Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Találkozók, események    »    te voltál?    |   << vissza

te voltál?

2009-06-17 20:00:41
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5752 napja

Matt! Te inkább gyere a Pannoniaringre pénteken, vagy szombaton. Ott lesz az az RX8, amelyiknek nincsen lendkereke, de van 3 "hengere"(vagy hogyan hívják vankeléknál...), meg 400pacija, és a nadapi kilátónál éppen nem akartad elképzelni. Ott nem kell smile

2009-06-17 19:53:11
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6218 napja

húú srácok. nekem inkább azt mondjátok, meg hogy milyen olajat töltsek a téligumimba wink és az jó-e úgy?!

2009-06-17 19:44:43
Csabi76

Csabi76

Természetesen én vagyok a hülye, mert egy "nem" kimaradt a zárójelből, így egy baromság is a kérdés. Helyesen tehát:

"...tudna vki mondani egy olyan kabriót (és NEM!!! roadstert smile ), aminek nincsen fix tetős változata?..."

Azt hiszem így már több értelme van...

Az a régi alfa, amelyik a kabriótalin ott volt (piros), az spyder ugye? Spyder=Roadster?
2009-06-17 15:16:35
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6593 napja

Különben a levágott tetős kupéknak - nevezzük őket kabrióknak:-)) - nyilván nagyobb a súlyuk, hiszen a tető merevítő funkcióját elég rossz hatékonysággal és sok vas felhasználásával alulról próbálják helyettesíteni, aminek az eredménye egy nyeklőnyakló csúnya kocsi ami nehéz mint a sár.

Peugeot 307  2.0  1320kg - röhejesen nehéz szerintem

viszont a CC változat  1490kg - annyira viccesen nehéz, hogy a belemet kiröhögöm és még lehet hogy holnap is ezen fogok röhögni

Szóval tényleg más a koncepció, nem úgy mint egy TVR Chimaera/Griffith  esetén, ami akár 390 lóerejéhez képest még mindig csak 1000 kiló. Persze üvegszállal könnyű...

aláírás DrasticPlastic Driver
2009-06-17 15:04:45
Gyéé

Gyéé

Csabi76, 2009-06-17 12:14:22

Te lekabrióztad a kocsinkat?!?!?

:-D

Írnom kell a wiki-be. Ebben a definicióban valóban nincsen benne, de tudna vki mondani egy olyan kabriót (és roadstert smile ), aminek nincsen fix tetős változata? (egy létező autó, aminek divatból levágták a tetejét. Minden paramétere általában rosszabb, mint a keménytetős tesóé. Még a súlya is)

MG, S2000, Cobra:-)..... ezekből nem nagyon van kupé, se CC. De ezeket talán nevezhetjük is roadsternek.

2009-06-17 14:12:02
vicorex

vicorex

Posztok: 56
Velünk: 7469 napja

Csumbi kocsiját sokszor látom... talán Nestlé ? smile

aláírás

----

Vic from Budai & Vic http://www.myspace.com/budaivic

Ego Traxx Records - I Love Deep Records http://www.egotraxx.com

2009-06-17 19:15:24
Csabi76

Csabi76

Te lekabrióztad a kocsinkat?!?!?

:-D

Írnom kell a wiki-be. Ebben a definicióban valóban nincsen benne, de tudna vki mondani egy olyan kabriót (és NEM roadstert smile ), aminek nincsen fix tetős változata? (egy létező autó, aminek divatból levágták a tetejét. Minden paramétere általában rosszabb, mint a keménytetős tesóé. Még a súlya is)

2009-06-17 8:57:44
Gyéé

Gyéé

Bár nekem csak egy gagyi Anniversary kabrióm van azért hozzászólnék, Ernőtől ellesett tudományos megközelítésben/stílusban:

"Contemporary convertibles are known and marketed under several different terms due to the convergence of body styles over the years. A soft-top convertible may also be referred to as a cabriolet or cabrio, although two-seater soft tops often retain the name roadster, referring to their body style. Hard-tops are marketed under the terms coupé cabriolet, coupé convertible or simply retractable hardtop, while two-seaters more commonly use coupé roadster/roadster coupé."

