Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2011-08-25 15:21:20
nb1985

nb1985

Posztok: 144
Velünk: 4875 napja
m3ss, 2011-08-25 14:09:38

m3ss, 2011-08-19 19:05:11

Jimboo, 2011-08-18 21:35:39

Üdv!

Most olyan 150 000 km lehet benne. A blokkrepedés pedig nemes egyszerűségből főzéssel történt. A mai napig nem értem, elromlott a mutató, és nem jelezte, hogy forr a víz. (egy kis megingás volt csak, de nem ment középnél sokkal többet. A hőgomba jó volt, a termosztát kapcsolt, és álló helyzetben is úgy forrt a víz, hogy a mutató középen volt. Rejtély. 200 ezret mondott a szerelő alaphangon. Ha veszek egy blokkot az 100 000 de nem tudom milyen (mennyit futott,hogy használták stb.) berakatni műszakiztatni és lepapírozni sem olcsó játék, szerintem nem járnék jobban. Röviden ennyi. Pedig az autó külső állapota kavicsfelverődésektől eltekintve tökéletes... sad De most nincs ennyi zsé. Sajnos.

most ez engem is elgondolkodtatott. nektek megy ilyen idoben a ventillatorotok? allok a dugoban minden autoje uvolt, nekem be se kapcsol. megallok 5 percre, akkor sem. wtf. hofokmero felnel feljebb meg sosem volt. ennyire nem melegszik a viz?

vki? tovabbra is ez gondolkodtad. ennyire halk lenne a huto na-ban? soha nem hallottam meg. elozo autokban amikor bekapcsolt, lehetett erezni a rezonanciat, hangos volt stb. vagy csak azert mert mind2 elozo autom olasz volt? Vigyor tipoban is ment allandoan ilyen idoben varosban/dugoban, pedig klima nem volt. mindjart lemegyek es jaratom negyed orat komolyan. remelhetoleg csak tulparazom az egeszet, de inkabb...

Az én esetem nem tudom, mennyire mérvadó, de nekem megállás után el szokott indulni. most hogy ilyen meleg van, akár egy pirosnál is, simán. Ha hidegebb van, akkor csak pl. amikor beállok a kertbe, vagy valami hosszabb állás van. Nekem megpittyenti egy pillanatra a fordulatszámot. Egyébként elég halk... 

2011-08-25 14:09:38
m3ss

m3ss

Posztok: 1192
Velünk: 5949 napja
m3ss, 2011-08-19 19:05:11

Jimboo, 2011-08-18 21:35:39

Üdv!

Most olyan 150 000 km lehet benne. A blokkrepedés pedig nemes egyszerűségből főzéssel történt. A mai napig nem értem, elromlott a mutató, és nem jelezte, hogy forr a víz. (egy kis megingás volt csak, de nem ment középnél sokkal többet. A hőgomba jó volt, a termosztát kapcsolt, és álló helyzetben is úgy forrt a víz, hogy a mutató középen volt. Rejtély. 200 ezret mondott a szerelő alaphangon. Ha veszek egy blokkot az 100 000 de nem tudom milyen (mennyit futott,hogy használták stb.) berakatni műszakiztatni és lepapírozni sem olcsó játék, szerintem nem járnék jobban. Röviden ennyi. Pedig az autó külső állapota kavicsfelverődésektől eltekintve tökéletes... sad De most nincs ennyi zsé. Sajnos.

most ez engem is elgondolkodtatott. nektek megy ilyen idoben a ventillatorotok? allok a dugoban minden autoje uvolt, nekem be se kapcsol. megallok 5 percre, akkor sem. wtf. hofokmero felnel feljebb meg sosem volt. ennyire nem melegszik a viz?

vki? tovabbra is ez gondolkodtad. ennyire halk lenne a huto na-ban? soha nem hallottam meg. elozo autokban amikor bekapcsolt, lehetett erezni a rezonanciat, hangos volt stb. vagy csak azert mert mind2 elozo autom olasz volt? Vigyor tipoban is ment allandoan ilyen idoben varosban/dugoban, pedig klima nem volt. mindjart lemegyek es jaratom negyed orat komolyan. remelhetoleg csak tulparazom az egeszet, de inkabb...

