Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2012-05-13 16:27:17
Turp

Turp

Posztok: 413
Velünk: 5976 napja
baltás, 2012-05-13 15:53:44

Rasszizmus az, ha azt mondod, vagy azt sugallod, hogy kifejezetten azért vágták fel, mert ők inherensen "buckalakók", és nem azért, mert egyébként bűnözők. Értelmiségiként (bocs ezért a nagyképűségért) nagyon zavarnak az ilyen érvelési hibákon alapuló egyszerűsítések. Ráadásul csak erősen érzelmi jellegű vitákat szítanak, ezért nem szerencsések sztem erre a fórumra.

Egyetértek.

2012-05-13 15:53:44
baltás

baltás

Posztok: 294
Velünk: 5435 napja

Rasszizmus az, ha azt mondod, vagy azt sugallod, hogy kifejezetten azért vágták fel, mert ők inherensen "buckalakók", és nem azért, mert egyébként bűnözők. Értelmiségiként (bocs ezért a nagyképűségért) nagyon zavarnak az ilyen érvelési hibákon alapuló egyszerűsítések. Ráadásul csak erősen érzelmi jellegű vitákat szítanak, ezért nem szerencsések sztem erre a fórumra.

2012-05-13 15:45:56
zed1

zed1

Posztok: 935
Velünk: 5239 napja

Hello!

Röviden és tömören: ne tarts ettől. Általában nagyobb veszélyt jelentenek a 4-6 éves gyerkőcök, akik akárhol is megállsz be akarnak szállni és mindenk kipróbálni. A műanyagok meg nem nagyon gyerekcipő rúgásállóak, legalább is NC-nél.

Lopás még ott is ritka, ahol viszonylag sok van belőlük, mert

• nem nagyon van típushibájuk, így alkatrészként sem kelendőek
  • amik esetleg idővel kellenek, azok nem biztos, hogy használhatóak egy lopott autóról (vászántető pl.)
  • mivel viszonylag kevés fut belőlük, könnyű őket beazonosítani, így egyben szinte eladhatatlanok (bontásra lopás meg a fentiek miatt nem éri meg)
  • nem drága autók (ok, minden viszonylagos), ma már egy új, jobban felszerelt td focus is drágább lassan, mint egy fullos mx5 

Sajnos rongálás ellen nem segít, de német fórumon szokták azt javasolni egymásnak, hogy amikor \"keletre\" mennek, nem zárják az autó, nehogy felvágják a tetőt és sokszor inkább le is csukják a garázsban ilyenkor és figyelnek, hogy ne zárjanak be egyetlen rekeszt sem (kesztyűtartó, stb.) Így lopási kísérletnél nincs járulékos kár, az persze más kérdés, ha valaki emiatt dühében kárt okoz...

Szegény manson tényleg nagyon megjárta, de pl. kicsiny településünkön én még felcsukni sem szoktatam a tetőt, ha nem esik, mert minek. Ha olyan helyre megyek, akkor meg őrzött garázs a minimum, de a 20 éves másik kocsimmal is ezt csinálom (ok a tetejét azért nem flexelem le), szóval nem autófüggő a dolog szvsz.

2012-05-13 15:43:15
baltás

baltás

Posztok: 294
Velünk: 5435 napja

Egyébként szerintem attól kifejezetten nem kell félni, hogy ellopják az autót. Almerát biztos loptak már alkatrészért, meg azért is, hogy túladjanak rajta vadkeleten, szerintem ez az Mx5-öt nem fegyegeti. A jelen esettől eltekintve autórádiót se nagyon lopnak már, mert a piaca a töredékére csökkent. Inkább az irígyektől, meg a kisebbségi komplexusosoktól félteném, sajnos abban az országban élünk, ahol bármilyen, kicsit is figyelemfelkeltő dolog szúrja a szemet.

Ezzel szerintem együtt kell élni, és bele kell kalkulálni a használatba, akármennyire kellemetlen is. Az enyémet meg is karcolták valamikor régebben, de igazából 5 percig se bosszankodtam rajta, mert tudtam, amikor megvettem, hogy ez lesz. Sokan túljutottunk azonban ezen, és ezzel a tudattal is használjuk. Vigyázni kell rá persze, jobban, mint egy Almerára, de ennyi, és nem több. 

2012-05-13 15:31:21
Cimbi

Cimbi

Posztok: 1217
Velünk: 5254 napja

Akkó javítok: buckalakók vágták fel.

aláírás

if in doubt, flat out.

2012-05-13 15:29:00
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5669 napja
Cimbi, 2012-05-13 14:21:42

A manson autójának felvágása egy elég ritka eset, bár tényleg bent lakik a gettóban és ezért nem csodálkozom annyira hogy felvágták a dakoták.

Qrvára elegem van a rasszista beszólásaitokból!

Ez eddig egy békés, előítéletmentes közösség volt, és az is fog maradni! Akinek ez nem tetszik, tehet egy szívességet és felejtsen el bennünket!

