m3ss
Velünk: 6068 napja
mennyire tomoritsuk le a kuldendo kepeket? meret? felbontas lehet nagyobb is, vagy akkor 1024-re atmeretezzem a hosszabbik oldalt?
ja es 3:2 aranyu legyen, vagy nem baj ha szelesebb?
mennyire tomoritsuk le a kuldendo kepeket? meret? felbontas lehet nagyobb is, vagy akkor 1024-re atmeretezzem a hosszabbik oldalt?
ja es 3:2 aranyu legyen, vagy nem baj ha szelesebb?
ugyanmar... szerintem teljesen rendben van!
en abszolut hobbiszinten ertek csak html-hez, csak azt vettem eszre, hogy ha nagy felbontasa van a kepernyonek, akkor fullscreen-be rakott bongeszonel elegge baloldalra tolodik a cucc. (pl 1920x1200, de kisebbnel is mar lathato: 1280x800) Ha viszont ez az upgrade akkor hagyd.. max ha tobben mondjak, akkor lehet valtoztatni rajta.
Me'g annyi, hogy azt kellene valahogy megoldani, hogy a fel/leugro menuk a helyukon nyiljanak meg. Tehat a kontakt nekem mar teljesen a linkek alatt nyilik.
Eddig középre volt rendezve, és fő a változatosság... (Amúgy köztünk szólva, ha már belekukkantottál a kódba, hát, finoman szólva is egy trágyahalom...
)
Én köszi az észrevételt, lehet képet küldeni.
bg (kuk4c] miata.hu-ra jöhet, legalább 1024 pixel széles fekvő kép legyen, vízjelet teszek rá.
M3ss, bird, Ordune, többiek?
Gram Úrnak köszönjük a fejlesztést, jól néz ki
Én is sötétedés után jártam ott az utóbbi pár alkalmommal, mivel nappal sajnos mindig van forgalom, ráadásul a falujáró/kiránduló fajtából. Egyértleműen hangulatosabb így, a vadveszélytől eltekintve biztonságosabb is, a szembejövő reflektorokat hamar észre lehet venni.
Tegnap este Csobánkán volt egy kis vizsgafelejtő buli, és arra gondoltam, hogy mostanában nem mentem Dobogókő/Esztergom felé, ezért csináltam egy kisebb kört... Hát nem mondom, este sokkal furább, és kb 0, -4 fok volt, csúszott, úgyhogy jól lehetett játszani. Nem tudom, hogy a hideg miatt, de úgy tűnt, sokkal jobban megy az autó. Bár lehet h csak a nagyobb izgalom miatt éreztem így.
A napokban történelmi pillanatot élt át mazzag 22év után elszántam magam és próbaként szétbontottam a jobb oldali ülést, lehúztam a kárpitot és másfél órás komoly mosásnak vetettem alá. Nem volt akkora szívás az egész mint ahogy azt mondták páran, ámde a végeredmény magáért beszél
A vezető oldali jelenleg kárpitos egyeztetésen van mivel kicsit megfogyatkozott a beszálló oldali támasz....
Pár kép (mellesleg rendszeresen takaríttatva volt):
És a végeredmény:
if in doubt, flat out.
Hol lehet ilyet beszerezni?
A garázsodban Viccet félretéve: néhány Miata (ami verziók) DRL (Daytime Running Light) relével voltak felszerelve. Egy 21W-os izzó volt a burkolatban, és helyzetjelző helyett is ez világított. A DRL indexeléskor ezeket kapcsolgatta ki, kikapcsoltan meg be. (Szóljatok, ha rosszul mondom)
DonPedro házilag oldott meg egy hasonlót, csak annyiban továbbfejlesztette, hogy az indexrelétől és/vagy a tompítottól kapott jellel vezérelt egy relét, ami a helyzetjelzőt (lámpában a ledsor) kikapcsizza feszültségkor. Az eredményeképpen a lámpa valóban változtatja a színét
Aha! Tök egyszerű.
A garázsodban Viccet félretéve: néhány Miata (ami verziók) DRL (Daytime Running Light) relével voltak felszerelve. Egy 21W-os izzó volt a burkolatban, és helyzetjelző helyett is ez világított. A DRL indexeléskor ezeket kapcsolgatta ki, kikapcsoltan meg be. (Szóljatok, ha rosszul mondom)
DonPedro házilag oldott meg egy hasonlót, csak annyiban továbbfejlesztette, hogy az indexrelétől és/vagy a tompítottól kapott jellel vezérelt egy relét, ami a helyzetjelzőt (lámpában a ledsor) kikapcsizza feszültségkor. Az eredményeképpen a lámpa valóban változtatja a színét
A gyújtás ráadása után mindig világít a nappali menetfény. A ledek az index izzó előtt vannak beépítve. Az indexeléskor azonnal kialszik a megfelelő oldali és kikapcsolva is marad ameddig tart a villogás. Ha felkapcsolom a tompítottat, akkor elhalványodnak a ledek.
Mindig úgy gondolok az mx5-re, hogy a forma tökéletes, a működés is nagyon jó, de apró modernizálás szükséges itt-ott. pl többet fogyaszt, ha országúton, vagy autópályán, ha nyitva a lámpa. Ezért lett nappali menetfény. A helyzetjelzőbe építettem be a ledeket, szépen vonalban. Hűtés a lámpatest hátulján. A poén akkor jött, mikor ez után megállítottak a rendőrök, (állandóan meg állítanak...) hogy nem indexeltem a körforgalomból kifelé menet (meg amúgy sincs sapkám). Ment a vita, hogy de, meg hogy nem látták. Rájöttünk, hogy nem látszik a menetfénytől az index, mert az index halványabb, meg hát egymást fedve világítanak. Átépítés otthon: az index működésének idején a megfelelő oldali helyzetjelző nem világít. Következő megállítás: a ködlámpa indokolatlan használata este városban. Megy a vita, hogy az nem is ködlámpa, csak nappali menetfény és mindig világít. Átépítés otthon: ha bekapcsolom a tompítottat elhalványul a menetfény...Na azóta ezzel már nem cseszegetnek.
Akkor ez most hogy is van?