Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2013-08-28 16:32:42
Nitzer

Nitzer

Posztok: 1508
Velünk: 5205 napja

Ez a tető megoldás nagyon tetszik Smile

Nagyon bolond!! Cool

http://www.speedhunt___tion-meet-project-g/

aláírás

.

2013-08-14 22:04:20
Csaba

Csaba

Posztok: 194
Velünk: 4302 napja

Az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy alacsonyabb fokozatokban gázadásra és motorfékezésre fémes fogaskerékhang jön valahonnan hátulról (differenciálmű?). Nem darál, csak hallani, hogy forognak. Az sem biztos, hogy eddig nem volt, csak mostanában vettem észre. Ez normális? Semmi egyéb kórosat nem tapasztalok, egyébként nagyon jól megy a paripa, ami egy 2002-es 1,8-as. 

2013-08-09 19:25:58
Nitzer

Nitzer

lui001, 2013-08-09 14:57:54

Nitzer, 2013-08-09 10:30:48

Kevesebb, mint 70 hozzászólás kell az 50ezerig Smile

Ha belehúzunk, meglesz a nagy buli kezdetéig? Cool

OK. csak,hogy elérjük mielőbb..Smile

Holnap  reggel jössz a Lurdyházhoz?Cool

Persze! Cool

aláírás

.

2013-08-09 17:00:11
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6625 napja
Gabeszpapa, 2013-08-09 16:42:33

Gyéé, 2013-08-09 8:44:54

Nem tudom milyen habitusú/ vérmérsékletű vagy, mit nyerhetsz vagy veszthetsz ezen. Ha jól értem a kocsinak nem lett baja, csak a rendszámnak. Őszintén: az nem fontos. Itt a mentalitás ami fáj/felháborít. Pofátlanság, bunkósàg, önzés. Én úgy érzem, hogy az ember reakciója az ilyen dolgokra azon múlik, hogy éppen mennyire van torkig ezekkel a dolgokkal. De valójában akkor jársz jobban ha nem foglalkozol vele. Őt megbüntetni nem tudod mert más az ingerküszöbe. Magadat tudod mérgezni az indulatoddal. Ma elkezdtem olvasni egy könyvet, nagy hatással van rám, ezért a szokásos fröcsögés és kesergés helyett most inkább azt érzem hogy az a jó, ha egyszerűen kilép az ember az ilyen helyzetekből.

Megértem ezt a hozzáállást, de ha mindig engedünk akkor nem veszik ezt az ilyen típusú emberek igazolásnak arra, hogy jó az út amin járnak? Néha azért nem árt intelligensen (nem kerékkulccsal) helyretenni a dolgokat...Wink

Igen, ez a gondolat, meg az igazságérzet ami hajtja az embert. Nem tudom kinek mi a jó út.

aláírás DrasticPlastic Driver
2013-08-09 16:42:33
Gabeszpapa

Gabeszpapa

Posztok: 1063
Velünk: 5465 napja

Nem tudom milyen habitusú/ vérmérsékletű vagy, mit nyerhetsz vagy veszthetsz ezen. Ha jól értem a kocsinak nem lett baja, csak a rendszámnak. Őszintén: az nem fontos. Itt a mentalitás ami fáj/felháborít. Pofátlanság, bunkósàg, önzés. Én úgy érzem, hogy az ember reakciója az ilyen dolgokra azon múlik, hogy éppen mennyire van torkig ezekkel a dolgokkal. De valójában akkor jársz jobban ha nem foglalkozol vele. Őt megbüntetni nem tudod mert más az ingerküszöbe. Magadat tudod mérgezni az indulatoddal. Ma elkezdtem olvasni egy könyvet, nagy hatással van rám, ezért a szokásos fröcsögés és kesergés helyett most inkább azt érzem hogy az a jó, ha egyszerűen kilép az ember az ilyen helyzetekből.

Megértem ezt a hozzáállást, de ha mindig engedünk akkor nem veszik ezt az ilyen típusú emberek igazolásnak arra, hogy jó az út amin járnak? Néha azért nem árt intelligensen (nem kerékkulccsal) helyretenni a dolgokat...Wink

2013-08-09 14:57:54
lui001

lui001

Posztok: 768
Velünk: 4357 napja
Nitzer, 2013-08-09 10:30:48

OK. csak,hogy elérjük mielőbb..Smile

Holnap  reggel jössz a Lurdyházhoz?Cool

2013-08-09 10:30:48
Nitzer

Nitzer

aláírás

.

2013-08-09 10:01:26
Flame

Flame

Posztok: 328
Velünk: 4461 napja

Kezd benőni a fejem lágya, régen kevesebbért is elég hamar ledobtam a szíjat agyilag... Igen kocsinak látszólag semmi baja nem lett, nekem se lenne a bögyömben ennyire a történtek ha a delikvens hozzáállása kicsit más lett volna és ezen nem segített az alszom rá egyet és meglátjuk hogy állok hozzá holnap lehetőség.
Én is tolattam bele másba vagy löktem meg a sorban előttem állót mert éppen a rádiót nyomkodtam, az első volt hogy elnézést kértem majd felajánlottam a betétlap/itt a számom ha gond lenne hívjon opciót, de a tegnapi hozzáállás eléggé kiborított, átfutott rajtam hogy előveszem a teleszkópos kerékkulcsot és utána megyek... ilyenkor dolgozik az emberben az ideg, annak ellenére hogy nem ér annyit a történet. Okos enged... holnap összeröffenés, ez a lényeg és kiengedjük a fáradt gőzt Cool

Mi a könyv amit olvasol?

