Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2010-11-23 11:45:04
Atom_75

Atom_75

Posztok: 353
Velünk: 6834 napja
Gyéé, 2010-11-23 9:51:27

Csak még egy gondolat ide: nem széria állapotú kocsit birtokolni, amit te magad építettél vagy építtettél az egy nagyon jó dolog. Egyszerűen több mint bemenni egy kereskedésbe és választani egy zsír új verdát, amiből a raktárban áll még 10 egyforma. Annak is meg van a maga bája de pl engem nem vonz. Létrehozni valamit, ami egyedi és több mint az amiből indult az építés az már vonz, hiszen így a tulajdonságok kombinációját elméletileg én döntöm el. Persze sok árnyoldala van ennek az egésznek, az ember néha elátkozza a pillanatot amikor belekezdett, de azért nagy móka.

Az NC nekem olyan, mint egy jó nő, aki baromi sportos, kockás a hasa, van öt diplomája és beszél 5 nyelven - értem én hogy szuper, csak engem pont nem ezek a tulajdonságok indítanak be. De persze abszolut elismerem az érdemeit.

Hasonló a véleményem. A kocsim a balatonon áll, egyik kolléga felajánlotta, hogy lemossa. Mondtam neki, hogy ok, de csak melegen hajtsa. Mondta, más kocsiját nem fogja. Tegnap ezt írta:

"ez egy állaaaaaaaaaaaaaaat! ha azt mondják vezetés, akkor pont ezt értem alatta! minden porcikája imádni való, úgy tökéletes, ahogy van! nem kell se több, se kevesebb. lehet, hogy vannak erősebbek, újabbak, flancosabbak, de hogy emberközelibb nincs, az biztos! 

amit pedig a kompresszor okoz, na azt nem tudom leírni. smile arra egy vers, egy festmény esetleg egy klasszikus zenemű kell!  ISTENKIRÁLY!

köszi nagyon a lehetőséget!! sajátomként vigyáztam rá smile

..van egy eladó 1.5-ös swiftem, ha tudsz valakit...
"

Tök jó érzés, hogy amit én raktam össze ennyire tetszik másnak és ugyan azt látja benne mint én. Én nem akarom ennél erősebbre, mert nekem ez így pont jó. Megvan az összhang a többi cuccal. Elfogadom hogy vannak gyorsabb autók, (pl Vdani NC-je)  meg amik gyorsabban érnek körbe a ringen, és nem vágyom rá hogy legyen még 50 LE-m. Pályán azért kijönnek gyengébb pontok, futómű, fék, de amúgy megvan a harmónia.

aláírás JR SC, 60/130 pulley, Greddy E-Manage Ultimate, WBO, EGT
2010-11-23 10:57:39
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6695 napja
cevlart, 2010-11-23 10:32:39

Gyéé a Danit hagyjuk... smile Az ő autójában benne van a Dani szelleme is! Ezért nagyon nagyon megy AZ az autó smile Idáig én direkt nem reagáltam erre az adatra mert tavaly ezt már párszor kitárgyaltuk, bár valami spéci kütyüvel mérte le!

Azért ha valaki állít valamit akkor gondolom alá is tudja támasztani valamivel. Különben ha ez egy régi vita (én nem tudtam) akkor a legegyszerűbb ha mellé áll mondjuk akármelyik 1.8-as NB-nek és ráver 1-2 másodpercet 100-ig. Ennyi. Ahhoz nem kell semmi extra technika.

aláírás DrasticPlastic Driver
2010-11-23 10:54:05
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6970 napja

Hát ilyen szarul nem is tudom ki bírta lefotózni!! smile smile smile

aláírás Kilinccsel elöre:)
2010-11-23 10:36:42
m4n4

m4n4

Posztok: 977
Velünk: 5578 napja
cevlart, 2010-11-23 10:32:39

Matt ott a pont! smile Bár azt is lehetne, hogy cserebere utána Nc elad Na visszavásárol és a különbözetből meg mehet bele a ficsőr smile smile smile

Akkor a legegyszerűbb, ha elkéred az NC tulajtól a két autó ára közötti különbözetet és még papírozni sem kell..meg pénz is lesz a tuningra. hm? ,)

Matt: szuper az új képed! gratula a fotósnak ,) 

2010-11-23 10:32:39
cevlart

cevlart

Posztok: 759
Velünk: 6249 napja

Gyéé a Danit hagyjuk... smile Az ő autójában benne van a Dani szelleme is! Ezért nagyon nagyon megy AZ az autó smile Idáig én direkt nem reagáltam erre az adatra mert tavaly ezt már párszor kitárgyaltuk, bár valami spéci kütyüvel mérte le!

Matt ott a pont! smile Bár azt is lehetne, hogy cserebere utána Nc elad Na visszavásárol és a különbözetből meg mehet bele a ficsőr smile smile smile

2010-11-23 10:11:22
Gyéé

Gyéé

Dani: kiemeled, hogy a kocsid teljesen gyári és valós mért érték a 7.3s 0-10on.

Ez hogy lehet? A Wickipedia szerint Manufacturer figures for the European-spec model are: 0-100 km/h (62 mph) in 9.4 s (1.8 L (110 cu in)) and 7.9 s (2.0 L (120 cu in)).

