Teszla
Velünk: 3898 napja
Az nekem még éppen akad
De ezen kívül nem sok minden. 2 légzsák, szervokormány, semmi más. Na jó, egy utólagos cd-rádiót beletettek, meg vettem rá 4 felnit.
Az nekem még éppen akad
De ezen kívül nem sok minden. 2 légzsák, szervokormány, semmi más. Na jó, egy utólagos cd-rádiót beletettek, meg vettem rá 4 felnit.
Nekem is 99-es NB van és nekem sincs ABS, sőt nekem még elektromos ablak sincs. Állítólag ez is ritka dolog.
Na megnéztem, a motortérben nincs ott, ami a fényképen itt látszott, a műszerfalon sincs visszajelző, sőt, a jobb ajtónál a papíron is az ABS résznél egy N betű áll. Ezek szerint nincs benne ABS, de hogy miért, az rejtély.
Az enyémben gyárilag nincs!
No jó, azt a Ferrari megoldást még bevállalnám
Semmi gond részemről. ;-) Nemrég voltam egy Merci/AMG veztech tréningen és nagyon nem mindegy, milyen autót és hogyan milyen dinamikával fékez az ember.
Ma már vészhelyzetben sokat ér az elektronika segítsége (/sajnos?!?/gyorsabb mint a legjobb sofőr).
Hogy egy első/második generációs ABS mennyire jó, azt nem tudom, de a tavalyi éves talin is azért a szlalom után a kapuban megállásnál jobban küzdött, akinek nem volt ABS a kocsijában. + rossz aszfalton már én is meglepődtem, hogy elkezdett dolgozni az ABS, pedig szemre nem tűnt vészesnek a féktáv.
Én pártolom a hasonló rendszerek fejlesztését, mert esőben/hóban/fáradtan/stb. nagy segítség lehet, csak lehessen szükség szerint ezeket kikapcsolni, ha az ember a saját és a kocsi határait szeretné próbálni, és nem az elektronika/szoftver jóságát...
Bocs, de ezt a "hál a jó égnek"-et én nagyon nem értem. Ha el/túlfékezted magad, így is úgy is jön a visszajelzés (ABS beavatkozik és pumpál / füstöl, blokkol a gumid), csak száraz úton pont az ABS miatt lehet, hogy elkerülsz egy koccanást, balesetet ha benézted/elmérted. (Hóban más a helyzet.)
Úgy érzem jobban megtudok állni, fékezni,abs nélkül mint vele. + 1 hiba lehetőséggel kevesebb. Rengeteg autóm volt már ez idáig és alig akadt olyan amelyben valóban tisztességesen dolgozott volna az abs. Persze ez csupán a saját véleményem amit hosszú évek tapasztalata adott, és kibuggyant belőlem.. Tiszteletben tartom az ellenkező véleményeket is, de én örülök,hogy nincs benne.
Gyárilag nincs vagy csak "kihullott"?
Bocs, de ezt a "hál a jó égnek"-et én nagyon nem értem. Ha el/túlfékezted magad, így is úgy is jön a visszajelzés (ABS beavatkozik és pumpál / füstöl, blokkol a gumid), csak száraz úton pont az ABS miatt lehet, hogy elkerülsz egy koccanást, balesetet ha benézted/elmérted. (Hóban más a helyzet.)
Úgy érzem jobban megtudok állni, fékezni,abs nélkül mint vele. + 1 hiba lehetőséggel kevesebb. Rengeteg autóm volt már ez idáig és alig akadt olyan amelyben valóban tisztességesen dolgozott volna az abs. Persze ez csupán a saját véleményem amit hosszú évek tapasztalata adott, és kibuggyant belőlem.. Tiszteletben tartom az ellenkező véleményeket is, de én örülök,hogy nincs benne.
Egyébként az új ND-be ha beraknának egy a Ferrari Manettino-jához hasonló megoldást, az egy elég jó húzás lenne szerintem:
Az enyém is 1999 Nb és nincs benne, hál a jó égnek!
Már 94-ben is széria volt. Nyilván nálad valamiért nem műkszik.
Hello ! nekem NB FL van 2001 es nálam sem működik, de van kontroll lámpám róla és világít sárgán. Nálad ilyesmi nincs ?
Már 94-ben is széria volt. Nyilván nálad valamiért nem műkszik.
Abba már kell lennie, az enyémbe is van ! Amúgy nyisd ki az elejét és meglátod,h van-e benne vagy nem ! Ha szembe állsz vele akkor bal oldalt fent van egy nagy kocka , rá is van írva ,h ABS
Mikortól volt széria az ABS az MX-5-ösökben? Múltkor fékeztem egy nagyobbat egy kátyú miatt, de blokkoltak a kerekek. Valahol olvastam már, de nem találom. 99 februári NB-m van.
Lalee múltkor az olajcserénél kiszúrta, hogy folyik a trutyi a kopogásérzékelőből. Azt javasolta, hogy az ebay-en vegyek egyet, mert sokkal olcsóbb, mint itthon. Szerintetek ez jó?