2011-08-24 0:12:49
tom65

tom65

Posztok: 459
Velünk: 4949 napja
mx5fan, 2011-08-16 15:35:54

tud valaki ajánlani olyan helyet ahol smart javítással / spotjavítással foglalkoznak?
(kavicsfelverödés, kisebb horpadás, stb. airbrush-al kezelése)

Hi,

kicsit megkésve, de ha még nem találtál ilyet, ők asszem foglalkoznak ilyesmivel, bár ajánlás az nincs mert még nem voltam ott, csak árajánlat kérésig jutottunk...

http://www.automagic.hu

T

aláírás tom65
2011-08-23 22:55:38

szyrup

Posztok: 56
Velünk: 4860 napja

Megtaláltam. smile Kompaktokban nem vagyok otthon (sajnos), de alapelvem a gyakorlat teszi a mestert, úh állítsd kretaív? (ha van ilyen) módra a fényképeződet és próbálgasd. A technika elsajátításához elég a haszálati útmutató. Ha komolyabban is érdekel a fotózás akkor klubbot tudok ajánlani, mert a képelemzéssel lehet sokat tanulni. Én inkább bütykölök a képpel a helyszínen, mint PS a gépen, de ezt embere válogatja. Ilyen-olyan tanfolyamok meg csak lehúzás sztm. smile Majd keresek valami site-ot ahol "tanítgatnak" smile

OFF: ma megnéztem a KÉKet. smile EJHA! smile

2011-08-23 21:44:36
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5573 napja

Én csak érdeklődnék, hogy az NDK turmixgép, a kivehető ajtós, megérkezett-e már? smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2011-08-23 20:55:16
m3ss

m3ss

mar megint gyee urral ertek egyet, de nem +1-ezgetek itt neki allandoan, mert azt hiszi majd a vegen, hogy akarok tole vmit smile

lehet megartott mindenkinek ma a kanikula -nekem legalabbis igen- de ahogy lattam a varosban az embereket, senki sem volt tul vidam. probaljatok elfogadni sztem, hogy ez mar nem az a forum - ugymond zart kis barati tarsasag - ami regen volt. persze gondolom meg lehet oldani azt is, hogy privat forumotok legyen es akkor nem lesz ennyi fele ember,velemeny, izles stb. az is baj, ha az emberek passzivak, az is ha vki tul sokat postol. tenyleg nem ertem. engem az sem zavar ha matzuda futomuvet cserel a miatan es szanaszejjel ulteti, ezzel -mi velemenyunk szerint- elrontva az auto legfobb pozitivumait. ha neki az a lenyeg, hogy jol nezzen ki akkor hajra. az sem erdekel, ha vki utanfutot huz lpg uzemu miatajaval. tolem aztan azt csinal mindenki magaval es az autojaval amit akar. lehet megmosolyogni meg velemenyt nyilvanitani kulturaltan sztem - free hungary :D - aztan ha elfajul es sertegetesbe, anyazasba torkollik a dolog akkor mar problemak vannak. gondolom a szomszednak se szolunk be, hogy vagja mar le ugyan a fuvet, vagy fesse mar le a keriteset. pedig azt is nap mint nap latjuk.

sztem egyik tema sem felesleges, szelektaljon a juzer kedvere. lehet vki emiatt fog elkezdeni szimulatorozni, fotozni, photoshoppolni, miatazni, feltolteni, tuningolni, slammelni mert lat vmi szamara erdekeset/ujat. en pl ha nem nezegetem a szanaszejjel slammelt miatakat a clubroadsteren, valszeg soha nem jovok ra, hogy milyen jol is nez ki egy kisebb offsetu kerek az na-n.

2011-08-23 16:49:19
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6531 napja

Na így már jobb.

Bird, szerintem ez tök mindegy. Aki passzív legyen passzív, aki aktív az meg aktív, csak legyen miata.hu és ne kötözködéssel legyen tele. Engem még az okoskodás vagy a leragadás egy témánál sem zavar, elfér, ha nem érdekel nem olvasom.

Csak politika, durvulás, anyázás és sunyi üzleti érdek ne legyen. Ja, és tiszteljük egymásban a miatabolondot mert minket itt ez köt össze, ha más is az csak ráadás, örülni kell neki.

aláírás DrasticPlastic Driver
2011-08-23 16:36:44
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6806 napja

Egyébként nem az a baj szerintem,hogy különböző nézeteiteket megosszátok velünk ,hanem,hogy van pár ember aki állandóan posztol a többiek meg csendben olvasgatják.gondolom/remélem nem csak 5 ember olvassa ezt az oldalt!

Kicsit több aktivitásra lenne szükség a többiek részéről is akik passzívan olvasgatják az oldalt!

aláírás Kilinccsel elöre:)
2011-08-23 16:31:08
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6156 napja

bocs, ha erős volt a megfogalmazás. nem tagadom, azért egy pici indulat volt bennem, de nyugi nincs rossz napom (nagyon jót bandáztunk H.ringen többiekkel).

S2k: engem pont az piszkált fel, hogy már vagy 3-4. topicban arról olvasgattam. nekem is tetszik, de soha nem adnám oda egy szériáért cserébe az NA-m.

