Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2013-08-02 7:35:14
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5768 napja

Neked eddig csak sperres emixeid voltak, ezért nem vetted észre a különbséged, nekem már a VLSD-hez képest is nagy volt a változás.

Van eladó nyitott difim is. smile Bár nem tudom, hogy az 1.6 NA-é jó-e 1.8 NB-be.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2013-08-02 7:26:49
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6726 napja
Ordune, 2013-08-02 0:14:00

gram, 2013-08-02 0:11:45

Ordune, 2013-08-01 22:29:15

Itt is tárgytalan a dolog. Kopi megnézte az angol vasat, és a hírdetés ellenére csak 5 sebességes, tehát felejtős... Hál' Istennek! smile

Azé' kicsit...? Képről megmondtam, hogy nincs benne sperr? Van aki annyira Matt, hogy élőben sem tudja megállapítani... wink

Szegény Matt, nem szolgált erre rá! Tongue out 

De Gyéé se, aki persze a sperr hiánya miatt adta el a kocsit Matyinak... Tongue out

Mondjuk lehet, hogy jobb, ha kussolok, mert én sem tudtam a VLSD-ről... Embarassed

Ja, én nem azért adtam el Matyinak, hanem mert már kivolt a motorja, de ez szerencsère nem derült ki mert pechesen vett injektort és az a káó elfedte a dolgot:-) Halkan jegyezném meg hozy el kène gondolkoznunk a sperr jelentőségén ha gyakorlatilag nem tudjuk észre venni hogy van-e vagy nincs....én keginkább azért tartom fontosnak mert tudom hogy lehet bízni benne hogy semmilyen ökörködéstől vagy megalóerőtől nem fog eltörni. Én is örülök a kultúrált válságkezelésnek amit Voliverék ügyében láttunk. Egy jó bontott motor amin rajta van a kuplung munkadíjastul kijöhet 200k-ból, nem? A diffi meg még bírja, de ha nem akkor egy nyitottat lehet 50-60-ért és a kocsit emelt fővel lehet árulni.

aláírás DrasticPlastic Driver
2013-08-02 0:48:11
gram

gram

Posztok: 2281
Velünk: 7314 napja
Ordune, 2013-08-02 0:14:00

Igen, tudom, de hát annyira magas a labda, és még hogy pattog... wink Mondjuk előbb-utóbb nem a poén lesz leütve, hanem én.

Olyan, mint ez:

2013-08-02 0:14:00
Ordune

Ordune

gram, 2013-08-02 0:11:45

Itt is tárgytalan a dolog. Kopi megnézte az angol vasat, és a hírdetés ellenére csak 5 sebességes, tehát felejtős... Hál' Istennek! smile

Azé' kicsit...? Képről megmondtam, hogy nincs benne sperr? Van aki annyira Matt, hogy élőben sem tudja megállapítani... wink

De Gyéé se, aki persze a sperr hiánya miatt adta el a kocsit Matyinak... Tongue out

Mondjuk lehet, hogy jobb, ha kussolok, mert én sem tudtam a VLSD-ről... Embarassed

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2013-08-02 0:11:19
Ordune

Ordune

manson, 2013-08-02 0:04:55

Sokan vettünk romos fost, de még az enyémből is autó lett... pedig aztán volt vele cirkusz. Most túl vagyunk 20.000km-en, komolyabb hiba nélkül. Lalee kezelése után még egy futóműfelúítás becsúszott, meg volt olajcsere stb.. ( de nála is régen jártam ,mert annyira szórakoztató szerelgetni a kocsit, h amit lehet azt hétvégente lazulásként megcsinálom .)

Mondjuk most egy hátsó féktárcsa cserére benézek szerintem, ha a hétvégén nem lesz rá időm.

Van eladó hátsó féktárcsám, új Brembo, vagy alig használt gyári, ha még nem vettél! smile smile

Én már nem tudom használni őket a fékcsere miatt, örülnék, ha valaki megszabadítana tőlük, mert csak kerülgetem őket a garázsban.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2013-08-02 0:13:14
gram

gram

@Voliver , @mohacsil: Örülök, hogy egy ilyen nem kellemes szituációból is ilyen úriember módjára sikerült kikerülni. Mások egy kis nézeteltérésen összekoszolják a nadrágjukat.

mohacsil, 2013-08-01 23:10:36

Valaki irta itt talan valahol, " nem az a lenyeg hogy milyen hanem hogy van".

