Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2014-07-08 13:40:08
Zefa

Zefa

Posztok: 300
Velünk: 4089 napja

Azért egy világító CE lámpát nem olyan egyszerű eladás+1 napra kiiktatni. Nem állítom, hogy nem tudott a hibáról, de lehet, hogy csak a vétel utáni tartósabb kemény hajtás hozta elő a dolgot.

aláírás

91 1.6 NA
93 2.0 Accord
59 1.0 Anglia 105E Építés alatt

2014-07-08 13:40:23
gonzi

gonzi

Posztok: 783
Velünk: 3913 napja

Most látom csak, hogy valamiért kimaradt nekem wolfblind, és Matt válasza.
Szóval, bújva itt a fórumot, és google-t, angolul, magyarul (németül nem tudok, az olaszok meg le vannak szarva Laughing&nbsp wink Azokra jutottam, amit Matt ír. 
- Rendszám nem takar ki.

- csütörtökön megyek szerelőmhöz, akkor megnézi, hogy hol áll a gyújtás + a két hűtő (venti, és klímaventi) közötti részt kitakaírtja, szerinte tele van retekkel, és nincs rendes áramás a kettő között, látott már ilyet (én meg nem értek a lovakhoz annyira)

- Hűtőventi vígan pörög 

-100-as benzin sem oldotta meg ezáltal a teljes problémát, csak nem csörög kétezerötszá' alatt.. 

- check engine világít, de így legalább kiolvasható majd valami. Addig nem pörgetem 4000 fölé. 

- lambdaszondára gyanakodtam még azok alapján amiket olvastam. 

- A gyújtáskábelekre itt fórumon láttam NGK-t, trafót honnan nézzek, és vez.tengely jeladót? 

"eladóoldali autóeladáskori izgalom által kiváltott meghibásodások felsorolására kiterjedő szelektív memóriazavar" Ez a betegség annyira magyar Laughing

SZERK: 
il motorsporton találtam vez.teng.jeladót 50~70 EUR-ért (ugyártott - gyári)
mx5partson: 70GBP -- bárdiban, unixban nem találtam

az NGK gyújtáskábelek 17.000 HUF

2014-07-08 10:19:51
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6313 napja
gonzi, 2014-07-08 9:36:16

Azt a kört azért még lejátszom az előző tulajjal, hogy hogy a fenébe lehet, hogy neki nem volt ilyen... Én meg elhozom pénteken, egy napig hibátlan, majd jönnek ezek.. hm..

Lehet, hogy csak peched van, de van az az eladóoldali autóeladáskori izgalom által kiváltott meghibásodások felsorolására kiterjedő szelektív memóriazavar. smile

2014-07-08 9:36:16
gonzi

gonzi

Köszönöm az ötlet(ek)et, bízom benne, hogy parkolóházban kevésbé mászkálnak a kis tetvek Laughing De legalább most mivel világít a check engine, lesz hibakód, és majd lőn világosság. Legalábbis remélem. Nagyon gyújtás-környéki dolognak tűnik, bízom benne, hogy a befecskendezéshez, üzemanyagellátáshoz nincsen köze.

Azt a kört azért még lejátszom az előző tulajjal, hogy hogy a fenébe lehet, hogy neki nem volt ilyen... Én meg elhozom pénteken, egy napig hibátlan, majd jönnek ezek.. hm..

2014-07-08 9:33:35
wolfblind

wolfblind

Posztok: 1825
Velünk: 4553 napja
Matt, 2014-07-08 9:05:12

gonzi, 2014-07-08 0:29:21

Hogy ne legyen nyugodt napom ma sem, este minden rendben volt, majd egyszer csak megint megtorpant/bedadogott.. Cserébe most kigyulladt a check engine lámpa. Leállítottam, 10p múlva újraindítottam es a. Check engine nem világított. Viszont ugyanúgy torpan, es rángat 4000 után. De van hogy elotte is, van hogy 60-nal 4-esben. Aztan megint jott a CE lámpa, es elgurultám szépen a garázsig. Csütörtökön szerelő, majd kiderül mibaja. Ja, es ma aktív üzemanyag fogyasztásba kezdett. 100km - féltől negyedig esett, pedig finoman vezettem.. Kicsit el vagyok keseredve, igy a frissen vett auto oldalának tamaszkodva.. Sent from mobile

Vezérműtengelyjeladó, gyújtáskábel, gyújtótrafó. Ebben a sorrendben cserélj (költségsorrendben írtam) és meg fog javulni. Tipikus NB/FL betegség.

Melegedés, összefügghet azzal, ha gyújtásbaja van a kicsikének, de amit legelőször nézz meg, hogy a rendszám nem takarja-e ki elől a légbeömlőt a lökhárítón. Ha igen azonnali számüzetés onnan.

