Phix
Velünk: 4807 napja
Nekem a csomagtartóba két zsák Esztrich az anyósülésre pár Ytong tégla és egy létra + némi építési sallang
Nekem befért egy közepes méretű, kemény fedelű bőrönd + laptop + egyéb vackok a csomagtartóba, valamint egy méretes kemény bőrönd a külső csomagtartóra. Így már elég sok cuccot el lehet vinni.
Srácok, köszönöm a sok hozzászólást, nagyon sokat segítettetek! Jövő héten el is megyek kipróbálni mindkét modelt.
Ha kényelmes lesz, akkor repül az Astra és jön a Mazda
Jól hangzik!!!!Astra, Mazda, Aszta
190 centivel eloszor mindenkepp probald ki a kocsit, es ne 5 percre sztem. bar inkabb a felsotest merete szamit,
eBeni : m3ss-nál a pont. A felsőtest mérete a döntő többnyire nem a magasságod, mivel a kritikus pont az ülőlap és tető távolsága. Én 183cm-rel sem férek el igazán jól az NC-ben sem. Egyetlen beállítás van, ami nekem közútra ok, de pl. pályán egyelőre csak nyitott tetővel tudok kényelmesen menni, amíg nem lesz végre időm az ülés tartóit kicserélni. Azt is érdemes megnézned, hogy normális vezetési pozícióra (ahol a kormányt tudod tekerni kanyarban csúszva is) lesz-e esélyed legalább valami átalakítás után (szivacs vágás, stb.), mert "átszellemült vezetéshez" nem árt ha tudja tekerni az ember a kormányt minden körülmény között.
Egyébként f astra + mx-5 páros tapasztalatom szerint tökéletes. Ha nem létszükség most az f asra-ért kapott pénz, akkor minimális költséggel van egy második autód. Aztán egy év használat után kiderül szükséged van-e rá, sokat már nem fog az értékéből veszíteni az alatt az egy év alatt, ha később mégis eladnád.
5. 100-200e biztos, ha nem dugozol sokat nem annyira fog az kelleni amugy.
6. hat ahhoz, hogy ebben jo dontest hozzunk kicsit keves az informacionk te tudod mire kell, hanyan vagytok, akarsz-e 2 autot fenntartani stb stb..amugy teljesen jo egyetlen autonak is, ha nem akarsz labradorokat szallitani. igenytelen auto, olcso fenntartani, nem kell felni a vaszontetotol se telen, felfut a kocsi gyorsan. annyira meg nem nyomatekos, hogy telen ne lehetne hasznalni. ha vmi hegyen laknek, svedorszagban nem lenne jo telen de itthon az esetek 95%-ban sztem nem problemas.
190 centivel eloszor mindenkepp probald ki a kocsit, es ne 5 percre sztem. bar inkabb a felsotest merete szamit, de ilyen magassagnal mar lehetnek gondok a huzattal fejtetonel (mondjuk az ulesbol szoktak vagni  valszeg egy gyari 360 mm-es na kormanytol se fernel be kenyelmesen
ki kell probalni aztan kiderul. nb-t passzolom, de gondolom az is hasonlo...
2. csomagtarto eleg nagy, okosan kell pakolni. bele illo borondokkel biztosan egyszerubb lenne, de 1 nagy sporttaska + 5-6 szatyor siman belefer potkerekkel egyutt, vagy egy nem csurig pakolt bevasarlokocsit is bele lehet gyomoszolni. borondoket nem igazan, max ha pont olyan alakjuk van. de 1 borond / taska es sok zacskot garantaltan be lehet pakolni...2 embernek siman eleg.
Nézz körül a profilképeim között...
Egy kis hangosításról jöttem haza, a kocsiban volt:
1db 200W-os aktív DAS hangfal, 1db hangfalállvány
1db mikrofonállvány, egy koffer mikrofonokkal, egy műanyagkoffer vezetéknélküliekkel.
Hosszabbítók, mikrofonkábelek.
Keverőpult, 2db hátizsák, és a lényeg
egy 3-m széles vetítővászon természetesen összecsukva.
