Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Találkozók, események    »    te voltál?    |   << vissza

te voltál?

2011-04-15 16:10:26
obela

obela

Posztok: 639
Velünk: 6797 napja

Hát én így most egyszerre olvastam végig és mindössze a "külföld" kérdéséhez szólnék hozzá. Mert abból azért van több is.

A kontinensen is és szokásainkat tekintve is pont félúton vagyunk észak és dél, kelet és nyugat között. Konyhafilozófiám szerint a kelet-nyugat a toleranciában (és a hiányában) látszik, az észak-dél pedig a szabálykövetésben. Az intoleranciát, erőszakosságot én is nehezen bírom (faszba acsarkodik ez a sok geci köcsög, ha kapnák egy UZI-t, lelőném őket ;-)), de a szabálykövetésben bizony nekem szimpatikus a dél kedélyes szabadossága. Nézd meg a két vigyorgó olaszt, aki beáll kétoldalt melléd pole pizícióba az egysávos úton a lámpánál. Aki osztrák-német közlekedési szokások között él, annak ez is "kultúrálatlan",de nekem egy átlagos olasz autósra ez lenne a legutolsó jelző, ami eszembe jut. Ott ilyen az általános szokás, és sokszor hatékonyabb (de mindenképpen szórakoztatóbb) közlekedést eredményez, mint a precíz észak.

Szerintem amíg még az ország sem döntötte el, hogy melyik oldalhoz tartozik (mondjuk 1000 éve nem sikerült smile ), addig mi se akarjunk egy csendes pénteki délután egységes álláspontot kialakítani...

2011-04-15 14:14:10

balneum

Felfüggesztett fiók
Posztok: 727
Velünk: 7110 napja
gram, 2011-04-15 13:54:59

Külföldön - mi úgy tapasztaltuk - bűntetnek.

Elfogadom, személyes tapasztalataim szerint meg nem annyira. Több alkalommal, hosszabb ideig éltem Amerikában (összeségében 2 évig nagyjából) ott biztosan nem, de jelentős mennyiségben élnek rokonok Ausztriában és Németországban is, nem számoltak be ilyesmiről. Azért sok függ a hozzáállástól is, nem minden esetben büntett az osztrák és a német rendőr sem vagy nem biztos, hogy azért, amiért megállított. Igaz, nagybátyám már kapott Németországban idézést egy meggondolatlan bemutatásért. Na ja, ilyen is van. smile
2011-04-15 14:00:22
cevlart

cevlart

Posztok: 759
Velünk: 6278 napja

Most, hogy ilyen szépen megnyugodott mindenki és olvasott a sorok között! Szervezhetnénk egy fovó palacsintás talit nem? És aki rosszul viselkedi azt a kompis Miaták hátsó kerekei után térdepeltetjük. Bár ha belegondolok ez nem is büntetés hisz itt mindenki égett-gumi-szag fetisiszta... smile Remélem ezzel a nem kicsit kétértelmű utolsó megjegyzésemmel valóban sikerült más mederbe terelni az érzelemdús péntekünket wink

2011-04-15 13:55:09
m4n4

m4n4

Posztok: 977
Velünk: 5607 napja

Érzelemdús Péntek ,) 

2011-04-15 13:54:59
gram

gram

Posztok: 2281
Velünk: 7312 napja

Balneum, no offense megint csak, de a túlzott indulatok gyógyírjaként semmiképp nem javasolnám azt az arrogáns cinizmust, amit használni tudsz. Nem akarok életviteli tanácsokat osztani (mégis kinek hiszem magam... wink ), de én ilyenkor elszámolok 10-ig, aztán kommentelek. Külföldön - mi úgy tapasztaltuk - bűntetnek.

2011-04-15 13:46:54

balneum

Felfüggesztett fiók

Részemről sincs harag senkivel szemben, nem vagyok megsértődve sem. Egyetlen dolog zavar csak a túlzott indulatok. Ezt értem gyakorta magamra is. Nagyon kemények tudunk lenni a másikkal, de magunkkal szemben képtelenek vagyunk rá. Én örülök ennek a közösségnek.

2011-04-15 14:05:17
rabasz

rabasz

Posztok: 302
Velünk: 7321 napja

Nem szeretném szé-offolni a topicot, úh részemről ez az utolsó hsz a témában.

Beismerem, talán erős szót használtam, de a véleményem nem változik. Lehet, hogy későn fejtettem ki, hogy pontosan mit ítélek el, nem konkrét személyeket. Szóval senkivel nincs bajom, mindenki azt csinál, amit akar, attól még nem kell, hogy el is fogadjuk. 

