Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    NB alkatrész    »    Lengéscsillapító szilent    |   << vissza

Lengéscsillapító szilent

2025-06-16 11:46:05

Kloppi

Posztok: 19
Velünk: 470 napja

Válasz erre: @GPali #146905 
Na, sikerült eljutnom oda hogy beszéljek a Kárászy KFT-vel, de azt mondták nem vállalják mert elvileg sütött fém perselyes megoldást ők nem tudnak felújítani. Szóval megyek tovább még pár helyet megkérdezek aztán max ha nem akar sikerülni akkor keresek valakit aki egyedibe megcsinálja. Ha pedig még ez se sikerül akkor meg ott egye a rosseb bent hagyom ezeket és használom ezzel amíg nem szerzek új lengéscsillapítókat. Köszi a segítséget viszont, ezzel is kicsit beljebb lettem legalább wink

2025-05-29 14:38:44

Kloppi

Válasz erre: @GPali #146905 
Igen arról lenne szó, köszi az ötletet, lehet eldobom hozzájuk akkor mert kicsit gatya állapotban van már a lengéscsillapító és igen úgy is ki lesz szedve mint a 4 mert mindegyik lengkőkart meg akarom csinálni mind szilent csere téren, mint szinterezés terén. Sport futóművel meg lehet várok még egy kicsit mert ugye akartam Koni yellowt bele, de úgy érzem az még kicsit később lesz mert elég ha most ezt befejezem :D

2025-05-28 9:09:32
GPali

GPali

Posztok: 764
Velünk: 2995 napja

Válasz erre: @Kloppi #146904 

Szia. A képet nálam sajnos nem tölti be, de tippre a gátló alsó szilentjéről lesz szó smile

Ezt a Kárászy Kft., a  Raj lengéscsillapító szerviz vagy hasonló helyek szerintem ügyesen tudják kezelni. Ha épp úgyis szilentek cseréje folyik és áll az autó, akkor lehet érdemes kikapni mind a négy gátlót és elvinni egy ilyen szervizbe. 3-5 nap alatt kicserélik a szilenteket. Esetleg egy gátló revizióra is jó alkalom lehet ez.

Ha pedig magadnak szeretnéd csinálni a cserét, akkor keress egy szakit, aki tud gyártani szilentet. Lehet az lesz a jó megoldás.

+1 Drága tipp: itt az ideje a futómű upgrade-nek és ideje beszerezni valami sportfutóművet wink

aláírás

Touge Runnerz

2025-05-27 16:11:10

Kloppi

Helló! Éppen folyamatban van a lengőkarokban a szilent csere a kocsin és ha már itt jártam, láttam hogy a lengéscsillapító szilentjét is cserélni kéne. Viszont kicsit elakadtam hiszen nem találok hozzá szilentet 1 oldalt leszámítva sehol. Az az egy oldal amit találtam eléggé érdekesnek tűnik. 2003-as NBFL-ről lenne szó és a képen látható szilentet akarnám kicserélni. Először azt gondoltam nem cserélhető de aztán jobban megnézve én arra a következtetésre jutottam hogy szerintem ezt ki lehetne préselni és be lehetne rakni egy újat simán de javítsatok ki ha nem így van.
image.png