Ordune
Velünk: 5674 napja
Gram a hétvégén ráérsz valamikor, hogy megcsináljuk a mérést?
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Gram a hétvégén ráérsz valamikor, hogy megcsináljuk a mérést?
tudom, eleg pesszimista hozzallas, de ha 10%-ot hozna, akkor tele lenne vele minden kulfoldi miata forum, es minden embernek lenne ilyen cucca..de ne legyen igazam :D
meres +1, kulonben tenyleg hiabavalo az egesz
Én is k..ra kíváncsai vagyok erre a műsorra, szerintem tegyük külön topikba. Egy race chrono-s mérést mindenképpen megér a dolog, különben marad az egész szubjektív.
Ha viszont tényleg hoz valamit, akkor ott fogunk sorban állni...
Hát ha megen szabad belepofázni, akkor mindenképp úgy kellene vinni a tesztvasat, hogy van mihez hasonlítani. Rácsekronóban is vannak ilyen performance tesztek.
Ugyanazon az útvonalon oda/vissza, párszor előtte/utána megteszi. Különben feleslegesen kerül elpuffogtatásra az ingyenes próba lehetősége. Főleg a 80-120 lehet érdekes, arra van a legkisebb befolyása a lábnak/kéznek. Ráadásul "teszt a tesztben"-t is tud a progi, tehát egy 1000 méter mérés csinál egy 60 lábat, egy 1/8-ad mérföldet, egy 1/4-ed mérföldet, egy 0-100 km/h-t, egy 80-120 km/h-t.
Egy tippem van, lehet h a kibocsátás értékek romlani fognak, ha van olyan gyári beállítás ami a káros anyag kibocsátás csökkentés érdekében a teljesítményt csökkenti, és azon tudnak piszkálni.
Hát ezeket csütörtökig aligha tudom megcsinálni...
Van valami konkrét ötletetek?
Amúgy én sem nagyon hiszek benne, de attól függetlenül nagyon kíváncsi vagyok.
Igazából teljesítménymérésre kellene vinni előtte utánna, különben lehet hogy olyan placebo lóerőket fog érezni az ember, mintha egy nyesttel több lenne a motorház alatt.
Őszintén szólva én se hiszek a dologban. Ezért kellene a lóerőmérés elötte meg utána. Anélkül semmi érteleme. Vagy legalább stopperelni valami objektív gyorsulást úgy hogy megismételhető legyen.
Kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény. Személy szerint én nem tudom elképzelni, hogy mégis, hogy oldják meg a +10% teljesítményt anélkül, hogy minden változó optimális maradjon. Már csak azért sem, mert mitől szívna a motor több levegőt be módosítás nélkül, amihez aztán lehet több benyát adni. Ezért szoktak szívó motoron hengerfej bővítést, vezérműtengelyt cserélni, mert másképp hiába adnak több benzint, csak dúsul a keverék. Nyílván picivel biztos lehet javítani, de 10% azért már elég soknak tünik nekem.
Szisztok!
Én már közben beszéltem velük, csütörtökön 10-re viszem a vasat. Ha gondoljátok, átadhatom az időpontot másnak, vagy szeretettel várok mindenkit, akit érdekel.
Bocs Barac, nem tudom miért, de valahogy a yahoos leveleim az utóbbi időben üresen mennek el.
Szóval én továbbra is pártolom az egész projektet, Te jelezted először hogy bevállalnád asszem.
Ordune kezében a "labda"
Akár együtt is mehetnétek oda tesztelni az "okosított" kocsit, (de nem kibickedek beszéljétek meg vele. )
Az érdeklődő levélben céloztam rá, hogy sokan várjuk kíváncsian az eredményt. Azt hiszem jópáran meglépnénk, ha tényleg van értelme és jó árat tudunk kialkudni.
(én Zalából körülményesebben tudom megoldani, szóval tiétek a pálya )