(a pótkerék az anyósülés előtt volt a lábtérben)
és én kényelmesen elfértem... Furán vigyázni kellett a magasságra, mert egy két faág belógott az úton
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Üdv! Egy Miata anyósülésére rengeteg minden befér, lsd. Bird korábbi videóját:
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Üdv minden Mx-5 rajongónak!
Autó vásárlás előtt állok és próbálom lebeszélni magam az Mx-5-ről (tudom, jó helyre írok). Eddig egy F Astrát használtam praktikus okokból, de rájöttem, hogy szinte mindig egyedül vagy max 2-en vagyunk benne. Nagyon sokat hallottam már és olvastam is az Mx-5-ről és úgy gondolom ha most nem veszek ilyen autót, akkor egy jó darabig nem is fogok (24 vagyok most). A gond csak annyi, hogy évi 1-2 alkalommal kéne 2-nél több embert is szállítani, én elég magas vagyok és gyakorlatilag nincs csomagtér.
A kérdésem tehát a tapasztalt Mx-5 tulajokhoz szólna:
1. 190cm magas vagyok és elég széles a vállam. Van rá esély, hogy tudjak egy NA-t vagy egy NB-t használni?
2. Mekkora a csomagtartó? Azt tudom, hogy 140 liter, de hogy kell ezt elképzelni? Mondjuk befér egy bőrönd? Vagy amit a repülőkön a fedélzetre fel lehet vinni táska, abból mennyit lehet belepaszírozni?
3. Néhány képen láttam "tető" csomagtartót (a csomagtartóra). Ez mennyire praktikus? Mekkora bőröndöt lehetne rákötni?
4. Mi volt a legextrémebb dolog amit szállítottatok benne? Olyanra gondolok mint amikor az Iron Manbe az Audi R8-asával visz egy 2-3 méter magas makettet. Tehát ha egyedül megyek vele mennyire lehet megpakolni az anyósülést?
5, Utólagos klímát lehet bele szerelni és ha igen kb mennyiért? (NA és NB-re gondolok)
6. A legnagyobb kérdés az, hogy mit csináljak. Megvegyem az Mx5-öt 2. autónak az Astra mellé, vagy oldjam meg 1 autóval valahogy, vagy inkább vegyek egy másik autót a célnak (de milyet?)
Ez jó ötlet, ismerjük fel egymást az úton. (jó-jó, most nem az ős-tagokra gondolok, nekik könnyű )
Akkor csináljunk egy listát és rendelek.
Kettesével lehet rendelni, kb 900 forintra jön ki darabja. Ha összeírjuk, rendelek.
1. Ordune - 1 db NA
2. nb1985 - 1 db NA
3. Szroli - 1 db NB
4. Abence - 1db NA
5.M.Attila - 1db NB
6.Turp - 1 db NB
7. Nitzer - 1 db NB
8. Zed1 - 2 db NC
9. balazskab - 1db NB
10. Szani - 1db NA
11. miata1800 - 2 db NB
12. Gabeszpapa - NB 1 pár A felirat miata.hu lesz?
13. Turesz - 1db NB
14. xperience5 - 1db NA, ha verda nélkül is ér rendelni
15. Phix - 1db NA
16. Bird - 1 pár NB
Ez jó ötlet, ismerjük fel egymást az úton. (jó-jó, most nem az ős-tagokra gondolok, nekik könnyű )
Akkor csináljunk egy listát és rendelek.
Kettesével lehet rendelni, kb 900 forintra jön ki darabja. Ha összeírjuk, rendelek.
1. Ordune - 1 db NA
2. nb1985 - 1 db NA
3. Szroli - 1 db NB
4. Abence - 1db NA
5.M.Attila - 1db NB
6.Turp - 1 db NB
7. Nitzer - 1 db NB
8. Zed1 - 2 db NC
9. balazskab - 1db NB
10. Szani - 1db NA
11. miata1800 - 2 db NB
12. Gabeszpapa - NB 1 pár A felirat miata.hu lesz?
13. Turesz - 1db NB
14. xperience5 - 1db NA, ha verda nélkül is ér rendelni
15. Phix - 1db NA
Király, köszi
NA 1993