rossi46
Velünk: 4771 napja
@mx5fan, @baltás, email-ben (rossi46@subaruklub.hu) át tudnátok dobni, hogy milyen futóműbeállítást használtok az NC-n? Persze csak, ha nem titok.
Köszi!
@mx5fan, @baltás, email-ben (rossi46@subaruklub.hu) át tudnátok dobni, hogy milyen futóműbeállítást használtok az NC-n? Persze csak, ha nem titok.
Köszi!
ezek a csúszkapiszkák amikről szó van nagyon gumifüggőek!
volt, hogy oda vissza cserélgettem a kerekeimet (pályázás) és elég hasonló körülmények között menetem különböző gumikkal ugyanott. érdekesek voltak a tapasztalatok...
ahogy már írták, jó gumi kell, de tényleg! megfelelő profil, de leginkább jó minőségű és friss! ha ezekből valamelyik hiányzik onnan kezdődnek a gondok...
magyarul ??
(és hová lett belöle DSC? nincs mindegyikben alapból?)
Az. Gyári értékekkel az. Az előbbiekben kifejtett ok miatt: legkisebb gázra is snap oversteer a reakció.
Nem értem. Miért? DSC nélkül mozgásképtelen egy NC vizen?
Ha gyáriak a kerékdőlési értékeid, akkor vizes időben nem javaslom a DSC kikapcsolását. Az enyémben nincs DSC, és vízen horror volt a gyári értékekkel, gyak. snap oversteer a legkisebb gázadásra is kanyarban.
Mi van akkor ha ezen a télem még nem lesz keménytetőm és a kocsi is az utcán fog állni.
Mi a jobb a puhatetőnek, ha szorgosan takarítom róla a havat, vagy ha hagyom rajta és a szél vagy az olvadás megoldja a problémát?
Szerintem tesztelj kikapcsolva, ha nincs gond akkor csak havas jeges viszonyok között kapcsolnám vissza. Vizen szerintem nem fogja megakadályozni hogy megpördülj ha elszúrod.
Wheeler Dealers interjú: http://player.hu/aut___mike-brewer-interju/
"– Magadnak mit választanál?
– A csúcson az Aston Martin DB5 trónol, a valaha készített egyik legszebb autó, és töményen brit. Ilyet vezetett Sean Connery a James Bond-filmekben. Nyilván sosem lesz rá lehetőségem, hogy vegyek egyet, manapság közel egymillió euróért cserélnek gazdát. Ha kicsit reálisabban nézem a dolgokat, akkor a Mazda MX–5 a válaszom. De sokfélét el tudnék képzelni."
Nem tom, lehet valami perverz vagyok - ilyen DSC-s káromkodásokat meg ne is írj ide - de nekem akkor ért fülig a szám, hogyha ilyenkor indulásnál éreztem, hogy teszi ki a fenekét az autó valamelyik irányba... :-D
Feel da faya, tak' da ride, sunshine, driftin' MX5! B-)
Kapcsold ki a DSC-t és indulj finomabban
Komolyra fordítva, sperr kell és jó gumi!
sulyt rakni a hatuljaba? nem tartom tul jo otletnek se fogyasztas, se sulyelosztas se semmilyen szempontbol. mit akarsz hogy ne kaparjon? akkor valtsd el hamarabb, vagy kezeld "ovatosabban" a gazpedalt...
majd megbocsátok magamnak a hülye ötletért, de kérdeznék...
mivel nekem az 1.8NC az egyedüli vasam, mindig azt használom, igy a hideg esős havas időkben - azaz mostanában - csak DSCt látom villogni, pedig nem is csinálok semmit...
zavar, hogy "dadogva" indul a kocsi, lámpa zöld, kisgáz kuplung, megugrik a verda, elkapar, DSC villog megfogja, DSC elereszt megugrik, megfogja, és igy tovább... Oké persze hogy nagy fun, ha akarom hogy csússzon, de kb mindig csúszik, akkor is ha nem akarom...
Szóval nem kéne egy kis extra súlyt pakolni a csomiba, pölö 2 darab 25kg súlytárcsa képében, csak hogy legyen súly hátul, ezáltal némi extra tapadás/tolóerő?
Jójó, tudom, inkább kapcsoljam ki a DSCt ...
NC, bordó volt, karbonfekete lett, egyébként semmi extra..
Feltettem a keménytetőt...
Én is... De még a héten nyári gumin marad...
Feltettem a keménytetőt...
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992