GPali
Velünk: 2808 napja
Az egyik első dolgom az ms3 clone ecu vásárlása és Nyirivel beszereltetése volt. Amikor is ugye kiderült még rengeteg javítandó turpisság az autóval kapcsolatosan. Na már most erről az ecu-ról kiderült, hogy gyártási hibás. 1-2 dióda/ellenállás/micsoda fordítva volt beforrasztva, ami pl. alapjárati ingadozást okozhatott. Meg hát így nem oké, na. :D
A gyártó garanciálisan küldött nekünk újat, szóval nagy baj nincs. A cserére tegnap délelőtt kerítettünk sort. Minden olyan Nyirihez megszokott módon ment; odaértem, még szinte le sem állítottam az autót, de az anyós oldal lábtere már darabokban volt :D
Amíg Nyiri számítógépen játszott meg varázsolgatott addig én is elfoglaltam magam és az olajhőfok mérőmben kiégett izzócskát cseréltem ki. No meg véletlenül elpanaszoltam Nyirinek, hogy a rádióm fasza, csak a franc tudja miért, de nem jegyzi meg a beállított adatokat, tehát minden újraindításnál alaphelyzetből indult. A csávó megmosolygott és egyből rávágta, hogy mit kötöttem be szarul... Csak pislogtam, hogy basszameg, én miért nem tudok mindent így, csettintésre?! A lényeg, hogy a rádió kábelrengetegjében van egy piros meg egy sárga csatlakozó ahol nem a pirosat a pirossal, a sárgát pedig a sárgával kell összedugni, hanem pont fordítva. Szóval rádió kikap, csatlakozók megcserél és kész is a varázslat. Csak azt nem értem, hogy miért nem alkalmazták itt is a "színre szín, számra szám" extrán buta biztos módszert, mint mindenhol máshol? Sebaj, már ezt is tudom.
-ecu csere
-óra izzó csere
-rádió normálisan összerakás
Mi kell még?! Ja igen, egy újraprogramozás nem ártana... Nyiri j1-ben laptoppal, én meg vezettem. Az elején kicsit beszartam mikor az első gyorsításnál úgy bebutult az autó, hogy elképesztő. Nagyon dús volt és gyakorlatilag megfulladt szegény. Félreállás, laptop billentyűzet püfölés, tovább indulás. Csináltunk néhány pull-t, de számomra érthetetlenül gyorsan és hamar mindent be tudott lőni a csávó ott a j1-ben. AFR-t ahogy lestem a laptopján nyugalmi állapotban 14.4-14.8 között mocorgott nagyjából. Az alapjáraton sokat finomítottunk. Meg ámblokk rengeteget finomított az autón. Ilyen jól és kifinomultan még sosem ketyegett amióta nálam van. Értsd: volt nagyon bitangpusztulatosan szar, közepesen oké, de nem hibamentes, és most szinte gyárias.
A durrogós program helyett 95-ös benzinre írtat kapott az autó. Tudom, ez BUZIS, de szerintem örülni fogok ha a Balatonra menet a 100-as helyett hatósági áron fogok tankolni. Amíg ugye van jóárasított benzin. Eddig ugyanis kétszer meggondoltam, hogy valahova az NA-val induljak-e csak és kizárólag gazdasági megfontolásból. Gyakorlatilag az nbfl-llel egy bő 2X szorzó volt a tankolás. Igaziból több mint 2X, mert láthatóan többet is zabálgat :D
A délelőtti sikeres programozás örömére délután egész nap autózgattam. Mondjuk nem joyride volt, hanem cuccokat szállítottunk. Amire ugye köztudottan az mx5 a legalkalmasabb eszköz.
Csomagtartó annyira fullon van, hogy alig tudtam lecsukni:
Még egyszer köszi a tegnapi rengeteg segítséget Nyiri !
Touge Runnerz