Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2010-11-23 17:59:04
Atom_75

Atom_75

Posztok: 353
Velünk: 6790 napja
Erno, 2010-11-23 17:16:09

volt egy talán nem is városi legenda négykarikás munkahelyemen, hogy amikor elkezdték összerakni az AVS-rendszerű motorokat, jött úgy vissza a járatópadról a motor, hogy "n.i.O. (nicht in Ordnung: nincs rendben) értékek tűrésen kívül, teljesítmény túl magas, fogyasztás túl alacsony"

smile

az ilyeneket én szívesen felvásárolnám selejt áron! wink

aláírás JR SC, 60/130 pulley, Greddy E-Manage Ultimate, WBO, EGT
2010-11-23 17:16:09
Erno

Erno

Posztok: 1451
Velünk: 7224 napja
Atom_75, 2010-11-23 13:47:53

Ja, még csak annyi jutott az eszembe, hogy ha ilyennel meg akarnak fogni, akkor lemérethetik az összes autót mert a névlegesen megadott teljesítmény igen kevés autónál stimmel.

Nemrég olvastam, hogy a Fiat konszern termékeinél rendszeres az a jelenség, hogy kocsik fékpadon erősebbek mint a gyári megadott érték. Biztos van más is ilyen a Fiaton kívül, csak ez volt a példa.

volt egy talán nem is városi legenda négykarikás munkahelyemen, hogy amikor elkezdték összerakni az AVS-rendszerű motorokat, jött úgy vissza a járatópadról a motor, hogy "n.i.O. (nicht in Ordnung: nincs rendben) értékek tűrésen kívül, teljesítmény túl magas, fogyasztás túl alacsony"

smile
2010-11-23 16:29:28
VDaNi

VDaNi

Posztok: 290
Velünk: 6302 napja

"és simán el tudom képzelni h korrekt a Dani által bemért 7,3 gyorsulás a gyári 7,9 helyett."

Simán!

Van erre 2 jó példám.

Corolla TS. 8.4es 0-100at adnak meg, közben 7.x alja alatt eléri a 100at, gyárilag. Kb 7.3. De ott a Celica TS, úgyhogy MARKETING és egyéb okokból inkább ezt az értéket adták meg.

Illetve ott az Audi A5 3.0 TDi.
5.9et adnak 100ig. Közben az is 7.0-7.2 körül megy. Mert ahhoz az a szám illik...

De mondhatjuk a 105 lovasnak hirdetett, de 120 ló feletti 1.2 TSi motort is... Sajnos ez van... :S

2010-11-23 16:17:51
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6275 napja
Atom_75, 2010-11-23 15:48:29

Gyéé, 2010-11-23 12:03:04

.... Az már tutinak tűnik, hogy az elektronikán nem érdemes spórolni, úgyhogy riszpekt mindenkinek aki ezt előre mondta nekem és akire nem halgattam. Jani kocsija volt az etalon, de nekem valahogy nem jön össze egyszerű eszközökkel a "smooth effortless power".

PL nekem? smile

Amúgy veled az a "baj", hogy annyi időd van utánaolvasni, hogy azok alapján az infók alapján megingathatatlannak tűnsz az elhatározásaidban. smile IMHO

igen, most pl. az intercoolerezéssel készül elkövetni hasonló hibát szvsz smile

2010-11-23 15:48:29
Atom_75

Atom_75

Gyéé, 2010-11-23 12:03:04

.... Az már tutinak tűnik, hogy az elektronikán nem érdemes spórolni, úgyhogy riszpekt mindenkinek aki ezt előre mondta nekem és akire nem halgattam. Jani kocsija volt az etalon, de nekem valahogy nem jön össze egyszerű eszközökkel a "smooth effortless power".

PL nekem? smile

Amúgy veled az a "baj", hogy annyi időd van utánaolvasni, hogy azok alapján az infók alapján megingathatatlannak tűnsz az elhatározásaidban. smile IMHO

2010-11-23 14:49:22
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6275 napja
Atom_75, 2010-11-23 13:47:53

Ja, még csak annyi jutott az eszembe, hogy ha ilyennel meg akarnak fogni, akkor lemérethetik az összes autót mert a névlegesen megadott teljesítmény igen kevés autónál stimmel.

Nemrég olvastam, hogy a Fiat konszern termékeinél rendszeres az a jelenség, hogy kocsik fékpadon erősebbek mint a gyári megadott érték. Biztos van más is ilyen a Fiaton kívül, csak ez volt a példa.

na pont ezt akartam írni még, h van egy ilyen tendencia is, h direkt alul specifikálják az autókat a tényleges teljesítményükhöz képest. a vevő megveszi és örömmel konstatálja h milyen jól megy ahhoz képest stb-stb. és simán el tudom képzelni h korrekt a Dani által bemért 7,3 gyorsulás a gyári 7,9 helyett.