Photoshop: lehet rosszul fogalmaztam, nem Warlock által moddolt képek zavaróak számomra, sőt én is szívesen tanulnék PS-t kicsit ha lenne több energiám rá meg egy jó apparátom. inkább a pár hete-hónapja elindult ki tud nagyobb-szélesebb felnis emikszöt levadászni a netről verseny volt már uncsi.

tisztában vagyok vele, hogy az én feltöltés-saga-m sem érdekel 2-3 embernél többet, igyekszem is az erre elindított 2 topicba posztolni az épp aktuális idegbaj forrásomat  smile

100 szónak is egy a vége: nem akarok itt ízlésrendőrséget játszani, ugyanannyi jogom van itt ugatni mint másnak. befejeztem. inkább maradjunk abba, hogy kicsit figyeljünk jobban oda, hogy mit hova-hányszor.

amúgy mess: én már rég kipakoltam az első vontatószemet a verdából (nekem se tetszet a fogatlan öregasszony kinézet), ha kell odaadom szívesen összepingálni, aztán meglátod élőben milyen.

ja meg békepipa, békalámpa for life wink

2011-08-23 16:19:13
Gyéé

Gyéé

m3ss, 2011-08-23 16:09:07

Gyéé, 2011-08-23 15:54:56

1. Én tegnap írtam majdnem valami gorombát Tyllago-nak de végül valahogy mégsem. Pedig több dolog is irritált a postjaiban de főszabály hogy NO politika.

2. Az a baj, hogy írott formában minden kicsit sarkosabb véleménykifejtés olyan odabaxós benyomást kelt, élőszóban sokkal jobban le lehet reagálni a dolgokot.

1. becsulendo, vehetnenk toled paran leckeket turelembol, toleranciabol. en biztosan.
2. ezzel nem ertek egyet, a Matt altal hasznalt szofordulatok azert nem csak irott formaban erosek, eloszoban is az lenne smile de amugy hozzad hasonlokepp o is frappansan fogalmaz, egesz szorakoztato lenne adott hangulatban/allapotban smile

Úgy tűnik a "Köszöntőember" titulusom mellé fel kell venem a "Békefenntartó" címet is. Legszivesebben agitálnálak titeket hogy béküljetek, enyhüljön a feszültség de az hülyeség lenne, biztos mindennek oka van, ti lemeccselitek.

De azért nem örülök, Matt mintha az édestestvérem lenne, Mess meg mintha mondjuk a bal lábam, Gram a jobb vesém, Zolo aaaa...nemistudommicsodám, szóval nem szeretem ha elrugódik a pöttyös.

(kivéve ha én rugom, néha jól esik goromba tuskónak lenni..:-)

2011-08-23 16:09:07
m3ss

m3ss

Gyéé, 2011-08-23 15:54:56

1. Én tegnap írtam majdnem valami gorombát Tyllago-nak de végül valahogy mégsem. Pedig több dolog is irritált a postjaiban de főszabály hogy NO politika.

2. Az a baj, hogy írott formában minden kicsit sarkosabb véleménykifejtés olyan odabaxós benyomást kelt, élőszóban sokkal jobban le lehet reagálni a dolgokot.

1. becsulendo, vehetnenk toled paran leckeket turelembol, toleranciabol. en biztosan.
2. ezzel nem ertek egyet, a Matt altal hasznalt szofordulatok azert nem csak irott formaban erosek, eloszoban is az lenne smile de amugy hozzad hasonlokepp o is frappansan fogalmaz, egesz szorakoztato lenne adott hangulatban/allapotban smile
2011-08-23 16:00:21
m3ss

m3ss

Gyéé, 2011-08-23 15:56:43

alt+F4+fütyülő?

bongeszo bezar+futyulos palinka smile
2011-08-23 15:56:43
Gyéé

Gyéé

m3ss, 2011-08-23 15:50:05

OFF haaat lehet bolcsebb lenne valoban, ha egy alt+f4 + futyulos kombohoz folyamodnek most. smile

alt+F4+fütyülő?

2011-08-23 15:54:56
Gyéé

Gyéé

Én tegnap írtam majdnem valami gorombát Tyllago-nak de végül valahogy mégsem. Pedig több dolog is irritált a postjaiban de főszabály hogy NO politika.

Az a baj, hogy írott formában minden kicsit sarkosabb véleménykifejtés olyan odabaxós benyomást kelt, élőszóban sokkal jobban le lehet reagálni a dolgokot.

Az is sokat számít hogy személyesen ismerjük-e egymást. Ha tudom hogy x jó fej csak most kicsit izét írt akkor nem kötekszem, nyugtázom hogy ma ilyenje van és kész.

2011-08-23 15:50:05
m3ss

m3ss

OFF haaat lehet bolcsebb lenne valoban, ha egy alt+f4 + futyulos kombohoz folyamodnek most. smile