Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2012-09-03 19:37:30
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5883 napja
balneum, 2012-09-01 20:02:16

mementomori, 2012-09-01 11:29:46

Kapritman 150ért tenne fel Mohair-t úgy hogy a mostani üvegem bele lenne varva. Kb egy 20-assal olcsóbb lenne a Vinyl.
Érdekelne, hogy a Vinyl és a Mohair között strapabíróságra mi a különbség, mert lehet, hogy rendelnék a megadott címekről egy vinylt és feltenném én. Ez esetben megúszom 90e Ftból.
Tanácsok, ötletek? smile  

A mohair kényesebb, ezen túlmenően fél pillanat alatt elcsúfítható. Németországban az unokatestvérem férjének van egy, amit egyszer egy iskola közelében hagyott és komisz gyermekek rászortak a tetőre egy csomag lisztet, majd meglocsolták egy kis vízzel... Azóta se lett tiszta a tető, illetve miután mindent megpróbált a srác cserélte inkább az egészet. Megeshet, hogy elegánsabb, bár ez vitatható mert távolról a kutya se látja. Max a sznobság mondatja a mohair-t, de akkor meg az mx5 is mellélépés, mert minden csak nem menő, akkor bmw-t kell venni, ha a presztízs is kérdés.  Szerintem nyugodtan rendeld meg a vinylt, otthon simán kicseréled, ez a legolcsóbb megoldás és tartós is.

A Vynil törik. Különösen hidegben. Ezt először az ablakhajlatnál fogod látni. A vászon kopik, de kisebb mértékben, mint a ahogy az előbbi amortizálódik. Élettartama ezért a vászonnak némileg hosszabb mint a vynil-é.

Privát véleményem, de én üvegablakot - a fenti okból is + különösen mivel ezek szerint a tetőszerkezeted üvegeshez való- vászontetőbe tetetnék

2012-09-03 9:21:17

Chef

Felfüggesztett fiók
Posztok: 51
Velünk: 4684 napja
m3ss, 2012-09-03 8:44:03

hmm most jovok ilyen 2500+ km-es utrol, volt 1-2 gond a kocsival, ha tud vki hiba diagnosztizalasban segiteni azt megkoszonnem.. smile

kb 3 hibajalensegem volt, nem tudom mennyire fuggnek ossze. volt 2x check engine lampam szerpentineken, auto ujrainditas utan eltunt, nem jott vissza. uccso 30km-en fordulatszammero eletre kelt, megyek autopalyan 130 korul allando gazallassal, es fordulatszammero lemegy 4500-rol 3000-re, majd vissza. motor hangja az nem valtozott, csak a fordulatszammero...aztan kb ezutan elkezdodott az, hogy a fordulatszamom alapjaraton 1700-ra kezdett visszallni, a 850 helyett. kuplungolas valtogatas ide vagy oda. megyek 20km-t megjavul, aztan megint elojott. most sajnos igy is maradt sad otletek?

btw visszafele ut egyebkent is kalandos volt auto problemak nelkul is, vmi idiota belemtolat belgradban egy dugo kellos kozepen, rendorok persze villamgyorsak es jol beszelnek angolul, nemetul...aztan egy laza 6 oras dugo a hataron

Chek engine-t ki kellene villogtatni, amikor előjön.

Magas alapjárat, fordulatszám ugrándozást valószinüleg a széthullot Idle Speed Control/Bypass valve okozza. 

aláírás http://tizenharmas.hu/
2012-09-03 8:44:03
m3ss

m3ss

Posztok: 1192
Velünk: 6143 napja

hmm most jovok ilyen 2500+ km-es utrol, volt 1-2 gond a kocsival, ha tud vki hiba diagnosztizalasban segiteni azt megkoszonnem.. smile

kb 3 hibajalensegem volt, nem tudom mennyire fuggnek ossze. volt 2x check engine lampam szerpentineken, auto ujrainditas utan eltunt, nem jott vissza. uccso 30km-en fordulatszammero eletre kelt, megyek autopalyan 130 korul allando gazallassal, es fordulatszammero lemegy 4500-rol 3000-re, majd vissza. motor hangja az nem valtozott, csak a fordulatszammero...aztan kb ezutan elkezdodott az, hogy a fordulatszamom alapjaraton 1700-ra kezdett visszallni, a 850 helyett. kuplungolas valtogatas ide vagy oda. megyek 20km-t megjavul, aztan megint elojott. most sajnos igy is maradt sad otletek?

btw visszafele ut egyebkent is kalandos volt auto problemak nelkul is, vmi idiota belemtolat belgradban egy dugo kellos kozepen, rendorok persze villamgyorsak es jol beszelnek angolul, nemetul...aztan egy laza 6 oras dugo a hataron

2012-09-01 20:02:16

balneum

Felfüggesztett fiók
Posztok: 727
Velünk: 7110 napja

Kapritman 150ért tenne fel Mohair-t úgy hogy a mostani üvegem bele lenne varva. Kb egy 20-assal olcsóbb lenne a Vinyl.
Érdekelne, hogy a Vinyl és a Mohair között strapabíróságra mi a különbség, mert lehet, hogy rendelnék a megadott címekről egy vinylt és feltenném én. Ez esetben megúszom 90e Ftból.
Tanácsok, ötletek? smile  