átalakítás engedélyeztetése: szerintem is teljesen reménytelen itthon. szerintem is csak abba lehet reménykedni, hogy ha fel is nyitattják veled a motorháztatőt akkor se szúr szemet a a kompresszor. ha igen akkor megszoptad csak nem mindegy mennyire. le kell venned és vizsgáznia egyet nélküle, vagy feljelentenek netán adócsalásért, mert h te még mindig a kilncvenegynéhány kw után fizeted a teljesítményadót.

mazdaspeedeel se vagy előrrébb. lehet hogy gyári, de európába sose forgalmazták, épp ezért nem ismeri a rendszer, és csak úgy tudod forgalombahelyezni hogy sima 1.8-ra fusiztatod a forgalmiban.

egyébként meg amerikában államonként eltérő szabályok, környezetvédelmi előírások vannak. a kaliforniai szabvány a legszigorúbb.

egy szó mint száz. a hazai viszonyok nem éppen a hobby-autépítők-tunerek kegyeit szolgálják. 

2010-11-23 13:47:53
Atom_75

Atom_75

2010-11-23 13:43:13
Atom_75

Atom_75

laran, 2010-11-23 12:33:09

Gyerekek, mennyire rizikós egy ilyen tuningolt verdával járni? Mivel az új KGFB számítás alapja a teljesítmény, egy közúti ellenőrzésnél ha megnézi hozzáértő a motorteret, kiszúrhatja a "lélegeztetőt", aztán lesz nemulass. Ilyenkor jön a "csókos" vizsga? Meg ugye elméletileg jöhet a nagyobb botrány okirathamisítás miatt is. Ezt az átalakítást nem lehetne legalizálni? Tudom macerás, de talán... Mi van akkor, ha németből behoz valaki egy olyan gépet, ami kint megkapta az engedélyeket.

Hát van aki kockázatkerülő, van aki kevésbé. Ez beállítottság kérdése. Én pont leszarom. Sőt, idén összesen egy hónapot volt forgalomba helyezve a kocsim. Azon kívül forgalomból ideiglenesen kivonva szerepelt a forgalmiban. Bízom benne, hogy szerencsém lesz továbbra is és nem járok úgy mint Myair....

2010-11-23 13:21:05
laran

laran

Posztok: 573
Velünk: 7031 napja

Ha van egy ilyen Mazdaspeed MX-5 Hollandiából, akkor az is honosítható? Ugye ez Euro3-as motorral van szerelve.

2010-11-23 13:00:39
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6925 napja

Ha van TÜV papírja akor azt elméletileg itt is el kéne fogadniuk!

Bár nem tudom,hogy ezt hogy írják be a forgalmiba stb..

Amúgy meg ebben a te..ves Országban hivatalosan semmi ilyesmit nem lehet elintézni ,csak iszonyat pénzek árán....

Ilyen felügylet ,meg olyan terv ,meg anyám füle... Egy imserősöm probálkozott annyival,hogy egy Bogárba akart Porsche motort rakni hivatalosan...

Iszonyat szívás el se hiszitek. El megy kb. mindetől a kedved ,és még az autót is eladod..

Szóval itthon szeritnem közel lehetetlen legalizálni....

Amcsiban meg azt cisnálsz vele amit akarsz ,de ha az átalakítás miatt okozol balesetet, ( nem azér tmert 1000LE ,hanem mert szarul votl megcsinálva) akkor nem dícsérnek meg, de amúgy leszarják....

Igaz azért kint aki tuningol az már jól is csinálja meg... PL. Monster Miaták..

Szóval esélytelen, és rá vagy kényszertve a csalásra, a trükközésre stb..

Esélyt sem adnak ,hogy becsüeltes legyen az ember!

aláírás Kilinccsel elöre:)
2010-11-23 12:33:09
laran

laran

Posztok: 573
Velünk: 7031 napja

Gyerekek, mennyire rizikós egy ilyen tuningolt verdával járni? Mivel az új KGFB számítás alapja a teljesítmény, egy közúti ellenőrzésnél ha megnézi hozzáértő a motorteret, kiszúrhatja a "lélegeztetőt", aztán lesz nemulass. Ilyenkor jön a "csókos" vizsga? Meg ugye elméletileg jöhet a nagyobb botrány okirathamisítás miatt is. Ezt az átalakítást nem lehetne legalizálni? Tudom macerás, de talán... Mi van akkor, ha németből behoz valaki egy olyan gépet, ami kint megkapta az engedélyeket.

2010-11-23 12:06:24
Bird

Bird

Gyéé!

Én már annak is örülök,hogy rátudtalak beszélni,hogy látogasd meg a Rolandot ,és ne sufnituningolj! smile smile

2010-11-23 12:06:03
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6650 napja
Bird, 2010-11-23 12:00:55

Vicces ezeket, a sorokat olvasni!

