Sziasztok,
Sok minden elhangzott itt errol a szerencsetlen tortenetrol. Elegge erintett vagyok, az auto az enyem volt meg hetfon es ma ujra.
Nem fekudnek le nyugodtan ha nem irnam ezt le. Bocs a hossza miatt.
Igen, vettem egy Miattat aminek sok baja volt, en sem nezettem at vasarlas elott. 1.8as, jo aron volt, megneztem es megbabonazott, hirtelen dontottem.
Sok energiaval (es a penzt nem is kevernem ide be, hiszen 15 eves kocsi, bizonytalan eloelettel) meg lett ugy csinalva hogy amire nekem kell jol hasznalhato. Harmadik auto, kellemes kocsikazas ha a szabadido engedi.
Idokozben jott egy masik hasonlo forma, de mas marka es megtetszett.
Ekkor eldontottem hogy ha elviszik julius vegeig akkor odaadom, de oszinten szolva ebben mar nem remenykedtem, SoVi-val meg volt beszelve hogy ha nem megy el akkor 07.30an megyek a kerekekert (latom sikeresen eladta).
Vasarnap Voliver megnezte, mondott ra egy arat, ami minimalisan eltert attol amit en akartam, de nem volt szamomra azonnal elfogadhato, mondtam aludjunk ra egyet mind a ketten.
Vasarnap este meg Pesten autoztunk, 15 perc alatt 4 MX-5 volt a kozelben, a Hollo utcaban egy garazsban egy NA kozeleben parkoltam le. Mondtam a Felesegemnek ez egy jel, auto marad.
Masnap reggel erosebb lett a masik auto megszerzesre a kisertes, emeltem az aron, radiot kiettem, Voliver elfogadta, megegyeztunk. Este el is vitte az autot. Meg attol sem voltam nyugodt, hogy a motorkodot nem talaljuk, nem akartam kellemetlenseget, de a papirokat is atnezve azt mondta nem lesz ezzel gond.
Talan fontos, hogy az egesz vasarlas a hazamban, a nappaliban tortent, nem a Tesco parkoloban.
Semmi akadalya nem lett volna annak hogy az autot elozetesen elvigyuk kozosen atvizsgaltatni. Mentunk az autoval egy nagyobb probakort, nem akarta vezetni, de azt mondta igy ez jobb mert utaskent jobban tudja figyelni a zajokat, kicsit furcsa volt nekem, de reszben racionalisnak is gondoltam. Egyebkent olyan vevo volt aki ert az autokhoz, figyelte pl. hogy inditas utan a hidrotoke ( remelem jol mondom) hangja megszunik. Nekem ugy tunt auto temaban kepben van. Auto 110 korul remegett, kuplungrol beszeltunk, en is mondtam, erezheto hogy nem uj mar, ebben egyebkent ma sem volt "vita", de ennek sem neveznem.
A heten tobbszor keresett, visszahivtam, SMSben irtam mikor tudunk beszelni.
Mikor visszahivtam, bevallom kicsit meglepett, hogy ma visza akarja hozni az autot, eppen iduloban voltam a masikert. Felhivtam par embert mi van ilyenkor. Ennek oka hogy en olajfogyast nem tapasztaltam. Nem porgettem, nem tudom miert, de ez nem is erdekes. 3000 km alatt nem jott elo. Kiderult van szavatossag hasznalt autonal is. Az is felmerult bennem hogy mi van ha ket nap alatt szet lett hajtva, ezt gyorsan kizartam, nem eletszeru es nem is ilyen sracnak tunik Volvier. Vegul auto vissza a garazsomba, penz pedig vissza Volivernek. Gyorsan ment a dolog, 2 oran belul lezartuk, szerintem kulturalt modon. En ebbol nem akartam vitat, nem stilusom, kedvem sincs ilyesmihez, de kinek van. Aki ilyesmit csinalna az maganak nem vesz MX5ot.
Mi lett volna a csere oka? A nincs klima. Errol vegyesek a velemenyek, en orulnek ha lenne.
Tanulsag szamomra, ha legkozelebb autot adok el akkor kulon felhivom a vevo figyelmet vizsgaltassa at megvetel elott. Ez igy nekem is kellemetlen, de megvan a Miattam, meg ha klima nelkul is. Valaki irta itt talan valahol, " nem az a lenyeg hogy milyen hanem hogy van".
Volivernek kivanom talaljon minel elobb egy jobbat, en meg talan egyszer klubtag is lehetek, persze csak ha befogadtok :-)
Jo ejszakat!