Én voltam a mondás interpretárora, bár én inkább a kivitelre gondoltam, kevésbé az állapotra.

Ha már a lúzer vevőknél tartunk, azért még mindig dobogós lehetek az automata váltómmal. wink Igaz, 9 éve nem volt választék (3 Na, ebből kettő 1.6 fapad), és buksilámpást behozni sem lehetett, mert pont elmúltak 7 évesek. Bakker, ki emlékszik már erre, hogy volt ilyen kor-korlátozás...

2013-08-02 0:04:55
manson

manson

Posztok: 566
Velünk: 4800 napja

Sokan vettünk romos fost, de még az enyémből is autó lett... pedig aztán volt vele cirkusz. Most túl vagyunk 20.000km-en, komolyabb hiba nélkül. Lalee kezelése után még egy futóműfelúítás becsúszott, meg volt olajcsere stb.. ( de nála is régen jártam ,mert annyira szórakoztató szerelgetni a kocsit, h amit lehet azt hétvégente lazulásként megcsinálom .)

Mondjuk most egy hátsó féktárcsa cserére benézek szerintem, ha a hétvégén nem lesz rá időm.

2013-08-01 23:51:25

sturm

Posztok: 161
Velünk: 5345 napja

hamár kamingautolunk, én is egy komplett roncsot vettem, de momentán nincs az a píííz, amiért megválnék tőle smile

2013-08-01 23:46:24
Ordune

Ordune

Én is átvizsgálás nélkül vettem meg a kocsimat, annyira beleszerettem első látásra, hogy alig győztem kivárni, hogy végre az enyém legyen. smile

Aztán utólag kiderült, hogy nagy mázlim van, mert nagyon jó állapotú kicsikét sikerült vennem.

Gyere el 10-én, közösen biztosan kitaláljuk miként lehet az emixedet egy kicsit rendbehozni. wink