A korrekt mérés az ha ugyanazon az útszakaszon oda és vissza is megméred, így kiküszöbölöd a lejtő illetve a szél okozta torzításokat.

2010-11-23 9:59:19
Gyéé

Gyéé

Még nem is mentem NC-vel. Pedig érdekelne. Talán az NC tulajok sem mentek még NA-val. Szóval kicsit vicces az egész és lehet, hogy arról is szól, hogy akinek van 4-5M-je kocsira az nem fog 1M-es vén csontokat próbálgatni, akinek meg 1M-je van azt nem érdekli hogy mit lehet kapni 4-5ször annyiért. Így aztán úgy nyilatkozunk egymás verdájáról, hogy nem is próbáltuk ki.

Én azt hiszem hogy NA kontra NB relációban kompetens vagyok: az NA minden szubjektív faktorban teljesen más és nekem sokkal jobb mint az NB, az objektív dolgokban meg részben jobb, részben rosszabb. Úgy képzelem, hogy ez a tendencia az NC-nél folytatódott, de ez csak feltevés, illetve mások véleménye alapján gondolom így.

2010-11-23 9:51:27
Gyéé

Gyéé

Csak még egy gondolat ide: nem széria állapotú kocsit birtokolni, amit te magad építettél vagy építtettél az egy nagyon jó dolog. Egyszerűen több mint bemenni egy kereskedésbe és választani egy zsír új verdát, amiből a raktárban áll még 10 egyforma. Annak is meg van a maga bája de pl engem nem vonz. Létrehozni valamit, ami egyedi és több mint az amiből indult az építés az már vonz, hiszen így a tulajdonságok kombinációját elméletileg én döntöm el. Persze sok árnyoldala van ennek az egésznek, az ember néha elátkozza a pillanatot amikor belekezdett, de azért nagy móka.

Az NC nekem olyan, mint egy jó nő, aki baromi sportos, kockás a hasa, van öt diplomája és beszél 5 nyelven - értem én hogy szuper, csak engem pont nem ezek a tulajdonságok indítanak be. De persze abszolut elismerem az érdemeit.

2010-11-23 9:04:26
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6320 napja

@ generációk harca: isten őrizz h ellenségeskedés alakuljon ki a különböző generációk tulajai között. nem erről van szó csak Dani beírására gondoltam reagálni, hogy miért nem jár mindenki NC-vel. részemről csak annyit akartam megállapítani h nagyon sokat puhult a típus az évek során, ami persze az autógyártásból fakadó törvényszerűség. van aki viszont ezzel képtelen megbarátkozni és inkább tyúnol egy régi vasat (ami egyébként egy nagyon szép hobbi) mint hogy beleüljön ugyanannyi pénzért egy gyári felextrázott újba. ez ilyen.

ja cevlart: én egyazegybe se cserélném le a sajátomat egy NC-re, pedig a legfontosabb fícsör még bele se került.

@csabi: itt elég olcsón tudsz NB leömlőtt, komplett kipuffot venni. http://www.mx5heaven.co.uk/acatalog/MK2__1600.html

2010-11-23 7:34:29
laran

laran

Posztok: 573
Velünk: 7075 napja

Én kivettem a projektorosból a xenont, mostani esős időben rosszabbul is látok. Ha valakinek kell, 5000 Ft-ért odaadom a komplett készletet.

2010-11-23 6:55:17

opzsolt

Posztok: 412
Velünk: 5756 napja

az ilyen "vakítófénylovagokat" akik hagyományos parabola tükrös lámpába pattintanak xenont,, üdvözölni kell ! wink   röviden,: meg kell húzni kattanásig a baloldali karocskát a kormány mellett,és úgy is hagyni amíg el nem haladtunk egymás mellett  :D

aláírás
na most ide mit  írjak :)
2010-11-22 23:18:58
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5853 napja
opzsolt, 2010-11-22 23:05:34

utólagos xenon miatt pont ma szivattak a yardok meg egy helyi jóembert . műszaki + 30e engedély nélküli átalakításért. a körülményeket nem ismerem pontosan uncsitesóm regélte ...

Xenonért bármikor vághatnak. Meg persze a kisebb kormányért engem (260mm), vagy a kipuffért, vagy hadd ne említsek itt Power Club tagokat... wink A csomiban legyen tartalék halogén égőkészlet akkor nincs túl nagy gond.

Megint más kérdés a saját megítélés. Részemről (bár nem tudok ilyen Tagról, de ha mégis, akkor előre elnézést kérnék) zsigeri kreténségnek tartom a bordázott lencsébe való xenont. Értelme nem sok van, max a mások elvakítása. Éppen ma mentem esőben haza, amikor az előttem 5m-re haladó audi zúzott ki a susnyásba, mert elvakult egy ilyentől. A projektoros lámpában akár 6500k-s xenon, még esőben sem annyira vakító, mint akár egy emelt fényerejű halogén a bordás lámpában(nekem).

2010-11-22 23:12:29
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6970 napja

Mondjuk azt én sem csípem amikor olyan lápatestbe rakják ami nem projektoros..

a sima foncsoros kurvára tud úgy vakítani...

aláírás Kilinccsel elöre:)
2010-11-22 23:10:29

opzsolt

üdvözöllek magyarisztániában :D  fene jó kis helyre születtünk smile

aláírás
na most ide mit  írjak :)
2010-11-22 23:09:25

opzsolt