2013-08-09 9:20:22
tom65

tom65

Posztok: 459
Velünk: 5044 napja
Csaba, 2013-08-08 21:48:59

Szerintetek mennyire vakmerő dolog elmenni az autómmal egy négyezer kilométeres túrára? 110 ezer km van a kocsiban, 101-nél vettem márciusban, 2002-es évjárat. Ez az első miatám, nem igazán tudnék semmit szerelni rajta, ha elromlik valami. Eddig persze egyetlen hiba nélkül ment, Lalee szerint is rendben van a járgány. 

Mi múlt nyáron toltunk egy ilyet, 2001-es NBFL, 130 k km volt akkor benne. Zokszó nélkül gyűrte a hágókat... Én vittem pár apróságot, de komoly javítást én se tudtam volna bevállalni. Banális hibákra érdemes felkészülni: 

pl leugrik egy cső, vagy hűtő hőfok érzékelő behal , vagy ilyesmi. ( ventit direktbe kötve haza lehet még jönni meg ilyenek). Szigetelőszalag, némi kábel, pár fogó meg kábelkötegelő, esetleg bilincs legyen nálad aztán ennyi. Ez egy kis zacskóban elfér. 

Esetleg, ha nagy az aggódás, 10k-ért lehet kötni éves Európára kiterjedő asszisztansz szolgáltatást, ha gáz van jönnek érted, ha ott javítható megcsinálják, vagy szervízbe visznek. (a szervízt már nem fizetik csak a helyszíni javítást, ha az megoldható) Adnak csereautót, fizetik a szállást, stb...

aláírás tom65
2013-08-09 8:44:54
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6625 napja

aláírás DrasticPlastic Driver
2013-08-09 8:32:42
zed1

zed1

Posztok: 935
Velünk: 5237 napja

Mit érdemel? Ezt. Egyébként meg fő a nyugalom, próbálj beszélni vele (nyugodtan!), említsd meg, hogy van tanúd és amennyiben nem ismeri el azonnal a felelősségét a nálad lévő betétlap kitöltésével, úgy feljelentést teszel. Innentől viszont tényleg kezdheti tanulni a titkos jelszót, mert teljesen más a tényállás azzal, hogy elhúzott a helyszínről...

A kocsiját, illete a tiédet fényképezd le, de emberek ne legyenek rajta a lex-Simicska miatt...

2013-08-09 8:21:28
Flame

Flame

Posztok: 328
Velünk: 4461 napja

Az a kedves úriember aki miután beletolat a saját szemem láttára a vonóhorgos autójával az autómnak és kiflibe hajtja a rendszámot a kocsi eljén majd amikor megkérdezem tőle hogy mégis nem vette észre csak annyit mond flegma pofával "miért álltám rám ennyire b@zdmeg" és elhúz, az mit érdemel?
Nem álltam közel a kocsihoz pont az ilyen esetek miatt, nem írtam fel a rendszámát, köpni nyelni nem tudtam hirtelen, de mivel a bolt előtt álltam meg ahol dolgozik és történt a szitu, szóval mára beterveztem hozzá még egy látogatást... a véleményetekre lennek kíváncsi.

Természetesen nem célom lesüllyedni az ilyen gyökerek szintjére - bár mindenkinek lehet rossz napja -  de egy rendszám árát behajtom rajta - tanúm is van a tegnapi esetről.
Más sérülés látszólag nem keletkezett az autóban szerencsére.

2013-08-08 21:50:40
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5667 napja
Csaba, 2013-08-08 21:48:59

Szerintetek mennyire vakmerő dolog elmenni az autómmal egy négyezer kilométeres túrára? 110 ezer km van a kocsiban, 101-nél vettem márciusban, 2002-es évjárat. Ez az első miatám, nem igazán tudnék semmit szerelni rajta, ha elromlik valami. Eddig persze egyetlen hiba nélkül ment, Lalee szerint is rendben van a járgány. 

Ebben az esetben szerintem nyugodtan elindulhatsz. smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2013-08-08 21:48:59
Csaba

Csaba

Posztok: 194
Velünk: 4302 napja

2013-08-06 15:32:07
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5667 napja

Autóvásárlás Olaszországban: nem ajánljuk senkinek!

Sikeres, de kalandokkal teli volt az olaszországi autóvásárlás

2013. augusztus 4., vasárnap 6:30 (2 napja)

Kecsegtető áron kínált MX-5-ért mentünk Olaszországba. Két napot szántunk a projektre, ami végül 2,5 nap alatt, sok bonyodalmat leküzdve sikerült.

http://www.autonavig___content=cimlapi_cikk

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992