Gergő volt kollégámmal állandóan vitatkoztunk.

Mindig mondta, hogy egy feltöltés kéne még rá, és akkor mindennél brutálisabb lenne..

Én erre mindig azt mondtam, hogy hülyén fog hangzani, de nekem ez egyelőre elég, és nekem mindennél jobban tetszik, és pont annyira megy, hogy mehetne jobban, de nem felétlen igénylem...

Egyszer már majdnem bele is ugrottam egy ilyen feltöltéses mókába, de aztán arra jöttem rá, hogy amit én szeretnék az nem ebbe az Országba való, meg kicsit túlzás is lenne tecnikailag meg anyagilag is..... smile

Bele kéne nagyon nyúlni a motorba. Kovácsolt dugattyú stb...meg a  fékek stb..

Szóval, ami a lényeg, hogy ahogy most áll a gépezet, ez én vagyok, az én igényeimnek megfelelően, és valamiért olyan karmája van a gépsárkánynak, hogy egyelőre minden igényemet kielégíti....

A vezetésén kivől még a forgolodó emberek ,és a néha napján odamerészkedő páciensek okoznak vicces perceket számomra ,amikor nagy értetlenséggel megkérdezik,hogy ez milyen autó ,mert nem ismerik fel!! smile

Nekem nem hiányzik az ESP és mindenféle elektromos kütyü.

Én akarok vezetni, és nem szeretném, ha ezt az autó tenné helyettem.

Különben ez valami varázslat azzal a kocsival, tényleg lelke van. Mikor kicsit nálam volt akkor még szinte semmi módosítás nem volt, csak nem voltak feliratok és emblémák, meg volt ültetve és gyöngyházmetál volt és már akkor se ismerték fel az emberek.

aláírás DrasticPlastic Driver
2010-11-23 12:03:04
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6650 napja
Atom_75, 2010-11-23 11:45:04

Tök jó érzés, hogy amit én raktam össze ennyire tetszik másnak és ugyan azt látja benne mint én. Én nem akarom ennél erősebbre, mert nekem ez így pont jó. Megvan az összhang a többi cuccal. Elfogadom hogy vannak gyorsabb autók, (pl Vdani NC-je)  meg amik gyorsabban érnek körbe a ringen, és nem vágyom rá hogy legyen még 50 LE-m. Pályán azért kijönnek gyengébb pontok, futómű, fék, de amúgy megvan a harmónia.

:-)

Szerintem ez a jól értelmezett tuning. Nem a minél erősebb, hanem az összességében minél jobb. Ehhez kiindulási alapnak nagyon erős pont egy mx5-ös, hiszen legendásan harmonikus. Viszont könnyű elrontani, én pl nem biztos hogy újra ezeket a komponenseket venném, de majd a végén derül ki milyen az összkép. Az már tutinak tűnik, hogy az elektronikán nem érdemes spórolni, úgyhogy riszpekt mindenkinek aki ezt előre mondta nekem és akire nem halgattam. Jani kocsija volt az etalon, de nekem valahogy nem jön össze egyszerű eszközökkel a "smooth effortless power".

aláírás DrasticPlastic Driver
2010-11-23 12:00:55
Bird

Bird

Vicces ezeket, a sorokat olvasni!

Gergő volt kollégámmal állandóan vitatkoztunk.

Mindig mondta, hogy egy feltöltés kéne még rá, és akkor mindennél brutálisabb lenne..

Én erre mindig azt mondtam, hogy hülyén fog hangzani, de nekem ez egyelőre elég, és nekem mindennél jobban tetszik, és pont annyira megy, hogy mehetne jobban, de nem felétlen igénylem...

Egyszer már majdnem bele is ugrottam egy ilyen feltöltéses mókába, de aztán arra jöttem rá, hogy amit én szeretnék az nem ebbe az Országba való, meg kicsit túlzás is lenne tecnikailag meg anyagilag is..... smile

Bele kéne nagyon nyúlni a motorba. Kovácsolt dugattyú stb...meg a  fékek stb..

Szóval, ami a lényeg, hogy ahogy most áll a gépezet, ez én vagyok, az én igényeimnek megfelelően, és valamiért olyan karmája van a gépsárkánynak, hogy egyelőre minden igényemet kielégíti....

A vezetésén kivől még a forgolodó emberek ,és a néha napján odamerészkedő páciensek okoznak vicces perceket számomra ,amikor nagy értetlenséggel megkérdezik,hogy ez milyen autó ,mert nem ismerik fel!! smile

Nekem nem hiányzik az ESP és mindenféle elektromos kütyü.

Én akarok vezetni, és nem szeretném, ha ezt az autó tenné helyettem.