Hutoventi bekapcsol ? , mert kozepenel nekem meg sose dolt el jobban....

De az sem normalis, hogy 100-as benzin kell bele, nekem a feltoltott megy 95-ossel, nezm meg a gyujtas hol all, a huto mogott a fekete nagy tarcsan[mondjuk ehhez le kelle kapni a szelepdeknit is, hogy felul is lasd, hogy mi van]...

2014-07-08 9:28:04
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6166 napja
Matt, 2014-07-08 9:05:12

Hogy ne legyen nyugodt napom ma sem, este minden rendben volt, majd egyszer csak megint megtorpant/bedadogott.. Cserébe most kigyulladt a check engine lámpa. Leállítottam, 10p múlva újraindítottam es a. Check engine nem világított. Viszont ugyanúgy torpan, es rángat 4000 után. De van hogy elotte is, van hogy 60-nal 4-esben. Aztan megint jott a CE lámpa, es elgurultám szépen a garázsig. Csütörtökön szerelő, majd kiderül mibaja. Ja, es ma aktív üzemanyag fogyasztásba kezdett. 100km - féltől negyedig esett, pedig finoman vezettem.. Kicsit el vagyok keseredve, igy a frissen vett auto oldalának tamaszkodva.. Sent from mobile

Vezérműtengelyjeladó, gyújtáskábel, gyújtótrafó. Ebben a sorrendben cserélj (költségsorrendben írtam) és meg fog javulni. Tipikus NB/FL betegség.

Melegedés, összefügghet azzal, ha gyújtásbaja van a kicsikének, de amit legelőször nézz meg, hogy a rendszám nem takarja-e ki elől a légbeömlőt a lökhárítón. Ha igen azonnali számüzetés onnan.

Esetleg a gyertyacsere is játszhat, nekem anno egyszer melegben csak 3 hengeres volt...illetve gyertyakábelnél játszik még a k..a nyest, aki olyanokat harap bele, hogy nem is látod (csak egy tűszúrás) és áthúz a gyertyakábel. Ilyenem is volt...

aláírás May the Fairy be with You!
2014-07-08 9:05:12
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6313 napja

2014-07-08 0:29:21
gonzi

gonzi

2014-07-07 16:21:54

mattflaron

Posztok: 31
Velünk: 4042 napja

Sziasztok! Valakinek nincs véletlenül jobb első sarvedoje használható állapotban olcsóbban, mint a bontos? Előre is koszi a válaszokat!

2014-07-07 14:40:01
gonzi

gonzi

Köszönöm!

És milyen árban lenne a Tiéd? Épp nézegettem, hogy UNIX-ban nagyjából annyiból jönne ki a jobb minőségű, mintha IL performance-ról rendelném a 8mm-est. Vagy a legjobb a gyári? Melyiket lehet érdemesebb? NA és NB-FL gyújtáskábelei csereszabatosak (bocsi az ilyen kérdésekért, de valamikor csak meg kell tanuljam..) ?

Csütörtökön megyek a szerelőmhöz, kitakarítja a hűtőt, úgy látta, hogy van benne retek, hátha az segít. Városban is néha felmegy fél fölé egy picit, ha aktívabban használom, ilyenkor felkapcsolom a levegőbefújást, egyből visszaáll, aztán nem is mozdul meg.

2014-07-07 14:34:41

atomin

Posztok: 2354
Velünk: 4200 napja

Gratula a kocsihoz.

Hétvégén mentem 140-150-es tempót az enyémmal autópályán 100+km egyhúzamban, de a vízhőfok stabilan, mintha nem is mérne...(igaz ez 1.6 90le és no klíma).

Ha Gyújtás kábel a hiba akkor az akad nálam egy szett jó állapotú.

Saját volt de kékre váltottam smile

2014-07-07 14:08:35
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 4124 napja

Szerintem a 2. és 3. probléma összefügg, különösen, hogy a nem belevaló 100-as benzin oldotta meg az egyiket: arra tippelek, hogy túl nagy az előgyújtásod..

2014-07-07 13:48:17
Gombaur

Gombaur

Posztok: 241
Velünk: 4100 napja

Szia, grat az autóhoz!

A megtorpanás szerintem gyújtáskábel lesz. Nekem ugyanezt csinálta, cseréltem és azóta sosem torpan. Igaz nekem nincs klíma.

2014-07-07 14:09:19
gonzi

gonzi

Sziasztok!

