bp, de a motorháztetőmön Ő tűntette el az előző tulaj egy horpadást (gesztenye kráter talán). Ha nem gyárilag fényezett a javítandó elem, akkor lehet, hogy megreped a festés!
http://www.lene.hu/

aláírás "Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away."

2014-09-13 1:49:51
Jenci

Jenci

Posztok: 191
Velünk: 7164 napja

Nem találtam konkrétan erről szóló témát, úgyhogy első körben bedobom ide, ha esetleg van mégis topik, valaki linkelje be legyen szíves.

Szóval a helyzet, hogy elegem lett a kasztnin itt-ott fellelhető rányitás nyomokból, ráesett gesztenyék ütötte lyukakból, és egyéb kis horpadásokból. Csináltatott ilyet már meg valaki? Akár off autón is. Olyan helyet keresek, ahonnan konkrét tapasztalatokkal rendelkezik valaki (és BP vagy vonzáskörzete), mert marketingdumában és youtube videóban mindenki nagyon profin nyomja. smile

Vagy ha esetleg azt mondjátok, hogy reménytelen eset és hagyjam a francba, az is egy értékes info.

Előre is kösz!

Történet:

Szóval a helyzet, hogy elegem lett a kasztnin itt-ott fellelhető rányitás nyomokból, ráesett gesztenyék ütötte lyukakból, és egyéb kis horpadásokból. Csináltatott ilyet már meg valaki? Akár off autón is. Olyan helyet keresek, ahonnan konkrét tapasztalatokkal rendelkezik valaki, mert marketingdumában és youtube videóban mindenki nagyon profin nyomja. :)

Előre is kösz!

2014-09-12 21:31:46
uno1

uno1

bocsi, véletlen..

Történet:

Fékekhez még nem nyúltam, majd hátsó betétet kell cserélnem, a súlyt lecsekkolom majd, de kicsi esélyt látok rá, hogy 12 ora alatt leesett volna. Mikor centirozták, nem volt gond a gumival..

2014-09-12 18:42:16
uno1

uno1

Ez lesz a probléma! Vettem négy felujjított gyári felnit és azóta van. Megpróbálom visszavinni a gumishoz, h cenntírozza újra ki, csak az a gond, majd egy hete volt, de nem volt időm foglalkozni vele.

Csabihal, köszi, erre gondoltam!

2014-09-12 18:00:17
kovandor

kovandor

Felújított felnivel/ új gumival nekem is volt 120 körül ilyen gondom. Az első centírozás nem túl jól sikerült. A gépben van egy ún. súlycsökkentő mód, ami be volt kapcsolva és ezzel nem vette ki 0 g-ra az ütést. Utána spéci adapterrel 4x100-as osztókörön lett ráfogatva a gépre a felni + ki lett véve a súlycsökkentő mód és jó is lett utána, bár vmivel több súlyt kellett ráragasztani.

Alakul Mad Mike szörnye: link
A drift extrém kerékszögéhez, azért faragniuk kellett egy átalakított első felfüggesztést:

Történet:

Felújított felnivel/ új gumivel nekem is volt 120 körül ilyen gondom. Az első centírozás nem túl jól sikerült. A gépben van egy ún. súlycsökkentő mód, ami be volt kapcsolva és ezzel nem vette ki 0 g-ra az ütést. Utána spéci adapterrel 4x100-as osztókörön lett ráfogatva a gépre a felni + ki lett véve a súlcsökkentő mód és jó is lett utána, bár több súlyt kellett ráragasztani.

Alakul Mad Mike szörnye: link
A drift extrém kerékszögéhez, azért feragniuk kellett egy átalakított első felfüggesztést:

2014-09-12 17:52:54
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4030 napja
uno1, 2014-09-12 14:56:45

Korávbban valaki írta, hogy 120 körül remeg az autója, sajnos nem találom hova írta, ís mi lett a megoldás. Mostanság érzek én is eegy kis remegést. (futómű beállítva, kerejek leellenőrizve)

tavasszal én küzdöttem remegéssel, gumi volt az oka

talán erre gondoltál:

http://www.miata.hu/forum/?tid=469&page=72

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2014-09-12 16:04:06
uno1

uno1

Fékekhez még nem nyúltam, majd hátsó betétet kell cserélnem, a súlyt lecsekkolom majd, de kicsi esélyt látok rá, hogy 12 ora alatt leesett volna. Mikor centirozták, nem volt gond a gumival..

2014-09-12 15:09:36
Dovasz

Dovasz

Posztok: 40
Velünk: 5253 napja

@uno1:

Volt olyan tapasztalatom, hogy féktárcsa csere után csinálta ezt, mert nem volt jól felszabályozva, vagy egyáltalán nem volt feszabályozva.

Nem cseréltél mostanában féktárcsát?

2014-09-12 15:02:32
cabriosdoki

cabriosdoki

Posztok: 392
Velünk: 4250 napja

@uno1: csak tippek.

1. Elhagytad a centirozás során felragasztott vagy felkalapált ólom súlyt.

2. Szálszakadásos valamelyik gumi.

2014-09-12 14:56:45
uno1

uno1

Korávbban valaki írta, hogy 120 körül remeg az autója, sajnos nem találom hova írta, ís mi lett a megoldás. Mostanság érzek én is eegy kis remegést. (futómű beállítva, kerejek leellenőrizve)

2014-09-12 13:47:05
Dovasz

Dovasz

Köszönöm Mindenkinek! Sikerült! Cool

2014-09-12 13:00:08
Dovasz

Dovasz

Sziasztok!

Aki éppen ráér, tudna engem ajánlani, hogy végre én is teljes értékű tag lehessek?

Az 55 rajtszámú sötétkék NB világos belsővel az én kisautóm.

Előre is köszönöm!!!