Gleris
Velünk: 4218 napja
Én 26 leszek májusban.
ááááá, 4 hónappal korábban esett le a tojáshéj a seggemmről
én október 31.én leszek 26
Gonda Gellért
Én 26 leszek májusban.
én október 31.én leszek 26
Gonda Gellért
Pistigabor2 az egyik legfiatalabb, Ő 69 éves. Forevörjáng!
Laci bácsi Balatonalmádiból idősebb.
.
Pistigabor2 az egyik legfiatalabb, Ő 69 éves. Forevörjáng!
Én 26 leszek májusban.
Én 26 leszek májusban.
Srácok, azt lehet tudni, ki a legidősebb és legfiatalabb klubtag?
Erre én is kíváncsi lennék
26 év alatt valaki?
Én pont annyi vagyok
26 év alatt valaki?
De emellé még kell sztem egy OBD2-USB vagy OBD2 valami, hogy átmenjen a jel. Ebben túl sok elektronikát nem látok...
Igen ebben nincs semmi csak a "labakat" viszi tovabb ehhez kell meg1 ebbol a kinalatbol megfelelo BT-s cucc:
De emellé még kell sztem egy OBD2-USB vagy OBD2 valami, hogy átmenjen a jel. Ebben túl sok elektronikát nem látok...
OBD1-hez kell egy ilyen:
http://www.ebay.co.u___&hash=item3f1de86222
Ez a Torque hasznos szoftver, mondjuk az MS-hez van pont ilyen cucc szinten BT-s, ami mindent kiir plussz telefonra logol mindent...
1. Az OBD2 az fokozatosan lett bevezetve először az USA-ban a benzinesekre (mondjuk 2000 előtt szerintem 1 dízel személyautót sem adtak el ott ;-)). 2001-től kötelezően világszerte minden benzinesre, 2004-től kötelezően minden dízelre is. Érdemes évjárat/típus alapján rákeresni kinek mikor került bele.
2. OBD1-re nem kerestem rá, de sztem az ebay kidobja, ha van arra is OBD1 bluetooth adapter, ha az nincs akkor marad a kábeles (esetleg márka specifikus adapter) ,de az csak notebookal fog szerintem menni. (Azt azért bánom hogy nincs beépített motorolaj-hőm.szenzor minden miata-ban. Jó lenne ha valaki gyártana akár BT-os utólagos hőmérő szenzorokat, amiket be lehetne egyedileg olvasni.) Új szenzort fel lehet venni a kommunikációs adatok megadásával de a kompis/turbós upgrade-kbe kerülő plusz szenzorok jele nem tudom hogy az OBD-n át elérhető-e. Ez az adapter egyébként egy univerzális nem típus specifikus kütyü.
3. Kell 1 OBDx kábel/adapter. Szoftvert ha ebay-en veszed sokszor egy plusz CD-n okosban adnak a kábelhez/adapterhez, de néhány perc alatt a neten is található. Emellé egy bluetooth kommunikáció képes valami kell, Vagy normál USB+ egy notebook.
Egy próbát még teszek a céges 2012-es 1.6 benzin turbóval, hogy ott mennyivel több szenzor adata értelmezhető, mint az én 2002-es 1.8 szívó Mazdámnál.
Egy-két elvetemült ilyet is készít:
Sajnos csak NBFL-től felfelé játszik ez a motyesz.
Akkor meg van a következő projekt. Beszerelünk egy komplett NBFL-t az NA-ba.
Sajnos csak NBFL-től felfelé játszik ez a motyesz.