Marcello
Velünk: 3900 napja
engem érdekelen a régi felni, dobsz árat meg elérhetőséget nekem?
engem érdekelen a régi felni, dobsz árat meg elérhetőséget nekem?
Hatalmas szerencsével sikerült szert tennem erre a csodaszép Enkei felniszettre.
Két kép az új felnivel:
íme a régi, lehet vinni apróért:
Barn find MX5 projekt
Hatalmas szerencsével sikerült szert tennem erre a csodaszép Enkei felniszettre.
Két kép az új felnivel:
íme a régi, lehet vinni apróért:
Megvan az 1.8 VVT, hirtelen elkezdett nagy szükség lenni rá. Swap lesz
Addig is jól szórakoztunk, drága barátommal betettünk ezt a kis intaket, had élvezze ki az 1.6 is picit milyen mély levegőt venni mielőtt kiszedjük. A kék szilikoncső kényszeredett felhasználása elengedhetetlen volt, az ott elméletben található gumicsőnek már csak a nyomait vettük észre mikor felnyitottuk a motorháztetőt. ( Lepsénynél még megvolt )
Ha már motortér, egy gyári toronymerevítót is raktam fel, amit megpróbáltam lefényezni. A próbáltam az sajnos helyénvaló, de ide ezt most pont jó.
íme a végeredmény:
Előtte utána képek:
Barn find MX5 projekt
Kis lépés ez egy Miata számára, de annál nagyobb nekem, a középkonzolt is cseréltem. a kis pöckök töröttek, a konzol ajtajai kinyílnak, de mágnessel remekül lehet helyettesíteni.
Most ilyen az "új"
íme pár kép afolyamatról.
itt még nem tudtam hogy a közelgő két órában a képen a konzol jobb alsó szélénél található szivargyújtóval kétórás ádáz csatát vívunk a kijön / nemjönki / beletörik / ottrohagyjonmeg kimenetelű lehetséges végeredmények percenkénti váltakozása közepette.
Végül mindkettőnkneg igaza lett. Kijött, de eltört :D
Barn find MX5 projekt
Kis lépés ez egy Miata számára, de annál nagyobb nekem, a középkonzolt is cseréltem. a kis pöckök töröttek, a konzol ajtajai kinyílnak, de mágnessel remekül lehet helyettesíteni.
Most ilyen az "új" :)
Most ilyen az "új" :)
itt még nem tudtam hogy a közelgő két órában a képen a konzol jobb alsó szélénél található szivargyújtóval kétórás ádáz csatát vívunk a kijön / nemjönki / beletörik / ottrohagyjonmeg kimenetelű lehetséges végeredmények percenkénti váltakozása közepette.
Végül mindkettőnkneg igaza lett. Kijött, de eltört :D
Nekiálltam a belső teret kicsit feljavítani. Az NBFL üléseket kellett beraknom, illetve a sötétkék műszerfalat cseréltem ki fehérre, a kilométerszámlálót szintén át kellett tennem. A műszerfalvilágítás viszont zöld maradt, ehhez ragaszkodom, szóval ott is cseréltem az izzókat. Nem volt vészes a swap.
Bekerültek az ezüst színű légbefúvókák is valamint az ezüst színű műszerfal-közép keret, és az NBFL középkonzol.
Jópofa h a légbefúvókákat simán ki lehet szedni egy régi bankkártyával
A szivargyújtó cserére szorult, és mire kiszedtem a helyéről azt hiszem 2 óra telt el. Felfoghatatlanul be volt rohadva és inkább tört mintsem hogy mozduljon, ezt csak nagyon erős idegzetűeknek ajánlom, rendkívül kellemetlen.
A matt fekete küszöbborítást könnyű volt cserélni krómozottra. Fejtörést az okozta mivel ragasszam oda a fém díszlécet, mert persze a stiftek eltörtek...de ehhez is találtam anyagot Sika111. Mindent ragaszt, azonnal. remek anyag.
Feltettem a foszló alap kormány helyett egy feketét, illetve egy barnát amit majd bőrözni kell, de addig is jobb mint amelyik szétmálik a kezemben.
Kezd élhetőbb lenni a belseje. Eddig rosszul voltam tőle.
Most így állunk:
Megbontottam a műszerfal borítást.
Izzócsere. Fogóval kijön a foglalatból. A zöld gumi is átrakható.
Középen a két pici csavar a KM számlálót tartja. Az is kiugrik ha óvatosan csináljuk.
Fehér számlappal zölden ég !
Végül jött a kormány is.
Barn find MX5 projekt
Nekiálltam a belső teret kicsit feljavítani. Az NBFL üléseket kellett beraknom, illetve a sötétkék műszerfalat cseréltem ki fehérre, a kilométerszámlálót szintén át kellett tennem. A műszerfalvilágítás viszont zöld maradt, ehhez ragaszkodom, szóval ott is cseréltem az izzókat. Nem volt vészes a swap.