A mohair kényesebb, ezen túlmenően fél pillanat alatt elcsúfítható. Németországban az unokatestvérem férjének van egy, amit egyszer egy iskola közelében hagyott és komisz gyermekek rászortak a tetőre egy csomag lisztet, majd meglocsolták egy kis vízzel... Azóta se lett tiszta a tető, illetve miután mindent megpróbált a srác cserélte inkább az egészet. Megeshet, hogy elegánsabb, bár ez vitatható mert távolról a kutya se látja. Max a sznobság mondatja a mohair-t, de akkor meg az mx5 is mellélépés, mert minden csak nem menő, akkor bmw-t kell venni, ha a presztízs is kérdés.  Szerintem nyugodtan rendeld meg a vinylt, otthon simán kicseréled, ez a legolcsóbb megoldás és tartós is.

2012-09-01 17:30:11

Quaresz

Posztok: 43
Velünk: 4655 napja

Valaki gondolkodott már az NB fényszóró indexbúrájának kiszedésén? Gyakorlatilag egyöntetű lenne a lámpatest, nem látszódna benne a 2 sárga gömb. Az izzó meg philips silver vision lenne pl. http://user.img.toda___0L/hugePhoto_1.jpg#2

Mx5-nél nem láttam még ilyent, nem tudom hogyan is mutatna...

A tetőkérdés engem is foglalkoztat, bár én a csak peremét szerettem volna javíttatni, de a kárpitos srác azt mondta felejtős, nem lesz hosszú életű megoldás.. sad Hihetetlen hogy összességében van egy jó tetőm, de cserélnem kell az egészet pár apró szakadás miatt, amik a szélén jelentek meg a hajtogatások mentén..:I

Filóztam a pvc ablakon is, de mivel most is üveg van bent, talán nem csábulok el az árkülönbözet miatt. sad Ha valaki többes rendelésben gondolkodna egy esetleges kedvezmény elérése céljából, engem érdekel a dolog. Persze nem az 500-600GBP/EUR ajánlatok..!:P

Üdv

2012-09-01 11:45:49
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5766 napja

Tanácsok, ötletek? smile  

Rengeteg topik szól a tetőkről itt a miata.hu-n, szerintem nézd át azokat.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2012-09-01 11:29:46
mementomori

mementomori

Posztok: 77
Velünk: 4728 napja

Tanácsok, ötletek? smile  

aláírás Üdv, Viktor.
2012-09-01 11:15:09
mementomori

mementomori

És melyik a jobb? Vinyl vagy Mohair? És miért? smile

aláírás Üdv, Viktor.
2012-09-01 10:19:14
Erno

Erno

Posztok: 1451
Velünk: 7298 napja

beszélj karpitman el !!

2012-09-01 9:01:13
Danny

Danny

Posztok: 112
Velünk: 5692 napja

Eredeti Mazda vinyl-top az IL motorsport-tól kb. 1000 €, az összes eredeti gyári színben, fúthető üveggel. Megbízható házhozszállítás! Persze választható akár vászon is, az kb 1,5 szeres áron. Ezek ugyan nem túl olcsók, de minden eredeti, így a beszerelésnél csak a szokásos szívással kell számolni, semmi extra. Én így vásároltam, de nem magam cseréltem, hanem szervízben csináltattam.  Az eredmény: eredeti állapot. Üdv: Danny

2012-09-01 7:07:55
bistwi

bistwi

Posztok: 849
Velünk: 5268 napja
mementomori, 2012-08-31 18:49:49

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy milyen tetőt ajánlotok nekem? smile Van egy műbőröm, talán?! De elég rozzant állapotban van és ami azt illeti lassan elkezd beázni. Szeretnék majd egy újat rá. Azt tanácsolták páran, hogy ami ven benne fűthető üveg rész azt vágassam ki és varrassam bele az újba, na de milyen újba? smile Ha tudtok konkrét árakat megköszönném ha azt is elárúlnátok smile

Köszi! smile  

http://www.mx5hoods.co.uk/

http://www.carhood.com/mazda/

http://www.monsooncarhoods.co.uk/Mazda-MX5-Car-Hoods.php

http://www.ebay.co.u___-ROOF-HOOD-Roadster-

stb.stb.stb.

2012-08-31 18:49:49
mementomori

mementomori

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy milyen tetőt ajánlotok nekem? smile Van egy műbőröm, talán?! De elég rozzant állapotban van és ami azt illeti lassan elkezd beázni. Szeretnék majd egy újat rá. Azt tanácsolták páran, hogy ami ven benne fűthető üveg rész azt vágassam ki és varrassam bele az újba, na de milyen újba? smile Ha tudtok konkrét árakat megköszönném ha azt is elárúlnátok smile

Köszi! smile  

aláírás Üdv, Viktor.
2012-08-28 16:43:06
Cimbi

Cimbi

Posztok: 1217
Velünk: 5352 napja

Hali!

Véletlenül találtam az oldalt, hátha valakinek érdekes lehet:

http://www.asiamotoren.de/de/motor/mazda/mx5-mx-5

aláírás

if in doubt, flat out.