Múlt héten lettem boldog, de egyelőre egész stresszes tulajdonosa egy MX-5 1.6 NBFL-nek.
Mivel sem RWD-m nem volt még, sem autót nem vettem (magamnak) korábban (az előző adott volt, 7 évig nyúztam, néha még mindig), így szoknom kell még ezt az érzést.
Autónézőben szerelőmmel voltam, aki 6 éve folyamatosan szervizeli az autóm, gond, bizalmi kérdés, stb nem volt, így megbízom benne.
Rengeteg rondán javított, különböző évjáratok elemeiből összerakott, csomagtartóban ezüst színű (közben fekete) autót láttam, amikből a leghumorosabb a talán még most is hirdetettt 1,2M-es darab volt-> 2004/3, 1.6. NBFL, de NB orral, FL belsővel, törésmentesnek árulta a díler, mondtam neki, hogy "te nem vagy normális".
Szóval miután sokat olvasgattam itt, arra terelődtem, hogy legyen klímás. 7 nyarat végig szívtam a klímátlan OFF autómban, ezen a nyitott tető ellenére változtatni akartam (már tudom, hogy ezt jól tettem). Főleg mután olvastam a lábtér melegedéséről, és mostmár tapasztaltam is. smile
Viszont klímásból nagy választék nem volt, a keretem adott volt, hitel kizárva, így esett a választásom egy ezüst, klímás, törésmentes, de itt-ott parkolásnyomos,162.000 km-et futott, fekete bőrös, teljesen gyári mx5-re. 
Minden autónak megvannak a maga szeszélyei ahogy eddig tapasztaltam, de vannak dolgok amiket elétek dobnék, hátha Ti egyből tudjátok a megoldást, mert tipikus jelenség, sajnos nem tudom mind az összes topikot végigolvasni, mert vagy dolgozom, vagy vezetek :D Úgy vagyok vele, hogy még az élvezethez képest is indokolatlanul sokat autóznék vele így az elején, hogy kiismerjem.

- Tehát első egész napunk, autópályatempó (130-140), nyitott tető, lábra klíma (előtte kb. 1 óra Bp-i erős forgalom, kis dugóval), és azt vettem észre, hogy elindult a vízhőfokmérő felfelé. Mivel ehhez eddig nem szoktam, kb 70-75%-ig hagytam menni, aztán inkább visszalassítottam, és visszafordultam, 120-as tempónál már vissza is hűlt. Ez normális jelenség? 
- Mindeközben 2500-as fordulat alatt furcsa, halk, talán csörgő hangot adott ki gázadásra. 
Ez utóbbi szerelőm tanácsára megoldódott, kijártam a tankot, és 95-ös helyett 100-ast tankoltam bele, a csörgés maradéktalanul elmúlt, kisimultabb lett az egész.
- És a harmadik dolog ami rámhozta a lábremegést, és nem tudom hova tenni (csak tippelni), hogy bekapcsolt klímával, 4-5000-es fordulat fölött NÉHA megtorpan. Ez mondjuk kettesben, vagy hármasban, aktív gyorsításkor jelentkezik, megtorpan, megy tovább, megtorpan, aztán inkább elveszem a gázt. Mondjuk ez előzés közben jelentkezett, esztergom felé menet, ciki volt.
klíma nélkül amióta kijártam a 95-öst nem jelentkezik, csak klímával, és nem mindig.

Van erre ötletetek?
Ahogy olvasgattam a fórumon a gyújtáselosztó, vagy gyújtáskábelek lehetnek a ludasok, de nem vagyok autószerelő, csak paraszti ésszel gondolkodom.
Ettől függetlenül elképesztő élmény nekem ez az autó, szerintem száraz úton is nagyon finoman meg lehet csúsztatni, számomra nagyon szimpatikus a 4000 fölötti rugalmassága, és mindemellett kényelmes, és se macskakövön sem semmilyen úton egyetlen nyikkanás nincs az autóban.

Szóval legyen bárhogy, én boldog vagyok, csak azt szeretném tudni, hogy van-e baj, és ha van kicsi, vagy nagy...(ha nagy lenne, nem menne)... 
Sorry a hosszú hsz-ért, megoszthatnékom volt veletek.

u.i.: Az, hogy más MX-5-ök villognak, intenek, vagy egyenesen megállnak beszélgetni, elképesztő jó érzés, három nap után nyugodt szívvel ki tudom jelenteni, hogy örülök, hogy egy ilyen "közösséghez" tartozhatok...

Üdv,

Gonzi 

2014-07-07 11:22:29
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 4124 napja
DonPedro, 2014-07-07 10:38:28

Hali!

Tudja valaki, hogy az USA modelleknél (NA) van, vagy nics ABS 1992,1994 körül? Jellemzően széria, vagy csak kérni lehettett, esetleg kutyát nem érdekelte... 

'94-ben már biztos volt az 1,6-on is, az 1,8-on meg minden évjáratban. Az én 92-es 1,6-os kanadai mazdámon nem volt.