Bekerültek az ezüst színű légbefúvókák is valamint az ezüst színű műszerfal-közép keret, és az NBFL középkonzol.
Jópofa h a légbefúvókákat simán ki lehet szedni egy régi bankkártyával :)
A szivargyújtó cserére szorult, és mire kiszedtem a helyéről azt hiszem 2 óra telt el. Felfoghatatlanul be volt rohadva és inkább tört mintsem hogy mozduljon, ezt csak nagyon erős idegzetűeknek ajánlom, rendkívül kellemetlen.
A matt fekete küszöbborítást könnyű volt cserélni krómozottra. Fejtörést az okozta mivel ragasszam oda a fém díszlécet, mert persze a stiftek eltörtek...de ehhez is találtam anyagot Sika111. Mindent ragaszt, azonnal. remek anyag.
Feltettem a foszló alap kormány helyett egy feketét, illetve egy barnát amit majd bőrözni kell, de addig is jobb mint amelyik szétmálik a kezemben.
Kezd élhetőbb lenni a belseje. Eddig rosszul voltam tőle.
Most így állunk:
Megbontottam a műszerfal borítást.
Izzócsere. Fogóval kijön a foglalatból. A zöld gumi is átrakható.
Középen a két pici csavar a KM számlálót tartja. Az is kiugrik ha óvatosan csináljuk.
Fehér számlappal zölden ég !
Sokminden történt az autóval, mér lépünk is előre.
Először is elvittem egy nagy fürdetésre, és mivel hihetetlen menniységű avar és kosz állt a motortérben, vállalva a hatalmas kockázatot motormsás is volt. Az ebben az izgalmas h mindeki mondta h nem lesz jó vége de én reménykedtem.
Négy hengerrel jöttem, hárommal távoztam Trafóra gyanakodtam,gyertya-gyertyakábel csere után trafótisztítás, wd40el remekül lehet pucolni. képek lentebb. Mint kiderült trafónak semmi baja, motor még mindíg rángat alul, magas fordulaton viszont remekül muzsikál.
-Injektoros, hangzott a szakvélemény kiváló szerelőmtől, tegyünk bele tisztítót. Liqui Moly jó lesz. Csak jó sűrűre...
Beöntöttem, fél óra múlva hibátlanul járt a motor. Mázli. Visszakaptam a 4. hengert
Valahol ezen a ponton vesztettük el az egyik hengert. Hogy ez a motormosástól volt -e? Ki tudja, de nekem gyanús.
A megtisztított változat ( azt a csavart is cseréltem már) :D
így leltem rá.
Barn find MX5 projekt
Sokminden történt az autóval, mér lépünk is előre.
Először is elvittem egy nagy fürdetésre, és mivel hihetetlen menniységű avar és kosz állt a motortérben, vállalva a hatalmas kockázatot motormsás is volt. Az ebben az izgalmas h mindeki mondta h nem lesz jó vége de én reménykedtem.
Négy hengerrel jöttem, hárommal távoztam Trafóra gyanakodtam,gyertya-gyertyakábel csere után trafótisztítás, wd40el remekül lehet pucolni. képek lentebb. Mint kiderült trafónak semmi baja, motor még mindíg raántag, magaas fordulaton viszont remekül muzsikál.
-Injektoros, hangzott a szakvélemény kiváló szerelőmtől, tegyünk bele tisztítót. Liqui Moly jó lesz. Csak jó sűrűre...
Beöntöttem, fél óra múlva hibátlanul járt a motor. Mázli. Visszakaptam a 4. hengert :)
Rövid story a képekhez:
Gondoltam hazahozom, megjáratom, végül is csak két éve nem ment. 15 perc az út, pár km mi bajunk lehet fékek fognak, lámpák (még) égnek nem tiprom, figyelek minden rezdülésre, de mégis safety first.
Alig merek 80-at menni hazafele az M-0-on,minden baja van a gépnek. Megálltam a benzinkúton, körbefotózom, közben hívtam a barátom aki szintén MX5 NB tulaj h megvan az MX5 de rottyon van az autó, mit csináljak?
-Járasd meg 160al, bírni fogja!
hangzott a válasz, persze jót nevettem. 80al kényelmesen hazagurultunk.
Ekkor még nem volt fogalmam arról, hogy a lenti hibalista ilyen hosszúra fog nyúlni, ha tudom, el sem indulok.
Első közös képünk, szintén Októbet 30.-án
illetve íme a képek az említett pauza alatt készültek:
Barn find MX5 projekt
Sziasztok kedves Miata tulajdonosok.
Ebben a topicban egy alap 1998as MX5 NB 1.6-os Barn Find autó átalalkulása lesz majd látható.
