obela
Velünk: 6797 napja
Hát én így most egyszerre olvastam végig és mindössze a "külföld" kérdéséhez szólnék hozzá. Mert abból azért van több is.
A kontinensen is és szokásainkat tekintve is pont félúton vagyunk észak és dél, kelet és nyugat között. Konyhafilozófiám szerint a kelet-nyugat a toleranciában (és a hiányában) látszik, az észak-dél pedig a szabálykövetésben. Az intoleranciát, erőszakosságot én is nehezen bírom (faszba acsarkodik ez a sok geci köcsög, ha kapnák egy UZI-t, lelőném őket ;-)), de a szabálykövetésben bizony nekem szimpatikus a dél kedélyes szabadossága. Nézd meg a két vigyorgó olaszt, aki beáll kétoldalt melléd pole pizícióba az egysávos úton a lámpánál. Aki osztrák-német közlekedési szokások között él, annak ez is "kultúrálatlan",de nekem egy átlagos olasz autósra ez lenne a legutolsó jelző, ami eszembe jut. Ott ilyen az általános szokás, és sokszor hatékonyabb (de mindenképpen szórakoztatóbb) közlekedést eredményez, mint a precíz észak.
Szerintem amíg még az ország sem döntötte el, hogy melyik oldalhoz tartozik (mondjuk 1000 éve nem sikerült ), addig mi se akarjunk egy csendes pénteki délután egységes álláspontot kialakítani...