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2013-08-01 23:10:36

mohacsil

Posztok: 44
Velünk: 4321 napja

Sziasztok, Sok minden elhangzott itt errol a szerencsetlen tortenetrol. Elegge erintett vagyok, az auto az enyem volt meg hetfon es ma ujra. Nem fekudnek le nyugodtan ha nem irnam ezt le. Bocs a hossza miatt. Igen, vettem egy Miattat aminek sok baja volt, en sem nezettem at vasarlas elott. 1.8as, jo aron volt, megneztem es megbabonazott, hirtelen dontottem. Sok energiaval (es a penzt nem is kevernem ide be, hiszen 15 eves kocsi, bizonytalan eloelettel) meg lett ugy csinalva hogy amire nekem kell jol hasznalhato. Harmadik auto, kellemes kocsikazas ha a szabadido engedi. Idokozben jott egy masik hasonlo forma, de mas marka es megtetszett. Ekkor eldontottem hogy ha elviszik julius vegeig akkor odaadom, de oszinten szolva ebben mar nem remenykedtem, SoVi-val meg volt beszelve hogy ha nem megy el akkor 07.30an megyek a kerekekert (latom sikeresen eladta). Vasarnap Voliver megnezte, mondott ra egy arat, ami minimalisan eltert attol amit en akartam, de nem volt szamomra azonnal elfogadhato, mondtam aludjunk ra egyet mind a ketten. Vasarnap este meg Pesten autoztunk, 15 perc alatt 4 MX-5 volt a kozelben, a Hollo utcaban egy garazsban egy NA kozeleben parkoltam le. Mondtam a Felesegemnek ez egy jel, auto marad. Masnap reggel erosebb lett a masik auto megszerzesre a kisertes, emeltem az aron, radiot kiettem, Voliver elfogadta, megegyeztunk. Este el is vitte az autot. Meg attol sem voltam nyugodt, hogy a motorkodot nem talaljuk, nem akartam kellemetlenseget, de a papirokat is atnezve azt mondta nem lesz ezzel gond. Talan fontos, hogy az egesz vasarlas a hazamban, a nappaliban tortent, nem a Tesco parkoloban. Semmi akadalya nem lett volna annak hogy az autot elozetesen elvigyuk kozosen atvizsgaltatni. Mentunk az autoval egy nagyobb probakort, nem akarta vezetni, de azt mondta igy ez jobb mert utaskent jobban tudja figyelni a zajokat, kicsit furcsa volt nekem, de reszben racionalisnak is gondoltam. Egyebkent olyan vevo volt aki ert az autokhoz, figyelte pl. hogy inditas utan a hidrotoke ( remelem jol mondom) hangja megszunik. Nekem ugy tunt auto temaban kepben van. Auto 110 korul remegett, kuplungrol beszeltunk, en is mondtam, erezheto hogy nem uj mar, ebben egyebkent ma sem volt "vita", de ennek sem neveznem. A heten tobbszor keresett, visszahivtam, SMSben irtam mikor tudunk beszelni. Mikor visszahivtam, bevallom kicsit meglepett, hogy ma visza akarja hozni az autot, eppen iduloban voltam a masikert. Felhivtam par embert mi van ilyenkor. Ennek oka hogy en olajfogyast nem tapasztaltam. Nem porgettem, nem tudom miert, de ez nem is erdekes. 3000 km alatt nem jott elo. Kiderult van szavatossag hasznalt autonal is. Az is felmerult bennem hogy mi van ha ket nap alatt szet lett hajtva, ezt gyorsan kizartam, nem eletszeru es nem is ilyen sracnak tunik Volvier. Vegul auto vissza a garazsomba, penz pedig vissza Volivernek. Gyorsan ment a dolog, 2 oran belul lezartuk, szerintem kulturalt modon. En ebbol nem akartam vitat, nem stilusom, kedvem sincs ilyesmihez, de kinek van. Aki ilyesmit csinalna az maganak nem vesz MX5ot. Mi lett volna a csere oka? A nincs klima. Errol vegyesek a velemenyek, en orulnek ha lenne. Tanulsag szamomra, ha legkozelebb autot adok el akkor kulon felhivom a vevo figyelmet vizsgaltassa at megvetel elott. Ez igy nekem is kellemetlen, de megvan a Miattam, meg ha klima nelkul is. Valaki irta itt talan valahol, " nem az a lenyeg hogy milyen hanem hogy van". Volivernek kivanom talaljon minel elobb egy jobbat, en meg talan egyszer klubtag is lehetek, persze csak ha befogadtok :-) Jo ejszakat!

2013-08-01 22:35:05
Gyéé

Gyéé

Akkor mindenki megtakarított soksok pénzt! Hurrá! Kicsi meg lesz, hamarabb mint gondolnád!

2013-08-01 22:29:15
Ordune

Ordune

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2013-08-01 20:23:25
gram

gram

Aug. 10-én azért kilátogathatnál hozzánk. Lehet a Kurzával is, aztán vegyülni velünk. wink

2013-08-01 20:15:28

Voliver

Posztok: 13
Velünk: 4285 napja

Sziasztok a sztorink ezennel lezárodott, nagyon keser édes a hangulatom mert én nem így szerettem volna kezdeni a pályafutásom ebben a szimpatikus közösségben! Nagy tanulság mindkettőnek, nem adunk el autót úgy, hogy szakember (Lalikiraly) nem nézi meg azt tüzetesen és tájékoztatja az ott levő feleket az autó akkori állapotáról! Amúgy a tulaj úgy döntött megtartja,rákolti amit a gép megkíván és élvezi. Én haza kullogok a hugyos vödör B corsával és jol belbújok a ha.hu-ba és álmodozok tovább kanyarokról napsütésről mx5 miatáról! És még idén remélem találkozunk a fórumon és találkozókon!!! Üdv: Voliver

2013-08-01 20:10:48
Gyéé

Gyéé

Semmi baj, nekem ez olyan mint egy szívenszúrás, de ne is törődjetek vele, nyilvánkiihhibihííírohóóóm! Nem roppanhatok össze, hiszen én vagyok a Top Poster! ( az majdnem olyan menő mint a herriposzter )