Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Beszélgessünk    |   << vissza

Beszélgessünk

2010-10-06 17:42:39
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5785 napja
rave, 2010-10-06 17:36:49

Zolo : Írj priviben

Mindenki más:

Tulajdonképpen mire kell fiyelni, mert jelenleg nekem a sötétített első indexen, amerikásan bekötve és a nem gyári fényszorón kívül(amit könnyen kicserélek más gondról nem tudok.

talán a rükilámpa nem ég és a kipuffon van egy pici luk

hát én nem változtattam semmin. De a gumijaimat megszólták, mert állítóülag nem volt rajta 2 mm. Az E betűs lámpákra azért illik odafigyelni, meg a féknek fognia kell. Ja és a zöldértéket a motornak hoznia kellene. Egyébként mást nem nagyon nézegettek

2010-10-06 17:36:49
rave

rave

Posztok: 229
Velünk: 5807 napja

Zolo : Írj priviben

Mindenki más:

Tulajdonképpen mire kell fiyelni, mert jelenleg nekem a sötétített első indexen, amerikásan bekötve és a nem gyári fényszorón kívül(amit könnyen kicserélek más gondról nem tudok.

talán a rükilámpa nem ég és a kipuffon van egy pici luk

2010-10-06 16:55:08
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5669 napja

Jó lett, gratula! smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2010-10-06 16:35:26
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6252 napja

Mx-5 kiskáté!

Laran ez baromi jó. Régóta szorgalmaztam már egy ilyet, csak én lusta voltam írni, meg nincs is blogom, pedig szavaztam, hogy lehessen smile  Ráadásul még szórakoztató is az irományod. Valahogy viszont ki kellene emelni, vagy külön menüpontra kitenni szerintem, mert ez tökre hasznos. 

2010-10-06 13:15:45
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6902 napja

Ha megkérdezik, akkor annyit kell csak mondani ,hogy az a légkondi kompresszor!! smile

Új fejlesztés. Minél gyorsabban mész ,annál jobban hűt.... smile

aláírás Kilinccsel elöre:)
2010-10-06 12:29:24
myair

myair

Posztok: 762
Velünk: 6320 napja
m4n4, 2010-10-06 11:25:20

Észrevettek minden mod-ot (ezen csodálkoznék), vagy mit kifogásoltak, aminek kapcsán felülvizsgálatra köteleztek? Mert elméletileg a felülvizsgálaton, csak a kifogásolt dolgokat nézik (és talán ingyenesen).

Érdemes lenne felhívni az NKH-t és érdeklődni. 

Ezt a három dolgot kifogásolták, amit írtam. A vizsgán viszont elvileg mindent nézhetnek, ez a biztos jóindulatán (vagy a neje előző esti hangulatán) múlik. Ha átmegy, ingyé volt, ha bukó, akkor ki kell fizetni a vizsgadíjat. Motorháztetőt szerencsére nem nyitották fel, akkor lehet, hogy a munkába érkező kollegák meg utasok előtt lőnek nyilvánosan főbe és felgyújtják a hullámat...

aláírás

Tanga

2010-10-06 11:45:35
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6902 napja

Főleg amiket kifogásoltak, kormány, fólia,kipuf -ot nézik meg ,de lefuttatnak egy teljes vizsgát rajta...

Haveromat a Vácin fogták meg Honda Civic , xenon kipuf.

Aztán amikor odavitte, ezek már nem voltak benne, és a vizsgabiztos megnézte a gumikat. Nem a mintát, hanem az E betűt kereste rajta. Mivel amcsi import volt véletlen 4gumiból 2, meg is rántotta...

Buzik ezek én mondom!

Elég, ha az alvázszám miatt kinyitják a motorháztetőt, és akkor szemet fog szúrni a technika!!

Igaz brutálisan gyárinak néz ki, de látszik is rajta, hogy mi nem való oda.

Bár az egyik ismerősöm, nem az, akit adtam kontaktnak, azt mondta, hoyg neki eddig turbóval vizsgázott a bömöse, igaz nem szigorítottan.

Hozzá kell tennem, hogy akkora csiga van benne, hogy éppen rá tuja csukni a motorháztetőt! smile

Gondolom, azért valami haverhoz vitte, és nem a Mozaikba!

aláírás Kilinccsel elöre:)
2010-10-06 11:25:20
m4n4

m4n4

Posztok: 977
Velünk: 5510 napja

Észrevettek minden mod-ot (ezen csodálkoznék), vagy mit kifogásoltak, aminek kapcsán felülvizsgálatra köteleztek? Mert elméletileg a felülvizsgálaton, csak a kifogásolt dolgokat nézik (és talán ingyenesen).

Érdemes lenne felhívni az NKH-t és érdeklődni. 