A személyeskedő hangnemet nem nagyon szeretem, soha nem mondtam, hogy kint születtem, konkrét bírságolási tapasztalatom az utóbbi 4 évből elég sok van, ha bárkit érdekel, mesélhetek. Ez nem jelenti azt, hogy rajtam kívül senki nem élhet(ett) külföldön, ilyet se mondtam, de mindegy, ha Balneum kollégának jól esik kiforgatni mások mondatait, tegye, továbbra is a sértettséget érzem a szavaiból, bár nem értem az okát.

Részemről nincs harag, se indulat senki felé, csupán szeretném, ha normálisabb világban élnénk és ehhez az út a kisebb közösségek pozitív viselkedésével és példamutatásával kezdődik...szerintem.

2011-04-15 13:36:23
Cimbi

Cimbi

Posztok: 1217
Velünk: 5351 napja

Részemről písz van és nincs para! Alapjáraton én is teljesen normálisan KÖZLEKDEK. Ha viszont elfog a móka heve, akkor játszunk egy kicsit. Nemhiszem, hogy ez mx5 tulajok körében eretnekségnek kellene, hogy számítson. Mások vagyunk ebben biztos vagyok, de tényleg az vesse rám az első követ aki még nem lépett oda neki és nem lépte át a sebességlimitet.. Sajnálom, ha rossz vélemény alakult ki sokakban rólam. Én beengedem a többi közlekedőt, adok elsőbbséget, megállok a jobbkezes utcánál és a gyalogosokat is átengedem 90%ban. Néha azonban becsúszik a már említett téma. Meglepődnék, ha másoknál ez nem így lenne, még talán a Thaliások is odapörkölnek néhanapján a DCInek...

aláírás

if in doubt, flat out.

2011-04-15 13:29:00
gram

gram

Na, srácok, písz, láv, júniti. Cimbi, attól, hogy valakinek eltér a véleménye, az még nem lihegés. Van igazuk. Neked is. Mindenki volt már hülye, és utólag nem büszke rá. Te is így fogsz járni, addig meg nyomd a gázt. smile

2011-04-15 13:25:29
Cimbi

Cimbi

Én ezt értem és ezzel egyetértek. De még mindig nem értem, hogy miért zavar az titeket, ha néha elrúgjuk neki... szerintem ez erősen túl lett lihegve részetekről...

aláírás

if in doubt, flat out.

2011-04-15 13:25:05

balneum

Felfüggesztett fiók

ezt a butaságot dolgot nem veszem magamra smile

2011-04-15 13:19:53
gram

gram

balneum, 2011-04-15 13:18:19

Nekem erről mindig az jut eszembe, hogy fiatalkoromban édesapám mindig azt mondta, hogy nálad hülyébbet mindig talász fiam, ne hülyét keressél, hanem okosat és utánuk menjél. Erre én sem tudok mást mondani.

Na, hát tudsz te okosat is mondani, nem csak butaságot. :P
2011-04-15 13:18:19

balneum

Felfüggesztett fiók
Cimbi, 2011-04-15 13:13:34

Meggyőződésem, hogy vannak sokkal durvábbak és rosszabbak nálunk,
Nekem erről mindig az jut eszembe, hogy fiatalkoromban édesapám mindig azt mondta, hogy nálad hülyébbet mindig talász fiam, ne hülyét keressél, hanem okosat és utánuk menjél. Erre én sem tudok mást mondani.
2011-04-15 13:13:34
Cimbi

Cimbi

Bocs ha rontom az összképet... szerintem amit csinálok, vagy néha csinálunk, még belefér. Meggyőződésem, hogy vannak sokkal durvábbak és rosszabbak nálunk, de persze azt is elismerem, hogy beállhatnánk mi is a sorba és eljárhatnák 6literrel is. Sajnos én még nem vetkőztem le ezt a rossz szokást, de idővel biztos meglesz. 

aláírás

if in doubt, flat out.

2011-04-15 13:08:25
cevlart

cevlart

Posztok: 759
Velünk: 6278 napja

Balneum: Rabasznak csak felment a pumpa! smile Biztos nem úgy gondolta!

Én értem mit mond! És jellemzően igaza van, nyílván egy leendő kispapát Ő is megértene. De ő nem ezen kattog. Amíg motoroztam nekem is sült a pofám amikor az akkori "kedves" motorostársak a Margit-hídon a villamos síneken egykerekeztek.... Nyílván ez megint a véglet! De szerintem nagyon jól tudja itt mindenki, hogy miről van szó...:-) Én is csináltam fiatalabb koromban egy-két huncutságot de ezeket igyekszem levetkőzni! És ha már egy ilyen klassz csapatba tartozom, akkor próbálom ezt azzal "meghálálni", hogy nem rontom az összképet Rólunk azzal, hogy ilyen hülye mutatványokat adok elő a városban.