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2012-05-13 15:24:56
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6627 napja

NE ÍRJ OLYANOKAT AMI SÉRTHETI A KLUBTAGOKAT VAGY BÁRKI MÁST! VANNAK MÁS FÓRUMOK AHOL LEHET, ITT LÉGYSZI NE! "DAKOTÁKNAK" IS LEHET MX5-ÖSE AMINEK AKÁRKI KIVÁGHATJA A TETEJÉT SZÓVAL TÉNYLEG HAGYJUK MÁR EZT.

aláírás DrasticPlastic Driver
2012-05-13 14:21:42
Cimbi

Cimbi

Posztok: 1217
Velünk: 5254 napja

Igazából a klubbos közösséget alapul véve, szerintem ritkábban törik fel ezeket mint a "normál" autókat, de ha nem is ritkábban, az biztos, hogy nem túl gyakran. Lopásról pedig egyáltalán nem hallottam, valszeg azért mert nem tudnák se használni, se kiárulni, illetve annyira bonyolultan, hogy az meg nem érné meg. A manson autójának felvágása egy elég ritka eset, bár tényleg bent lakik a gettóban és ezért nem csodálkozom annyira hogy felvágták a dakoták.

aláírás

if in doubt, flat out.

2012-05-13 13:49:17
mementomori

mementomori

Posztok: 77
Velünk: 4630 napja

Sziasztok!

Szeretnék venni egy Mazda Mx-5öt. Azonban szeretném meg tudni mind ezek előtt, hogy a softtop, ponyvás tető, mennyire biztonságos? Úgy általánosságba,... Mert olvastam itt, hogy gazdag negyedben, gazdag fiúk is neki estek, brahiból... Meg tisztában vagyok azzal, hogy manapság amelyik autót el akarják lopni, azt el is fogják. Kezdvelt példány az autó lopások terén?
Sajnos garázsunk nincs, így kint a hát előtt állna az utcán. Jelenlegi autómnak ( Nissan Almera 97' ) még semmi baja nem volt, de persze más kategória!
Utána néztem a kocsinak már eléggé. Pár hete csak a fórumokat bújom, de ez az egy dolog lenne ami aggaszt.

A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv, Viktor. 

aláírás Üdv, Viktor.
2012-05-11 6:02:00
Ordune

Ordune

Erre gondolok: http://www.flyinmiata.com/

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2012-05-11 0:36:58

hgabi00

Posztok: 58
Velünk: 4637 napja

Nem működik a linked.
 Erre gondolsz ?
Nem tűnik rossznak, csak több, mint kétszer annyiba kerül, mint amit az előbb raktam be. 

aláírás 2013 Fiesta ST2     _  ex 1.8 NC tulaj
2012-05-10 23:39:34
Ordune

Ordune

hgabi00, 2012-05-10 23:27:48

Nem tudom volt-e már a fórumon róla szó. (Nekem, újoncnak persze minden új.)

De itt találtam egy elég drasztikus miata átépítést. (nem elsősorban az engine swap-ra gondolok)

Nem sokkal drágább (ha drágább egyáltalán) egy jól megépített feltöltős miatanál és az eredmény legalább olyan drasztikus lehet. Arról nem is beszélve, hogy még ez után is van lehetőség turbót, vagy kompresszort szerelni rá. "\"Laughing\""
Itthon biztos nem lenne egyszerű lepapírozni egy ilyen autót.

Sokszor volt már róla szó, ez Zolo mániája. smile A Flyin' Miata régóta foglalkozik vele, szerintem ők a leghíresebbek ebben a kategóriában.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2012-05-10 23:27:48

hgabi00

Posztok: 58
Velünk: 4637 napja

Nem tudom volt-e már a fórumon róla szó. (Nekem, újoncnak persze minden új.)

De itt találtam egy elég drasztikus miata átépítést. (nem elsősorban az engine swap-ra gondolok)

Nem sokkal drágább (ha drágább egyáltalán) egy jól megépített feltöltős miatanál és az eredmény legalább olyan drasztikus lehet. Arról nem is beszélve, hogy még ez után is van lehetőség turbót, vagy kompresszort szerelni rá. Laughing
Itthon biztos nem lenne egyszerű lepapírozni egy ilyen autót.

aláírás 2013 Fiesta ST2     _  ex 1.8 NC tulaj
2012-05-02 20:00:12
VDaNi

VDaNi

Posztok: 290
Velünk: 6278 napja

Azt láttam, hogy február végén is már volt erről az autóról szó itt a fórumon.

60 ezer km van benne azt mondták. Ha eddig senki sem, én ránézek, mert amúgy ez az Unplugged széria a kedvencem az NBFL-ből! smile

2012-05-02 19:41:10
copas13

copas13

Posztok: 13
Velünk: 4683 napja

Szia,

mikor én az enyémet vettem április eleje, már akkor fentvolt ugyanezzel a szöveggel... sóval nekem gyanus volt ... de nem néztem meg....

zs

aláírás zs