2010-10-06 10:55:50
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5785 napja

Myair, a Borla honlapját nézted? Én amikor a kormányhoz kerestem műbizonylatot, akkor azt mondták, hogy simán töltsem le a gyártó honlapjáról, és azt elfogadják.

Remélem nem lesz semmi gáz, és drukkolok

2010-10-06 10:16:10
Zolo

Zolo

Posztok: 1133
Velünk: 5893 napja
Rave, nekem akad kontakt Mozaikban is és Vácakárhol is. :-)

aláírás

Feel da faya, tak' da ride, sunshine, driftin' MX5! B-)

2010-10-06 10:12:42
Zolo

Zolo

Posztok: 1133
Velünk: 5893 napja
myair, 2010-10-06 0:13:18

Zolo, 2010-10-05 23:48:41

Mozaikban van, ha oda át tudod kérni, akkor tudnak segíteni a srácok. A szigorított műszaki gáz, ott azt nézik meg, ami miatt behívtak, ergo azokat TUTI le kell szedni a kocsiról. Anno nekem is így volt, le kellett vakarnom a fóliát az első ablakokról, kiszedni a xenont és odaadni a műbizonylatot a többi fóliáról meg a sportkipufogóról. Mással nem sz@rakodtak, átment az autó.

Az a baj, hogy nem biztos, hogy csak azt nézik, ami a papíron van. Ezért kéne nagyon közeli ismerős, hogy mással ne kötözködjenek. A fóliát amúgy is le akartam szedni, a kormányt meg a kipuffot írták, azt át tudom rakni a másikból gyorsan. A kompresszorhoz viszont nem nagyon nyúlnék... Amúgy valószínűleg a rendszám miatt szúrtak ki, tényleg idióta helyre lett ragasztva, de az meg a másik szopó lesz újat szerezni vagy átragasztani. 

Apropó, ilyen műbizonylatot honnan lehetne szerezni a kipuffhoz? A kormányt biztos kicserélem, mert gyárilag légzsákos autóba nem lehet légzsák nélkülit tenni. 

Műbizonylatot a vásárlásnál/felszerelésnél adnak, utólag szerintem képtelenség beszerelni. Esetleg, ha van kipufogós ismerősöd, ő adhat. Érdemes bepróbálkozni a Janódob-nál, ők elég jó fejek szoktak lenni, hátha meg tudsz velük valahogy egyezni. Anno a srácok megmondták, hogy csak azt nézik, amit felírtak, a többivel nem foglalkoznak, de ők a Mozaiban vannak... :-S

aláírás

Feel da faya, tak' da ride, sunshine, driftin' MX5! B-)

2010-10-06 9:50:40
myair

myair

Erno, 2010-10-06 7:08:36

megállítottak egyszerűen az utcán?

Meg. Ferihegynél. Épp melóba igyekeztem, hiába mutogattam belépőt meg Küm futárigazolványt, hogy elkések. Amióta miatám van, egyszer állítottak meg csakúgy, most Tangával meg egy hónapon belül kifogok egy ilyet.

aláírás

Tanga

2010-10-06 7:08:36
Erno

Erno

Posztok: 1451
Velünk: 7200 napja

megállítottak egyszerűen az utcán?

2010-10-06 0:13:18
myair

myair

Zolo, 2010-10-05 23:48:41

Mozaikban van, ha oda át tudod kérni, akkor tudnak segíteni a srácok. A szigorított műszaki gáz, ott azt nézik meg, ami miatt behívtak, ergo azokat TUTI le kell szedni a kocsiról. Anno nekem is így volt, le kellett vakarnom a fóliát az első ablakokról, kiszedni a xenont és odaadni a műbizonylatot a többi fóliáról meg a sportkipufogóról. Mással nem sz@rakodtak, átment az autó.

Az a baj, hogy nem biztos, hogy csak azt nézik, ami a papíron van. Ezért kéne nagyon közeli ismerős, hogy mással ne kötözködjenek. A fóliát amúgy is le akartam szedni, a kormányt meg a kipuffot írták, azt át tudom rakni a másikból gyorsan. A kompresszorhoz viszont nem nagyon nyúlnék... Amúgy valószínűleg a rendszám miatt szúrtak ki, tényleg idióta helyre lett ragasztva, de az meg a másik szopó lesz újat szerezni vagy átragasztani. 

Apropó, ilyen műbizonylatot honnan lehetne szerezni a kipuffhoz? A kormányt biztos kicserélem, mert gyárilag légzsákos autóba nem lehet légzsák nélkülit tenni. 

aláírás

Tanga

2010-10-05 23:59:41
rave

rave

Posztok: 229
Velünk: 5807 napja

nekem is lejár Novemberben a műszaki, így kérem ha valakinek van kontaktja ahol, nem kérdeznek és tuti, hogy átmegy azt meghálálnám, mert nincs kedvem lámpákat ki berakni, kötögetni őket blablabla