Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Találkozók, események    »    te voltál?    |   << vissza

te voltál?

2011-04-15 13:06:28
Cimbi

Cimbi

Posztok: 1217
Velünk: 5137 napja

Szerintem egy kis esti mókától senkinek sem lesz baja. Nemhiszem, hogy ezzel lejáratunk bárkit is. Csak olyan helyeken megyünk, ahol ismerjük a helyzetet, az utat, és csak akkor ha nem olyan nagy a forgalom. 

Nem kéne ennyire forrón enni a kását... nem vagyok tömeggyilkos, azért mert elgurulok egy-két libakergető mellett....  

aláírás

if in doubt, flat out.

2011-04-15 13:04:06

balneum

Felfüggesztett fiók
Posztok: 727
Velünk: 6896 napja

Ja és persze nem Cimbit vettem védelmembe, nyilván az ilyesmivel nem városban kell játszadozni, de nem kéne átesni a paci másik oldalára sem. Érdekes, hogy magunkkal szemben sosem tudunk ennyire kemények lenni.

2011-04-15 13:01:33

balneum

Felfüggesztett fiók
gram, 2011-04-15 12:56:03

Hát, gondolom, Rabasznak nem kell bemutatnunk pl. a bécsi bírságolási rendszert (ott él kb. 3 éve),

Ja, hogy 3 éve, már mindent értek smile Az már majdnem egy emberöltő.

2011-04-15 12:59:54
cevlart

cevlart

Posztok: 759
Velünk: 6064 napja

Lehet, hogy elrugjuk neki "néha-néha" 7000-ig, de nem a Kerepesin...

Hanem az Euroringen! Vagy esetleg a Pilisben.

De nem a Hungárián és egyébb szar úton ami ráadásul tele van autóssal!!

És nem fogócskázunk meg szlalomozunk autók között... No comment!

Ezt valóban nem kéne! Mert ezzel minket is lejárattok!

2011-04-15 12:59:30

balneum

Felfüggesztett fiók
rabasz, 2011-04-15 12:32:12

Ui: A külföldi példát meg nem hiszem, hogy nálam jobban meg tudod ítélni, de biztos úgy van, ahogy mondod. 

Felteszem nem arra gondolsz, hogy rajtad kívül senki sem élhet/élhetett külföldön. Biztosan nem gondolhattál erre, még a feltevés is alighanem hibás részemről. Persze az is elképzelhető, hogy félreolvastam valamit. De biztos kint születtél valahol és mindig is ott éltél, így nyilván senki sem ismerheti úgy a külföldi példát. smile

2011-04-15 12:56:03
gram

gram

Posztok: 2281
Velünk: 7098 napja

Hát, gondolom, Rabasznak nem kell bemutatnunk pl. a bécsi bírságolási rendszert (ott él kb. 3 éve), de egy ilyen mutatványt 150-200 júró alatt nem úsznál meg. Nem arról van szó, hogy benézted a sávot, mert akkor nem gázon elhúzol a sor mellett, hanem lassít/index/besorol. Nem szarakodnak, fizethetsz hitelkártyával is, van POS a rendőrautóban.

Nem azt mondom, hogy nem fordul elő, hogy elgurul a gyógyszer, de azért okés dolognak beállítani nem kellene szvsz.

Egyébként a Hungrárián az a sáv tényleg el van b@szva, viszont hasonló helyen már láttam kresst, mert besoroltak a parinyák elé, mondván az kanyarodó sáv volt, nem jöhet senki...

2011-04-15 12:54:32
Cimbi

Cimbi

Figyi szerintem ezt egy kicsit Te dimenzionáltad túl. Szerintem én, és Zoló is említettük, hogy nem a bimmeres parasztkodásról van szó, hanem egyszerűen a verseny hevében elkövetett cinkeskedés, ami ha beülünk a miatyánkba azért elő-elő jön. Mit mondtam, ha épp nincs ilyen, Mi is normálisan beállunk a sorba és végigvárjuk. Ha arról van szó, akkor viszont polgárpukkasztó módon szlalomozunk a sorok között, ez is benne van a pakliban. De nem azért vett egyikünk sem mx5-öt, hogy beálljunk a tetőcsomis, festőlétrás Thaliák sorába. Szerintem ez inkább hülyeség és vakmerőség, mint gerinctelenség. 

Én 2 éve költöztem haza és éltem pár helyen a világban. Sokféle vezetővel találkoztam, de Magyarországon kívül mindenhol toleránsak voltak az emberek... Ki tudja, hogy ki miért siet? Lehet, hogy akit Te gerinctelennek nevezel az éppen a szüleihez rohan, mert gebasz van, vagy szül az asszony, vagy akármilyen életbevágóan fontos dolga akadt... Szerintem ilyen esetben Te is beállnál a "gerinctelenek" közé. Tény, hogy mi nem ezért csináljuk, de amíg ezzel nem veszélyeztetünk senkit, csak mondjuk megelőzünk 30 várakozót, addig ez még bocsánatos bűnnek számíthat és nem kéne tarkónlőni. Aki koromfekete füstöt okádó dízelle és IFAval jár a városban, annak előbb a körmére néznék...

Szvsz és továbbra sem tartom sem magam sem Zolót gerinctelennek, azért mert néha kicsit játszadozunk és ne adj isten fogócskázunk. És megértem azt is, hogy van aki ezt elítéli, de a többség biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy elrúgja neki, ha olyan kedve van... Ámen 

aláírás

if in doubt, flat out.

2011-04-15 12:32:12
rabasz

rabasz

Posztok: 302
Velünk: 7107 napja
balneum, 2011-04-15 12:14:13

Ez az önbíráskodás echte typisch ungarische wirtschaft.

Önbíráskodás? Túldimenzionálod... mondhatnám, hogy azok reagálnak így, akik magukra ismernek és megsértődnek, mert szóvá teszem :p de direkt nem akarok senkit személy szerint minősíteni, nem az én dolgom. A Konkrét helyet, helyzetet sem ismerem, csak a jelenséget ítélem el.

Nyilván nem azzal van baj, amit írsz, amikor valaki önhibáján kívül keveredik rossz sávba. De amikor jól kitáblázott, záróvonallal elválasztott KANYARODÓ sávban előzi végig valaki a sort, direkt, tudatosan, arra továbbra is azt mondom, hogy gerinctelen!

Ui: A külföldi példát meg nem hiszem, hogy nálam jobban meg tudod ítélni, de biztos úgy van, ahogy mondod. 

2011-04-15 12:14:13

balneum

Felfüggesztett fiók

Azért ez a kanyarodósávon beelőzni nem egy olyan borzasztóan vészes dolog és sehol sem jár érte csak úgy sarc. Külföldön sem. Lehetséges ugyanis h tévedtem a sávom megválasztásánál, mert nem vagyok ismerős az adott helyen vagy mert olyan napom van, elnéztem. Nincs jelentősége, emberek vagyunk mindannyian tévedünk, még akkor is ha jelen esetben itt nem arról volt szó. Ez nem gerinctelenség. Kivenni a katalizárot a rendszerből és ezáltal másokat mérgezni, na az mondjuk gerinctelenség a példa kedvéért. Ja és kultúráltabb országokban nem csak, hogy nem lőnek érte, de eszükbe sem jutna ilyesmi, azért kultúráltak. Ez az önbíráskodás echte typisch ungarische wirtschaft.

2011-04-15 11:41:14
Zolo

Zolo

Posztok: 1133
Velünk: 5777 napja
Cimbi, 2011-04-15 11:00:10

Jó hát mi Zolóval kicsit neccessen toljuk, nem véletlenül gondolkodtam az Icehawk beállításon :D

Szerintem inkább őrült dolog ez, de gerinctelennek nem nevezném wink  

OFF:

A "neccesen" rész a tempóra vonatkozik, nem a stílusra. ;-)

Kicsit tisztázandó a félreértést: az a rész, amiről Cimbi beszél egy eléggé elrontott szakasza a Kerepesinek, csináltak egy belső sávot, amiből aztán minden jelzés nélkül kanyarodó sáv lesz, de ezt sokan nem tudják. Nem pofátlanságról vagy gerinctelenségről van szó, nem "kormányráhúzós, elébevágós, hülyegyerekezés" a dolog! Egyszerűen kihasznál egy közlekedéstervezésileg elrontott szakaszt a KRESZ szabályait betartva. Nem lép át záróvonalat, nem veszélyeztet vagy ijeszt meg senkit. Jó, esetleg a sebességhatárt nem tartja be, de szerintem az vesse rá az első követ, aki még sosem hajtott gyorsan. ;-)

Sem ő, sem én nem vezetünk pofátlanul, gerinctelenül, nem autózunk buszsávban, nem parkolunk mozgássérült helyen és nem húzkodjuk rá a kormányt senkire, az adódott lehetőségekkel viszont élünk, mert "szemesnek áll a világ". ;-)

Ne békétlenkedjünk, pláne ne egy ilyen szép pénteken. :-) 

Aki teheti, menjen ki az Old Timer EXPO-ra és csodálja meg a szép autókat, én is azt fogom ma tenni munka után, de nem OFFolom tovább ezt a topicot. ;-)

aláírás

Feel da faya, tak' da ride, sunshine, driftin' MX5! B-)

2011-04-15 11:14:57
Cimbi

Cimbi

Nyugi alapjáraton én is kivárom a sort, mint minden rendes ember. De az esténkénti fogócska közben erre sajnos nem mindig van lehetőség sad  

aláírás

if in doubt, flat out.

2011-04-15 11:13:53
meszattila

meszattila

Posztok: 509
Velünk: 5345 napja

Hát nem tudom... Én is inkább a gerinctelen felé hajlok. Ha már más is ki tudja várni a sort, nem hinném, hogy neked ne menne.

2011-04-15 11:00:10
Cimbi

Cimbi

Jó hát mi Zolóval kicsit neccessen toljuk, nem véletlenül gondolkodtam az Icehawk beállításon :D

Szerintem inkább őrült dolog ez, de gerinctelennek nem nevezném wink  

aláírás

if in doubt, flat out.

2011-04-15 10:48:02
rabasz

rabasz

Posztok: 302
Velünk: 7107 napja
Cimbi, 2011-04-15 10:22:27

Viszont kanyarodósávon végigelőztem őket és pont akkor indult a sor, tehát pont befértem

...nem lep meg, hogy idegesek lettek, csoda, hogy nem lőttek le ott helyben. 

Irtózatosan gerinctelen dolog ez, kultúráltabb országokban tekintélyes méretű sarc a megérdemelt jutalma.  

2011-04-15 10:22:27
Cimbi

Cimbi

OMW100 megy bele... de azért egyenesben el-el mentek smile Viszont kanyarodósávon végigelőztem őket és pont akkor indult a sor, tehát pont befértem smile Asszem akkor lettek idegesek :D

aláírás

if in doubt, flat out.