( Wikipedia )

Szal az biztos hogy a convertible megnevezés (amit ejrópában egyébként nem is használunk) okés, mert az minden zártból nyitottá változtatható (gyerekek soha ne használjatok flexet szülői felügyelet nélkül ehhez a művelethez!) személyautót lefed.

Ezen a kategórián belül már nem annyira egyértelmű a dolog, az biztosnak látszik, hogy kocsink roadster, de lehet hogy cabrio is egyben, hiszen annak a definiciójában nem szerepel olyasmi, ami ne lenne igaz a mi kocsinkra. A roadster megnevezés viszont - tekintve hogy az csak kétüléses vászontetős kocsit takar - egy szűkebb kategória, mely teljesen testhezállóan körülírja rajongásunk tárgyát, a nőket vagyishogy a zemixöt.

Nadehátakkormostan mivan a keménytetős NC-vel???

Különben tovább nézve a Wikit már nem is állítom, hogy a cabrio definiciója annyira igaz lenne a kocsimra...

A cabriolet is a light horse-drawn vehicle, with two wheels and a single horse.

Nekem mintha több kerék és több ló lenne installálva....

2009-06-16 23:02:46
Csabi76

Csabi76

Bocs, nem is feltételeztem! smile Pláne az után, hogy én meg leanniversary ? -ztam. smile ))

Már automatán jön a bejelentkező definíció, amikor kabriózás fogalomkörét feszegetik kisebb hazámban, ti. Tbányán az MX5-ről meg vannak győződve, hogy egy benzinhegyevő, használhatatlan, sátortetős lótermelőszövetkezet, melyet csak a divatmániás milliomosok, és eltartottjaik tudnak megvenni és fenntartani, tankolni. Pedig azok kabriót vesznek, és fehúzva tartják mindíg a tetőt, ezért nem is tudnak azon keresztül integetni smile

2009-06-16 21:42:51
filcsi

filcsi

Posztok: 33
Velünk: 6149 napja

az előző kabrió kifejezésem csakis a nyitott tetőre utalt és egy percig sem akartam a világ legkedveltebb és legnagyszerűbb roadsterét egy napon említeni a többi kabrió féleséggel!

Nagyon szépen fogalmaztad meg az életérzést

2009-06-16 21:15:34
Csabi76

Csabi76

Most, nem tudom rosszul tudom-e (nem hiszem), de a Miatákat kifejezetten nyitott tetejű, kétszemélyes, hátsókerekes, élményautónak tervezték, melyet ama cél köré építettek, hogy a sofőr minél nagyobb dózisban kapja a vezetés által elérhető legnagyobb élvezetet. Ilyenformán nem nevezhetjük egy más területen sikeres autó leflexelttetejű variánsának (cabrió), hanem a sokkal hangzatosabb, és sokatmondó ROADSTER jelzővel utalunk rá.

Mióta megvan a Kis Piros, ezt már nagyon vágom, és közlöm is mindenkivel aki lekabriózza

2009-06-16 18:48:25
filcsi

filcsi

Gyéé! Ha mondod max nem hisszük el smile

2009-06-16 18:46:07
filcsi

filcsi

Márpedi létezik a filcsi :D Ha miatának hívnám még valaki összetévesztené, de neki külön személyisége van smile

2009-06-16 17:08:59
Csabi76

Csabi76

Na, most bocsánatot kérjek, vagy meg se szólaljak?:D Hátulról nem igazán tudtam megmondani mi az, de a színe az ismerős volt...

Múlt hét vége Tata-Grill étterem parkoló, "Lila" NB külföldi SOS rendszámmal? Szerintem ez már Anni volt, éspedig SOS_Lila. amint megláttam be kellett parkoljak mellé, pedig volt foglalva helyem. Mire visszaértem az "ifjonc" eltűnt.

Ugyancsak Tatán-Fortuna előtt állítólag újabban szürke NA jelenik meg, ami nem Gergo-é. Esetleg vki?

Filcsi: Milyen kabrió? Itt olyan nincsenegysenem !  :-D

2009-06-16 15:35:29
Gyéé

Gyéé

De ha mondom hogy én voltam!  :-)