Egy pontosan 20 éves álom vált valóra, amióta a Need For Speed undergroundban mindenkit elvertem gyerekként az utcai és a driftversenyekben is a kis Mazda Miata-val, pedig sok autót lehetett választani, ( a Supra volt az egyik leggyorsabb) de irányítani a Miatát lehetett mindenekfelett. Akkor még nem tudtam, hogy ez a valóságban is mennyire így van. Aztán körülbelül 2006 körül egy barátom elvitt a Miatával egy darabon akkor döntöttem el végleg, hogy kell ilyen. Sajnos sokminden történt a Miata projekt váratott magára, de most adódott egy lehetőség.
Adott egy 1998as MX5 NB 1.6 teljesen fapados változat. Az utcán állt, nem használták 2 éve egyáltalán, előtte is csak néha mentek egy kört a háztömb kürül. Lényegében 7 éve állt az autó. Erre mondják hogy "fellelt állapotban", angolul barn find.
Eléggé fanatikusnak kell lenni ahhoz, hogy egy ilyen látszólag értelmetlen projektbe belefogjak, de építgetni pont ez a jó, gondoltam.
A pillanat amikor megltáttam, hihetetlen volt, avar és kosz por mindenhol. voltak keményebb projektjeim különösen egy E30as touring BMW-vel,(jólvan, mindeki volt fiatal + meg tudom magyarázni) de azt hiszem az Miata mindenek felett áll.
Először a pozitívumok:
Az eddig megtalált hibák:
itt tartott az autó amikor két hónapja elhoztam. 2023.Október 30.-án.
Barn find MX5 projekt
Ebben a topicban egy alap 1998as MX5 NB 1.6-os Barn Find autó átalalkulása lesz majd látható.
Egy pontosan 20 éves álom vált valóra, amióta a Need For Speed undergroundban mindenkit elvertem gyerekként az utcai és a driftversenyekben is a kis Mazda Miata-val, pedig sok autót lehetett választani, ( a Supra volt az egyik leggyorsabb) de irányítani a Miatát lehetett mindenekfelett. akkor még nem tudtam, hogy ez a valóságban is mennyire így van. Aztán körülbelül 2006 körül egy barátom elvitt a Miatával egy darabon akkor döntöttem el hogy kell ilyen. Sajnos sokminden történt a Miata projekt váratott magára, de most adódott egy lehetőség.
Adott egy 1998as MX5 NB 1.6 teljesen fapados változat. Az utcán állt, nem használták 2 éve egyáltalán, előtte is csak néha mentek egy kört a háztömb kürül. Lényegében 7 éve állt az autó. Erre mondják hogy "fellelt állapotban", angolul barn find.
Eléggé fanatikusnak kell lenni ahhoz, hogy egy ilyen látszólag értelmetlen projektbe belefogjak, de építgetni pont ez a jó, gondoltam.
A pillanat amikor megltáttam, hihetetlen volt, avar és kosz por mindenhol. voltak keményebb projektjeim különösen egy E30as touring BMW-vel, de ez azt hiszem mindenek felett áll.
Először a pozitívumok:
Egy pontosan 20 éves álom vált valóra, amióta a Need For Speed undergroundban mindenkit elvertem gyerekként az utcai és a driftversenyekben is a kis Mazda Miata-val, pedig sok autót lehetett választani, ( a Supra volt az egyik leggyorsabb) de irányítani a Miatát lehetett mindenekfelett. akkor még nem tudtam, hogy ez a valóságban is mennyire így van. Aztán körülbelül 2006 körül egy barátom elvitt a Miatával egy darabon akkor döntöttem el hogy kell ilyen. Sajnos sokminden történt a Miata projekt váratott magára, de most adódott egy lehetőség.
A pillanat amikor megltáttam, hihetetlen volt, avar és kosz por mindenhol. voltak keményebb projektjeim különösen egy E30as touring BMW-vel, de ez azt hiszem mindenek felett áll.
Először a pozitívumok:
Egy pontosan 20 éves álom vált valóra, amióta a Need For Speed undergroundban mindenkit elvertem gyerekként az utcai és a driftversenyekben is a kis Mazda Miata-val, pedig sok autót lehetett választani, ( a Supra volt az egyik leggyorsabb) de irányítani a Miatát lehetett mindenekfelett. Akkor még nem tudtam, hogy ez a valóságban is mennyire így van. Aztán körülbelül 2006 körül egy barátom elvitt a Miatával egy darabon akkor döntöttem el végleg, hogy kell ilyen. Sajnos sokminden történt a Miata projekt váratott magára, de most adódott egy lehetőség.
Először a pozitívumok:
A pillanat amikor megltáttam, hihetetlen volt, avar és kosz por mindenhol. voltak keményebb projektjeim különösen egy E30as touring BMW-vel,(jólvan, mindeki volt fiatal + meg tudom magyarázni) de ez azt hiszem mindenek felett áll.
Először a pozitívumok:
A pillanat amikor megltáttam, hihetetlen volt, avar és kosz por mindenhol. voltak keményebb projektjeim különösen egy E30as touring BMW-vel,(jólvan, mindeki volt fiatal + meg tudom magyarázni) de azt hiszem az Miata projekt mindenek felett áll.
Először a pozitívumok: